Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αστέρας-Γ.Σ. Φάλαρα 69-71

Επική ανατροπή στο 4ο 10λεπτο για τα Φάλαρα που γύρισαν ένα χαμένο ματς και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό κερδίζοντας τον Αστέρα με 71-69. Παράλληλα έσπασε και το αήττητο 3 χρόνων του τροπαιούχου του θεσμού.
Ο ημιτελικός του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου διεξήχθη την Παρασκευή 14/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 8.25 το βράδυ και τελείωσε στις 10 το βράδυ. Τον παρακολούθησαν γύρω στα 170 με 180 άτομα.
Ο Αστέρας με πρωταγωνιστική τον αρχηγό Γιάννη Ηλιάδη, που βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και σκόραρε ασταμάτητα σε 1ο και 2ο 10λεπτο φάνηκε ότι θα έκανε περίπατο και θα περνούσε χωρίς δυσκολία στον τελικό. Η ομάδα ενώ έκανε πολύ καλό ματς από το 4ο 10λεπτο και έπειτα δεν ήταν αποτελεσματική στην επίθεση και έχασε ένα δικό της παιχνίδι, το οποίο τον φέρνει στον μικρό τελικό. Στους 30 σταμάτησε ο αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός και έβαλε και 4 τρίποντα.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά κυνηγούσαν συνέχεια τους Καρπενησιώτες και βρισκόντουσαν πίσω στο σκορ συνεχώς. Δεν ήταν εξίσου εύστοχα και δυνατά μέσα από το καλάθι που είναι η δύναμη τους και δέχτηκαν αρκετά εύκολα καλάθια, αφού η άμυνα ζώνης έσπαγε εύκολα. Στο τελευταίο 10λεπτο εγκλώβισαν τον Ηλιάδη με στενό μαρκάρισμα και έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί (28-8 σκορ 4ου 10λεπτου) για να πάρουν την σπουδαία πρόκριση στον τελικό. Οι Στυλιδιώτες για ακόμη ένα ματς πήραν σκοράρισμα από αρκετούς παίκτες και έδειξαν ομάδα συνόλου.

Πλήθος κόσμου
Με πληθώρα θεατών έγινε και ο δεύτερος ημιτελικός. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 170 με 180 άτομα. Οι θεατές απόλαυσαν ξανά ένα οριακό παιχνίδι, το οποίο και αυτό κρίθηκε στις λεπτομέρειες.




Με θερμόαιμους οπαδούς
Ο Αστέρας είχε στο πλευρό του 30 με 40 θερμόαιμους οπαδούς, οι οποίοι ενίσχυσαν τις προσπάθειες της ομάδας για το 3peat. Ο γνωστός οπαδός Πάνος Οικονόμου είχε ξανά μαζί του την ντουντούκα αλλά και ταμπούρλο. Με συνθήματα και χτυπώντας το ταμπούρλο εμψύχωνε τους παίκτες του Αστέρα. Ο Αστέρας κέρδισε για ακόμη μια φορά την μάχη της κερκίδας, ωστόσο έχασε αυτή του γηπέδου.



Εχθρική ατμόσφαιρα
Τα Φάλαρα συνάντησαν εχθρική ατμόσφαιρα στο Καρπενήσι. Οι οπαδοί του Αστέρα σε κάθε επίθεση έβαζαν δυνατά από την ντουντούκα εκκωφαντικούς θορύβους και ανά διαστήματα αποδοκίμαζαν γιουχάροντας τις προσπάθειες των παικτών. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να τους επηρεάζει ιδιαίτερα, αφού στις κρίσιμες επιθέσεις στο φινάλε ήταν εύστοχοι.

Με τον κανονικό προπονητή-Απέναντι ο Δήμος














Τα Φάλαρα καθοδήγησε για πρώτη σε τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου ο κανονικός προπονητής της ομάδας ο Αποστόλης Λαχανάς. Η καθοδήγηση του έπαιξε σημαντικό ρόλο την επική ανατροπή-πρόκριση στον τελικό. Στα προηγούμενα ματς τον ρόλο προπονητή είναι ο τραυματίας αθλητής της ομάδας Κώστας Χρυσαφόπουλος. Στον πάγκο του Αστέρα κάθισε ο Δήμος Αθανασίου, ο οποίος είδε την ομάδα του να χάνει για πρώτη φορά στην 3ετη παρουσία της στον θεσμό.



30αρης ο «Ήλι»


Την καλύτερη του εμφάνιση έκανε  στο τουρνουά ο ηγέτης και αρχηγός της ομάδας Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος σκόραρε 30 πόντους βάζοντας και 4 τρίποντα. Στους 12 ακολούθησε ο φοργούορντ Βασίλης Τσουκαλάς, όπως ο Θωμάς Χονδρός, ο οποίος έβαλε και δυο τρίποντα.



Πρώτος ο Καραπέτσας


Για τους Στυλιδιώτες πρώτος στο σκοράρισμα ήταν ο Φίλωνας Καραπέτσας, ο οποίος σκόραρε 18 πόντους. Ακολούθησε στους 12 πόντους με 1 τρίποντο ο γκάρντ Κώστας Κωστούλας, στους 11 έμεινε ο σέντερ Παύλος Ντινόπουλος και στους 10 ο πλέι μέικερ Τάσος Καρανίκας. Τα Φάλαρα πήραν ξανά σκοράρισμα από αρκετούς παίκτες.


Χωρίς τον Λαϊνα
Αναπληρώθηκε η σημαντική απουσία του πάουερ φόργουορντ Βαγγέλη Λαϊνα, ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Απουσίαζε ξανά ο σέντερ Δημήτρης Καγιαράς και ο Πάνος Σεϊντης.

Έσπασε το αήττητο
Μετά από 3 χρόνια νικηφόρων αποτελεσμάτων ο Αστέρας δεν καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Χάνει για πρώτη φορά σε τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου μετά από συνεχόμενα αποτελέσματα νικών. Εξαίρεση αποτελεί ο περσινός προημιτελικός με τους Γυμναστές, ο οποίος κερδήθηκε στα χαρτιά.

Χάθηκε η ευκαιρία
Σημαντική ευκαιρία για το 3Peat έχασε ο Αστέρας. Σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό θα διεκδικούσε για 3η συνεχή χρονιά το τρόπαιο. Ο Αστέρας θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό με τον Πρωτέα.

Αήττητα τα Φάλαρα
Τα Φάλαρα πανηγύρισαν την πιο δύσκολη νίκη τους στο τουρνουά, η οποία τους οδηγεί στον Μεγάλο τελικό της Δευτέρας.

Εκατέρωθεν σκοράρισμα


Με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τους θεατές να βλέπουν όμορφα καλάθια εκατέρωθεν ολοκληρώθηκε το 1ο 10λεπτο. Οι ομάδες σκόραραν εν άλλαξαν και ο Αστέρας στο τέλος πήρε ισχνό προβάδισμα. Ο Παύλος Ντινόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχαν τα πρώτα καλάθια του παιχνιδιού. Το 4-4 έγινε με δίποντο του Τάσου Καρανίκα και νέο καλάθι του Βασίλη Τσουκαλά. Μετά από όμορφη ασίστ του Παύλου Ντνόπουλου ο Τάσος Καρανίκας (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε το 4-6, ενώ ακολούθησε δίποντο του Γιάννη Δημητρίου για το 4-8. Ο Αστέρας με 4-0 σερί ισοφάρισε σε 8-8 χάρις 1/2 βολές του Βασίλη Τσουκαλά, δίποντο του Θωμά Χονδρού και 1/2 βολές ξανά του Τσουκαλά. Ακολούθησε δίποντο του Παύλου Ντινόπουλου και του Γιάννη Ηλιάδη για το 10-10. Ο Κώστας Κωστούλας με λέι άπ έκανε το 10-12 και ο Βασίλης Τσουκαλάς ισοφάρισε εκ νέου για την ομάδα του. Τα Φάλαρα προηγήθηκαν με καλάθι του Παύλου Ντινόπουλου και ο Θωμάς Χονδρός έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τον Αστέρα με 15-14. Ο Κώστας Κωστούλας απάντησε με τρίποντο και έκανε το 15-17. Με 1/2 βολές του Γιάννη Ηλιάδη και δίποντο του ίδιου ο Αστέρας προηγήθηκε με +1 και 18-17. Ο Γιάννης Ηλιάδης ανέκοψε εντυπωσιακά με τάπα τον Τάσο Καρανίκα, στα τελευταία λεπτά του 10λεπτου.





Ανέλαβε ο captain














Ο Αστέρας έχοντας σε εξαιρετική φόρμα τον αρχηγό του Γιάννη Ηλιάδη έπαιξε όμορφο μπάσκετ και άνοιξε την διαφορά στους 10. Οι Φθιωτοί κρατήθηκαν κοντά στο σκορ χάρις στις προσπάθειες του Καραπέτσα. Με δίποντο του Γιάννη Δημητρίου τα Φάλαρα προηγήθηκαν με 18-19. Ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε το δεύτερο τρίποντο του στο ματς για το 21-19. Ο Φίλων Καραπέτσας με κοντινό καλάθι ισοφάρισε σε 21-21. Ο αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης όπλισε δυο φορές έξω από τα 6.25 και με δυο όμορφα απανωτά τρίποντα έκανε το 27-21. Ο Φίλων Καραπέτσας μείωσε προσωρινά με 2ποντο σε 27-23. Ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε 3ο συνεχόμενο τρίποντο για το 30-23 και ο Αντώνης Παττακός απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 30-26. Μετά από εντυπωσιακή ασίστ για highlight του Ηλιάδη ο Κώστας Λιάπης σκόραρε από κοντά για το 32-26. Με όμορφη προσπάθεια ο Φίλων Καραπέτσας έκανε το 32-28. Ο Γιάννης Ηλιάδης πέτυχε μακρινό δίποντο και λέι άπ κάνοντας το 36-28. Ο Παύλος Ντινόπουλος έκανε έξοχη ασίστ στον Φίλωνα Καραπέτσα που σκόραρε το 36-30 και πήρε το χειροκρότημα του κοινού. Με νέο δίποντο του Κώστα Λιάπη (Φωτογραφία Δεξιά) και 1/2 βολές του Γιάννη Δημητρίου έγινε το 38-41. Ο Κώστας Λιάπης σκόραρε ξανά από κοντά και ο Γιάννης Ηλιάδης πέτυχε έκανε ακόμη όμορφο λέιπ για το 42-31 και το +11 για την ομάδα του. Ο Κώστας Κωστούλας με 2/2 βολές μείωσε στο 42-32.





Μεγάλο σκορ
Το 42-32 ήταν αρκετά μεγάλο σκορ ημιχρόνου για αναμέτρηση νοκ-άουτ σε τουρνουά του Δήμου. Φέτος έχουμε δει μεγάλα σκορ και από τις δυο ομάδες μόνο σε αναμετρήσεις του 2ου ομίλου.

Συνεχίστηκε η κυριαρχία


Κατά κράτος κυριάρχησε και στο 3ο 10λεπτο ο Αστέρας, ο οποίος έφτασε την διαφορά και στους 20 ακόμη δείχνοντας ότι έχει καθαρίσει εύκολα την νίκη. Τα Φάλαρα δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και έμειναν αρκετά πίσω στο σκορ αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα. Ο Αστέρας μπήκε βομβαρδίζοντας και στο 3ο δεκάλεπτο και ξεκίνησε με το καλημέρα με δυο διαδοχικά τρίποντα των Γιώργου Ζαγκότση (Φωτογραφία) και Γιάννη Ηλιάδη και με δίποντο του Βασίλη Τσουκαλά το σκορ έγινε 50-32 και +18 για τον Αστέρα. Οι Καρπενησιώτες έτρεξαν ένα σερί 8-0. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Τάσου Καρανίκα και καλάθι και φάουλ του Παύλου Ντινόπουλου (Άστοχη βολή) για το 50-35. Ο Γιάννης Ηλιάδης με λέι άπ,  ο Φίλων Καραπέτσας με κοντινό δίποντο και ο Τάσος Καρανίκας με λέι άπ έκαναν το 52-39. Με 2/2 βολές του Βασίλη Τσουκαλά και δίποντο του Θωμά Χονδρού το σκορ ανέβηκε στο 56-39.  Ο Φίλων Καραπέτσας με 2ποντο και ο Γιάννης Ηλιάδης με εντυπωσιακό σλάλομ και όμορφο καλάθι διαμόρφωσαν το 58-41. Ο Αλκης Κατής με 1/2 βολές και με μπάσιμο και παλικαρίσιο καλάθι έκανε το 61-41 και το +20 για την ομάδα του φτάνοντας την διαφορά στο μέγιστο. Ο Αντώνης Παττακός με 2 εύστχοες βολές μείωσε σε 61-43. Ο Φίλωνας Καραπέτσας των Φαλάρων ανέκοψε όμορφα με στοπ τον Θωμά Χονδρό του Αστέρα. Ο σέντερ Παύλος Ντινόπουλος έκανε τάπα πάνω στον σέντερ του Αστέρα Άλκη Κατή.



8-28
Το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου ήταν 28-8 υπέρ των Φαλάρων, που έκαναν την μεγάλη ανατροπή κυριαρχώντας στο πιο κρίσιμο σημείο του ημιτελικού. Τα Φάλαρα είχαν σκοράρει 43 σε 30 λεπτά και πέτυχαν 28 μόλις σε 10(!)

Τα πάνω-κάτω

Οι Στυλιδιώτες παίζοντας σφιχτή και δυνατή άμυνα ξεκίνησαν την αντεπίθεση και έκαναν τεράστια ανατροπή κόντρα στην ροή της αναμέτρησης. Ο Αστέρας με εγκλωβισμένο τον Ηλιάδη δεν μπόρεσε να πάρει σκοράρισμα από τους άλλους παίκτες και έχασε ένα ματς φαινομενικά δικό του. Σημαντικός παράγοντας για τους Καρπενησιώτες ήταν οι 4 άστοχες βολές όταν το ματς ήθελε λιγότερο από 1 λεπτό.Τα Φάλαρα με καλάθι και φάουλ του Τάσου Κωστούλα (Έχασε την βολή), δίποντο του Παύλου Ντινόπουλου , τρίποντο του Κώστα Τζούνη (Προηγουμένως είχε χάσει ένα εύκολο λέι άπ) και 1/2 βολές του Παύλου Ντινόπουλου μείωσαν στους 9 και στο 61-52 τρέχοντας ένα σερί 9-0 και ξεκινώντας την αντεπίθεση. Ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε για τον Αστέρα για το 63-52. Με δίποντο του Φίλωνα Καραπέτσα και νέο καλάθι του Τάσου Καρανίκα τα Φάλαρα μείωσαν στους 7 για το 63-56. Ο Γιώργος Ζαγκότσης με το 2ο τρίποντο του στο ματς έκανε το 66-56 ανεβάζοντας την διαφορά ξανά σε διψήφιο νούμερο. Με 1/2 βολές του Τάσου Καρανίκα, 1/2 βολές του Κώστα Τζούνη (Φωτογραφία Δεξιά) και νέο τρίποντο του ίδιου οι Φθιωτοί μείωσαν στους 5 και στο 66-61. Ο Γιάννης Ηλιάδης με δυο εύστοχες βολές έκανε το 68-61. Ο Φίλωνας Καραπέτσας με δίποντο και ο Κώστας Κωστούλας (Φωτογραφία Κέντρο) 2.01 πριν το τέλος με δίποντο μείωσε σε 68-65. Ο Γιάννης Ηλιάδης 1.18 πριν το τέλος είχε 1/2 βολές για το 69-65. Με τρίποντο του Γιάννη Δημητρίου (Φωτογραφία Αριστερά) 1.04 πριν το τέλος τα Φάλαρα μείωσαν στον πόντο και στο 69-68. 00.45 πριν το τέλος ο Θωμάς Χονδρός είχε 0/2 βολές. 00.29 πριν το τέλος ο Τάσος Καρανίκας βρέθηκε μόνος του και με δίποντο έκανε το 69-70 για τα Φάλαρα. 00.19 πριν το τέλος ο Παύλος Ντινόπουλος είχε 0/2 βολές. 00.11 πριν το τέλος ο Γιώργος Ζαγκότσης είχε και αυτός 0/2 βολές. 00.10 πριν το φινάλε ο Κώστας Κωστούλας ευστόχησε σε 1/2 από τις δυο βολές για το τελικό 69-71. Την τελευταία επίθεση του Αστέρα πήρε ο Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος σούταρε υπό πίεση χωρίς να βρει στόχο. Ο Γιάννης Ηλιάδης ανέκοψε με όμορφη τάπα τον Κώστα Τζούνη των Φαλάρων. 





Αποβολές Φλωράκη- Καραπέτσα-Χονδρού


Τρεις παίκτες αποχώρησαν με 5 φάουλ από την αναμέτρηση. 5.05 πριν το τέλος ο πλέι μέικερ του Αστέρα Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) έφυγε από το ματς έχοντας συμπληρώσει 5 φάουλ. 00.45 πριν την λήξη αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Φίλωνας Καραπέτσας της Στυλίδας και 00.10 πριν το τέλος ο Θωμάς Χονδρός έκανε το 5ο του φάουλ.

Και…πανηγυρισμοί
Με την λήξη του ματς τα Φάλαρα πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση τους στον τελικό ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Οι δυο ομάδες νικητές και χαμένοι φώναξαν δυνατά οι μεν ηττημένοι Αστέρας η δε νικητές Στυλίδα.





Τα δεκάλεπτα
18-17, 42-32, 61-43, 69-71

Διαιτητές: Θεόδοσης Κόκκοτος-Δημήτρης Σταλίκας-Νίκος Κωστής

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης): Φλωράκης, Δόσης, Ηλιάδης 30(4), Λιάπης Κ. 6, Τσουκαλάς 12, Χονδρός 12(2), Ζαγκότσης 6(2), Κατής 3

Γ.Σ. Φάλαρα (Γιάννης Δημητρίου): Καρανίκας 10, Κωστούλας 12(1), Παττακός 5(1), Δημητρίου 8(1), Καραπέτσας 18, Μπαμπουκλής, Τζούνης 7(2), Ντινόπουλος 11












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος