Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Π.Α.Κ.-Μούτα Δομοκού 51-69

Στις επιτυχίες επέστρεψε η Μούτα Δομοκού που νίκησε στο Καρπενήσι την ουραγό του ομίλου Π.Α.Κ. με 51-69.
Η εξ αναβολής συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή (5/3) στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Άρχισε στις 2 το μεσημέρι και περίπου 40 άτομα την παρακολούθησαν.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έκανε κακό πρώτο ημίχρονο, όπου δεν μπόρεσε να σφίξει την άμυνα της με αποτέλεσμα να βρεθεί ακόμη και με 24 πόντους πίσω στο σκορ. Στην 3η και 4η περίοδο πήγε να κάνει το «come back», μειώνοντας προσωρινά μέχρι και τους 8 πόντους. Για την ομάδα του Καρπενησίου στο σκοράρισμα ηγήθηκε ο Γιώργος Σώκος με 13 πόντους και 3 τρίποντα, με τον Θοδωρή Κατσαρό να ακολουθεί με 10 και 2 τρίποντα.
Η Μούτα Δομοκού του Παναγιώτη Ρήγα μετά την ήττα στην έδρα της Αναγέννησης επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και τις επιτυχίες. Πήρε από νωρίς διψήφια διαφορά στο σκορ και παρότι η Π.Α.Κ. μείωσε προσωρινά στους 8 με 49-57 5 λεπτά πριν το φινάλε στην συνέχεια «πάτησε» ξανά γκάζι αυξάνοντας την διαφορά και «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη. Ο Κώστας Πολύμερος ξεχώρισε με την παρουσία του βάζοντας 24 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Με 21 ακολούθησε ο σέντερ Γιώργος Μπέλλης, που έβαλε και 1 3ποντο.
Η Π.Α.Κ. ταξιδεύει στον Δομοκό στις 12 Μαρτίου για να αγωνιστεί ξανά με την Μούτα, η οποία μια μέρα πριν αντιμετωπίζει στο Καρπενήσι τον Άτλαντα. Η Ακαδημία έχει 4 βαθμούς(0 νίκες-4 ήττες) και ο Δομοκός 7 πόντους(3 νίκες-1 ήττα).

Λιγοστοί θεατές
Η εξ αναβολής αναμέτρηση της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία περίπου 40 θεατών.



«24αρης» ο Πολύμερος


Για τους νικητές ο Κώστας Πολύμερος έκανε εξαιρετική εμφάνιση βάζοντας 24 με δυο τρίποντα. Ο έμπειρος σέντερ Γιώργος Μπέλλης ακολούθησε με 21 και 1 εύστοχο τρίποντο.


Πρωτιά Σώκου


Για την Π.Α.Κ. ο Γιώργος Σώκος σκόραρε 13 με 3 εύστοχα τρίποντα και ο Θοδωρής Κατσαρός ακολούθησε με 10 και 2 τρίποντα.



Μόνο ήττες
Η ομάδα του Καρπενησίου σε 4 αναμετρήσεις για το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ αγνοεί την χαρά της νίκης. Ολοκλήρωσε τα εντός έδρας ματς και απομένουν μόνο δυο αγώνες στην Φθιώτιδα.

Απουσίες Πανευρυτανικής
Η Π.Α.Κ. είχε απουσίες στο συγκεκριμένο ματς. Δεν αγωνίστηκαν οι: Σωτήρης Καλαμπάκας (Παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα), Γιώργος Αρκουμάνης, Τόλης Πιπέρας, Δημήτρης Σβερώνης, Ανδρέας Ζιωζιός, Θοδωρής Χονδρός και Πάνος Αρβανίτης.

Ντεμπούτο παίδων


Από πλευράς γηπεδούχων χρόνο συμμετοχής πήραν οι αθλητές του παιδικού τμήματος Πάνος Καραγιάννης (Φωτογραφία Αριστερά), Νίκος Τόλης (Φωτογραφία Κέντρο) και Θωμάς Τσιαμάκης (Φωτογραφία Δεξιά). Η Π.Α.Κ. είχε στην αποστολή της 5 παίχτες του παιδικού τμήματος.

Δεύτερη και νικηφόρα
Η δεύτερη αναμέτρηση των δυο ομάδων στο Καρπενήσι για την Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ήταν νικηφόρα για την Μούτα. Πέρυσι είχε ηττηθεί στο Καρπενήσι από την Π.Α.Κ.

Ενάντια στις Καρπενησιώτικες
Η ομάδα του Δομοκού κλείνει την πρώτη φάση του πρωταθλήματος με αναμετρήσεις ενάντια στις δυο ομάδες του Καρπενησίου. Θα αγωνιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο με Άτλαντα εκτός και με Π.Α.Κ. στον Δομοκό.

1 λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της κριτού της ΕΣΚΑΣΕ Άννα Σαρρή-Χουλιάρα, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή.




Αρχή με +10

 
Από το ξεκίνημα ι Φθιωτοί πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με +10 και σκορ 11-21. Ο Κώστας Κωνσταντίνου (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Κώστας Πολύμερος με δίποντο, ο Κώστας Κωνσταντίνου με τρίποντο και ο Κώστας Πολύμερος έτρεξαν ένα σερί 0-9. Ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε για 3 το πρώτο καλάθι της Ακαδημίας, ο Κώστας Κωνσταντίνου σκόραρε για 3 και ο Θανάσης Καρυώτης είχε 1/2 ελεύθερες βολές (3-13). Ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία Δεξιά) «πυροβόλησε» για 3, ο Κώστας Πολύμερος είχε 1/2 βολές και σκόραρε και 2ποντο για το 6-16. Ο Γιώργος Μπέλλης είχε 2/2 βολές, ο Γιάννης Καγκαράς σκόραρε για 2, ο Γιώργος Μπέλλης έβαλε δίποντο και ο Γιώργος Σώκος σκόραρε για 3 (11-21). Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με θεαματική «τάπα» τον Κώστα Πολύμερο του Δομοκού.





Τεχνική στον Μπέλλη
00.23 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Γιώργος Μπέλλης σκόραρε 3ποντο και στην συνέχεια χρεώθηκε με τεχνική ποινή από τον ρέφερι Αντώνη Πατάγια για εξύβριση. Ο Γιάννης Πιστιόλης αστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής.



Ξέφυγε η Μούτα

 












Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και στην 2η περίοδο και στο φινάλε της προηγήθηκαν με 20-42. Ο Γιώργος Μπέλλης (Φωτογραφία Αριστερά) έβαλε δίποντο, ο Δημήτρης Πανταζής σκόραρε για 2, ο Πάνος Κρουστάλλης σημείωσε 2ποντο και ο Γιώργος Μπέλλης σκόραρε με Follow γράφοντας το 13-27. Ακολούθησε 3ποντη «βόμβα» του Κώστα Πολύμερου, δίποντο του Γιώργου Μπέλλη και 2/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Πολύμερου για το 13-34. Ο Γιάννης Πιστιόλης πέτυχε καλάθι, ο Γιώργος Μπέλλης είχε 2/2 βολές, ο Αποστόλης Νούλας είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Θοδωρής Κατσαρός πέτυχε δίποντο για το 18-36 (Double Score). Ο Γιώργος Μπέλλης σκόραρε για 2, ο Κώστας Κωνσταντίνου σκόραρε δίποντο και ο Δημήτρης Πανταζής έβαλε 2/2 βολές για το +24 και το 18-42. Το 20-42 του ημιχρόνου έγινε με δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη (Φωτογραφία Δεξιά).




2η τεχνική
00.16 πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι ο Δημήτρης Πανταζής χρεώθηκε με τεχνική ποινή, διότι φώναξε σε προσπάθεια αντιπάλου με τον Θοδωρή Κατσαρό να αστοχεί στην βολή.


Πράσινη «αφύπνιση»

 












Η Ακαδημία δεν «πέταξε» λευκή πετσέτα αντέδρασε και μείωσε στο τέλος της 3ης περιόδου στους 15 και στο 33-48. Δέχτηκε μόλις 8 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο βελτιώνοντας κατά πολύ την άμυνα της. Ο Δημήτρης Πανταζής (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιώργος Μπέλλης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο, ο Γιάννης Πιστιόλης με πανέμορφο καλάθι με το ένα χέρι, ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Δεξιά) με εύστοχη προσπάθεια για 2 μείωσαν στο 28-45. Ο Γιώργος Μπέλλης σκόραρε 2ποντο, ο Κώστας Πολύμερος είχε 1/2 βολές από αντιαθλητικό φάουλ, ο Γιώργος Σώκος σκόραρε για 2 και ο Θοδωρής Κατσαρός με τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου έκαναν το 33-48. Ο Γρηγόρης Τάσιος των γηπεδούχων ανέκοψε με «τάπα» τον Δημήτρη Πανταζής της Μούτας.




Αντιαθλητικό από Νούλα
2.19 πριν ολοκληρωθεί η 3η περίοδος ο Αποστόλης Νούλας των γηπεδούχων υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Κώστα Πολύμερο του Δομοκού. Ο έμπειρος παίκτης των φιλοξενούμενων ωστόσο ευστόχησε στην 1 από τις 2 ελεύθερες βολές.


Κατέρρευσε στο τέλος

 












Η ομάδα του Καρπενησίου συνέχισε να παλεύει το ματς και μείωσε προσωρινά στους 8 και στο 49-57. Στα τελευταία λεπτά ο Δομοκός επέβαλλε την τάξη απάντησε με σερί 12-0 και έφτασε στο τελικό 51-69. Ο Γιώργος Σώκος σκόραρε για 3, ο Δημήτρης Πανταζής έβαλε δίποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος σκόραρε για 2 και ο Κώστας Πολύμερος έβαλε δίποντο (38-52). Ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Αριστερά)  πέτυχε 3ποντο, ο Γιώργος Μπέλλης είχε 1/2 βολές και ο Κώστας Πολύμερος έβαλε δίποντο για το 41-55. Ο Γιάννης Καγκαράς «εκτέλεσε» ξανά για 3 και ο Θανάσης Καρυώτης (Φωτογραφία Δεξιά) σημείωσε 2ποντο (44-57). Η Π.Α.Κ. μείωσε προσωρινά στους 9 και σε 49-57 μετά από δίποντο του Γιάννη Πιστιόλη και 3ποντο με ταμπλό του Γιώργου Σώκου. Ο Δομοκός αντέδρασε και με σερί 12-0 έφτασε στο 49-69 χάρης σε 2/2 βολές του Κώστα Πολύμερου, δίποντο του Αλέξανδρου Ρούσση, 2/2 βολές του Κώστα Πολύμερου, 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Κωνσταντίνου, 3ποντο του Κώστα Πολύμερου και 2ποντο του Γιώργου Μπέλλη. Το τελικό 51-69 έκανε λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο.






Έκλεισε με 12-0 σερί
Ενώ η Π.Α.Κ. είχε μειώσει στους 8, η Μούτα Δομοκού απάντησε με ένα σερί 12-0 και το 49-57 έγινε 49-69 (!)

Τα δεκάλεπτα
11-21, 20-42, 33-48, 51-69

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Τσιαμάκης, Νούλας 1, Κατσαρός 10(2), Καγκαράς 8(2), Σώκος 13(3), Τόλης, Τάσιος 4, Πιστιόλης 9(1), Καραγιάννης, Κρουστάλλης 6

Μούτα Δομοκού (Παναγιώτης Ρήγας): Καραγιώτας, Λαϊνας, Ρούσσης 2, Πολύμερος 24(2), Καρυώτης 3, Κωνσταντίνου 11(2), Κόκκινος Μ., Βλαχάκης, Σκουφίτσας, Πανταζής 8, Μπέλλης 21(1)

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας & Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος  & Χρήστος Κοσμάς ( Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Βασίλης Τσιώλης









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος