Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου-ΑΕΚ(Κ20) 3-3

Σε ένα «χορταστικό» φιλικό Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου και Κ20 της ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3
Το φιλικό προετοιμασίας διεξήχθη την Παρασκευή(10/8) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε κάτω ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 20 θεατών.
Ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου του Παναγιώτη Χριστοφιλέα έχοντας πληθώρα νέων προσώπων έδειξε θετικά δείγματα γραφής παρότι βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος ισοφάρισε με τον Μανώλη Λυγκο και στην επανάληψη με τον Γκερτιάν Μπουσάι, για να προηγηθεί και προσωρινά με τον στόπερ Μαρίνο Παπαδογιωργάκη.
Η ομάδα νέων ΑΕΚ του Γιώργου Σίμου έπαιξε απελευθερωμένα σε αυτό το φιλικό βγάζοντας ενέργεια και πολλές τελικές φάσεις. Προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Γιώργου Πετούση και είχαν δοκάρι στο φινάλε με τον Μανώλη Μπακίρη. Στο δεύτερο μέρος ο Ευθύμιος Χριστόπουλος έβαλε ξανά μπροστά το δικέφαλο και παρά την ανατροπή στο σκορ, ο Θεοδόσης Μαχαίρας 11 λεπτά πριν το φινάλε ισοφάρισε στο τελικό 3-3.
Ο «δικέφαλος» αναχώρησε από το Καρπενήσι το πρωί του Σαββάτου(11/8), ενώ δυο ημέρες μετά αναχωρούν οι «ερυθρόλευκοι».

«Αποζημιώθηκαν»
Οι περίπου 20 θεατές του φιλικού αποζημιώθηκαν καθώς είδαν ένα αμφίρροπο φιλικό με 6 γκολ και πολλές ανατροπές στο σκορ.

Ακόμη ένα χωρίς ρέφερι της ΕΠΣ
Παρότι πρόθεση των ανθρώπων της ΕΠΣ Ευρυτανίας ήταν να μη γίνει κανένα φιλικό χωρίς διαιτητές της ένωσης μας, αυτό τελικώς δεν επετεύχθη. Και αυτό το φιλικό της Κ20 της ΑΕΚ έγινε χωρίς διαιτησία της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Δυο ρέφερι
Το πρώτο μέρος σφύριξε ο Ηλίας Ατματζίδης της ΑΕΚ με βοηθό τον φυσιοθεραπευτή Σπύρο Καββαδία του Ολυμπιακού. Στην επανάληψη την σφυρίχτρα πήρε ο Σπύρος Καββαδίας, χωρίς να έχει βοηθούς.

Πολλά ντεμπούτα
Πληθώρα ποδοσφαιριστών του Αγίου Στεφάνου έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με την ομάδα, καθώς και ο τεχνικός Παναγιώτης Χριστοφιλέας. Παρών ήταν ο Πρόεδρος Νίκος Αξιώτης, καθώς και διοικητικά μέλη του συλλόγου. 

Από το λιμάνι στα «Β.Π».


Ο έμπειρος δεξιός μπακ Ανδρέας Αρκουμάνης (Φωτογραφία) μεταγράφηκε από τον Αστέρα Ιτέας στον Ολυμπιακό, έχοντας αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΚ στο περσινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Υπήρξε και παλαιότερα μέλος του Ολυμπιακού, ενώ έκανε προετοιμασία στο Καρπενήσι με τον Αήττητο Σπάτων, όπως και άλλοι συμπαίχτες του.


Α΄ Μέρος

Όλα στον «άσο»
Με πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο 25λεπτο το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1.

Έξοχο γκολ Πετούση


Ο «δικέφαλος» πέτυχε ένα όμορφο γκολ σε δημιουργία και σε εκτέλεση στο 17΄ όταν ο Ηλίας Λαζαρίδης έκανε την μπαλιά για τον Γιώργο Πετούση, που κατέβασε την μπάλα και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Αγίου Στεφάνου έκανε το 0-1.



Άμεση αντίδραση


Οι «ερυθρόλευκοι» 5 λεπτά έπειτα αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 1-1. Στο 22΄ ο Γιώργος Καλτσάς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιώργος Μπότης από πλάγια έκανε το διαγώνιο σουτ και ο «μίστερ-γκολ» Μανώλης Λύγκος (Φωτογραφία) εξ επαφής με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.




Δοκάρι στο τέλος


Η ΑΕΚ είχε δοκάρι λίγο πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο, ο Λεωνίδας Ποζατζίδης σέντραρε από δεξιά ο Μανώλης Μπακίρης (Φωτογραφία) έκανε από κοντά την προβολή, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.



Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Σκαφίδας πάσαρε στον Χαρίση, που σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι του Τάφα.
17΄: Ο Λαζαρίδης με έξοχη μπαλιά βρήκε τον Πετούση που έκανε όμορφη κίνηση, κατέβασε και με πλασέ στην δεξιά γωνία έκανε το 0-1.
22΄: Ο Καλτσάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπότης έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Λύγκος εξ επαφής με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).
23΄: Ο Πετούσης σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
25΄: Ο Πετούσης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Τσιβελεκίδης πήρε την κεφαλιά με τον Λαμπρόπουλο να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
44΄: Ο Γιουβανέλης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Λύγκου έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
45΄: Ο Ποζατζίδης σέντραρε από τα δεξιά και η προβολή του Μπακίρη χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και έφυγε κόρνερ αφού απέκρουσε πρώτα ο Λαμπρόπουλος.

Β΄ Μέρος

«Καταιγισμός» τερμάτων
Πολύ καλό ρυθμό είχε το ματς και στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ προηγήθηκε, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και τελικώς οι Κ20 του «δικεφάλου» ισοφάρισε στο τελικό 3-3.

Από το κεφάλι του Χριστόπουλου


Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 57΄ όταν ο Κώστας Σταμούλης σέντραρε από δεξιά και ο Ευθύμιος Χριστόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 1-2.


Ισοφάριση Μπουσάι


Ο Άγιος Στέφανος όπως και στο πρώτο μέρος 5 λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε απάντησε και ισοφάρισε ξανά. Στο 62΄ ο Βασίλης Χαρίσης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Γκερτιάν Μπουσάι με προβολή εξ επαφής στο 2ο δοκάρι έγραψε το 2-2.



Ολική ανατροπή από «Παπ»


Στο 65΄ το ματς γύρισε «τούμπα» υπέρ του Ολυμπιακού σε 3-2, όταν ο στόπερ Μαρίνος Παπαδογιωργάκης πάσαρε στον Νίκο Παππά, αυτός σούταρε και ο Μαρίνος Παπαδογιωργάκης (Φωτογραφία) από κοντά με προβολή σκόραρε για το 3-2.




Νέα ισοφάριση


Νέα ισοφάριση στο σκορ είχαμε στο 79΄ όταν ο Μιχάλης Τσέλιος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Θεοδόσης Μαχαίρας (Φωτογραφία) με πλασέ στην αριστερή γωνία πραγματοποίησε το τελικό 3-3.



Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από τα δεξιά και ο Χριστόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-2.
59΄: Ο Λύγκος πάσαρε για τον Χατζή, που εκτός περιοχής σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
62΄: Ο Χαρίσης έβγαλε σέντραρε από δεξιά και Μπουσάι με προβολή στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 2-2.
65΄: Ο Παπαδογιωργάκης πάσαρε στον Παππά αυτός σούταρε και ξανά ο Παπαδογιωργάκης με προβολή διαμόρφωσε το 3-2.
66΄: Ο Λύγκος έδωσε στον Μπουσάι, που σούταρε και ο Μπογντάνι απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής.
75΄: Ο Μαχαίρας έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
76΄: Ο Χριστόπουλος πλάσαρε και απέκρουσε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού
79’: Ο Τσέλιος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μαχαίρας με πλασέ στην αριστερή γωνία ισοφάρισε σε 3-3.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Λαμπρόπουλος(46΄ Μύρτα), Αρκουμάνης(78΄ Μπόσιος), Χαρίσης(66΄ Τασλακίδης), Παπαδογιωργάκης, Λένγκα(46΄ Χατζής), Τσέπας(62΄Κιούσης), Σκαφίδας, Μπότης(57΄ Μπουσάι, 80΄ λ.τρ Καρυπίδης), Παντελής(37΄λ.τρ Γιουβανέλλης), Καλτσάς(46΄ Παππάς), Λύγκος(74΄ Μάνθιος)

ΑΕΚ Κ20 (Γιώργος Σίμος): Τάφας(61΄ Καλούδης), Ποζατζίδης(46΄ Σταμούλης), Πετούσης(46΄ Μαλισσόβας), Μπούσης(46΄ Μπογκντάνι), Τσιβελεκίδης(46΄ Καραβίδας),  Τάμπας(61΄ Αυγέρης), Μάρκου(46΄ Σταμάτης), Λαζαρίδης(30΄ Κοπιτσής, 46΄ Τσέλιος), Μπακίρης(46΄ Σαρδέλης), Μπιλικαΐδής(46΄ Μαχαίρας), Οικονομικός(30΄ Μπακολας, 46΄ Χριστόπουλος) 

Διαιτητές: Ηλίας Ατματσίδης(Α΄ Μέρος), Σπύρος Καββαδίας(Β΄ Μέρος)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος