Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Μεγάλο Χωριό-Γ.Σ. Άτλαντας 2008 38-60

Ντέρμπι για ένα ημίχρονο έκανε το ματς το Μεγάλο Χωριό, που τελικώς ηττήθηκε από τον ανώτερο και πιο ποιοτικό Άτλαντα με 60-38.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/5 και άρχισε στις 9 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ. Λιγοστός κόσμος την παρακολούθησε.
Ο Άτλαντας του Γιάννη Μπουμπουρή ήταν εκτός ρυθμού για αρκετό χρονικό διάστημα και δεν είχε ευστοχία στις επιθετικές του προσπάθειες. Ανέβασε την απόδοση του στο 3ο 10λεπτο, «έτρεξε»  τον αντίπαλο και σκοράροντας μόνο με δίποντα και βολές πήρε μια ακόμη εύκολη νίκη στο τουρνουά.
Οι Μεγαλοχωρίτες του Κώστα Μαντζιούτα έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση στο τουρνουά. Ήταν αρκετά μαχητικοί στην άμυνα και προηγήθηκαν στο δεύτερο 10λεπτο μέχρι και  με 6 πόντους, διεκδικώντας την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά. Ωστόσο η καλή απόδοση δεν είχε συνέχεια, η ομάδα «έκατσε» στο δεύτερο μέρος και γνώρισε μια ακόμη ήττα.
Την τελευταία (5η) αγωνιστική οι νικητές «κοντράρονται» με τον Καρπενησιακό και οι ηττημένοι με τον Sporting.

«Κεκλεισμένων των θυρών»
Έλαμψαν με την απουσία τους οι θεατές από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού στο κλειστό βρέθηκαν λιγότερα από 50 άτομα…ενώ στο φινάλε έμειναν μόλις 20 φίλαθλοι.



Στους πάγκους Μπουμπουρής-Τσιάκλος

 












Τους νικητές καθοδήγησε στην 3η τους νίκη στο τουρνουά ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Μπουμπουρής, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου. Για το Μεγάλο Χωριό το ρόλο του προπονητή είχε ο πλέι μέικερ Χριστόφορος Τσιάκαλος, που πήρε χρόνο συμμετοχής χωρίς να σκοράρει.



Διπλό ρεκόρ
Το Μεγάλο Χωριό έκανε ρεκόρ επίθεσης, αφού το προηγούμενο ήταν στους 29…όμως σημειώθηκε και αρνητικό ρεκόρ στην άμυνα, αφού η ομάδα δέχτηκε 60 πόντους. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση άμυνας ήταν στους 55.

MVP ο Παπαδιάς


Ο πάουερ φόργουορντ του Άτλαντα Λάμπρος Παπαδιάς σκόραρε 23 πόντους και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση νίκη. Ακολούθησε με 12 πόντους ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας

Στους 7 Αποστόλου-Κολοκώτσιος

 












Για την ομάδα του Μεγάλου Χωριού και σε αυτό το ματς κανένας αθλητής δεν μπόρεσε να περάσει τους 10 πόντους. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γιώτης Κολοκώτσιος και ο Ηλίας Αποστόλου, που σημείωσαν ο καθένας από 7 πόντους. Ο δεύτερος μάλιστα σκόραρε και ένα τρίποντο. Στους 6 ακολούθησε ο Γιάννης Σκαρπής και ο Γιάννης Γκορόγιας.

Χωρίς τρίποντο
Ο Άτλαντας είναι η πρώτη ομάδα στο φετινό τουρνουά, που σκοράρει σε έναν ααγώνα μόνο με ελεύθερες βολές και 2ποντα. Οι «τριποντέρ» Νικόπουλος και Σταλίκας αυτή την φορά δεν βρήκαν στόχο έξω από τα 6.25, καθώς δεν πήραν πολλές προσπάθειες τριπόντου.

1η για Φουρλιά


Ο Σέμις Φουρλιάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον Άτλαντα στο φετινό τουρνουά και σκόραρε 2 πόντους.

Κοντά στην πρόκριση ο Άτλαντας
Ο Άτλαντας με νίκη απέναντι στον Καρπενησιακό «σφραγίζει» την πρόκριση στα προημιτελικά για 3η συνεχόμενη φορά. Το Μεγάλο Χωριό έμεινε και τυπικά εκτός 8αδας.

+3 για τους Μεγαλοχωρίτες
Χαμηλά στο σκορ έμειναν στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δυο ομάδες. Το Μεγάλο Χωριό, βγάζοντας αρκετές καλές άμυνες έκανε την μίνι-έκπληξη και προηγήθηκε με 9-6. Μετά από 3 λεπτά όπου το σκορ ήταν ισόπαλο στο 0-0 ο Νίκος Κωστής πέτυχε το 1ο καλάθι του παιχνιδιού. Ο Χρήστος Νικόπουλος με δίποντο έκανε το 0-4 και το Μεγάλο Χωριό με ένα σερί 7-0 έκανε την ανατροπή χάρης σε καλάθια του Ηλία Αποστόλου, του Γιάννη Γκορόγια και καλάθι και φάουλ του Γιώτη Κολοκώτσιου. Ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 βολές και ο Λάμπρος Παπαδιάς επίσης με 1/2 βολές μείωσαν σε 7-6. Ο Γιώτης Κολοκώτσιος με νέο καλάθι έβαλε μπροστά την ομάδα του με 9-6. Ο Δημήτρης Σταλίκας του Άτλαντα ανέκοψε τον Νίκο Λιάπη του Μεγάλου Χωριού.



Αλλαγή πρωτοπορίας
 












Μπορεί το Μεγάλο Χωριό να πήρε προβάδισμα ακόμη και με 8 πόντους, όμως ο Άτλαντας στα τελευταία λεπτά ανέβασε στροφές και πήρε την πρωτοπορία στο σκορ. Ο Χρήστος Πανάρας με κοντινό δίποντο μείωσε σε 9-8, ο Γιάννης Γκορόγιας απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με λέι άπ έκανε το 11-8. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Σταλίκα και δίποντο του Γιάννη Σκαρπή (Φωτογραφία Δεξιά) για το 13-9. Ο Λάμπρος Παπαδιάς είχε 1/2 βολές και ο Γιάννης Γκορόγιας 2/2 για το 15-10. Ο Ηλίας Αποστόλου με τρίποντο άνοιξε την διαφορά στους 8 για το Μεγάλο Χωριό και στο 18-10. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή απάντησε με έμμεσο τρίποντο για το 18-13. Ο Γιάννης Σκαρπής ευστόχησε σε δυο βολές για το 20-13. Ο Άτλαντας με ένα σερί 9-0 πήρε «κεφάλι» ξανά στο σκορ, η αντεπίθεση ξεκίνησε με 1/2 βολές του Νίκου Κωστή (Φωτογραφία Αριστερά), 2ποντο του ίδιου, δυο συνεχόμενα καλάθια του Χρήστου Νικόπουλου και νέο δίποντο του Νίκου Κωστή για το 20-22 του ημιχρόνου.




Επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του


Ο Άτλαντας πήρε διαφορά ασφαλείας 16 πόντων, τρέχοντας στον αιφνιδιασμό και «καπάρωσε» από το 3ο δεκάλεπτο την νίκη. Ο Λάμπρος Παπαδιάς του Άτλαντας με δυο εύκολα καλάθια στην «πλάτη» της άμυνας του Μεγάλου Χωριού έκανε το 20-26. Ο Γιώτης Κολοκώτσιος μείωσε σε 22-26. Ο Δημήτρης Σταλίκας απάντησε με λέι άπ και έκανε το 22-28. Το Μεγάλο Χωριό πλησίασε στους 2 πόντους με δυο καλάθια του Κώστα Μαντζιούτα, το δεύτερο με όμορφο λέι άπ για το 26-28. Ο Νίκος Κωστής με καλάθι και φάουλ (Αστόχησε στην βολή), ο Χρήστος Πανάρας με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με τον ίδιο τρόπο και ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2/2 βολές άνοιξαν την διαφορά στους 10 και στο 26-36,  «τρέχοντας»ένα σερί 8-0. Ο Ηλίας Αποστόλου με όμορφο ανάποδο σουτ μείωσε στο 28-36. Ακολούθησε ένα σερί του Άτλαντα με 8-0 χάρης δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά, 2/2 ελεύθερες βολές του Αλέξανδρου Δεδούση, 2/2 βολές του Παπαδιά και δίποντο του Χρήστου Νικόπουλου (Φωτογραφία) για το 28-44. Το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου ήταν 8-22 υπέρ του Άτλαντα.




Θεαματικός ο «Γκό»


Ο Γιώργος Γκορόγιας του Μεγάλου Χωριού έκανε εντυπωσιακό κόψιμο στα μισά του 3ου 10λέπτου στον Αλέξανδρο Δεδούση του Άτλαντα προσφέροντας θέαμα. Ενώ στις αρχές του τελευταίου 10λεπτου ο «Γκό» μοίρασε άλλη μια τάπα πάνω στον Νίκο Κωστή.

Στο +22


Χωρίς να δυσκολευτεί ο Άτλαντας με όμορφες συνεργασίες αύξησε και άλλο το προβάδισμα του. Το Μεγάλο Χωριό πάλεψε φιλότιμα και αυτή την περίοδο και σκόραρε κυρίως με περιφερειακά σουτ. Ο  Άτλαντας διεύρυνε το σερί του από 8-0 σε 16-0, ξεκινώντας δυναμικά στην 4η περίοδο. Το σερί συνέχισε με καλάθι και φάουλ του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία), και τρία συνεχόμενα καλάθια του πρωταγωνιστή του ματς Λάμπρου Παπαδιά για το 28-52. Το τελευταίο καλάθι σημειώθηκε μετά από έξοχη ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα. Ο Νίκος Μαντζιούτας σκόραρε με τρίποντο για το Μεγάλο Χωριό μετά από αρκετή ώρα και μείωσε σε 31-52. Μετά από όμορφη συνεργασία Δημήτρη Σταλίκα και Χρήστου Νικόπουλου, ο Παπαδιάς σκόραρε ξανά από κοντά για το 31-54. Ο Γιώργος Γκορόγιας πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο τουρνουά και ακολούθησε γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή του Σταλίκα για το 33-57. Ο Γιάννης Σκαρπής σκόραρε από κοντά για το Μεγάλο Χωριό και ο Σέμις Φουρλιάς με τζάμπ σουτ σκόραρε και αυτός το πρώτο του καλάθι στο τουρνουά για το 35-59. Το τελικό 38-60 διαμορφώθηκε με ½ βολές του Σταλίκα και τρίποντο του Κώστα Γεωργαλή.



Τα δεκάλεπτα
9-6, 20-22, 28-44, 38-60

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Θεοδόσης Κόκκοτος

Συνθέσεις Ομάδων

Μεγάλο Χωριό (Κώστας Μαντζιούτας): Γκορόγιας Γ. 2, Γκορόγιας Ι. 6, Καρίπης, Μαντζιούτας Ν. 3(1), Τσιάκαλος, Καλαντζής, Μαντζιούτας Κ. 4, Αποστόλου 7(1), Σκαρπής 6, Λιάπης, Γεωργαλής 3(1), Κολοκώτσιος 7

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 12, Νικόπουλος 8, Ρόκκος, Λάμπρου, Πανάρας 4, Φουρλιάς 2, Παπαδιάς 23, Κωστής 9, Δεδούσης 2

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος