Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Βάζει «βάσεις» στο Καρπενήσι η Καλλιθέα

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι πραγματοποιεί από την Παρασκευή 25 Ιουλίου η Καλλιθέα. Διαμένει στο Hotel Avaris, όπου θα παραμείνει έως τις 7 Αυγούστου. Θα δώσει δυο δυνατά φιλικά παιχνίδια με Πλατανιά και Ηρακλή, ενώ έχει ήδη αναμετρηθεί στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. Η προετοιμασία ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου στο γήπεδο του Ρουφ, ενώ στην αποστολή του Καρπενησίου συμμετέχουν 31 ποδοσφαιριστές. Με τους Αθηναίους άνοιξε ο κύκλος των ομάδων της Football League, που θα προπονηθούν στο Καρπενήσι.
Στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου βρίσκεται ο Σταύρος Ηλιόπουλος, διαδεχόμενος τον Σίνισα Γκόγκιτς. Πρόεδρος είναι ο Νίκος Κόκκινος, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία της προετοιμασίας στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.  Τεχνικός διευθυντής είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής Λουκάς Καραδήμος. Έχει διατηρηθεί ο βασικός κορμός της Αθηναικής ομάδας, ενώ τα μεταγραφικά αποκτήματα είναι περισσότερα από 10. Στο ρόστερ προστέθηκε ο Ευρυτανικής καταγωγής μεσοεπιθετικός Αντρέας Τσίπρας.
Να τονιστεί πως η Καλλιθέα ήταν η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, που έκλεισε προετοιμασί!. Στόχος είναι μια καλή πορεία, ύστερα από την περυσινή 7η θέση στον νότιο όμιλο.
Ο Γ.Σ. Καλλιθέας ιδρύθηκε το 1966 και αγωνίζεται το Δημοτικό Στάδιο Λαμπράκης. Από το 2002 έως το 2006 αγωνιζόταν στην Α΄ Εθνική.

Η αποστολή


Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Ντογκοτάρι, Συριόπουλος, Τσιούμας, Μασάδο, Μουρούτης, Μπέλης, Αριανούτσος, Πιτταράς, Βεζυρτζόγλου, Τσίπρας, Γκαβασιάδης, Σταματάκος, Κατσούλης, Μιχελής, Λυμπερόπουλος, Φερέιρα, Παγώνης, Μπριλλάκης, Τσώνης, Λεβέντης, Δημητρίου, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης, Μιχαλόπουλος, Αρναρέλης, Βιντάλ, Νικολάου, Ευαγγέλου, Φίλος, Λαμπράι και Σουκρη Ογλού. Οι τελευταίοι 4 προέρχονται από την ομάδα νέων. Ο προπονητής κ. Ηλιόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής κ. Καραδήμος και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου: Καλύκας, Κασσιανός, Τσιάνος, Μπατιστάτος, Αγγελής, Σωτήρης και Δημητρούλας συμπληρώνουν την αποστολή.

Προπονήθηκε το απόγευμα
Οι Καλλιθεάτες κατέφτασαν στο Avaris στις 12:30 και το απόγευμα στις 17:15 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.


Φιλικά με Πλατανιά & Ηρακλή
Η Καλλιθέα θα δώσει δυο φιλικά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι. Θα παίξει στις 30 Ιουλίου με τον Πλατανιά και στις 6 Αυγούστου με τον Ηρακλή.

Προπονητής ο Ηλιόπουλος


Ο διάδοχος του Σίνισα Γκόγκιτς στην τεχνική ηγεσία είναι ο 57χρονος Σταύρος Ηλιόπουλος. Έχει εργαστεί σε: Ολυμπιακό Λιοσίων, Ατρόμητο, Αχαρναϊκό, Βύζαντα Μεγάρων, Θρασύβουλο, Κρανίδι, Ερμιονίδα, ΠΑΟ Ρουφ, Κορωπί. Επέστρεψε στον Ατρόμητο ως βοηθός προπονητή, υπήρξε ξανά πρώτος προπονητής, όπως και τεχνικός της ομάδας νέων. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε: Άγιο Ιερόθεο,  Ατρόμητο Πειραιά, Ατρόμητο Αθηνών, Ολυμπιακό Λιοσίων, Α.Ο. Περιστερίου και Άρη Πετρούπολης.

Με τεχνικό διευθυντή τον Καραδήμο


Ο παλαιός ποδοσφαιριστής της ομάδας Λουκάς Καραδήμος είναι ο τεχνικός της διευθυντής. Ο 40χρονος έχει αγωνιστεί επίσης σε: Καβάλα, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Κέρκυρα. Ο κ. Καραδήμος είχε φιλοξενηθεί στο Avaris πριν δυο χρόνια, έχοντας τον ίδιο ρόλο στην Καλλονή. Στο τεχνικό επιτελείο βρίσκεται και επίσημα ως βοηθός ο Δημήτρης Καλύκας. Γυμναστής είναι ο Μάριος Κασσιανός και προπονητής τερματοφυλάκων ο Γιώργος Τσιάνος.

Κοντά ο Πρόεδρος

 














Την προετοιμασία παρακολουθεί ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καλλιθέας Νίκος Κόκκινος (Πτυχιούχος οικονομικών επιστήμων και πρώην διευθυντής τράπεζας). Είναι μάλιστα προπονητής του Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας, που αγωνίζεται στην ΕΠΣΑΝΑ. Έχει καθοδηγήσει κατά το παρελθόν πολλές Αθηναϊκές ομάδες. Πρόεδρος τον Πρωτέα είναι ο Γιάννης Αβραντίνης, που είναι το «αφεντικό» της Καλλιθέας! Να τονιστεί πως ο επί σειρά ετών πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Καλλιθέας Νίκος Σαλευρής βρέθηκε νεκρός τον Αύγουστο του 2013.

Ενίσχυση από ερασιτεχνικό

 
Πολλούς ποδοσφαιριστές απέκτησε η Καλλιθέα, εκ των οποίοι αρκετοί αγωνιζόταν στα ερασιτεχνικά γήπεδα. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ευρυτανικής καταγωγής Αντρέας Τσίπρας. Ξεχωρίζει το όνομα του Πορτογάλου Μασάδο με θητεία και στα Κυπριακά γήπεδα.

Οι μεταγραφικές κινήσεις:
Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Χώρα
Αλέξανδρος Ντογκοτάρι
19
Τερματοφύλακας
Κρυονέρι
Ελλάδα
Στάθης Συριόπουλος
22
Αμυντικός
Αττικός
Ελλάδα
Παναγιώτης Τσιούμας
21
Αμυντικός
Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου
Ελλάδα
Ούγκο Μασάδο
32
Μέσος
Τσόρτσιλ Μπράδερς
Πορτογαλία
Κώστας Μουρούτης
21
Μέσος
Κορωπί
Ελλάδα
Διονύσης Μπέλης
22
Μέσος
Α.Ο. Περιστερίου
Ελλάδα
Χρήστος Αριανούτσος
21
Μέσος
Πανναξιακός
Ελλάδα
Ανδρέας Πιτταράς
24
Επιθετικός
Ν& Σ Ερήμης
Κύπρος
Δημήτρης Βεζυρτζόγλου
26
Επιθετικός
Πρωτέας Χαλκίδας
Ελλάδα
Ανδρέας Τσίπρας
21
Επιθετικός
Πανερυθραϊκός
Ελλάδα
Γιάννης Γκαβασιάδης
22
Επιθετικός
Δόξα Κορωπίου
Ελλάδα
Νίκος Σταματάκος
22
Επιθετικός
Απόλλων Ερέτριας
Ελλάδα

Οι περυσινοί παίχτες
14 ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο περυσινό ρόστερ προετοιμάζονται στο Καρπενήσι. Μεταξύ αυτών είναι ο έμπειρος τερματοφύλακας Σωτήρης Λυμπερόπουλος και ο πρώην παίχτης του Ολυμπιακού Γιώργος Κατσικογιάννης.


Ποδοσφαιριστές της περυσινής Καλλιθέας που βρίσκονται στο Καρπενήσι:
Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Χώρα
Θανάσης Κατσούλης
23
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Θανάσης Μιχελής
24
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Σωτήρης Λυμπερόπουλος
37
Τερματοφύλακας
Ελλάδα
Ζοσέ Μάρσιο Φερέιρα
27
Αμυντικός
Βραζιλία
Κώστας Παγώνης
28
Αμυντικός
Ελλάδα
Χαράλαμπος Μπριλάκης
32
Αμυντικός
Ελλάδα
Τρύφωνας Τσώνης
22
Αμυντικός
Ελλάδα
Πέτρος Λεβέντης
22
Αμυντικός
Ελλάδα
Κώστας Δημητρίου
21
Μέσος
Ελλάδα
Τάσος Ρουσάκης
28
Μέσος
Ελλάδα
Γιώργος Κατσικογιάννης
26
Μέσος
Ελλάδα
Ηλίας Μιχαλόπουλος
28
Μέσος
Ελλάδα
Αλέξανδρος Αρναρέλης
22
Μέσος
Ελλάδα
Ζόρντι Βιντάλ
23
Μέσος
Ισπανία

Ποιοι αποχώρησαν


Από την περυσινή Καλλιθέα δεν βρίσκονται στο Καρπενήσι οι: Γιάννης Χαροντάκης(Αμυντικός, 19), Θανάσης Χριστοφιλέας (Αμυντικός, 25), Παύλος Μουσταφίδης (Αμυντικός, 27), Ηλίας Σταύρου (Μέσος, 24), Βίκτορ Πούλγκα (Μέσος, 28), Ντιέγκο Τόρες (Μέσος, 23), Αμπλαγέ Φαγέ (Μέσος, 20), Λούκας Γκαλάν (Επιθετικός, 26), Ζοάν Σαμπάλ (Επιθετικός, 22), Τζότζεφ Μαβάγε (Επιθετικός, 28), Γιάννης Καραλής (Επιθετικός, 25), Γεράσιμος Χαϊκάλης (Επιθετικός, 29), Κώστας Κάσσος (Αμυντικός, 22), Παντελής Ποζίδης (Αμυντικός, 20), Σταμάτης Καλαμιώτης (Αμυντικός, 24), Αντώνης Τραγούλιας (Αμυντικός, 20) και Φαμπρίς Εμβέλε (Επιθετικός, 23).

Φιλική ήττα από Ατρόμητο
Στο πρώτο της φιλικό τις προηγούμενες ημέρες η Καλλιθέα ηττήθηκε με 3-0 από τον Ατρόμητο. Ξεκίνησαν οι: Μιχελής, Λεβέντης, Παγώνης, Τσώνης, Μπριλάκης, Κατσικογιάννης, Μπέλης, Βιντάλ, Πιτταράς, Μασάδο και Μιχαλόπουλος.
Αγωνίστηκαν και οι:  Τσούμας, Γκαβασιάδης, Ρουσάκης, Αριανούτσος, Σταματάκος, Δημητρίου, Αρναρέλης, Γκαβασιάδης, Φερέιρα, Μουρούτης, Συριόπουλος, Τσίπρας και Ντογκοτάρι.


Ο Βουλπιώτης Αντρέας Τσίπρας
Από την Βούλπη Ευρυτανίας είναι η καταγωγή του 21χρονου νεοαποκτηθέντα μεσοεπιθετικού Αντρέα Τσίπρα, ο οποίος πέρυσι έπαιξε στον Πανερυθραϊκό. Τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στον Φωκικό και τον Εθνικό Αστέρα.


Στην 7η θέση
Η Αθηναϊκή ομάδα συμμετείχε στον νότιο όμιλο της Football League και τερμάτισε στην 7η θέση με 39 βαθμούς. Τεχνικοί της ομάδας υπήρξαν ο Κριστόφ Βαζέχα και ο Σίνισα Γκόγκιτς. 























Επιμέλεια & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος