Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Παμπαίδες: Άρης Σπερχειάδας-Π.Α.Κ. 67-10

Εύκολη επικράτηση για το παμπαιδικό του Άρη Σπερχειάδας, ο οποίος νίκησε με 67-10 την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης.
Η εξ αναβολής συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Σπερχειάδας, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού τουρνουά που διοργανώνει φέτος η ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα έφτασε άνετα στο «ροζ» φύλλο αγώνας, αποτελώντας μετά τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και Άτλαντα την 3η σε δυναμική ομάδα του ομίλου, όπως έχει φανεί έως τώρα. Οι Φθιωτοί έχουν απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες και είναι οι πρώτοι που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για τον πρώτο γύρο. Ο ταλαντούχος Σταύρος Έλληνας σημείωσε 20 πόντους και είναι ο πρώτος σκόρερ του ομίλου.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου κάνει μια αρκετά αξιόλογη προσπάθεια, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετά παιδιά. Αγωνιστικά δεν κατάφερε να κοντράρει τα πιο ψηλά κορμιά του αντιπάλου. Από 4 έβαλαν οι: Βαγγέλης Μπόνιας και Βασίλης Σβερώνης.  Η Ευρυτανική ομάδα έχει 4 ήττες σε ισάριθμα ματς, όμως έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει  και νίκες απέναντι σε Πρωτέα και Αναγέννηση.
Την επόμενη(6η) αγωνιστική, πρώτη του δευτέρου γύρου ο Άρης θα αντιμετωπίσει στις 6/5 εντός έδρας τον Πρωτέα Λαμίας. Η Π.Α.Κ. θα βρεθεί αντιμέτωπη στο τοπικό ντέρμπι με τον Άτλαντα, ενώ εκκρεμεί ο αγώνας της με τον Πρωτέα Λαμίας για την 5η αγωνιστική.

2/2 ο Άρης
Μια ημέρα νωρίτερα η Σπερχειάδα είχε επιβληθεί με 46-61 εκτός έδρας της Αναγέννησης Λαμίας.

Πρώτος σκόρερ σε όλα


Τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις συνεχίζει ο Σταύρος Έλληνας(Φωτογραφία), ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα(και του ομίλου έως τώρα) με 20 πόντους. Στους 18 σταμάτησε ο Παναγιώτης Ζάχος, ενώ υψηλή «πτήση» με 13 και για τον Θοδωρή Έλληνα. Οι γιοί του αξιόλογου προπονητή Δημήτρη Έλληνα Σταύρος και Θοδωρής είναι γεννημένοι το 2003 και αγωνίστηκαν και το παιδικό πρωτάθλημα με τον Άρη.

Ευρυτανικό «δίδυμο»
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θανάσης Χουσιάδας και κριτής ο Θανάσης Γιαννόπουλος, αμφότεροι από το Καρπενήσι.

Από 4 ο καθένας














Οι «συνήθεις ύποπτοι» Βασίλης Σβερώνης(Φωτογραφία αριστερά) και Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία δεξιά) σημείωσαν από 4 πόντους για την Π.Α.Κ.. Ένα 2ποντο πέτυχε και ο Κώστας Μαραγούσιας.

Κέρδος η συμμετοχή
Την προσπάθεια της συνεχίζει η Ακαδημία της Κατερίνας Μπαλωμένου, η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων.  Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή του Γιάννη Κολοκώτσιου, γεννηθέντα το 2006 απέναντι σε αντιπάλους γεννημένους το 2003 και το 2004

Κυρίαρχος ο Άρης
Η ομάδα του Δημήτρη Έλληνα κυριάρχησε στο πρώτο 8λεπτο και προηγήθηκε με 20-0, με τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι.

Εύκολη συνέχεια
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 35-2 υπέρ των «κίτρινων».  Το επιμέρους σκορ ήταν 15-2 υπέρ του Άρη.

Παρόμοιο μοτίβο
Με ένα επιμέρους 14-4 το τρίτο 8λεπτο ολοκληρώθηκε με 49-6 και την διαφορά στο +43 για τους γηπεδούχους.

Διαδικαστικό τέλος
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το τελικό 67-10 για τους Σπερχειαδίτες. Το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού είχε ένα επιμέρους 18-4 για τον Άρη.

Τα 8λεπτα
20-0, 35-2, 49-6, 67-10

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης (Δημήτρης Έλληνας): Έλληνας Θ. 13, Τσούμας, Σαρδέλλης 2, Ζάχος 18, Έλληνας Σ. 20, Λαμπρακόπουλος 2, Καραγιώργος 2, Καραντζούνης, Σκαρλάτος 4, Θέος 6

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Υφαντής, Μπακατσιάς, Αρβανίτης, Κρίκας, Σβερώνης 4, Κότσιεβ, Κολοκώτσιος, Μόκκας, Μαραγούσιας 2, Ντότσικας, Μαυραγάνης, Μπόνιας 4

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Δημήτρης Καραματσούκης 









Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: www.panevrytaniki.wordpress.com