Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 81-46

Με 81-46 ο Άτλαντας συνέτριψε την συμπολίτισσα Π.Α.Κ. στην τοπική αναμέτρηση του Καρπενησίου. Το ματς είχε αρκετή ένταση και νεύρα με αποτέλεσμα να καταλογιστούν 6 συνολικά τεχνικές ποινές(!)
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (5/2) στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι και έγινε παρουσία 80 με 100 θεατών.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά πανηγύρισε την 2η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση. Πρέσαρε διαρκώς σε όλο το γήπεδο τον αντίπαλο και κατάφερε να κλέψει αρκετές φορές την μπάλα. Επιθετικά είχε πλουραλισμό παίρνοντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας στο σκορ για να ανοίξει την διαφορά στο τελικό +35. Ο Γιάννης Κομιανός σκόραρε 23 πόντους, κυριαρχώντας πλήρως στην μάχη της ρακέτας.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας από το ασφυκτικό πρεσάρισμα του αντιπάλου σε όλο το γήπεδο και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Υπέπεσε σε σωρεία λαθών, με αποτέλεσμα να χάσει από νωρίς την επαφή στο σκορ με τον αντίπαλο και να ηττηθεί για ένα ακόμη παιχνίδι. Ο Αποστόλης Νούλας σκόραρε 8 πόντους με 2 τρίποντα για την Ακαδημία.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική ο Άτλαντας θα κάνει το ρεπό του, όπως και η Π.Α.Κ, αφού θα αντιμετώπιζε τον αποχωρήσαντα Πρωτέα Λαμίας. Οι ομάδες θα αγωνιστούν στις (24-2) ενάντια σε Μούτα Δομοκού και Αναγέννηση Λαμίας για την 8η αγωνιστική.

Περίπου 80-100
Η τοπική αναμέτρηση του Καρπενησίου έγινε παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών της πόλης μας.




«Ατλαντική» κερκίδα
Και στο ματς του δεύτερου γύρου ο Άτλαντας κυριάρχησε και στην μάχη της κερκίδας, αφού οι αθλητές της ακαδημίας του δημιούργησαν «θερμή» ατμόσφαιρα, ενισχύοντας τις προσπάθειες των αθλητών της ομάδας.



6 τεχνικές
Η αναμέτρηση είχε αρκετή ένταση και νεύρα με αποτέλεσμα να καταλογιστούν συνολικά 6 τεχνικές ποινές(!)

Μόνιμα νικητής
Ο Άτλαντας κέρδισε για 6η φορά την Π.Α.Κ. σε ισάριθμες αναμετρήσεις, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι το «αφεντικό» της πόλης του Καρπενησίου.

Εκτός ανόδου
Η Π.Α.Κ. ηττήθηκε για 3ο ματς στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον τέθηκε εκτός μάχης για την διεκδίκηση της πρόκρισης στην β΄ φάση του πρωταθλήματος.

Νέες εμφανίσεις

 












Οι νικητές έπαιξαν με νέες εμφανίσεις χρώματος μαύρου, οι οποίες ήταν γούρικες.

Απουσίες εκατέρωθεν
Και οι δυο ομάδες είχαν απουσίες αθλητών τους. Για τους γηπεδούχους απουσίαζαν οι: Χρήστος Κακαβάς, Δημήτρης Λερογιάννης, Θωμάς Χονδρός, Δημήτρης Κατσαρός και Ταξιάρχης Κουτρομάνος. Για την Π.Α.Κ. δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Σωτήρης Καλαμπάκας και Γιάννης Πιστιόλης, καθώς και ο Θοδωρής Χονδρός. Δεν αγωνίστηκε για τους νικητές και ο Άγγελος Σαμαντάς που μαζί με τον Γιάννη Χαλκιά καθοδήγησαν την ομάδα από τον πάγκο.

«23αρης» Κομιανός


Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Αθηναίος Γιάννης Κομιανός του Άτλαντα που κυριάρχησε στην μάχη της ρακέτας σκοράροντας 23 πόντους. Με 12 και με 4 εύστοχα τρίποντα ακολούθησε ο Κώστας Λέρης.



Πρώτος ο «μικρός»


Για την Ακαδημία ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία) ήταν πρώτος σκόρερ με 8 πόντους και 2 τρίποντα. Με 7 ακολούθησαν Δημήτρης Σβερώνης και Γιώργος Σώκος.

Ντεμπούτο Οσμενάϊ-Σβερώνη-Καμαρέτσου


Για τους νικητές την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ έκανε ο Ίγκλι Οσμεναϊ (Φωτογραφία Αριστερά), που έβγαλε το πρώτο του δελτίο βάζοντας στην πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο ματς 11 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.  Πρώτη εμφάνιση με 2 πόντους και για τον πιτσιρικά Λάμπρο Καμαρέτσο (Φωτογραφία Δεξιά) απέναντι στην πρώην του ομάδα. Για τους φιλοξενούμενους ο γκάρντ Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Κέντρο) έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή. σκοράροντας 7 πόντους.

+11 στο ξεκίνημα

 
Η ομάδα του Άτλαντα πήρε από την αρχή το «πάνω χέρι» στην αναμέτρηση και στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγήθηκε με 19-8. Ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο συνεχόμενες τρίποντες «βόμβες» έκαναν το 7-0. Ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε με 2ποντο, ο Γιάννης Κομιανός πέτυχε δίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης είχε 1/2 βολές (9-3). Ο Δημήτρης Μπίκας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο και ο Γιώργος Σώκος με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 11-6. Ο Γιάννης Κομιανός είχε 1/2 βολές, ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε για 2 και ο Γιάννης Κομιανός είχε 2/2 ελεύθερες βολές (16-6). Το 19-8 του δεκαλέπτου έγινε μετά από 2/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Κατσαρού, 1/2 βολές του Δημήτρη Μπίκα και καλάθι του Γιάννη Κομιανού. Ο Θοδωρής Κατσαρός της Π.Α.Κ. ανέκοψε με τάπα τον Κώστα Λέρη του Άτλαντα. Ο Δημήτρης Μπίκας των γηπεδούχων μοίρασε «στοπ» στον Θοδωρή Κατσαρό της Ακαδημίας.



1η τεχνική


7.27 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία) των γηπεδούχων χρεώθηκε με φάουλ στον Γιάννη Καγκαρά της Π.Α.Κ., εν συνεχεία διαμαρτυρήθηκε έντονα, με αποτέλεσμα να χρεωθεί την πρώτη τεχνική στο ματς. Ο Γιάννης Καγκαράς αστόχησε στις 2 ελεύθερες βολές και ο Θοδωρής Κατσαρός αστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής.



Προειδοποίησε διακοπή
2.50 πριν ολοκληρωθεί η 1η περίοδος ο Αλέκος Κοτσιμπός διέκοψε το ματς και προειδοποίησε για διακοπή, όταν φίλαθλοι βρισκόντουσαν δίπλα από τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Η πόρτα εισόδου στην κερκίδα ήταν κλειδωμένη, με αποτέλεσμα οι θεατές να εισέρχονται από τα αποδυτήρια και να περνούν για την κερκίδα στα όρια της τελικής γραμμής κάτω από την μπασκέτα. Το πρόβλημα αυτό ξεπεράστηκε στην συνέχεια του αγώνα.


Τεχνική σε Κομιανό
1.50 πριν το φινάλε της 1ης περιόδου ο Γιάννης Κομιανός  των γηπεδούχων τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή σε διαπληκτισμό που είχε μα αντίπαλο. Ο Γιώργος Σώκος αστόχησε στην βολή της τεχνικής.



Συνέχισε να κυριαρχεί


Και η 2η περίοδος άνηκε στον Άτλαντα που κυριάρχησε πλήρως φτάνοντας στ 37-16 του ημίχρονου. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ με 3ποντο και δίποντο, ο Γιάννης Κομιανός με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Ίγκλι Οσμεναϊ με δίποντο έκαναν το 27-8, ολοκληρώνοντας ένα σερί 11-0. Ο Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε για 2, ο Γιάννης Κομιανός έβαλε δίποντο, ο Κώστας Λέρης σκόραρε 3ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης είχε 1/2 βολές και εν συνεχεία έβαλε έμμεσο τρίποντο με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή για το 32-13. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Καλοπήτα, 2/2 βολές του Γιώργου Σώκου, 2ποντο του Πάνου Καλοπήτα (Φωτογραφία) και καλάθι του Γιώργου Μαντέκα (37-16).  Ο Πάνος Καλοπήτας του Άτλαντα ανέκοψε με τάπα τον Γιώργο Σώκο της Π.Α.Κ.







11-0 σερί
Ο Άτλας στην αρχή της 2ης περιόδου ολοκλήρωσε ένα σερί 11-0, όταν το 16-8 έγινε 27-8 υπέρ του.

4 δίποντα
Η φιλοξενούμενη Π.Α.Κ. στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης σκόραρε μόλις 4 δίποντα, παίρνοντας τους άλλους μισούς πόντους της από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

«Νευρικό» το 3ο


Το 3ο δεκάλεπτο ήταν αρκετά νευρικό με τον καταλογισμό 4 τεχνικών ποινών και το επί μέρους σκορ στο 12-11. Η Π.Α.Κ. βελτίωσε αρκετά την άμυνα της με το σκορ να κλείνει στο 49-27. Ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιάννης Κομιανός με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Κουρλός με 2/2 βολές από τεχνική ποινή «έγραψαν» το 40-18. Ο Γιάννης Κομιανός με καλάθι και φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή και με 2/2 ελεύθερες βολές στην συνέχεια έκανε το 45-18. Ο Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε για 2, ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε δίποντο και στην συνέχεια είχε 1/2 βολές για το 45-23. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο, ο Γιώργος Σώκος με 2ποντο και ο Λάμπρος Καμαρέτσος με δίποντο έκαναν το 49-27. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με τάπα τον Δημήτρη Σταλίκα του Άτλαντα. Ο Πάνος Κρουστάλλης των φιλοξενούμενων έκανε νέα τάπα, αυτή την φορά στον Δημήτρη Κουρλό των γηπεδούχων.


Νέες τεχνικές
Πριν αρχίσει η 3η περίοδος ο Κώστας Λέρης του Άτλαντα και ο Δημήτρης Σβερώνης της Π.Α.Κ. διαπληκτίστηκαν και χρεωθήκαν από μια τεχνική ποινή σε «νεκρό» χρόνο.





Διπλή τεχνική-6η συνολικά
7.21 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο Θοδωρής Κατσαρός και ο Γιώργος Αρκουμάνης των φιλοξενούμενων τιμωρήθηκαν με τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία σε καταλογισμό φάουλ εις βάρος της ομάδας τους. Ο Δημήτρης Κουρλός ευστόχησε και στις δυο βολές των τεχνικών ποινών. Οι τεχνικές ποινές έφτασαν συνολικά στις 6(!) σε διάστημα 23 λεπτών. Τα υπόλοιπα 17 λεπτά κύλησαν χωρίς τεχνική.





Ασταμάτητος















Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναμέτρηση, ήταν «καταιγιστική» φτάνοντας στο τελικό +35 και στο 81-46. Ο Γρηγόρης Τάσιος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Ίγκλι Οσμεναϊ με δίποντο, ο Γιάννης Κομιανός με δίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) με δίποντο έκαναν το 55-28. Ο Τόλης Πιπέρας σκόραρε για 2, ο Γιάννης Κομιανός πέτυχε καλάθι, ο Πάνος Κρουστάλλης είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε για 2 και ο Γιώργος Αρκουμάνης έβαλε δίποντο (59-34). Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) με δίποντο, ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) με δίποντο, ο Γιάννης Καγκαράς με 2ποντο και ο Δημήτρης Κουρλός με νέο δίποντο έκαναν το 65-36. Ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε 2ποντο με θεαματική προσπάθεια, ο Γιάννης Καγκαράς είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Κομιανός έβαλε καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και ο Αποστόλης Νούλας σκόραρε για 3 (70-40). Ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) έβαλε δίποντο, ο Κώστας Λέρης πέτυχε 3ποντο και ο Χρήστος Νικόπουλος σκόραρε για 2 (75-42). Ο Αποστόλης Νούλας με τρίποντο, ο Κώστας Φιλίντας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Πάνος Κρουστάλλης με 1/2 βολές, ο Κώστας Φιλίντας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) με δίποντο και ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο διαμόρφωσαν το τελικό 81-46. Ο Δημήτρης Μπίκας του Άτλαντα ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Αποστόλη Νούλα των «πράσινων». Ο Γιάννης Κομιανός των γηπεδούχων μοίρασε τάπα στον Γιάννη Καγκαρά της Π.Α.Κ. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «στοπ» τον Πάνο Καλοπήτα του Άτλαντα.




Αποχώρησαν Σταλίκας-Κομιανός
Λόγω τραυματισμού στον ώμο ο Δημήτρης Σταλίκας του Άτλαντα αποχώρησε πρόωρα (2΄ περίπου πριν τελειώσει ο αγώνας), παίρνοντας το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας, ενώ με το χειροκρότημα των θεατών αποχώρησε στο τελευταίο δίλεπτο και ο MVP της συνάντησης Γιάννης Κομιανός.




Εκτός με φάουλ
7.57 πριν το φινάλε της αναμέτρησης ο Ίγκλι Οσμεναϊ του Άτλαντα έκανε το 5ο του φάουλ και αποβλήθηκε. 3.53 πριν το τέλος ο Γιάννης Καγκαράς της Π.Α.Κ. αποβλήθηκε, κάνοντας 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
19-8, 37-16, 49-27, 81-46

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 8, Μαντέκας 2, Καλοπήτας 6, Οσμεναϊ 11(1), Λέρης 12(4), Κομιανός 23, Κουρλός 6, Μπίκας 3, Νικόπουλος 4, Φιλίντας 4, Καμαρέτσος 2

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 2, Νούλας 8(2), Κατσαρός 4, Αρκουμάνης 6, Καγκαράς 5, Σβερώνης 7, Σώκος 7, Τάσιος 1, Ζιωζιός, Κρουστάλλης 6

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός & Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος -Χρήστος Κοσμάς-Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στέρεας & Εύβοιας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος