Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μυρίκη-Αιγάλεω 0-5

Σκοράροντας 4 φορές στην επανάληψη το Αιγάλεω πήρε την φιλική νίκη με 5-0 απέναντι στην αρκετά ανταγωνιστική και μαχητική Μυρίκη.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/8 στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν το φιλικό, το οποίο κλείστηκε αυθημερόν και συγκεκριμένα στις 12 το πρωί.
Το Αιγάλεω του Βραζιλιάνου Λουτσιάνο απώλεσε πολλές ευκαιρίες και ήταν καλύτερο σε όλο το 90λεπτο. Έκλεισε την Μυρίκη στα καρέ της και έχοντας όμορφη επιθετική ανάπτυξη σκόραρε 5 τέρματα. Βέβαια για 44 λεπτά ήταν αρκετά άστοχο στην τελική προσπάθεια και το σκορ έμεινε στο 0-0 για αρκετό χρονικό διάστημα.
Οι «κόκκινοι» του Λάκη Αναστασόπουλου στο πρώτο τους φιλικό μετά από 10 περίπου ημέρες προετοιμασίας ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Έπαιξαν αμυντικά, αφού ο αντίπαλος αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία και κράτησαν για αρκετή ώρα το μηδέν. Απείλησαν όμως σε 2 περιπτώσεις από μακρινή απόσταση.
Το Αιγάλεω θα αγωνιστεί το Σάββατο με τον Αστέρα Μαγούλας, ενώ η Μυρίκη δεν έχει κλείσει ακόμη κάποιο φιλικό.

Λίγος κόσμος
Παρουσία περίπου 15 με 20 οπαδών δόθηκε το 1ο φιλικό τεστ των πρωταθλητών Ευρυτανίας.


Την τελευταία στιγμή
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κλείστηκε το φιλικό. Οι ομάδες συμφώνησαν στις 12 το πρωί της ίδιας ημέρας και έκλεισαν το φιλικό.

Γυμναστής & Διαιτητής


Η απουσία διαιτητών της ΕΠΣΕ έφεραν τον γυμναστή του Αιγάλεω Χρήστο Λαζαρίδη να σφυρίξει την αναμέτρηση, χωρίς να έχει κάποιον βοηθό.

Ανεπίσημη πρώτη


Ο Λάκης Αναστασόπουλος καθοδήγησε για πρώτη φορά την νέα του ομάδα, κάνοντας ανεπίσημο ντεμπούτο με ήττα.

Εορτάζων ο coach


Ο τεχνικός των νικητών Λουτσιάνο Ντε Σόουζα έχει γενέθλια, καθώς είναι γεννημένος στις 21-8-1972.

3μελης παρουσία
Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης, ο διοικητικός παράγοντας Γιάννης Χαντζόπουλος και ο πρώην Πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Λιάγκας.


90λεπτο ο Καλογεράκος


Ο νεαρός γκολκίπερ του Αιγάλεω Δημήτρης Καλογεράκος ήταν ο μοναδικός των νικητών που αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του ματς. Ο προπονητής του «Σίτι» μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του.

Ευρωπαίος Παπουτσής


Με άρωμα Ευρώπης ήταν η 11αδα του Αιγάλεω ο έμπειρος στόπερ Χρήστος Παπουτσής αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος και είχε αποτελέσει βασικό μέλος της ομάδας του «Σίτι» που αγωνίστηκε το Κύπελλο Ουέφα.

Ντεμπούτο των αποκτημάτων

 












Τα 2 αποκτήματα της Μυρίκης έκαναν την ανεπίσημη πρώτη τους με την ομάδα. Πρόκειται για τον δεξιό μπακ Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία Αριστερά) και  τον αριστερό χαφ Άρη Σιταρά (Φωτογραφία Δεξιά, Αγωνίστηκε πέρυσι στην ομάδα ως δανεικός από την Ακαδημία).

3/3 το Αιγάλεω
Η Αθηναική ομάδα έκανε το 3/3 στα φιλικά της παιχνίδια, καθώς είχε επικρατήσει με 3-0 του Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας και 2-0 του ΠΑΟ Ρουφ. Ήταν ωστόσο το πρώτο του φιλικό στο Καρπενήσι, ενώ θα ακολουθήσει άλλο ένα με τον Αστέρα Μαγούλας το Σάββατο 24/8.

Νέο κεντρικό δίδυμο

 












Με την Μυρίκη προπονούνται αρκετοί παίκτες, οι οποίοι θα αποκτηθούν και επίσημα τις επόμενες ημέρες. Βασικός ξεκίνησε ο ελεύθερος στόπερ από τον Άγιο Προκόπιο Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία Δεξιά), όπως και ο στόπερ Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Αριστερά) που από τον Γενάρη είχε μετακινηθεί στην Ποταμιά.

Οι αφοί Ζαραβέλη

 












Ο αρχηγός της Μυρίκης Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ για πρώτη φορά και όχι στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας για αρκετά χρόνια. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκε και αδερφός του Χάρης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον Αίολο και αναζητά τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό.

Απουσίες Μυρίκη-Χωρίς Δουκάκη
Για την Ευρυτανική ομάδα δεν αγωνίστηκαν οι: Κώστας Σταμούλης, Αποστόλης Μπουμπουρής και Κώστας Σιταράς. Οι δυο τελευταίοι ήταν παρόντες στο γήπεδο. Για το Αιγάλεω προληπτικά εκτός έμεινε ο 22χρονος Στράτος Δουκάκης.

Α΄ Μέρος

Αναγνωριστικά λεπτά
Παρά την διάθεση να απειλήσει το Αιγάλεω δεν μπόρεσε να βρει χώρους και να απειλήσει την εστία του Μεριγκούνη στα πρώτα 20 λεπτά του φιλικού.

Απείλησε από μακριά


Στο 14ο λεπτό με φάουλ του Άγγελου Παχή (Φωτογραφία) και τρία λεπτά αργότερα με σουτ του Κώστα Ζαραβέλη, η Μυρίκη προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της με μακρινά σουτ.

Άσκησε πίεση


Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους το Αιγάλεω άσκησε πίεση για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.Την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος έχασε ο Σταύρου (Φωτογραφία).



Γκολ στο παρά 1


Για 1 λεπτά η Μυρίκη δεν μπόρεσε να κρατήσει το ισόπαλο 0-0. Ο Σωτήρης Χρήστο από αριστερά πάσαρε στον Θωμά Μαυρομάτη (Φωτογραφία, Απόκτημα από τον Ιάσωνα Αγίου Φανουρίου), που με όμορφο πλασέ πέτυχε το μοναδικό γκολ του 1ου 45λεπτου.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Μαυρομάτης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Κλή πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
14΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παχή από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα του «Σίτι».
17΄: Μακρινό σουτ του Ζαραβέλη Κ. κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλογεράκου.
22΄: Ο Κλής έκανε την μπαλιά για το Σταύρου, που πρόλαβε στην έξοδο τον Μεριγκούνη και πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.
23΄: Μακρινό σουτ του Παπαναστασίου έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία της Μυρίκης.
24΄: Ο Χρήστο από αριστερά έδωσε στον Παπαναστασίου, ο οποίος σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή και ο Μεριγκούνης απέκρουσε σωτήρια.
29΄: Όμορφο σουτ του Κοντιζά από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό «Γ» των πρωταθλητών Ευρυτανίας.
36΄: Ο Κοντίζας έκανε την σέντρα από δεξιά και το γυριστό σουτ του Μαυρομάτη πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
43΄: Ο Παπουτσής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Παπαναστασίου πήρε την πρώτη κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και η νέα κεφαλιά του Κλή εξ επαφής πέρασε πάνω από την εστία του Μεριγκούνης.
44΄: Ο Χρήστο από αριστερά έδωσε στον Μαυρομάτη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε χαμηλά στην αριστερή γωνία της Μυρίκης για το 0-1.
45΄: Ο Χρήστο έκανε νέα ατομική ενέργεια, έφτασε στα όρια της μεγάλης περιοχής και σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.

Β΄ Μέρος

Με 2 ξεσπάσματα
Το Αιγάλεω σκόραρε 4 φορές βάζοντας δυο γκολ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τα πρώτα 2 σημειώθηκαν μέσα σε ένα 4λεπτο και τα άλλα μέσα σε 1 δίλεπτο.

Μονόλογος των γαλάζιων
Οι Αθηναίοι του Αιγάλεω κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος και έφτασαν εύκολα στην φιλική νίκη. Η κόπωση για τους Ευρυτάνες ήταν εμφανής, αφού μετρούν μόλις 10 ημέρες προετοιμασίας.

Οι γνώριμοι Στάμος & Κουτσοδήμος

 












Στο δεύτερο μέρος με το Αιγάλεω αγωνίστηκε ο 25χρονος μέσος Νίκος Στάμος (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος έχει αγωνιστεί στο Καρπενήσι με τα Τρίκαλα κόντρα στον ΑΠΟΚ καθώς και ο 20χρονος στόπερ Μηνάς Κουτσοδήμος (Φωτογραφία Δεξιά), που έχει αντιμετωπίσει την ΕΠΣ Ευρυτανίας με τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Βοιωτίας.

Έπαιξαν Στόκας-Τσίπρας-Λιάγκας Π.

 
Χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μέρος πήραν 3 παίκτες, οι οποίοι και αυτοί θα αποτελέσουν σύντομα και επίσημα μέλη της Μυρίκης. Πρόκειται για τον χαφ της Ποταμιάς Παναγιώτη Στόκα (Φωτογραφία Αριστερά), για τον αριστερό μέσο του Αγίου Προκοπίου Θωμά Τσίπρα (Φωτογραφία Κέντρο) και τον μόλις 14 ετών επιθετικό της Ακαδημίας Πάνο Λιάγκα (Φωτογραφία Δεξιά).

0-3 με Πολυκρέτη-Μιχαήλ

 












Στο 54ο λεπτό ο 20χρονος χαφ Μανόλης Πολυκρέτης (Φωτογραφία Αριστερά) με έξοχο τελείωμα με διαγώνιο σουτ σκόραρε για το 0-2. 3 λεπτά αργότερα ο Σπύρος Μιχαήλ (Φωτογραφία Δεξιά) με κοντινή προβολή έπειτα από σέντρα του Μάνθου Ναυπλιώτη από δεξιά έγραψε το 0-3.


Φινάλε με 2 γκολ


Το φιλικό ολοκληρώθηκε με 2 τέρματα στο τελευταίο 10λεπτο. Στο 85ο λεπτό ο Μιχαήλ «σέρβιρε» στον Σωτήρη Μπεθάνη (Φωτογραφία, Τελευταίο απόκτημα του Αιγάλεω από τους Τράχωνες), που εύκολα από κοντά πέτυχε το 0-4 και στο επόμενο λεπτό ο 24χρονος Σπύρος Μιχαήλ με έξοχη ατομική προσπάθεια τέλειωσε υποδειγματικά για το 0-5. Ο πρώην φορ του ΠΑΟ Ρούφ σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στον αγώνα.



Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Μετά από σύγχυση στην περιοχή ο Πολυκρέτης έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο διαγώνιο σουτ από τα όρια της περιοχής στην δεξιά γωνία της Μυρίκης πέτυχε το 0-2.
57΄: Ο Πολυκρέτης πάσαρε στον Ναυπλιώτη, ο οποίος σέντραρε και ο Μιχαήλ με κοντινή προβολή έκανε το 0-3.
64΄: Ο Στάμος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά με πάσα για τον Πολυκρέτη, που σούταρε από αριστερά εκτός περιοχής πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
80΄: Ο Ναυπλιώτης έκανε την σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Στάμου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουτούμπα.
85΄: Ο Μιχαήλ έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Μπεθάνης κατέβασε από κοντά και με σουτ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης διαμόρφωσε το 0-4.
86΄: Ο Μιχαήλ έκανε έξοχη ατομική ενέργεια από πλάγια και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Κουτούμπα (0-5).
90΄: Ο Ταμπάκης έκανε την σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Μιχαήλ πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης(73΄ Κουτούμπας), Ζαραβέλης Κ., Παχής, Ίβρος(79΄ Μπουμπουρής Γ.(Α)), Ζαλοκώστας(86΄ Λιάγκας Π.), Φύκας(46΄ Στόκας), Κρασιάς(46΄ Γενιτσαρόπουλος), Σιταράς Α.(46΄ Τσίπρας), Λέρης(84΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ)), Ζαραβέλης Χ., Φούκας(58΄ Ζαχαράκης)

Αιγάλεω (Λουτσιάνο): Καλογεράκος, Κοντιζάς(46΄ Κουτσοδήμος, 70΄ Παυλίδης), Τουρκοχωρίτης(46΄ Κουμπούλης), Ευαγγέλου(46΄ Τζανετέας), Στριμμένος(46΄ Παπαθανασίου), Κλής(46΄ Καμπόλης, 71΄ Μπεθάνης), Σταύρου(46΄ Μιχαήλ), Χρήστο(46΄ Στάμος), Παπαναστασίου(46΄ Ναυπλιώτης), Παπουτσής(46΄ Πολυκρέτης), Μαυρομάτης(46΄ Ταμπάκης)

Διαιτητής: Χρήστος Λαζαρίδης (Γυμναστής Αιγάλεω)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος