Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Παμπαίδες: Π.Α.Κ.-Άρης Σπερχειάδας 28-76

Το παμπαιδικό τμήμα του Άρη Σπερχειάδας επιβλήθηκε με +48(28-76) του αντίστοιχου της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Το ματς ήταν για την 9η αγωνιστική του ΣΤ΄ ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και έγινε το Σάββατο 27/5 στο κλειστό του Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 5.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου «κοντραρίστηκε» με έναν μεγαλύτερο ηλικιακά αντίπαλο και δοκίμασε τις δυνάμεις της. Δείχνει σημάδια βελτίωσης στα τελευταία δυο ματς της.  Διψήφιος με 10 πόντους ήταν ο ταλαντούχος Βασίλης Σβερώνης. Η Πανευρυτανική μετρά 7 ήττες σε ισάριθμα ματς, όμως αυτό είναι το τελευταίο που έχει σημασία.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα ήταν το φαβορί του αγώνα και το απέδειξε, παίζοντας όμορφο μπάσκετ και φτάνοντας χωρίς καμία δυσκολία στην νίκη.  Στους 26 πόντους σταμάτησε ο ποιοτικός Σταύρος Έλληνας. Οι «κίτρινοι» έχουν απολογισμό 5 νίκες και 3 ήττες(13 βαθμούς) και εδραιώθηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η Π.Α.Κ. θα ψάξει την πρώτη της νίκη το Σάββατο 3 Ιουνίου στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής με τον Πρωτέα Λαμίας. Ο Άρης θα υποδεχτεί την Αναγέννηση Λαμίας.

Απών ο κόσμος
Για πρώτη φορά παιχνίδι παμπαιδικού πρωταθλήματος παρακολουθήθηκε από μόλις 10 θεατές.


Βελτιωμένη παρουσία
Η Ακαδημία της Κατερίνας Μπαλωμένου βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι.

Με ανδρικό «αέρα»


Ο Βασίλης Σβερώνης(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Π.Α.Κ., έχοντας 10 πόντους. Συμμετέχει και στο τουρνουά ανδρών στο Καρπενήσι με τους Ντόπιους. Με 6 ακολούθησε ο Βαγγέλης Μπόνιας.

Νέα αναμέτρηση
Η Σπερχειάδα υποδέχεται την Κυριακή 28/5 τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη σε εξ αναβολής ματς της 8ης αγωνιστικής.

«Ψάξτε τον δεύτερο»














Μόνιμος πρώτος σκόρερ των Φθιωτών είναι ο Σταύρος Έλληνας(Φωτογραφία αριστερά). Σταμάτησε στους 26 πόντους. Ο αδερφός του Θοδωρής Έλληνας(Φωτογραφία δεξιά) έβαλε 17.

Ήταν «αφεντικό»
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 8-26, σκορ που δύσκολα ανατρέπεται σε τέτοιο επίπεδο.

Παρόμοιο με το πρώτο
Οι Σπερχειαδίτες έκλεισαν το ημίχρονο με 14-47 υπέρ τους. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν το 6-21.

Ανέβασαν κατά 10
Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 8λεπτο της επανάληψης ανέβασαν την διαφορά ακόμη 10 πόντους για το 18-61. Είχαν ένα επιμέρους 4-14 υπέρ τους.



Το καλύτερο της Π.Α.Κ.
Το τελευταίο 8λεπτο ήταν το καλύτερο της Π.Α.Κ. Το τελικό σκορ ήταν το 28-76(+48 για τους νικητές) και το επιμέρους σκορ της περιόδου 10-15.


Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Υφαντής, Κρίκας 2, Κουδουνάς, Γραβάνης 2, Σβερώνης 10, Κότσιεβ 3, Μαυραγάνης, Αρβανίτης, Μαραγούσιας, Ντότσικας 5, Τσακνιάς, Μπόνιας 6

Άρης (Δημήτρης Έλληνας):  Έλληνας Θ. 17, Καραντζούνης, Τσούμας 8, Σαρδέλλης 3, Ζάχος 5, Έλληνας Σ. 26, Λαμπρακόπουλος 2, Καραγεώργος 10, Σκαρλάτος 3, Θέος 2

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Μαρία Σαξώνη
Χρονομέτρης 24΄΄: Λουκάς Καρανίκας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος