Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο ικανότατος Αγρότης Λιανοκλαδίου

Εξαιρετικά τα έχει πάει και φέτος μέχρι στιγμής ο Αγρότης Λιανοκλαδίου. Η ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου φιγουράρει στην 5η θέση με 12 βαθμούς.
Αποτελεί έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό το γεγονός της αήττητης έδρας, με τους Φθιωτούς να έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς σε αυτήν (10) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του ομίλου.
Οι «πράσινοι» είναι αρκετά ανανεωμένοι σε σχέση με την περυσινή περίοδο, που τους έφερε πολύ ψηλά σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αποχώρησαν πάρα πολλά βασικά στελέχη και ήρθαν πολύ νέοι παίχτες. Στηρίζονται στο καλό κλίμα, που υπάρχει μεταξύ όλων των στελεχών της ομάδας. Απέναντι στους Καρπενησιώτες θέλουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα για την σωτηρία. Τέλος να τονίσουμε ότι το Λιανοκλάδι συνεχίζει στον θεσμό του κυπέλλου, στοχεύοντας στην υπεράσπιση του τίτλου του.

Δυο τιμωρημένοι


Από πλευράς γηπεδούχων θα απουσιάζουν δυο ποδοσφαιριστές, που αποβλήθηκαν απέναντι στα Καμένα Βούρλα. Πρόκειται για τον Γιάννη Καλαμάτα και τον Μίλτο Μπουγιώτα. Ο πρώτος τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές και ο δεύτερος με 4.
Γυρίζει από τραυματισμό ο ικανότατος μέσος Χρήστος Τατσιόπουλος (Εκ των κορυφαίων της περυσινής περιόδου).
Επιστρέφει από τιμωρία ο 22χρονος μέσος Δημήτρης Νάσιος. Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα (Εφόσον τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής του) ενδέχεται να κάνει η τελευταία μεταγραφή (Με χιλιομετρική απόσταση), που ακούει στο όνομα Βασίλης Μαϊδανόζογλου από τον Απόλλωνα Αθηνών.                                     

Εκπληκτικές πορείες


Το Λιανοκλάδι συμμετέχει για τη 4η συνεχόμενη σαιζόν στην κατηγορία. Εντυπωσίασε πέρυσι (2010-2011), καθώς αναδείχτηκε δεύτερο πίσω από τον πρωταθλητή Οικονόμο Τσαριτσάνης, ενώ έφτασε ως τον τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδων, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από το Αστέρα Μαγούλας.
Μια χρονιά πριν (2009-2010) τερμάτισε τρίτο, πίσω από τον Τύρναβο και τον Πυργετό!.

Τα αποτελέσματα του στο πρωτάθλημα


Αγρότης Λιανοκλαδίου-Μουζάκι 0-0
Α.Ο. Καρδίτσας-Αγρότης Λιανοκλαδίου 2-2(Νάσιος, Στυλιανός)
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Αλμυρός 1-0(Αλεξίου)
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Πυργετός 2-1(Νάσιος, Κουτσούκος)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγρότης Λιανοκλαδίου 1-0
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 3-0(Σκαρλάτος, Αυτογκόλ Πετρίδης, Κουτσούκος)
Καμένα Βούρλα-Αγρότης Λιανοκλαδίου 1-1(Σπυριδάκης)

Οι σκόρερ


Κουτσούκος
2
Νάσιος
2
Στυλιανός
1
Σπυριδάκης
1
Σκαρλάτος
1
Αλεξίου
1
Αυτογκόλ
1

Οι συμμετοχές


Τζουάνας
7
Σπυριδάκης
7
Τσάμης
7
Κουτσούκος
7
Καλαμάτας
7
Νάσιος
6
Γκούρλιας
6
Στυλιανός
6
Σαγάνης
6
Αλεξίου
6
Τατσιόπουλος
5
Καββαδίας
5
Μαδούρας
5
Παπαγεωργίου
4
Σκαρλάτος
4
Ζήσιμος
2
Ντεμίρης
2
Μπουγιώτας
2
Κυριτσόπουλος
1
Αλεξανδρής
1

Η προϊστορία στην Δ΄ Εθνική


Στα πλαίσια του Περιφερειακού Πρωταθλήματος απέναντι στο Βελούχι ως γηπεδούχος ο Αγρότης έχει μια νίκη και μια ισοπαλία. Ο ΑΠΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει κάποιο τέρμα.

Η τελευταία επίσημη αναμέτρηση
Περίοδος 2009-2010 Δημοτικό Στάδιο Λιανοκλαδίου 7η αγωνιστική 4ου Ομίλου
Αγρότης Λιανοκλαδίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-0
Σκόρερ: 18΄ Τσούκαλος Ν., 52΄, 86΄ Ταμάμης
* Δοκάρι στο 30΄ είχε ο Μπακαλίδης
Διαιτητής: Δημήτρης Κρητικός(ΣΔΠ Θεσσαλίας)

Συνθέσεις Ομάδων

Αγρότης Λιανοκλαδίου (Μάκης Ζαχαρόπουλος) : Τριβέλας, Σκόρδας, Στυλιανός, Τζουάνας, Κουφιώτης(83΄ Τσούκαλος Α.), Κραββαρίτης, Καλύβας(71΄ Παπαναστασίου), Τσούκαλος Ν., Ταμάμης, Χανής, Βεστάκης(43΄ λ.τρ. Κουτρομάνος)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης) : Ευαγγελόπουλος, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Βλάχος(64΄ Φλωράκης), Γενιτσαρόπουλος, Μπόνιας, Παπαδόπουλος(24΄ Ζαραβέλης), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Σκαρλάτος(64΄ Κουτσουπιάς Κ.)

Αναλυτικά η προϊστορία
2008-2009
0-0
2009-2010
3-0

Τα φιλικά προετοιμασίας
Δυο φορές συναντήθηκαν στο πλαίσιο προετοιμασίας τους οι δυο ομάδες. Ο Αγρότης έχει μια νίκη και μια ισοπαλία. Ενώ Βελούχι και Λιανοκλάδι συμμετείχαν τον Σεπτέμβριο στο Montana Cup, που έγινε στο Καρπενήσι, αλλά δεν κληρώθηκαν μεταξύ τους.


ΑΠΟΚ Βελούχι-Αγρότης Λιανοκλαδίου 1-1
Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου 10/9/2011
Σκόρερ: 10΄ Ζαλοκώστας- 3 πεν. Σπυριδάκης

Συνθέσεις Ομάδων
ΑΠΟΚ (Παύλος Σερμπέσης) : Λυρούδιας, Τσιλιμέκης(51΄ Πασσάς), Σταμούλης (85΄ Κρασιάς), Κατσίκας, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς(88΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Ζαλοκώστας(75΄ Ζαραβέλης), Γενιτσαρόπουλος Α.(81΄ Ξαγάρας), Γεωργακόπουλος(46΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Κουρλός(65΄ Κουτσουπιάς)

Λιανοκλάδι (Μάκης Ζαχαρόπουλος) : Τσάμης, Καλαμάτας(46΄ Μαδούρας), Καββαδίας, Σπυριδάκης, Τζουάνας, Γκούρλιας(85΄ Δρυμωνίτης), Τατσιόπουλος (46΄ Παντελής), Παπαγεωργίου(46΄ Αλεξίου), Ντεμίρης(46΄ Κυριτσόπουλος), Στυλιανός, Ζήσιμος(46΄ Κουτσούκος)


Αγρότης Λιανοκλαδίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-1
Δημοτικό Στάδιο Λιανοκλαδίου 23/10/2011
Σκόρερ: 38΄ Τατσιόπουλος, 55΄ Κουτσούκος-23 πεν. Αναστασόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων
Αγρότης Λιανοκλαδίου (Μάκης Ζαχαρόπουλος) : Τσάμης, Σαγάνης, Καββαδίας, Σπυριδάκης, Τζουάνας, Γκούρλιας, Τατσιόπουλος, Στυλιανός, Κουτσούκος, Νάσιος, Ζήσιμος
Έπαιξαν και οι : Αλεξίου, Δρυμωνίτης, Ντεμίρης, Αλεξανδρής, Κυριτσόπουλος, Παντελής, Σκαρλάτος, Μαδούρας

ΑΠΟΚ (Παύλος Σερμπέσης) : Λυρούδιας,  Κουτσουπιάς, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Πολυτσέρης, Κατσαδούρος, Ζαλοκώστας, Φλωράκης, Αναστασόπουλος, Μπακαλίδης Γενιτσαρόπουλος Α.
Αγωνίστηκαν και οι : Κατελούζος, Ζαραβέλης, Τσιλιμέκης, Σταμούλης, Κουρλός, Κρασιάς, Πασσάς, Ξαγάρας


Τρεις γνώριμοι


Την φανέλα του Λιανοκλαδίου φορούν από το περασμένο καλοκαίρι τρεις ποδοσφαιριστές, που έχουν περάσει από τα Ευρυτανικά γήπεδα. Πρόκειται για τους: Γιώργο Τσάμη, Ντίνο Ζήσιμο και Ντίνο Σκαρλάτο. Οι δυο πρώτοι αγωνίστηκαν πέρυσι στον Απεραντιακό και ο τρίτος πρόπερσι στο Βελούχι και θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα.

«Πρωτομάστορας» ο Ζαχαρόπουλος


Για τέταρτη συνεχή περίοδο στον πάγκο των «πράσινων» βρίσκεται ο 48χρονος Φθιωτός Μάκης Ζαχαρόπουλος. Μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα ως ο προπονητής των επιτυχιών, καθώς ξέρει όσο κανένας άλλος να δημιουργεί ομάδες από το μηδέν.
Σαν ποδοσφαιριστής μεγαλούργησε με τον Πανιώνιο, με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος το 1979 στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.
Πριν τον Πανιώνιο αγωνίστηκε σε: Αστέρα Αγίου Σεραφείμ, Άρη Αγίου Κωνσταντίνου και Λαμία. Είναι από τους πιο γνωστούς και ικανούς τεχνικούς του ομίλου, έχοντας αντιμετωπίσει πολλές φορές τις Ευρυτανικές ομάδες. Το διάστημα 2006-2008 καθοδήγησε στην Δ΄ Εθνική με μεγάλη επιτυχία τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου και τον Οπούντιο Μαρτίνου.