Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάννης Τσόνογλου: «Είμαι σίγουρος ότι με τον Παύλο Σερμπέση η χρονιά θα είναι επιτυχημένη»

Συνέντευξη στο ''Evrytania Sport'' παραχώρησε ο Γιάννης Τσόνογλου. Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα, που το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του Βελουχίου. Ήταν ο βασικός γκολκίπερ της περιόδου 1997-1998 (Ήρθε δανεικός από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης) στην πρώτη παραμονή των Ευρυτάνων στην κατηγορία με προπονητή τον Παύλο Σερμπέση. Ο Μακεδόνας τερματοφύλακας είχε άλλο ένα σύντομο πέρασμα στο Βελούχι (2002-2003) με τεχνικό τον Οράσιο Μοράλες και βοηθό του τον Γιάννη Φλωράκη(Ανέλαβε στην συνέχεια την τεχνική ηγεσία).
Μιλά για τα καλύτερα λόγια για το νυν τεχνικό του ΑΠΟΚ και είναι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας. Τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για την πόλη του Καρπενησίου, την οποία χαρακτηρίζει δεύτερη πατρίδα του. Φέτος θα αγωνίζεται στην ομάδα Πάικο Γουμένισσας (Κιλκίς), ενώ μας αποκάλυψε ότι είχε πρόταση συνεργασίας από την Καρπενησιώτικη ομάδα, την οποία δεν αποδέχτηκε για οικογενειακούς λόγους.

Αναλυτικά
Evrytania Sport : Γιάννη να σε καλωσορίσουμε στην ιστοσελίδα μας. Μίλησε μας αρχικά για το ποδοσφαιρικό σου βιογραφικό, αν και λίγο πολύ είναι γνωστό.
Γιάννης Τσόνογλου : «Η πρόταση σας να μιλήσω στην σελίδα σας με τιμάει ιδιαίτερα και μου θυμίζει πολύ όμορφες στιγμές, που έζησα στην Ευρυτανία και στον ΑΠΟΚ. Οι ομάδες, που έχω αγωνιστεί κατά σειρά είναι: Απόλλων Ευρωπού, ΑΕΠ Πολυκάστρου, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ΑΠΟΚ Βελούχι, ΠΑΟ Κουφαλίων, Κιλκισιακός, Καλαμαριά και Εθνικός Αξιόπουλης. Αυτήν την περίοδο αγωνίζομαι στο Πάικο Γουμένισσας.»

Evrytania Sport : Την περίοδο 1997-1998 αγωνίστηκες στον ΑΠΟΚ. Πως ήταν αυτή η εμπειρία για σένα; Η τότε ομάδα σου έκανε εξαιρετική σαιζόν.
Γιάννης Τσόνογλου : «Πράγματι, την περίοδο 1997-1998 αγωνίστηκα δανεικός από τον Ηρακλή στον ΑΠΟΚ. Η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα, γιατί έπρεπε να προσαρμοστώ σε εντελώς νέες καταστάσεις, αλλά εξελίχτηκε υπέροχα. Μπορώ να πω ότι ήταν για μένα η καλύτερη σαιζόν στην καριέρα μου σε αγωνιστικό επίπεδο. Ήταν μεγάλη πρόκληση και νομίζω πως τα κατάφερα.»

Evrytania Sport : Θυμάσαι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ, με τους οποίους αγωνίστηκες εκείνη την περίοδο; Η ομάδα αποτελούνταν από ντόπιους και νεαρούς σε ηλικία.
Γιάννης Τσόνογλου : «Όπως είπα και παραπάνω οι στιγμές στον ΑΠΟΚ ήταν πολύ όμορφες. Δεν ξεχνάω τους συμπαίκτες μου. Για παράδειγμα τον Κώστα Ζαχαράκη, τον Αναστασόπουλο , τον Τσούκα, τον Τοκακλίδη και τον Καστανίδη.»

Evrytania Sport : Πληροφορείσαι τα νέα του Βελουχίου; Φέτος η ομάδα θα έχει στο πόστο του τεχνικού τον παλαιό σου προπονητή Παύλο Σερμπέση. Έχεις ακόμη επαφές με το Καρπενήσι;
Γιάννης Τσόνογλου : «Ναι, μαθαίνω τα νέα του ΑΠΟΚ και ειδικά φέτος που ανέλαβε ο πρωτομάστορας εκείνης της χρονιάς Παύλος Σερμπέσης, είμαι σίγουρος ότι και αυτή η χρονιά θα είναι πετυχημένη. Να ξέρετε ότι φέτος μου έγινε πρόταση να κατέβω στον ΑΠΟΚ, αλλά για λόγους οικογενειακούς η μετακίνηση αυτή τη στιγμή θα ήταν δύσκολη.»

Evrytania Sport : Πως ήταν το επίπεδο τότε στον όμιλο; Έπεφταν πάρα πολλές ομάδες, αλλά εσείς τα καταφέρατε και παραμείνατε στην κατηγορία.
Γιάννης Τσόνογλου : «Το επίπεδο τότε στη Δ΄ Εθνική ήταν καλό. Εμείς ήμασταν μια πολύ καλή και δεμένη ομάδα με πολύ καλά παιδιά και στόχους.»

Evrytania Sport : Η σχέση σου με τους φίλους του ΑΠΟΚ πως ήταν; Ως γνωστόν οι ίδιοι ακόμη μιλούν για τις ικανότητες σου και σε χαρακτηρίζουν ως τον καλύτερο πορτιέρο, που πέρασε από εδώ.
Γιάννης Τσόνογλου : «Η σχέση με τους φιλάθλους του ΑΠΟΚ είναι αμοιβαία. Με αγάπησαν πολύ και μου το 'έδειξαν και εγώ τους έχω στη καρδιά μου. Μετά τη γενέτειρα μου την Θεσσαλονίκη, η Ευρυτανία είναι η δεύτερη πατρίδα μου, το δεύτερο σπίτι μου.»

Evrytania Sport : Την περίοδο 2002-2003 επέστρεψες στον ΑΠΟΚ. Γιατί όμως αγωνίστηκες μόνο σε 1 ματς;
Γιάννης Τσόνογλου : «Εκείνη την χρονιά δεν θέλω να την θυμάμαι. Έπρεπε να φύγω από το Καρπενήσι, γιατί υπήρχαν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, στους οποίους δεν θέλω να επεκταθώ.»

Evrytania Sport : Κλείνοντας να σε ευχαριστήσουμε και αν θες να προσθέσεις κάτι άλλο.
Γιάννης Τσόνογλου : «Είμαι πάντα διαθέσιμος σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Χαιρετισμούς σε όλη την Ευρυτανία.»

Συνέντευξη : Δημήτρης Κολλημένος