Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ευρυτανικός-Γκλιτσάρια F.C. 10-6

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Ευρυτανικός, ο οποίος επικράτησε με 10-6 της ομάδας Γκλιτσάρια F.C. από την Σπερχειάδα και προκρίθηκε στην φάση των «16».
Το παιχνίδι ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου του τουρνουά 6Χ6 Σπερχειάδας. Διεξήχθη την Κυριακή 20 Ιουλίου και ξεκίνησε στις 11 το βράδυ.
Ο Ευρυτανικός χωρίς να εντυπωσιάσει έφτασε στην 3η του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. 4 τέρματα πέτυχε ο Άλεξ Μπακαλίδης στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση. Η ομάδα του Γιάννη Βονόρτα οδηγεί την «κούρσα» του 4ου Ομίλου με 9 πόντους. Ξεκίνησαν οι: Πάνος Ράπτης, Θοδωρής Κατσαρός, Κώστας Αρκουμάνης, Κώστας Καλύβας, Ταξιάρχης Καλύβας και Άλεξ Μπακαλίδης. Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκε ο Δημήτρης Κολλημένος.
Τα Γκλιτσάρια γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στον θεσμό, ωστόσο βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση για την είσοδο τους στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Τρεις παίχτες σημείωσαν από ένα γκολ, ενώ τα υπόλοιπα 2 προήλθαν από αυτογκόλ. Την ομάδα αποτελούν οι: Θανάσης Μανίκας, Κώστας Μανίκας, Παύλος Μανίκας, Βασίλης Νέλλας, Άγγελος Νέλλας, Γιάννης Πριτσούλης, Γιάννης Τσαπούρας, Iceman και Μοχάμεντ.
Ο Ευρυτανικός την Δευτέρα 21 Ιουλίου αντιμετωπίζει για την 4η αγωνιστική τους Απίθανους, ενώ τα Γκλιτσάρια παίζουν κόντρα στις Φλέτρες την ίδια ημέρα.

Μια ημέρα μετά
Ο αγώνας μετατέθηκε μετά από αίτημα του Ευρυτανικού για την Κυριακή αντί για το Σάββατο. Οι ιθύνοντες της ομάδας αισθάνονται ευγνωμοσύνη προς την νεολαία Σπερχειάδας, αλλά και προς τους αντιπάλους.

Ρέφερι ο διοργανωτής
Το παιχνίδι σφύριξε ο εκ των διοργανωτών από την Νεολαία Σπερχειάδας Βαγγέλης Παρασκευιώτης, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα Σαπάκια.

Σημαντικές προσθήκες


Η πρώτη εμφάνιση του Κώστα Αρκουμάνη (Φωτογραφία) και του Άλεξ Μπακαλίδη δυνάμωσε αρκετά την Ευρυτανική ομάδα.

4 ο «Μπάκα»


Ποιότητα προσέδωσε στον Ευρυτανικό ο Άλεξ Μπακαλίδης. Ο ικανότατος ποδοσφαιριστής χρίστηκε σκόρερ 4 φορές, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα καταπληκτικό τέρμα.

Έχουν νικήσει τις Καρέκλες
Τα Γκλιτσάρια στο περυσινό τουρνουά είχαν επικρατήσει στην φάση των ομίλων με 6-3 των Καρεκλών, που έχουν κατακτήσει και τις δυο διοργανώσεις.

Μπροστά με ανατροπή














Τα Γκλιτσάρια προηγήθηκαν με 0-1, αλλά ο Ευρυτανικός «αφυπνίστηκε» και πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Ο Παύλος Μανίκας (Φωτογραφία Δεξιά) αφύλαχτος μετά από ιδανικό συνδυασμό με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτοτογραφία Αριστερά) με πλασέ από ασίστ του Κώστα Καλύβα «έγραψε» το 1-1. Ο Άλεξ Μπακαλίδης από πάσα του Κώστα Αρκουμάνη έκανε την ανατροπή για το 1-2. Ο ίδιος ύστερα από ασίστ του Ταξιάρχη Καλύβα πραγματοποίησε το 1-3. Δοκάρι με κεφαλιά είχε ο Βασίλης Νέλλας ύστερα από πλάγιο του Παύλου Μανίκα.


Άνοιξε το σκορ
















Πιο ανοιχτό παιχνίδι σημειώθηκε στην επανάληψη με το σκορ να φτάνει στο 10-6. O Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) με ωραίες προσωπικές προσπάθειες έκαναν το 5-1. Ο Iceman με 2πλη προσπάθεια από κοντά πλάσαρε εύστοχα (5-2). Ο Άλεξ Μπακαλίδης ύστερα από συνδυασμό Κολλημένου-Καλύβα Κ. και πάσα του τελευταίου με εντυπωσιακό σουτ-«κεραυνό» λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά έκανε το 6-2. Ο Θανάσης Μανίκας (Φωτογραφία Αριστερά) με διαγώνιο σουτ και ο Βασίλης Νέλλας (Φωτογραφία Δεξιά) με χαμηλό μακρινό σουτ μείωσαν σε 6-4. Οι Φθιωτοί μείωσαν σε  απόσταση αναπνοής με αυτογκόλ του πορτιέρο Πάνου Ράπτη σε κόρνερ του Παύλου Μανίκα. Ο Ταξιάρχης Καλύβας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας από σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη και πλάσαρε, σημειώνοντας το αριθμόν 13 γκολ του στο τουρνουά για το 7-5. Ο Άλεξ Μπακαλίδης μετά από συνδυασμό των αδερφών Καλύβα και τροφοδότηση του Κώστα έκανε το 5-8. Με σουτ του Κώστα Αρκουμάνη από πάσα του Κ. Καλύβα έγινε το 5-9. Ο Θοδωρής Κατσαρός με κοντινό πλασέ από σέντρα του Κώστα Καλύβα (4η του ασίστ στο παιχνίδι) έκανε το 5-10. Ο Κατσαρός με μακρινό αυτογκόλ σημείωσε το τελικό 6-10. Δοκάρι είχε ο Ταξιάρχης Καλύβας με σέντρα-σουτ του, η οποία κόντραρε στα σώματα.

Κίτρινη ο «Κάτσα»
Ο Θοδωρής Κατσαρός τιμωρήθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο. Μάλιστα ενώ η ομάδα του έπαιζε με παίχτη λιγότερο σημειώθηκε το 5-1 υπέρ της.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου
Ευρυτανικός-Γκλιτσάρια F.C. 10-6
Σαπάκια-Φλέτρες F.C. 5-11
Βασίλης Café-Απίθανοι 10-6

Η βαθμολογία(Σε 3 αγωνιστικές)
Ομάδα
Βαθμοί
Γκολ
Ευρυτανικός
9
28-16
Φλέτρες F.C.
6
30-16
Γκλιτσάρια F.C.
6
18-15
Βασίλης Cafe
3
18-25
Απίθανοι
3
19-31
Σαπάκια
0
14-24

Η επόμενη(4η) αγωνιστική
Βασίλης Café-Σαπάκια
Ευρυτανικός-Απίθανοι
Γκλιτσάρια F.C.-Φλέτρες F.C.





















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας