Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Παρέα B.C.-Γ.Σ. Τα Φάλαρα 61-60

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, με πολύ ένταση η Παρέα πήρε το ντέρμπι του 2ου Ομίλου, καταβάλλονας τα Φάλαρα με 61-60. Ο νικητής κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού με τους «πορτοκαλί» να χαμογελούν στο τέλος.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/5) στις 6 το απόγευμα στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Έγινε παρουσία περίπου 80 φιλάθλων.
Η Παρέα των Δημήτρη Κολλημένου και Δημήτρη Κοκοτίνη αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες πρωτοκλασάτων αθλητών της, ωστόσο παρουσιάστηκε ψυχωμένη, έκανε το 2/2 και τέθηκε επικεφαλης στον όμιλο μαζί με τον Sporting. Οι «πορτοκαλί» μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, έμειναν στην 3η περίοδο πίσω στο σκορ. Στο τελευταίο 10λεπτο όμως έκαναν την ανατροπή, παίρνοντας κυριολεκτικά στο όριο την νίκη, αφού παραλίγο οι Στυλιδιώτες να κερδίσουν με Buzzer Beater. Ο Παναγιώτης Κυριαζής βρήκε φόρμα και σκόραρε 25 πόντους, βάζοντας και 5 τρίποντα.
Τα Φάλαρα του Κώστα Χρυσαφόπουλου μετά την νικηφόρα πρεμιέρα δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με θετικό αποτέλεσμα στο τουρνουά. Κατάφεραν να βρουν ρυθμό στο 3ο 10λεπτο ανεβάζοντας την διαφορά μέχρι και στο +12. Η 4η περίοδος όμως που ήταν και πιο κρίσιμη δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους Φθιωτούς. Έπεσαν σε αρκετά λάθη με το ματς να κρίνεται στις λεπτομέρειες και το τελευταίο σουτ του Κώστα Κωστούλα στην εκπνοή του χρόνου να είναι άστοχο. Ο Φίλωνας Καραπέτσας ηγήθηκε στο σκοράρισμα, σημειώνοντας 17 πόντους.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Παρέα αγωνίζεται με το Sporting την Τετάρτη(25/5) στις 6 το απόγευμα και τα Φάλαρα παίζουν με το Βελούχι 2315 την Δευτέρα (23/5) στις 8 το βράδυ.

Περίπου 80
Το ντέρμπι του 2ου ομίλου του τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών. Ήταν η πιο αμφίρροπη και η πιο συναρπαστική αναμέτρηση μέχρι στιγμής στην διοργάνωση.




Το πιο νευρικό
Στην 4η περίοδο επικράτησαν αρκετά νεύρα μεταξύ των αθλητών αλλά και για τις διαιτητικές αποφάσεις. Έπεσαν αρκετές τεχνικές ποινές από τους δυο διαιτητές.

Απουσίες για Παρέα
Οι «πορτοκαλί» της Παρέας είχαν απουσίες και δεν αγωνίστηκαν οι «ξένοι» της ομάδας Θοδωρής Λιάκος, Παναγιώτης Γερονίκος και Γιώργος Γκαγκανάσιος.

8αδα Φαλάρων
Απουσίες είχε και η Φθιωτική ομάδα που αγωνίζεται στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, αφού ήρθε στο Καρπενήσι με αποστολή μόλις 8 αθλητών. Σημαντικότερες αυτές των: Παύλου Ντινόπουλου, Θανάση Καρανίκα και Πέτρου Παπανικολάου.

«25αρης» ο Κυριαζής


Ο Παναγιώτης Κυριαζής έπιασε πολύ καλή απόδοση, βάζοντας 25 πόντους και «πυροβολώντας» 5 φορές έξω από τα 6.75. Με 12 ακολούθησε ο γκαρντ Δημήτρης Σβερώνης.



17 για Καραπέτσα


Για τα Φάλαρα ο Φίλωνας Καραπέτσας έκανε εξαιρετική εμφάνιση σκοράροντας 17 πόντους. Με 13 ακολούθησε ο πλέι μέικερ Κώστας Κωστούλας.


«Πρώτη» για Δημητρίου-Λεπίδα

 












Ο Γιάννης Δημητρίου (Φωτογραφία Αριστερά) των Φαλάρων έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο τουρνουά, καθώς ντεμπούταρε, όπως και ο Αλέξανδρος Λεπίδας (Φωτογραφία Δεξιά).

Στον πόντο

 












Οι Φθιωτοί ξεκίνησαν καλύτερα, όμως η Παρέα αντέδρασε και απάντησε με ένα σερί 9-0. Το δεκάλεπτο έκλεισε με οριακή διαφορά και +1 και 16-15 για την Παρέα. Ο Κώστας Κωστούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2ποντο, ο Κώστας Κωστούλας με νέο δίποντο και ο Φίλωνας Καραπέτσας με έμμεσο τρίποντο (Καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή) πέτυχαν το 2-7. Ακολούθησε δίποντο του Νίκου Βούρτσα (Φωτογραφία Δεξιά), 3ποντο του Παναγιώτη Κυριαζή, δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη και νέο καλάθι του Νίκου Βούρτσα (11-7) και σερί 9-0 για την Παρέα. Ο Κώστας Κωστούλας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Παναγιώτης Κυριαζής με εκτέλεση έξω από τα 6.75 και ο Φίλωνας Καραπέτσας με δυο δίποντα έκαναν το 14-12. Το 16-15 της 1ης περιόδου έγινε μετά από δίποντο του Γιάννη Δημητρίου, καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη και 1/2 ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Λαϊνα.






+1 για Φάλαρα

 












Τα +1 στην 2η περίοδο ήταν το προβάδισμα των Φαλάρων, όπου στο φινάλε με μίνι σερί 5-0 προηγήθηκε με 25-26. Ο Φίλωνας Καραπέτσας είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Βαγγέλης Λαϊνας (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 2ποντο, ο Γιώργος Σώκος έβαλε δίποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής σκόραρε ένα τρίποντη «βόμβα» για το 21-19. Ακολούθησε δίποντο του Κώστα Κωστούλα, καλάθι του Λάμπρου Κατσαρτού και δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη (25-21). Τα Φάλαρα έκλεισαν με μίνι σερί και 25-26 χάρις τρίποντο του Κώστα Χρυσαφόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Κώστα Κωστούλα.




Τραυματισμός Κοκοτίνη


Ο σέντερ της Παρέας Δημήτρης Κοκοτίνης τραυματίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο μάτι από ακούσιο χτύπημα του Παναγιώτη Κρέτση. Ελάχιστα και μόλις 1,5 λεπτό συμμετείχε εξ αιτίας οιδήματος στο πόδι ο Δημήτρης Κολλημένος.

Ξέφυγαν οι Φαλαριώτες


Οι Φθιωτοί των Φαλάρων ξέφυγαν στην 3η περίοδο και ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ. Στο φινάλε της περιόδου προηγήθηκαν με +12 και 40-52. Ο Παναγιώτης Κρέτσης (Φωτογραφία) με τρίποντο, ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντο, ο Φίλωνας Καραπέτσας με 1/2 βολές και με δίποντο έκαναν το 28-32. Ο Γιώργος Σώκος σκόραρε για 2, ο Κώστας Κωστούλας πέτυχε δίποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής είχε 2/2 ελεύθερες βολές (32-34). Ακολούθησαν 1/2 βολές του Φίλωνα Καραπέτσα, τρίποντο του Γιάννη Δημητρίου και καλάθι του Φίλωνα Καραπέτσα για το 32-40. Ο Σωτήρης Στεφανής είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Δημητρίου σκόραρε για 2 και ο Παναγιώτης Κυριαζής σημείωσε δυο συνεχόμενα δίποντα (38-42). Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Αλέξανδρος Λεπίδας σκόραρε 2ποντο και ο Σωτήρης Στεφανής είχε ξανά 2/2 βολές (40-46). Το 40-52 της τρίτης περιόδου έγινε με νέο καλάθι του Αλέξανδρου Λεπίδα, δίποντο του Φίλωνα Καραπέτσα και καλάθι του Βαγγέλη Λαϊνα.




Τεχνική στον πάγκο
2.21 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο πάγκος της Παρέας χρεώθηκε με τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία σε καταλογισμό φάουλ που είχε προηγηθεί υπέρ του Βαγγέλη Λαϊνα. Ο Λαϊνας αστόχησε στις 2 βολές του φάουλ και ο Κώστας Κωστούλας έχασε την βολή της τεχνικής ποινής.


«Χιτσκοτικό» φινάλε

 
Η αναμέτρηση μετατράπηκε σε ντέρμπι  στο τελευταίο λεπτό και ο Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία Αριστερά) βάζοντας τους τελευταίους 4 πόντους του ματς με δίποντο και 2/2 βολές 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε την νίκη στην Παρέα με 61-60. Τα Φάλαρα είχαν την ευκαιρία για την ανατρπή στην συνέχεια χάνοντας δυο βολές και έχοντας και το τελευταίο σουτ του ματς. Ο Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Κέντρο) με 2/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο και ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Δεξιά) με έμμεσο τρίποντο (Καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή) μείωσαν στο 47-52. Ο Γιάννης Δημητρίου είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Παναγιώτης Κυριαζής σκόραρε 3ποντο και ο Κώστας Κωστούλας σκόραρε δίποντο (50-55). Ο Σωτήρης Στεφανής με 1/1 βολή από τεχνική ποινή, ο Βαγγέλης Λαϊνας με δίποντο και ο Σωτήρης Στεφανής με 1/1 βολή από νέα τεχνική έκαναν το 52-57. Ο Γιώργος Σώκος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2/2 βολές ισοφάρισαν στο 57-57. Ο Παναγιώτης Κρέτσης με τρίποντη «βόμβα» και ο Σωτήρης Στεφανής με δίποντο έκαναν το 59-60. 00.11 πριν το τέλος ο Σωτήρης Στεφανής με 2/2 βολές έκανε το τελικό 61-60. 00.09 πριν το τέλος ο Βαγγέλης Λαϊνας αστόχησε σε 2 ελεύθερες βολές. 00.06 πριν το τέλος ο Σωτήρης Στεφανής είχε 0/2 βολές και ο Κώστας Κωστούλας στην εκπονή του ματς παραλίγο να πετύχει Buzzer Beater, με την μπάλα να του παίζει περίεργο παιχνίδι και να μπαίνει και να βγαίνει στο καλάθι.







2 τεχνικές
6.42 πριν το τέλος του ματς ο Γιάννης Δημητρίου των Φαλάρων χρεώθηκε με τεχνική ποινή για εξύβριση. Ο Σωτήρης Στεφανής ευστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής. 5.56 καταλογίστηκε και νέα τεχνική εις βάρος των Φαλάρων και χρεώθηκε στον Μάνο Καραναϊο για διαμαρτυρία με τον Σωτήρη Στεφανή να είναι «ψύχραιμος» και να βάζει και αυτή την βολή.


Συστάσεις ρέφερι
Οι διαιτητές 5.58 πριν το τέλος του αγώνα έκανα συστάσεις στους εκπροσώπους των δυο ομάδων, προειδοποιώντας ότι σε νέες διαμαρτυρίες θα συνεχίσουν να καταλογίζουν τεχνικές ποινές.


Αποβλήθηκε ο Καραναϊος


5.56 πριν το τέλος αποβλήθηκε μ 5 φάουλ ο Μάνος Καραναϊος των Φαλάρων.

Πανηγυρισμοί Παρέας
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι παίκτες της Παρέας πανηγύρισαν την 2η τους νίκη στο τουρνουά.


Τα δεκάλεπτα
16-15, 25-26, 40-52, 61-60

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κοκοτίνης& Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 25(5), Σβερώνης Δ. 12, Βούρτσας 4, Κολλημένος, Κατσαρός 2, Στεφανής 10, Σώκος 8, Κοκοτίνης, Σβερώνης Π., Καλύβας

Γ.Σ. Τα Φάλαρα (Κώστας Χρυσαφόπουλος): Κωστούλας 13, Λεπίδας 4, Δημητρίου 8(1), Καραπέτσας 17, Καραναϊος, Λαϊνας 7, Κρέτσης 6(2), Χρυσαφόπουλος 5(1)

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Δημήτρης Κουρλός
Κριτής: Άγγελος Σαμαντάς
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος