Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πρωτέας-Αστέρας 87-58

Ασταμάτητος ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος παίζοντας όμορφο μπάσκετ συνέτριψε τον Αστέρα με 87-58 και τερμάτισε στην 3η θέση της διοργάνωσης.
Ο μικρός τελικός του τουρνουά μπάσκετ διεξήχθη την Δευτέρα 17 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Τον παρακολούθησαν περίπου 200 φίλαθλοι.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου έκλεισε με ιδανικό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο τουρνουά. Κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος, έπαιξε όμορφο μπάσκετ και προσέφερε πλούσιο θέαμα. Ο σέντερ Δήμος Σπυριδάκης ήταν εντυπωσιακός, κάρφωσε δυο φορές και σκόραρε αυτή την φορά 23 πόντους.
Ο Αστέρας του Δήμου Αθανασίου, έχοντας πολλές απουσίες και παραταγμένος με αποστολή μόλις 7 ατόμων (Μεταξύ αυτών και ο 14χρονος Χ. Λιάπης) «άντεξε» για ένα ημίχρονο, όπου βρίσκονταν κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια η κούραση ήταν εμφανής και η ομάδα κατάρρευσε και γνώρισε μια βαριά ήττα, η οποία είναι η δεύτερη σε τουρνουά του Δήμου. Στους 20 σταμάτησε ο αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος αναδείχτηκε φέτος ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Γέμισε το γήπεδο
Με γεμάτες τις κερκίδες έγινε ο μικρός τελικός της διοργάνωσης και παρουσία περίπου 200 φιλάθλων. Οι οπαδοί είδαν ένα ανοικτό καθαρό ματς με πλούσιο θέαμα.




Ίδιοι καθοδηγητές














Τους νικητές καθοδήγησε για ένα ματς  ακόμη ο captain Γιάννης Χαντζόπουλος. Την ομάδα του Αστέρα «κοούτσαρε» ο Δήμος Αθανασίου.



Αφανής.. Πρόεδρος


Ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης βρέθηκε ξανά κοντά στην ομάδα του Πρωτέα και έχει και εδώ και 4 παιχνίδια τον άτυπο ρόλο του Προέδρου!


Πολλές απουσίες
Με μόλις 7 αθλητές αγωνίστηκε ο Αστέρας. Η κούραση των αθλητών ήταν εμφανής στο δεύτερο μέρος εξ αιτίας και της υπερπροσπάθειας στον ημιτελικό της Παρασκευής με τα Φάλαρα. Απουσίαζε ο ικανότατος Βασίλης Τσουκαλάς και ο σέντερ Άλκης Κατής. Σημαντικό χρόνο συμμετοχής πήρε και ο 14χρονος Χρυσόστομος Λιάπης, που σκόραρε ένα δίποντο.

Σχεδόν πλήρης
Αντίθετη εικόνα είχε ο 3ος Πρωτέας, ο οποίος δήλωσε 12αδα. Δεν αγωνίστηκε μόνο ο Βασίλης Λέντζος που απουσίαζε, καθώς και ο προπονητής Γιάννης Χαντζόπουλος. Εκτός αποστολής έμεινε επίσης ο Γιώργος Μαντέκας, που δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή, καθώς διαμένει στην Αθήνα.


Με παλιές εμφανίσεις
Ο Αστέρας αγωνίστηκε στο τελευταίο του ματς για το φετινό τουρνουά με τις παλιές του εμφανίσεις. Οι καινούργιες εμφανίσεις ήταν ίδιου χρώματος με αυτές του Πρωτέα και οι παίκτες της ομάδας προνόησαν από νωρίς βάζοντας τις παλιές φανέλες.

Κορυφαίοι Σπυριδάκης-Κρητικός














Για τον Πρωτέα ξεχώρισε ξανά ο εξαιρετικός σέντερ Δήμος Σπυριδάκης (Αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης), ο οποίος σκόραρε 23 πόντους, κάνοντας και δυο θεαματικά καρφώματα. Ακολούθησε στους 19 πόντους με 3 τρίποντα ο πολύ καλός φόργουoρντ Γιώργος Κρητικός. Στις καλές εμφανίσεις μετά από αρκετά ματς επέστρεψε ο πλέι μέικερ Σπύρος Ξαγάρας, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους.



Πρώτος σκόρερ του τουρνουά


Ο αρχηγός του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) ήταν εξαιρετικός ξανά σκόραρε 20 πόντους με 2 τρίποντα και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενήσι. Ο  έμπειρος γκάρντ πέρυσι ήταν 2ος σκόρερ πίσω από τον Λάμπρο Γούλα, ενώ στο 1ο τουρνουά είχε αναδειχτεί και τότε πρώτος σκόρερ.



16 ο Κ.Λιάπης


Ο π. Κωνσταντίνος Λιάπης που αγωνίζεται στο τουρνουά με τον Αστέρα χάρης το πολύ καλό πρώτο μέρος που έκανε πέτυχε 16 πόντους με 2 τρίποντα και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του. Στους 12 πόντους με δυο τρίποντα ακολούθησε ο πλέι μέικερ Γιώργος Ζαγκότσης.


Καρφώματα
Δυο φορές στο δεύτερο μέρος ο Δήμος Σπυριδάκης κάρφωσε ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους και παίρνοντας το χειροκρότημα όλων. Βραβείο fair-play διεκδικεί ο Βασίλης Δόσης του Αστέρα, ο οποίος την δεύτερη φορά άφησε τον Σπυριδάκη να καρφώσει και δεν προσπάθησε καν να τον παρεμποδίσει.




Δεύτερη ήττα
Συνεχίστηκε η «κατηφόρα» του Αστέρα, ο οποίος γνώρισε την 2η ήττα σε τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου. Ο τροπαιούχος των δυο προηγούμενων χρόνων ηττήθηκε σε ημιτελικό και μικρό τελικό τερματίζοντας φέτος 4ος. Φανερή ήταν φέτος η απουσία του δίμετρου Φθιωτού σέντερ Γιάννη Κουτκιά.

Παρουσίαση ομάδων
Πριν την έναρξη του μικρού τελικού έγινε η παρουσίαση των δυο ομάδων με την εκφώνηση των ονομάτων των παικτών από την εκπρόσωπο της γραμματείας Λίλα Κλαουδάτου.





Καλή επιτυχία
Ο αρχηγός και υπεύθυνος του Πρωτέα Γιάννης Χαντζόπουλος πριν την έναρξη του αγώνα ευχήθηκε σε όλους στον πάγκο του Αστέρα καλή επιτυχία.


Στον πόντο..για Αστέρα


Ελεύθερο μπάσκετ παίχτηκε στ πρώτο μέρος με τις ομάδες να σκοράρουν αρκετές φορές. Ο Αστέρας στην εκπνοή με τρίποντο προηγήθηκε με 17-16. Ο Γιάννης Ηλιάδης με τρίποντο άνοιξε το σκορ. Ο Δήμος Σπυριδάκης με δίποντο και ο Κώστας Λιάπης με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσαν το 2-5. Ο Δήμος Σπυριδάκης έκανε όμορφη προσπάθεια και με κοντινό σουτ μείωσε σε 4-5. Ακολούθησε καλάθι του Κώστα Λιάπη και γκολ-φάουλ του Δήμου Σπυριδάκη (Ευστόχησε στην βολή) για την ισοφάριση σε 7-7. Με δίποντο του Θωμά Χονδρού σε δεύτερο χρόνο (Προηγουμένως είχε ανακοπεί από τον Γιάννη Δροσίνη) και 2ποντο του Γιάννη Δροσίνη το σκορ έγινε 9-9. Ο Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία) σκόραρε 3ποντο και ο Γιώργος Κρητικός απάντησε με τον ίδιο τρόπο (12-12). Με δίποντο του Δήμου Σπυριδάκη και λέι απ του Σπύρου Ξαγάρα ο Πρωτέας πέρασε μπροστά για πρώτη φορά με 16-12. Ο Αστέρας έκανε την ανατροπή με δίποντο του Κώστα Λιάπη και τρίποντο του ίδιου στην εκπνοή του χρόνου για το 16-17. Ο Γιάννης Δροσίνης του Πρωτέα ανέκοψε με στοπ προσπάθεια του Θωμά Χονδρού του Αστέρα.




+1… για Πρωτέα
Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Πρωτέα να προηγηθεί με 1 πόντο και μάλιστα με καλάθι στην εκπνοή, όπως ο Αστέρας στο προηγούμενο 10λεπτο. Οι ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν εναλλάξ, με την πρωτοπορία να αλλάζει συνεχώς χέρια. Η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι στιγμής στο ματς ήταν το +5 για τον Αστέρα. Ο Γιάννης Ηλιάδης με λέι άπ έκανε το 16-19. Ο Γιώργος Κρητικός με τρίποντο ισοφάρισε σε 19-19. Ο Κώστας Λιάπης με τρίποντο και εν συνεχεία με όμορφο ανάποδο λέι άπ πραγματοποίησε το 19-24 για τον Αστέρα και το +5 να είναι η μεγαλύτερη διαφορά που παίρνει στο ματς.  Με δίποντο του Γιώργου Κρητικού και κοντινό καλάθι του Βασίλη Ντουφεκιά ο Πρωτέας μείωσε στο 23-24. Ο Αστέρας προηγήθηκε ξανά με +5 χάρης 2/2 βολές του Κώστα Λιάπη και άλλο ένα λέι απ του Γιάννη Ηλιάδη (23-28). Ο Γιώργος Κρητικός με δίποντο, ο Κώστας Λέρης με τρίποντο και ο Βασίλης Ντουφεκιάς με δίποντο έβαλαν μπροστά τον Πρωτέα με 30-28. Ο Γιάννης Ηλιάδης με δυο συνεχόμενα καλάθια έκανε το 30-32. Ο Σπύρος Ξαγάρας με δίποντο και ο Δήμος Σπυριδάκης με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 34-32. Ο Αστέρας προηγήθηκε με 34-35 χάρης σε 3ποντο του αρχηγού Γιάννη Ηλιάδη και στο φινάλε ο Γιάννης Δροσίνης με δίποντο έκανε το 36-35 για την ομάδα του.




Σερί 21-0(!)
Ο Πρωτέας από το δίποντο του Γιάννη Δροσίνη και ύστερα «έτρεξε» ένα εντυπωσιακό σερί 21-0 και το 34-35 έγινε 55-35 υπέρ του, παίζοντας πολύ καλή άμυνα. 20-0 σερί είχε κάνει και ενάντια στο Είθισται, αλλά γνώρισε την ήττα.



Τον σκόρπισε


Ο Πρωτέας μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και συνέχισε να σκοράρει ακατάπαυστα σκορπίζοντας τον Αστέρα. Το επιμέρους σκορ του 10λεπτου ήταν 21-2(!). Με θεαματικό δίποντο του Σπύρου Ξαγάρα και δίποντο του Γιάννη Δροσίνη το σκορ έγινε 40-35. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Σπύρου Ξαγάρα, όμορφο λέι απ του Δήμου Σπυριδάκη, ο οποίος άλλαξε χέρι στον αέρα, δίποντο του Σπύρου Ξαγάρα (Φωτογραφία) με λέι άπ και κοντινό καλάθι του Σπύρου Λαμπρόπουλου για το 48-35. Ο Δήμος Σπυριδάκης κάρφωσε εντυπωσιακά για το 50-35, προσφέροντας το highlight του φετινού τουρνουά και ξεσηκώνοντας το κοινό. Με 1/2 βολές του Σπύρου Ξαγάρα (Από τεχνική ποινή), νέο δίποντο του Σπύρου Λαμπρόπουλου και δίποντο του Γιώργου Γερονίκου ο Πρωτέας προηγήθηκε με +20 και με 55-35. Ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε για τον Αστέρα μετά από αρκετή ώρα για το 55-37. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς διαμόρφωσε το 57-37, που ήταν το σκορ της 3ης περιόδου. Ο Κώστας Λέρης του Πρωτέα ανέκοψε εντυπωσιακά με τάπα τον Βασίλη Δόση του Αστέρα.



Τεχνική ποινή σε Αστέρα


4.39 πριν το τέλος της 3ης περιόδου καταλογίστηκε τεχνική ποινή στην ομάδα του Αστέρα, αφού βρέθηκε μέσα στο παρκέ με 6 παίκτες (Ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) δεν κατάλαβε ότι έπρεπε να αντικατασταθεί και συνέχισε να βρίσκεται στο παρκέ). Αυτή την φορά εκτελέστηκαν 2 βολές και όχι 1, όπως είχε γίνει σε ίδια περίπτωση στην αναμέτρηση Παρέα-Μακρακώμη. Ο Σπύρος Ξαγάρας ευστόχησε σε 1 βολή.

Καταιγισμός τριπόντων














Με καταιγισμό τριπόντων ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση και τον Πρωτέα να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και να παίρνει μια εντυπωσιακή νίκη απέναντι στον Αστέρα, που φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Ο αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης με δυο συνεχόμενα δίποντα μείωσε για την ομάδα του σε 57-41. Ο Γιώργος Κρητικός με νέο τρίποντο έκανε το 60-41. Με 1/2 βολές του Θωμά Χονδρού και δίποντο του Γιώργου Κρητικού το σκορ έγινε 62-42. Ακολούθησε δίποντο του Γιώργου Κρητικού και νέο καλάθι του ίδιου με λέι άπ για το 66-44. Ο Δήμος Σπυριδάκης μετά από  όμορφη προσπάθεια και ωραίο τελείωμα έκανε το 68-44, ανεβάζοντας την διαφορά στο +24. Με δίποντο του Θωμά Χονδρού και 2/2 βολές του Γιώργου Ζαγκότση ο Αστέρας μείωσε σε 68-48. Ο Δήμος Σπυριδάκης σηκώθηκε στον αέρα και άφησε την μπάλα στο καλάθι όμορφα και ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε με 2ποντο για το 70-50. Ακολούθησε δίποντο του Γιάννη Δροσίνη και τρίποντο του Γιώργου Ζαγκότση για το 72-53. Ο Δήμος Σπυριδάκης πέτυχε καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή) και κάρφωσε για δεύτερη φορά στο ματς για το 77-53, κάτω ξανά από έντονες επευφημίες του κοινού. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Ζαγκότση (Ο μοιραίος στις βολές του ημιτελικού σήμερα ήταν απόλυτα εύστοχος από την γραμμή των βολών) και 1/2 βολές του Δήμου Σπυριδάκη (79-55). Με τρίποντο του Βασίλη Λέρη ο Πρωτέας έκανε το 81-55 και το +26. Με 1/2 βολές του Λάμπρου Φλωράκη και νέο μακρινό τρίποντο του Βασίλη Λέρη (Φωτογραφία Αριστερά) έγινε το 84-56. Το ματς ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Δημήτρη Κουρλού και δίποντο του νεαρού Χρυσόστομου Λιάπη (Φωτογραφία Δεξιά, Μέσα σε αποθέωση) για το 87-58 και το +29 για τον Πρωτέα. Ο Κώστας Λιάπης του Αστέρα ανέκοψε με όμορφη τάπα τον Γιώργο Γερονίκο του Πρωτέα.




Συστάσεις… σε Σπυριδάκη
Ο υπεύθυνος του σταδίου Κώστας Κατσαδούρος έκανε συστάσεις στον Δήμο Σπυριδάκη να μην καρφώσει για 3η φορά…για να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην μπασκέτα(!)


Πανηγύρισαν την νίκη
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Πρωτέα πανηγύρισαν την νίκη τους φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους. Το όνομα της ομάδας τους φώναξαν και οι παίκτες του Αστέρα.


Τα δεκάλεπτα
16-17, 36-35, 57-37, 87-58

Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος-Γιάννης Χαλκιάς-Νίκος Κωστής

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 6(2), Ντουφεκιάς 6, Λαμπρόπουλος 4, Σπυριδάκης 23, Ξαγάρας 13, Κουρλός 3(1), Δροσίνης 8, Λέρης Κ. 3(1), Γερονίκος 2, Κρητικός 19(3), Ζαραβέλης

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης): Φλωράκης 1, Ηλιάδης 20(2), Λιάπης Κ. 16(2), Λιάπης Χ. 2, Χονδρός 7, Ζαγκότσης 12(2), Δόσης
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος