Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Π.Α.Κ.-Μούτα Δομοκού 58-51

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, καταβάλλοντας και την Μούτα Δομοκού με σκορ 58-51.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου. Άρχισε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετού φίλαθλου κόσμου.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Πήρε το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης και «φρόντισε» να μην το χάσει σε κανένα σημείο του αγώνα, κάνοντας καλή διαχείριση και παίζοντας καλή άμυνα. Έφτασε πλέον τους 4 πόντους, ατενίζοντας το μέλλον με περίσσια αισιοδοξία. Στους 16 πόντους σταμάτησε ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης.
Η Μούτα του Παναγιώτη Ρήγα στο 1ο της φετινό παιχνίδι, καθώς στην πρεμιέρα είχε ρεπό. «Κυνηγούσε» συνέχεια το σκορ, ήταν κοντά, αλλά δεν κατάφερνε να πλησιάσει. Παρουσίασε ένα καλό σύνολο, μη καταφέρνοντας όμως να πετύχει κάτι καλύτερο. Πρώτος σκόρερ για τους Δομοκίτες ήταν με 21 πόντους ο έμπειρος Νίκος Ρήγας.
Οι νικητές την επόμενη(3η) αγωνιστική θα κάνουν το ρεπό τους, ενώ οι Δομοκίτες θα υποδεχτούν τον Οπούντιο Μαρτίνου.

Ικανοποιητική παρουσία
Τον αγώνα είδαν περίπου 70-80 άτομα, στηρίζοντας την προσπάθεια της Π.Α.Κ. Εκδρομείς υπήρξαν και από τον Δομοκό.


2/2
Ιδανικά έχει μπει στο πρωτάθλημα το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου, κάνοντας το 2/2.

Τραυματίας ο Καγκαράς


Από πλευράς γηπεδούχων δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία), που είδε το ματς από τον πάγκο, καθώς δηλώθηκε στην 12αδα.

Παρουσία Αναγέννησης
Και το δεύτερο παιχνίδι των Ευρυτάνων παρακολούθησε ο τεχνικός της Αναγέννησης Λαμίας Κώστας Κουμπούρας.



Ξανά 58
Η επιθετική επίδοση της Ακαδημίας ήταν 58, όπως και στην νικηφόρα πρεμιέρα στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στο νήμα ο «Μήτσος»


Ο Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία) των νικητών σημείωσε 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Με έναν λιγότερο και τρία εύστοχα 3ποντα ακολούθησε ο ταλαντούχος Κώστας Νιαβής.

Αύριο το άλλο
Η 2η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 31 Ιανουαρίου με την αναμέτρηση του Μαρτίνου με τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Πρώτος ο «45αρης»


Ο 45χρονος Νίκος Ρήγας (Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μούτας, σταματώντας στους 21 πόντους. Μάλιστα πέτυχε τον μοναδικό 3ποντο των Φθιωτών. Ακολούθησε με 15 ο Αλέξανδρος Κόκκινος.


Πήρε προβάδισμα η Π.ΑΚ.


Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου προηγήθηκε στην περίοδο με 18-14. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και έκαναν το 0-4 με ωραία προσπάθεια του Κώστα Δελήμπαση και σουτ 2 πόντων του Αλέξανδρου Κόκκινου από πάσα του πρώτου. Ο Αποστόλης Πιπέρας από ασίστ του Δημήτρη Σβερώνη και ο Νίκος Ρήγας με 2/2 βολές «έγραψαν» το 2-6. Ο Δημήτρης Σβερώνης έκανε το 4-6, ενώ ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία) με δυο προσωπικά σουτ 3ποντων διαμόρφωσε το 10-6. Με 2ποντο του Νίκου Ρήγα από ασίστ του Κώστα Δελήμπαση, 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη και 2/2 βολές του Δημήτρη Καραγιώτα πραγματοποιήθηκε το 12-10. Δημήτρης Σβερώνης με σουτ 2 πόντων και Γιώργος Σώκος με τον ίδιο τρόπο από εξαίρετη ασίστ του Αποστόλη Πιπέρα ανέβασαν το σκορ στο 16-10. Ο Αλέξανδρος Κόκκινος, ο Αποστόλης Πιπέρας και ο Θανάσης Καρυώτης με εύστοχα 2ποντα πέτυχαν το 18-14, με το οποίο έληξε το δεκάλεπτο.
Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. έκανε τάπα στον Κώστα Δελήμπαση του Δομοκού





Τελείωσε ιδανικά

 












Οι «πράσινοι» με ένα επιμέρους 12-9 πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενη με διαφορά 7 πόντων(30-23). Ο Θανάσης Καρυώτης (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε 2ποντο, για να «απαντήσει» ο Πάνος Κρουστάλλης από ασίστ του Δημήτρη Σβερώνη. Ο Θοδωρής Κατσαρός από νέα πάσα του Σβερώνη έδωσε «αέρα» 6 πόντων στην ομάδα του για το 22-16. Ο Νίκορς Ρήγας με ωραία προσπάθεια και ο Θανάσης Καρυώτης με καλάθι και φάουλ έφεραν ξανά το παιχνίδι στους 2 για το 22-20. Ο Κώστας Νιαβής πέτυχε ένα εντυπωσιακό καλάθι στον αέρα από ασίστ του Αποστόλη Πιπέρα, με τον Νίκο Ρήγα να σκοράρει για 3(24-23). Ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Δεξιά) σημείωσε 2ποντο, κάνοντας το 26-23, ενώ ο ίδιος με 2/2 βολές «έγραψε» το 28-23. Με 1/1 βολή του Κώστα Νιαβή και 1/2 βολές του Γιώργου Σώκου οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με σερί 6-0 για το 30-23.






Τεχνική στον πάγκο
6 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου ο τεχνικός του Δομοκού Παναγιώτης Ρήγας τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Ο Κώστας Νιαβής ευστόχησε στην ελεύθερη βολή.



Ισορροπημένο σκορ

 












Το 3ο δεκάλεπτο έληξε με 42-35 υπέρ της Ευρυτανικής ομάδας. Π.Α.Κ. και Μούτα σκόραραν από 12 πόντους ξεχωριστά. Ο Αποστόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Αριστερά) με εντυπωσιακό μακρινό 3ποντο στο τέλος του χρόνου πέτυχε το 33-23, ενώ με 2ποντα των: Νίκου Ρήγα και Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 35-25. Ο Νίκος Ρήγας είχε 1/2 βολές και ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντη «βόμβα» ανέβασε την διαφορά στο +12 για το 38-26. Ακολούθησαν 1/2 βολές και 2ποντο του Αλέξανδρου Κόκκινου. Ο Νίκος Ρήγας με 3/4 βολές και ο Δημήτρης Καραγιώτας με 1/2 βολές ολοκλήρωσαν ένα σερί 0-7 για τους Δομοκίτες, μειώνοντας σε 38-33. Ο Δημήτρης Σβερώνης και ο Γιώργος Σώκος έδωσαν με 2ποντα «ανάσα» στην ομάδα τους για το 42-33, ενώ ο Κώστας Δελήμπασης με γκολ-φάουλ έκανε το 42-35. Ο Κώστας Βλαχάκης του Δομοκού ανέκοψε προσπάθεια του Δημήτρη Σβερώνη των γηπεδούχων.




Διατήρηση της νίκης

 












Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη τους στην τελευταία περίοδο. Το επιμέρους σκόρερ του 4ου δεκαλέπτου ήταν ξανά ισόπαλο και συγκεκριμένα με 16-16, για να οδηγηθούμε στο τελικό 58-51. Ο Αλέξανδρος Κόκκινος (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ 2 πόντων, ο Κώστας Νιαβής και ο Κώστας Βλαχάκης με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσαν το 45-39. Από ασίστ του Πάνου Αρβανίτη, ο Δημήτρης Σβερώνης «έγραψε» το 47-39, ενώ με 1/1 βολή και εύστοχο 2ποντο (Από πάσα του Σβερώνη) ο Κώστας Νιαβής έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης στους «πράσινους» με 50-39. Ο Δημήτρης Σβερώνης από ωραία ασίστ του Θοδωρή Χονδρού έκανε το 52-39, ανεβάζοντας την διαφορά στην ύψιστη τιμή της. Ο Αλέξανδρος Κόκκινος με γκολ-φάουλ, εύστοχη βολή και μια ακόμη εύστοχη από τεχνική ποινή πέτυχε το 52-43. Με καλάθι του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Δεξιά) από πάσα του Πάνου Αρβανίτη και 2/2 βολές του Νίκου Ρήγα «γράφτηκε» το 54-45. Ο Αλέξανδρος Κόκκινος με 2ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 βολές, ο Νίκος Ρήγας με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Σβερώνης επίσης με 1/2 βολές σημείωσαν το 56-49. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με 1/2 βολές του Γιάννη Πιστιόλη, 2ποντο του Νίκου Ρήγα και 1/2 βολές του Αποστόλη Πιπέρα. Ο Πάνος Κρουστάλλης των γηπεδούχων έβαλε «στοπ» στον Κώστα Βλαχάκη. Ο Αλέξανδρος Κόκκινος μοίρασε τάπα στον Πάνο Αρβανίτη.





Από μια τεχνική
Ο Νίκος Ρήγας του Δομοκού τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου, ενώ λίγο αργότερα την ίδια τύχη είχε ο πάγκος της Π.Α.Κ. 5:22 πριν την λήξη.
Κώστας Νιαβής και Αλέξανδρος Κόκκινος ευστόχησαν στις βολές των ποινών.






«Έχασε» 2


Οι φιλοξενούμενοι «έχασαν» με 5 φάουλ τον Κώστα Δελήμπαση(Φωτογραφία) 4:56 πριν την λήξη του αγώνα και τον Αλέξανδρο Κόκκινο στα 2:49. 

Δηλώσεις Προπονητών

* Η προπονήτρια της Π.Α.Κ. Κατερίνα Μπαλωμένου δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Η κ. Μπαλωμένου θα κάνει συνολική τοποθέτηση μετά το πέρας του πρωταθλήματος.










Παναγιώτης Ρήγας (Μούτα Δομοκού): «Κάθε πρεμιέρα σε έναν αγώνα μπάσκετ θέλει προσοχή. Δυστυχώς η ομάδα επηρεάστηκε από τις απουσίες παιχτών, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, γιατί οφείλουμε να αντιδρούμε σαν ομάδα σε δύσκολες καταστάσεις. Ο αντίπαλος μπήκε πιο έτοιμος από εμάς και αυτό τον έβαλε συνεχόμενο οδηγό στο σκορ. Εμείς αργήσαμε χαρακτηριστικά να μπούμε στο ματς και σε συνδυασμό με λύσεις, που δεν βρέθηκαν απέναντι στην ζώνη συν κάποια λάθη στην επίθεση δεν καταφέραμε να προηγηθούμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, παρότι φτάσαμε στους 4 πόντους 2΄ πριν το τέλος. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την καθαρή νίκη του, δυστυχώς κάναμε μια κακή εμφάνιση και δεν δικαιούμασταν τίποτε παραπάνω. Είναι νωρίς ακόμη για προβλέψεις, ήταν η πρώτη μας αγωνιστική, συνεχίζουμε, κοιτώντας το επόμενο ματς στην έδρα μας.»

Τα δεκάλεπτα
18-14, 30-23, 42-35, 58-51

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 8(1), Σβερώνης 16, Καγκαράς, Κατσαρός 5(1), Αρβανίτης, Χαντζόπουλος, Σώκος 7, Χονδρός, Πιστιόλης 1, Νιαβής 15(3), Καλαμπάκας, Κρουστάλλης 6

Μούτα (Παναγιώτης Ρήγας): Κόκκινος Μ., Καραγιώτας 3, Κόκκινος Αλ. 15, Καρυώτης 6, Δελήμπασης 4, Κακόγιαννης, Βλαχάκης 2, Σκουφίτσας, Δασκαλόπουλος, Ρήγας 21(1), Γκαραγκάνης

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Κωνσταντίνος Περράκης(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Μιχάλης Νούλας
Πίνακας: Λουκάς Καρανίκας































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος