Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Γ.Σ. Φάλαρα-Ρακόμελο 61-20

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικό παιχνίδι τα Φάλαρα σε ρυθμούς ρελαντί έφτασαν σε ακόμη μια επικράτηση, καταβάλλοντας εύκολα το Ρακόμελο με σκορ 61-20.
Το παιχνίδι έγινε την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε με καθυστέρηση, περίπου στις 5:30. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ.
Τα Φάλαρα επιβεβαίωσαν και σε αυτό το παιχνίδι ότι είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς θα τερμάτιζαν ακόμη και με ήττα στην πρώτη θέση. Τελικώς κατάφεραν να φτάσουν στην δεύτερη πιο ευρεία επικράτηση τους (Είχαν νικήσει με 68-25 και +43 τον Καρπενησιακό), έχοντας από νωρίς το πάνω χέρι. Η Φθιωτική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις την στον όμιλο με το απόλυτο νικών, έχοντας μάλιστα και την καλύτερη επίθεση.
Το Ρακόμελο παρά το γεγονός ότι έπαιζε σχεδόν πλήρης ηττήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη φορά, κάνοντας την χειρότερη δυνατή του εμφάνιση. Στην πρώτη τους παρουσία στο τουρνουά οι «μπλε» είχαν απολογισμό 1 νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στο Μεγάλο Χωριό, τερματίζοντας στην 5η θέση με 6 βαθμούς. Στα θετικά το γεγονός ότι στην ομάδα υπήρχε πολύ καλό κλίμα, καθώς βασικός στόχος ήταν η χαρά του παιχνιδιού.
Οι νικητές αντιμετωπίζουν στα προημιτελικά τους Krenti Bulls, ενώ οι ηττημένοι αποχαιρέτησαν το τουρνουά.

50 φίλοι του μπάσκετ
Γύρω στους 50 φιλάθλους παρακολούθησαν τον αγώνα, που δεν είχε κάποιο βαθμολογικό όφελος για κανέναν από τους 2.





Τελικά με τους «ταύρους»
Τα Φάλαρα εφόσον γνώριζαν την ήττα θα αντιμετώπιζαν στους «8» την Παρέα, ενώ εάν κέρδιζαν με +55 θα έπαιζαν με τον Sporting. Τελικά η νίκη με 41 πόντους τους φέρνει αντιμέτωπους με τους Krenti Bulls.

«Ζεστός» ο Καραπέτσας


Πρώτος σκόρερ των νικητών και φυσικά του παιχνιδιού ήταν ο Φίλων Καραπέτσας, που σταμάτησε στους 18, σκοράροντας συνεχώς με δίποντα. Η προσθήκη του εν λόγω φόργουορντ στα 3 τελευταία παιχνίδια έχει δυναμώσει τους Φθιωτούς. Με 15 ακολούθησε ο γκάρντ Κώστας Κωστούλας.

Αργοπορία Φαλάρων-Ήρθαν με 5
Εξ αιτίας της ώρας έναρξης του παιχνιδιού (5 και όχι 6) οι Στυλιδιώτες κατέφτασαν στο γήπεδο την τελευταία στιγμή  λόγω του ταξιδιού και συγκεκριμένα μετά τις 5 με αποτέλεσμα ο αγώνας να αρχίσει με καθυστέρηση. Οι «πράσινοι» είχαν αρχικά μόλις 5 αθλητές και συγκεκριμένα τους: Δημητρίου, Παττακό, Καρανίκα, Καραπέτσα και Κωστούλα. Ως αποτέλεσμα αυτών ήταν το «ζέσταμα» του Ρακόμελου να πάρει παράταση.




 
Χωρίς τρίποντο
Οι παίχτες των Φαλάρων δεν σκόραραν καμία φορά έξω από τα 6,25. Συνολικά σε όλο το τουρνουά το έχουν κάνει μόλις 6 φορές, καθώς η δύναμη τους είναι κάτω από το καλάθι.

Ο δεύτερος Ευρυτάνας της ομάδας


Πέραν του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος απουσίαζε άλλο ένα μέλος των Φαλάρων κατάγεται από την Ευρυτανία και συγκεκριμένα από τον Μάραθο. Πρόκειται για τον προπονητή-παράγοντα της ομάδας Κώστα Χρυσαφόπουλο.

12αδα Ρακόμελου
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο τελευταίο τους παιχνίδι στον θεσμό είχαν 12 αθλητές στην αποστολή τους. Μοναδικός απών ήταν ο αρχηγός Νίκος Κορέντζελος.

Παρουσία αδερφού πρώτος ο Τσούκος














Ο φόργουορντ Ντίνος Τσούκος πέτυχε 6 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων. Από τον πάγκο των Φαλάρων είδε το παιχνίδι ο μικρότερος αδερφός του Γιώργος. Με 5 πόντους και 1 τρίποντο ολοκλήρωσε τον αγώνα ο σέντερ Γρηγόρης Καλοπήτας. «Άσφαιρα» παρέμειναν τα δυο αστέρια της ομάδας Βαγγέλης Κουτσούμπας και Γιώργος Ράικος.

Αρνητικό ρεκόρ
Οι 20 πόντοι των ηττημένων αποτελούν την χειρότερη τους επιθετική επίδοση στο τουρνουά (Είχαν σκοράρει 42 απέναντι στο Μεγάλο Χωριό).

Ντεμπούταρε ο Βουρλιώτης


Την πρώτη του συμμετοχή με τα Φάλαρα έκανε ο Κώστας Βουρλιώτης, που πέρασε στο γήπεδο στην επανάληψη. Πέτυχε συνολικά 2 πόντους.

Άνετα και ωραία


Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-4. Με δίποντα των Καραπέτσα, Δημητρίου και 1/2 βολές του τελευταίου έγινε το 5-0, για να μειώσει σε 5-2 ο Γρηγόρης Καλοπήτας. Εν συνεχεία οι Στυλιδιώτες έκαναν ένα σερί 13-0, φτάνοντας το σκορ στο 18-2. Ο Τάσος Καρανίκας, ο Κώστας Κωστούλας (Φωτογραφία) με μπάσιμο και ο Αντώνης Παττακός με ακόμη ένα δίποντο «έγραψαν» το 11-2. Με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή ο Κωστούλας διαμόρφωσε το 14-2, με τον Φίλωνα Καραπέτσα να πετυχαίνει δυο δίποντα. Ο Δημήτρης Ίβρος με λέι απ έβαλε τέλος στο σερί, κάνοντας το 18-4. Ο Γρηγόρης Καλοπήτας σταμάτησε με τάπα τον Τάσο Καρανίκα στα πρώτα λεπτά του 10λεπτου.


 
Βελτιώθηκε το Ρακόμελο…αλλά +16














Με ένα επιμέρους σκόρερ 11-9 ολοκληρώθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο, με τα Φάλαρα να προηγούνται στην ανάπαυλα με 29-13. Οι Ευρυτάνες βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι περισσότερες φορές. Ο Γιάννης Καραγιάννης (Φωτογραφία δεξιά) σημείωσε ένα εντυπωσιακό ανάποδο καλάθι και με νέο δίποντο του Τσούκου το σκορ έγινε 18-8. Με 1/2 βολές του Γιάννη Δημητρίου και ωραία προσπάθεια του Καραπέτσα «γράφτηκε» το 21-8. Με νέα προσπάθεια ο Καραγιάννης, επονομαζόμενος και ως «Φλοκ» έκανε το 21-10. Με δίποντο του Κωστούλα, 1/2 βολές του Γιώργου Κορέντζελου και λέι απ του ίδιου διαμορφώθηκε το 23-13. Ο Κώστας Κωστούλας με δύσκολο σουτ πραγματοποίησε το 25-13. Με δυο συνεχόμενα καλάθια του Αντώνη Παττακού (Φωτογραφία αριστερά) έγινε το σκορ ημιχρόνου (29-13). Ο αρχηγός Γιάννης Δημητρίου ανέκοψε προσπάθεια του πλέι μέικερ Γιώργου Ράικου.

 
Έγιναν 8
 












Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου προστέθηκαν στην αποστολή των Φαλάρων άλλοι 3 αθλητές, που κατέφτασαν στο γήπεδο με καθυστέρηση και δηλώθηκαν στο φύλλο αγώνος. Πρόκειται για τον σέντερ Παύλο Ντινόπουλο, τον Κώστα Βουρλιώτη και τον έμπειρο Κώστα Μπαμπουκλή.


Ξανά 11 οι Στυλιδιώτες και νταμπλ-σκορ


Και στην 3η περίοδο οι αθλητές του Γυμναστικού πέτυχαν 11 πόντους, προηγούμενοι με 40-20, καθώς δέχτηκαν 7 πόντους. Με δυο δίποντα του Φίλωνα Καραπέτσα και ένα ενδιάμεσα του Κωστούλα «γράφτηκε» το 35-13. Στο 6-0 σερί έβαλε τέλος ο Γρηγόρης Καλοπήτας (Φωτογραφία), που πέτυχε το 35-16 με το μοναδικό τρίποντο του αγώνα. Ο Κωστούλας πέτυχε γκολ-φάουλ (Άστοχη βολή), ο Τσούκος απάντησε και έγινε το 37-18. Με καλάθι και φαουλ του Ντινόπουλου, αλλά άστοχη βολή «γράφτηκε» το 39-18. Ο Ντίνος Τσούκος μείωσε ξανά σε 39-20 και ο Γιάννης Δημητρίου με 1/2 βολές έκανε το 40-20 (Νταμπλ σκορ). Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας έκανε τάπα πάνω στον Βουρλιώτη.



Αποβολή Καρβέλη


5 φάουλ συμπλήρωσε 4:10 πριν την λήξη του 3ου δεκαλέπτου ο Θανάσης Καρβέλης, που αποτελεί και τον χορηγό της ομάδας.

21-0(!)


Η δεύτερη ομάδα, που δεν καταφέρνει να σκοράρει σε ένα δεκάλεπτο είναι το Ρακόμελο (Το ίδιο είχε συμβεί με τον Ζήκο σε αγώνα με το Είθισται). Τα Φάλαρα με 21 διαδοχικούς πόντους έφτασαν εύκολα στο 61-20. Ο Καραπέτσας, ο Κωστούλας και ο Δημητρίου έκαναν το 46-20. Ο Φίλων Καραπέτσας πέτυχε άλλα δυο δίποντα, φτάνοντας την διαφορά στο +30 (50-20). Ο γκάρντ Καρανίκας (Φωτογραφία) με δυο καλάθια (Το δεύτερο με follow) και ενδιάμεσα με 1/2 βολές ο Δημητρίου κάνανε το 55-20. Με 4 προσωπικούς πόντους του σέντερ Παύλου Ντινόπουλου έγινε το 59-20. Ο Κώστας Βουρλιώτης πέτυχε το τελευταίο καλάθι του παιχνιδιού, ενώ στο φινάλε είχαν 0/2 βολές ο Μπαμπουκλής και ο Βουρλιώτης. Άλλο ένα «στόπ» έκανε ο υψηλόσωμος Γρηγόρης Καλοπήτας, αυτήν την φορά στον Καραπέτσα.





Time out στην εκπνοή
Δυο time out πήρε ο πάγκος του Ρακόμελου στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα 1:35 πριν την λήξη, αλλά και 0:03 πριν το φινάλε. Προηγουμένως καμία από τις δυο ομάδες δεν είχε ζητήσει κάτι ανάλογο.

Τα δεκάλεπτα
18-4, 29-13, 40-20, 61-20

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Φάλαρα (Γιάννης Δημητρίου): Καρανίκας 6, Κωστούλας 15, Βουρλιώτης 2, Παττακός 6, Δημητρίου 8, Καραπέτσας 18, Μπαμπουκλής, Ντινόπουλος 6

Ρακόμελο (-): Μακρής, Καραγιάννης 4, Ίβρος 2, Καρβέλης, Καλοπήτας 5(1), Οικονόμου, Πατρώνης, Κορέντζελος Γ. 3, Ράικος, Τσούκος 6, Γιαννόπουλος, Κουτσούμπας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος