Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Θύμιος Αντωνόπουλος: «Η Λαμία είναι κομμάτι της ζωής μου, θα την αγαπώ για πάντα»

Ο ΠΑΣ Λαμία αποτελεί την πιο γειτονική ιστορική ομάδα του νομού Ευρυτανίας. Έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν πολλές φορές ομάδες της περιοχής μας. Κατακτώντας το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής (4ος Όμιλος) θα αγωνιστεί στην νέα Γ΄ Εθνική, ενώ από την επόμενη Δευτέρα (26-8) θα προετοιμάζεται στο Καρπενήσι. Ένας από τους πιο ένθερμους και γνωστούς υποστηρικτές του συλλόγου είναι ο Θύμιος Αντωνόπουλος, που παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας. Έχει ταξιδέψει με την ομάδα της Λαμίας σε αρκετά μέρη της Ελλάδας και την υποστηρίζει σε όλα τα αθλήματα. Για την νέα σαιζόν θεωρεί ότι ο στόχος είναι η Γ΄ Εθνική, καθώς η Λαμία είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Μας μιλά για τις εμπειρίες του και την παρουσία του στον σύνδεσμο φιλάθλων Λαμίας.
Αναφέρεται σε διάφορους Ευρυτάνες, που έχουν περάσει από την ομάδα,  για τις αναμετρήσεις στο Καρπενήσι και για τις εντυπώσεις του από το τοπικό ποδόσφαιρο. Αναλύει τους λόγους που κατά την γνώμη του δεν έχουν οδηγήσει τον σύλλογο σε ακόμη μεγαλύτερες κατηγορίες τα τελευταία χρόνια. Οι φίλοι του Παναιτωλικού και της Δόξας Δράμας έχουν δημιουργήσει τις πιο ένθερμες αντίπαλες κερκίδες μέσα στην Λαμία. Έχει ζήσει ευχάριστες και ακόμη περισσότερες δυσάρεστες στιγμές, που συνδέονται με υποβιβασμούς. Κλείνοντας υπογραμμίζει πως η Λαμία είναι κομμάτι της ζωής του και θα την αγαπάει για πάντα.
Ο 26χρονος (Γεννημένος στις 7-10-1986) Θύμιος Αντωνόπουλος ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Θα ήθελε να ασχοληθεί με αυτό ως προπονητής. Αγωνίστηκε ερασιτεχνικά σε 3 ομάδες της περιοχής και το υπηρέτησε εθελοντικά ως παράγοντας. Μεγάλη του αγάπη είναι η Λαμία, που την «υπηρετεί» από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων. Επιπλέον δραστηριοποιείται με τα αθλητικά δημοσιογραφικά δρώμενα.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Κύριε Αντωνόπουλε σας καλωσορίζουμε στο Evrytania Sport. Είστε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηριχτές της Λαμίας. Μιλήστε μας πως πρόεκυψε αυτή η αγάπη για την ομάδα;
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Η αγάπη για την Λαμία προέκυψε όπως κάθε πατέρας έτσι και μένα με έπαιρνε κάθε Κυριακή από το χέρι και πηγαίναμε στο γήπεδο. Με τα χρόνια το συνήθιζα και μου άρεσε να πηγαίνω να υποστηρίζω την ομάδα της πόλης μου.»

Evrytania Sport: Έχετε ταξιδέψει σε πολλά γήπεδα. Τι σας έχει κάνει εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια;
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Έχω πάει σε όλα περίπου μέρη της Ελλάδας, χωριά και πόλεις. Αυτό που μου άρεσε και μου αρέσει είναι το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζω την ομάδα μου.»

Evrytania Sport: Ποιους ποδοσφαιριστές και προπονητές, που πέρασαν από την ομάδα έχετε ξεχωρίσει;
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Aπό Προπονητές, Διονύσης Μπεσλίκας: φοβερός προπονητής και εξαιρετικός άνθρωπος και χαρακτήρας. Από παίκτες, Γιώργος Ράιος: άνθρωπος του γκολ και είδωλο.»

Evrytania Sport: Ποιοι οι στόχοι και τι μπορεί να καταφέρει η Λαμία της επόμενης περιόδου;
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Η ομάδα της Λαμίας δείχνει μέχρι στιγμής με τις μεταγραφικές κινήσεις της ότι πάει για κάτι πολύ καλό το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από την άνοδο στην Β' Εθνική. Είναι "καταδικασμένη" να πρωταγωνιστεί»

Evrytania Sport: Κάντε μας μια αναδρομή στον σύνδεσμο φιλάθλων, στην παρουσία σας σε αυτόν, στις δράσεις και στα μέλη του.
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Στον Σ.Φ. Λαμίας ξεκίνησα ως απλός φίλαθλος που πήγαινε στα γραφεία να ανταλλάξει γνώμες με τα άλλα παιδιά για την αγαπημένη μας ομάδα και το πως θα καταστρώσουμε τα σχέδιά μας για το επόμενο παιχνίδι, εντός και εκτός. Είχα την τιμή με την πάροδο των χρόνων να ανέβω στην ιεραρχία του Σ.Φ.(μέλος, υπεύθυνος εκδρομών, αντιπρόεδρος) και να γνωρίσω σπουδαίους φίλους που έχω μέχρι και σήμερα. Οι δράσεις του Σ.Φ. ήταν φυσικά οι προετοιμασίες για κάθε παιχνίδι, χοροί ενίσχυσης του κλαμπ μας, αλλά και της ομάδας και πολλά άλλα που βοηθάνε στην ανάπτυξη του αθλητισμού.»

Evrytania Sport: Στην Λαμία έχουν περάσει διάφοροι Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές η παίχτες και προπονητές που πέρασαν από τα μέρη μας. Μιλήστε μας για αυτούς.
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Γεωργίου: ένας πολύ σημαντικός αθλητής που τίμησε την φανέλα της Λαμίας και τώρα πρωταγωνιστεί στα γήπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σερμπέσης: πολύ καλός προπονητής, άψογος προπονητής και προσωπικά στεναχωρήθηκα που έφυγε μου ήταν πολύ συμπαθής. Κατσαδούρος: τον λίγο καιρό που αγωνίστηκε στην Λαμία πρόκειται για έναν παίκτη μαχητή που έδινε τα πάντα για την φανέλα, πολύ καλό παιδί και καλός φίλος. Θα μου λείψει.»

Evrytania Sport: Τι αναμνήσεις έχετε από παιχνίδια ενάντια σε Ευρυτανικές ομάδες και μέσα στο Καρπενήσι και εντός; Ποια η γνώμη σας για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο;
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Οι αγώνες με ομάδες από την Ευρυτανία ήταν πάντα δυνατές και θεωρούνταν ντέρμπι. Έχω παρακολουθήσει το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και μου αρέσει που παρόλο τις δυσκολίες και τις λίγες ομάδες υπάρχει ανταγωνισμός και όρεξη για το ποδόσφαιρο.»

Evrytania Sport: Τι φταίει κατά την γνώμη σας όλα αυτά χρόνια και η Λαμία δεν «στεριώνει» ποτέ σε μεγάλη κατηγορία;
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Πιστεύω ότι για να φτάσει εδώ μια ομάδα δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι να την αγαπάνε, πολλοί ασχοληθήκανε για να βγουν κερδισμένοι εις βάρος της ομάδας. Υπάρχει κόσμος που την αγαπάει και την υποστηρίζει αληθινά αλλά δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια να το κάνουν.»

Evrytania Sport: Ασχολείστε επίσης και με την δημοσιογραφία. Κάντε μας μια αναφορά στην διαδρομή σας σε αυτόν τον χώρο.
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Η δημοσιογραφία είναι κάτι που μου βγήκε ξαφνικά δεν το επιδίωξα αλλά η ενασχόληση μου με τον χώρο του αθλητισμού μου έδωσε την δυνατότητα να το κάνω και να το αγαπήσω είναι η αλήθεια. Μου δίνετε την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους 3 ανθρώπους που με πιστέψανε και με βοηθήσανε και με βοηθάνε σε αυτόν τον δύσκολο χώρο και πρόκειται για την Ανδρονίκη Κολοβού, τον Θανάση Χαραμή και τον Μάνο Γέμελο.»

Evrytania Sport: Ποιος κορυφαίος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει κατά την γνώμη σας η Λαμία και ποια κορυφαία αντίπαλη κερκίδα;
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Οι καλύτεροι αντίπαλοι που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα και θυμάμαι είναι ομάδες που τώρα βρίσκονται στα μεγάλα ελληνικά σαλόνια του ποδοσφαίρου όπως ο Παναιτωλικός, η Βέροια, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας, Καβάλα και πολλές άλλες. Από πλευρά κερκίδας κορυφαία θεωρώ εδώ στην Λαμία της Δόξα Δράμας και του Παναιτωλικού.»

Evrytania Sport: Έχετε κάνει ποτέ κάτι ακραίο για την αγαπημένη σας ομάδα; Ποια η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της ομάδας(και ας μην την ζήσατε) και ποια η χειρότερη;
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Ακραίο όποιος οπαδός πει ότι δεν έχει κάνει θα πει ψέμα, δεν σκότωσα βέβαια κανέναν απλά η ένταση της στιγμής σε οδηγεί και σε κάποιες ακραίες πράξεις. Καλύτερες στιγμές θεωρώ την πρώτη μου άνοδο ως ενεργός φίλαθλος στην Γ' Εθνική την χρονιά 2003-2004, και όλες όσες ακολούθησαν. Χειρότερη όλες τις ήττες και φυσικά τους υποβιβασμούς που έζησα.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας σας ευχαριστούμε. Κάντε τον επίλογο όπως εσείς επιθυμείτε.
Θύμιος Αντωνόπουλος: «Η Λαμία πια είναι κομμάτι της ζωής μου και αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα ήταν σίγουρο ότι θα ήθελα και πάλι να ζήσω αυτό το υπέροχο συναίσθημα να υποστηρίζω την ομάδα της πόλης μου που αγαπάω και θα αγαπάω για ΠΑΝΤΑ.»



Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος