Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πρωτέας-Cinema B.C. 45-54

Συνέχισε το νικηφόρο σερί της η ομάδα του Cinema Β.C., καθώς επιβλήθηκε του Πρωτέα με 54-45 και μετράει 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Το ματς διεξήχθη την Παρασκευή 25/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Περίπου 60 με 70 παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Το Cinema Β.C. χωρίς να πιάσει ιδιαίτερη απόδοση .πήρε ακόμη μια νίκη. Σε κρίσιμα χρονικά σημεία οι πρωτοκλασάτοι παίκτες του απέδωσαν όμορφο μπάσκετ και με εύκολα καλάθια κοντά στην ρακέτα έδιναν διαφορά ασφαλείας στην ομάδα τους. Προκρίθηκε και μαθηματικά στην επόμενη φάση.
Ο Πρωτέας που παρατάχτηκε με αρκετές απουσίες, γνώρισε την 4η ήττα του σε 4 διαδοχικά ματς. Είχε σε τρομερή μέρα τον Δημήτρη Κουρλό που «πυροβολούσε» έξω από την γραμμή του 3ποντου και παίζοντας αρκετά καλή άμυνα έμεινε για μεγάλο διάστημα πολύ κοντά στο σκορ.

Ο «βομβιστής» Κουρλός


Ούτε μια ούτε δυο, αλλά 5 φορές σκόραρε έξω από την γραμμή των 6,25 ο Δημήτρης Κουρλός. Ο πλέι μέικερ του Πρωτέα σημείωσε 20 πόντους και ήταν σε δαιμονιώδη ημέρα. Σημαντική ήταν ο συμβολή του Γιώργου Γερονίκου με 8 και του Γιάννη Δροσίνη με 7.

Σε παρατεταμένη φόρμα ο Οσμενάι


Ο Ίγκλι Οσμενάι μαζί με τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο πήραν για άλλο ένα παιχνίδι το βάρος στο σκοράρισμα για το Cinema B.C., παίρνοντας αρκετές ασίστ από τους Σταμάτη και Λερογιάννη. Ο Οσμενάι σημείωσε 17 πόντους, πετυχαίνοντας 3 τρίποντα και ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος πέτυχε 15. Ο δεύτερος επανήλθε μετά από απουσία στο προηγούμενο ματς κόντρα στους Krenti Bulls.

Απουσίες ο Πρωτέας
Αρκετά βασικά στελέχη δεν αγωνίστηκαν από την ομάδα του Πρωτέα, καθώς απουσίαζαν. Πρόκειται για τους: Βασίλη Ντουφεκιά, Βασίλη Λέρη,  Κώστα Καλύβα και Γιώργο Δροσίνη. Απουσίαζε επίσης και ο Νεκτάριος Καρδαμπίκης, ο οποίος στα προηγούμενα 3 ματς εκτελούσε χρέη προπονητή.

Έλλειπε μόνο ο Καραγρηγορίου
Από το Cinema έλλειπε και πάλι ο ικανότατος Γαβριήλ Καραγρηγορίου, το οποίο είχε στην διάθεση του 10 αθλητές. Χρέη προπονητή εκτέλεσε ξανά με επιτυχία ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Χαμηλά και οι δυο


Ο Πρωτέας ξεκίνησε αρκετά καλά στην πρώτη περίοδο όπου προηγήθηκε με βραχέα κεφαλή σε αρκετές περιπτώσεις. Το σκορ έμεινε χαμηλά, με το Cinema να κάνει την αντεπίθεση και να προηγείται με 7-10. Αρκετές εύστοχες προσπάθειες για τον Πρωτέα είχε ο Γιώργος Γερονίκος.

Βρήκε ρυθμό το Cinema


Ο Ίγκλι Οσμενάι «όπλισε» έξω από την γραμμή των 6,25 και μαζί με όμορφες προσπάθειες του Δημήτρη Λερογιάννη η ομάδα του πήρε προβάδισμα 14 πόντων και συγκεκριμένα με 15-29. Ο Πρωτέας σκόραρε μόλις 8 πόντους και είχε άσχημες επιθετικές προσπάθειες.


Έγινε ντέρμπι
Ο Δημήτρης Κουρλός με 3 προσπάθειες έξω από τα 6,25 και με ένα σερί 10-0 της ομάδας του μείωσε στο 25-29 και έκανε το ματς ντέρμπι. Το Cinema έκανε περίπου 5 λεπτά να πετύχει καλάθι στην 3η περίοδο και χρειάστηκε να αλλάξει σχεδόν όλη η 5αδα για να προηγηθεί ξανά με μεγαλύτερη διαφορά και συγκεκριμένα με 31-42.

Είχε Κουτρομάνο και δεν κινδύνεψε


Το Cinema συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με αρκετές λύσεις από τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο επικράτησε με 45-54. Ο Πρωτέας δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό που είχε στις αρχές της 3ης περιόδου. Αγωνίστηκε και πάλι στα τελευταία λεπτά ο Κώστας Χειλάς, ο οποίος γνώρισε ξανά την αποθέωση, αλλά σε μικρότερο βαθμό από ότι στα προηγούμενα 3 ματς. Μάλιστα αστόχησε από την γραμμή των βολών σε φάουλ που κέρδισε, αλλά και σε άλλες 2-3 προσπάθειες του.


Τα δεκάλεπτα
7-10, 15-29, 31-42, 45-54

Διαιτητές : Γιάννης Χαλκιάς & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις ομάδων

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος) : Χαντζόπουλος 2, Γερονίκος 8, Δροσίνης Ι. 7, Λέντζος, Λαμπρόπουλος 4, Σακαμπέτης 4, Κουρλός 20(5)

Cinema B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης) : Σαμαντάς 5(1), Λερογιάννης 8, Σταμάτης 7, Βλάχος,  Φακίτσας, Οσμενάι 17(3), Πανάρας,  Κουτρομάνος 15, Ζαγκότσης 2, Χειλάς




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος