Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Μικτή Ευρυτανίας-Νέοι ΑΕΚ 1-4

Με σκορ 4-1 επιβλήθηκαν οι νέοι της ΑΕΚ της μικτής ομάδας της Ευρυτανίας.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου στο γήπεδο του ξενοδοχείου Avaris και ξεκίνησε στις 6.20 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Η μικτή Ευρυτανίας έδωσε το πρώτο της φετινό καλοκαιρινό φιλικό και αποτελούνταν κατά πλειοψηφία από ποδοσφαιριστές της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Έπαιξε ανοιχτά, έχοντας αρκετά κενά στην άμυνα της με αποτέλεσμα να δεχτεί 4 τέρματα. Το πρώτο μέρος έκλεισε 0-3 εις βάρος της, με τον Χάρη Ζαραβέλη στο 69΄ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της Ευρυτανικής ομάδας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μικτή είχε δοκάρι στο ξεκίνημα με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.
Οι νέοι του Στέλιου Μανωλά έπαιξαν ανά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, ελέγχοντας τον ρυθμό του ματς. Έδειξαν αρκετά θετικά στοιχεία αν και βρίσκονται σε αρχικό στάδιο προετοιμασίας. Τα τέρματα του δικέφαλου πέτυχαν οι: Ηλίας Τσέλιος, Δημήτρης Λίτσι, Μιχάλης Μπούσης και Νίκος Σπηλιώτης.
Ο «δικέφαλος» θα προγραμματίσει το προσεχές διάστημα και άλλη φιλική αναμέτρηση στην πόλη μας.

Λιγοστοί θεατές
Η πρώτη φιλική αναμέτρηση των νέων της ΑΕΚ στην πόλη μας έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.




Ρέφερι ο Μιχαηλίδης
Το φιλικό σφύριξε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, χωρίς την παρουσία βοηθών.

Κοντά η ΕΠΣ
Σε ένα ακόμη φιλικό ματς το παρών έδωσαν στο γήπεδο στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο γενικός γραμματέας της ενώσεως Σωτήρης Διώτης, ο ταμίας Γιώργος Λιάγκας και το μέλος Θωμάς Θεοδωρογιάννης.


Παρουσία «Αεκτζήδων»
Τον αγώνα παρακολούθησε και μερίδα φίλων της ΑΕΚ, που διαμένουν μόνιμα στο Καρπενήσι. Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας.

Στο γήπεδο ο Χρυσικός
Ο άλλοτε Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Χρυσικός είδε το φιλικό ματς της μικτής. Ο κ. Χρυσικός τα τελευταία χρόνια διαμένει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στον Βόλο.


«Κοούτσαρε» ο Κουρλός


Την μικτή καθοδήγησε με τον ρόλο του παίκτη-προπονητή ο ρέφερι της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Κουρλός, που αγωνίστηκε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο επαγγελματίας Τσέλιος


Ο επιτελικός μέσος του «δικεφάλου» Ηλίας Τσέλιος ξεχώρισε την παρουσία του, βάζοντας και το πρώτο γκολ της ομάδας του. Ο ποδοσφαιριστής μάλιστα πριν μερικές ημέρες υπέγραψε και επαγγελματικό συμβόλαιο.

Είχε προπονηθεί


Ο Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) το προσεχές διάστημα είχε προπονηθεί με τους νέους της ΑΕΚ στην Αθήνα. Αυτή την φορά βρέθηκε αντίπαλος, παίζοντας με την μικτή.

Σταυρόπουλος ξανά


Ο ανασταλτικός μέσος Γιώργος Σταυρόπουλος έκανε την ανεπίσημη πρώτη του συμμετοχή με την ΑΕΚ. Αποκτήθηκε από την Κύπρο Κορυδαλλού και πέρυσι προπονήθηκε ξανά στον ίδιο γήπεδο με την ομάδα του Πειραιά.

Α΄ Μέρος

Δοκάρι με το «καλημέρα»


Η μικτή έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί στο 6ο λεπτό, όταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) έκανε την προσπάθεια από αριστερά και σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βασίλη Χατζηεμμανουήλ και στην συνέχεια ο ίδιος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των νέων.



Με κεφαλιά Τσέλιου
Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό όταν ο Γιώργος Γιαννούτσος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά, σέντραρε και ο Ηλίας Τσέλιος από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των Ευρυτάνων έκανε το 0-1.




Έχασε «Πελέ»


Στο 13ο λεπτό του φιλικού ο δραστήριος φορ Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος επονομαζόμενος και ως «Πελέ» αποχώρησε από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού σε σύγκρουση που είχε νωρίτερα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Την θέση του πήρε ο Άρης Σιταράς (Φωτογραφία).


«Γκολάρα» Λίτσι


Στο 16ο λεπτό ο αμυντικός χαφ Δημήτρης Λίτσι εκτός περιοχής και δεξιά σούταρε πανέμορφα με την μπάλα να παίρνει τροχιά και να καταλήγει στο δεξί «παραθυράκι» του Δημήτρη Ρεσίτη για το 0-2.



Φινάλε με γκολ


Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 44΄ οι νέοι της ΑΕΚ έκαναν 3 τα τέρματα τους. Ο Δημήτρης Λίτσι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο προωθημένος στόπερ Μιχάλης Μπούσης (Φωτογραφία) με κεφαλιά έκανε το 0-3.


Ξεχώρισε ο Γιαννούτσος


Πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος είχε ο πλάγιος μπακ Γιώργος Γιαννούτσος.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Γενιτσαρόπουλος κινήθηκε από αριστερά, σούταρε από καλή θέση στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χατζηεμμανουήλ και στην επαναφορά το νέο σουτ του ίδιου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
10΄: Ο Γιαννούτσος πλαγιοκόπησε εξαιρετικά από αριστερά σέντραρε, η μπάλα κόντραρε και ο Τσέλιος με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη έκανε το 0-1.
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Κουτσουπιά, ο οποίος σούταρε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.
16΄: Ο Λίτσι με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής και δεξιά σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» της μικτής και πέτυχε το 0-2.
37΄: Ο Γιαννούτσος έκανε την σέντρα από αριστερά και η προβολή του Κόφι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της μικτής.
44΄: Ο Λίτσι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μπούσης με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Β΄ Μέρος

Πρώτη Βαφειάδη & Γεωργόπουλου

 













Ανεπίσημο ντεμπούτο στο δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ έκαναν ο στόπερ Σταμάτης Γεωργόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) και ο επιθετικός Βασίλης Βαφειάδης (Φωτογραφία Αριστερά).

Ο Ευρυτάνας Ασπρογιάννης


Ο δεξιός μέσος Αλέξης Ασπρογιάννης της ΑΕΚ έχει καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Ευρυτανίας.

4ο Σπηλιώτη


Στο 68ο λεπτό ο φορ Νίκος Σπηλιώτης μετά την έξοχη προσπάθεια από τα αριστερά του μπακ Δημήτρη Ψάνη με σουτ έκανε το 0-4. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σπηλιώτης έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας αγωνιζόμενος με την φανέλα της ΕΠΣ Εύβοιας.




Μείωση «Ζάρα»


Η μικτή στο επόμενο λεπτό μείωσε στο τελικό 1-4, όταν ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παναγιώτη Γκίνη και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-4.



Ευκαιρίες για διεύρινση
Η ΑΕΚ στο τελευταίο 20λεπτο του ματς απώλεσε και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Χαμηλή έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σιταρά απέκρουσε σε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Γκίνης.
64΄: Ο Ζαραβέλης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και η κεφαλιά του Φαρμάκη κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
65΄: Ο Σπηλιώτης σούταρε εκτός περιοχής και ο Ρεσίτης απέκρουσε σε κόρνερ.
68΄: Ο Ψάνης έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, σέντραρε και ο Σπηλιώτης από κοντά με σουτ έκανε το 0-4.
69΄: Ο Ζαραβέλης με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα προσέκρουσε πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πάντου μείωσε σε 1-4.
70΄: Ο Ασπρογιάννης πάσαρε στον Βαφειάδη, ο οποίος σούταρε και ο Ρεσίτης απέκρουσε σωτήρια.
74΄: Μετά το γύρισμα από δεξιά, προβολή προς τα πίσω του Φαρμάκη από κοντά ο Ρεσίτης έδιωξε ξανά σωτήρια σε κόρνερ.
88΄: Ο Τάμπας σέντραρε από τα δεξιά και ο Βαφειάδης σούταρε με τον πορτιέρο της μικτής να μπλοκάρει.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Δημήτρης Κουρλός): Ρεσίτης, Λιάγκας, Γενιτσαρόπουλος(17΄ λ.τρ. Σιταράς), Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Κουτσουπιάς(46΄ Μαλαϊ), Σταμούλης(46΄ Πασσάς), Καλύβας, Κουρλός(46΄ Πλεξίδας), Γούλας(73΄ Κουρλός), Αθανασόπουλος(74΄ Κουτσουπιάς)

Νέοι ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Χατζηεμμανουήλ(23΄ Παπαδόπουλος, 46΄ Γκίνης, 68΄ Πάντος), Γιαννούτσος(46΄ Ψανής), Μπούσης(46΄ Γεωργόπουλος), Κοφσανίδης(46΄ Τσιβελεκίδης), Λημνιός(46΄ Πογοσιάν, 74΄ Τάμπας), Σταυρόπουλος(46΄ Μεσσήνης), Λίτσι(46΄ Μπάμπης), Τσέλιος(46΄ Σπηλιώτης), Ανδρεόπουλος(46΄ Ρούσσος), Αντωνίου(46΄ Ασπρογιάννης), Κόφι(46΄ Βαφειάδης)

Διαιτητής: Χρυσόστομος Μιχαηλίδης (Προπονητής Τερματοφυλάκων Νέων ΑΕΚ)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος