Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αγώνας επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδια: Π.Α.Σ.Κ.Α.-Μικτή Αθηνών 68-66

Πολλές φορές το αποτέλεσμα σε τέτοιες αναμετρήσεις δεν έχει καμία σημασία. Οιι άνθρωποι αυτοί, που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδια απέδειξαν ότι έχουν θέληση για ζωή και έδειξαν το σωστό παράδειγμα προς όλους.
Μετά από έναν όμορφο και πρωτόγνωρο αγώνα μπάσκετ για την περιοχή του Καρπενησίου η Π.Α.Σ.Κ.Α. επικράτησε στην παράταση της Μικτής Αθηνών με 68-66. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλη με σκορ 62-62.
Η αναμέτρηση καλαθοσφαίρισης με αναπηρικά αμαξίδια πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/5 και άρχισε στις 5.30 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Έγινε παρουσία περισσότερων από 200 φιλάθλων σε ένα κατάμεστο κλειστό στάδιο.
Σημαντική ήταν η συμβολή του Δήμου Αθανασίου για την διοργάνωση της φιλικής αναμέτρησης. Ο 33χρονος αγωνίστηκε με την ομάδα της μικτής Αθηνών και πήρε και ο ίδιος και τα άλλα παιδιά το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Παρών στην αναμέτρηση μεταξύ Π.Α.Σ.Κ.Α και μικτής Αθηνών ήταν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούζας. Να τονιστεί πως αρκετοί αθλητές, που αγωνίστηκαν συμμετείχαν στο All Star του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Βροντερό παρών
Και με το παραπάνω ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του τον αγώνα. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περισσότερα από 200 άτομα και το κλειστό κατακλείστηκε από κόσμο. 





Τους χειροκρότησαν
Όλοι οι αθλητές απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.


Π.Α.Σ.Κ.Α. αντί Θεσσαλού
Ο δευτεραθλητής Θεσσαλός δεν κατάφερε να δώσει το παρών και αντικαταστάθηκε από τον Π.Α.Σ.Κ.Α. Ελληνικά Πετρέλαια, που είναι από τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

Συμμετοχή του Δήμου


Με την ομάδα της μικτής Αθηνών αγωνίστηκε ο Ευρυτάνας Δήμος Αθανασίου. Ο Δήμος πήρε σε πολλά σημεία το χειροκρότημα του κοινού και σκόραρε και 2 πόντους. Μάλιστα ο κόσμο ήταν ελαφρώς υπέρ της ομάδας του, η οποία έχασε με καλάθι στην εκπνοή της παράτασης.


Συνομιλία Δημάρχου-Προέδρου














Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης είχε συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.)  Γιώργο Κούζα. Παρόντες ήταν και οι: Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Σουλιώτης, Κλεομένης Λάππας καθώς και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Γιώργος Καρνιαβούρας.



Διαιτητής ο Μόρφης


Ο Σταύρος Μόρφης ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Συγκλονιστικός ο Μαμουτζόγλου


Ο αθλητής της μικτής Αποστόλης Μουμτζόγλου ήταν συγκλονιστικός πέτυχε 28 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα και ισοφάρισε μάλιστα στην εκπνοή σε 62-62, οδηγώντας το παιχνίδι στην 3λεπτη παράταση.



33 ο Μακρής


Για την ομάδα της Π.Α.Σ.Κ.Α. ο Γιώργος Μακρής σκόραρε 33 πόντους και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Ακολούθησε με 19 ο Δημήτρης Βάσσης. Ο Μακρής ήταν ο πρώτος σκόρερ του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που έγινε στο Μετς πριν από λίγο καιρό και κατέκτησε η Δωδεκάνησος.

Απονομές στην ανάπαυλα














Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έγιναν απονομές. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, αφού έκανε την καθιερωμένη ομιλία του απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο της Ομοσμποδνίας κ. Κούζα, την οποία παρέλαβε αθλητής. Ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης απένειμε αναμνηστικό στον Αποστόλη Μουμτζόγλου για την μικτή Αθηνών, ο Αντιδήμαρχος Μένιος Λάππας έκανε απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Γιώργο Μακρή για την Π.Α.Σ.Κ.Α. και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Δημήτρης Σταμάτης απένειμε πλακέτα στον διαιτητή Σταύρο Μόρφη. Ομιλία έβγαλε επίσης ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Κούζας.









3λεπτη παράταση


Η ομάδα της Π.Α.Σ.Κ.Α. επικράτησε στην παράταση με 68-66 χάρης σε καλάθι του Χάρη Σπέντζου (Φωτογραφία) με την εκπνοή. Λίγο έλλειψε η αναμέτρηση να οδηγηθεί σε δεύτερη παράταση, αλλά τελικά αποφασίστηκε να προσμετρηθεί το καλάθι.

Δηλώσεις

Γιώργος Κούζας (Πρόεδρος Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.): «Καταρχήν ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση, για να κάνουμε μια επίδειξη του αθλήματος εδώ στο κλειστό γήπεδο. Μετά χαράς αποδεχτήκαμε την πρόσκληση. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να δείχνουμε και να γνωρίζει ο κόσμος έξω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη το άθλημα αυτό, το μπάσκετ με αμαξίδια. Για αυτό και με το που μας δόθηκε η πρόσκληση για να έρθουμε μαζέψαμε 10 αθλητές, από Αθήνα γιατί δυστυχώς και ο καιρός είναι λίγο άσχημος, γιατί έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και είναι δύσκολο οι ομάδες να συμμετέχουν. Φέραμε κάποιους καλούς παίκτες από τις ομάδες της Αθήνας και δημιουργήσαμε αυτές τις δυο αγωνιστικές ομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε σε αυτό το ωραίο κοινό που έχει το Καρπενήσι να δείξουμε το άθλημα αυτό.»

Μένιος Λάππας (Αντιδήμαρχος Καρπενησίου): «Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για μας αυτό που συμβαίνει σήμερα. Αυτό φαίνεται και από την συμπεριφορά του κόσμου. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που μας τίμησαν αυτοί οι αθλητές με την παρουσία τους. Ο τρόπος που ενεργούν στον χώρο, αναπτύσσονται στον χώρο και παίζουν μπάσκετ είναι ακριβώς ο τρόπος, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στην ζωή. Είναι ένα σημαντικό παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους.»



Γιάννης Χαλδαίος (Παίκτης Π.Α.Σ.Κ.Α.): «Ήρθαμε από την Αθήνα και είμαι παίκτης ομάδας Π.Α.Σ.Κ.Α. Ελληνικά πετρέλαια. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εκδήλωση που κάνατε εδώ στο Καρπενήσι. Πιστεύω να μείνατε ευχαριστημένοι από το θέαμα, που προσφέραμε. Εύχομαι να έρθουμε ξανά στο Καρπενήσι και να συμμετέχουμε ξανά σε μια τέτοια εκδήλωση.»

Δήμος Αθανασίου (Παίκτης Μικτής Αθηνών): «Έγινε στο Καρπενήσι ο αγώνας με αμαξίδια, ευχαριστούμε τις ομάδες που ήρθαν να συμμετέχουν. Χίλια ευχαριστώ τον Δήμο Καρπενησίου για αυτή την μεγάλη συμμετοχή, γιατί είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να γίνει στην επαρχία. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. τον κ. Κούζα. Ευελπιστούμε να γίνει και στο μέλλον ξανά κάτι το ανάλογο. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, το κλειστό μάζεψε σήμερα πάνω από 200 άτομα. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.»



Τα δεκάλεπτα
16-10, 28-22, 41-40, 62-62, 68-66

Διαιτητής: Σταύρος Μόρφης

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Σ.Κ.Α : Κουνιάς2, Βάσσης 19, Σπέντζος 6, Μακρής 33, Χαλδαίος 8

Μικτή Αθηνών: Κωνσταντινόπουλος 10, Κότσαρης 12(1), Αθανασίου 2, Σπάθης 2, Μουμτζόγλου 28(2), Ζαφειρόπουλος 12









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος