Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ο Καρπενησιώτης «σιδερένιος» αθλητής τριάθλου Τάσος Μπαρμπέρης














Μια αξιοθαύμαστη πορεία στον χώρο του τριάθλου πραγματοποιεί τα τελευταία πέντε χρόνια ο Καρπενησιώτης Τάσος Μπερμπέρης. Ο γεννημένος στις 8/9/1989 αθλητής είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής Αγωγής Τρικάλων και άρχισε από μικρή ηλικία να ασχολείται με τον αθλητισμό.
Για όσους δεν γνωρίζουν το τρίαθλο αποτελείται από κολύμπι-ποδήλατο-τρέξιμο χωρίς ενδιάμεση παύση. Το τρίαθλο Ολυμπιακής Απόστασης περιλαμβάνει 1500 μέτρα κολύμβηση, 40 χιλιόμετρα ποδηλασία και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο. Συνδυάζει την τεχνική και των τριών αγωνισμάτων και είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Ένας συμμετέχων θα πρέπει να γνωρίζει τα «μυστικά» και των τριών και να διαθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση.
Ο πρώτος αγώνας του Μπαρμπέρη μετά από παρακίνηση φίλου του δόθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 στο παλαιό αεροδρόμιο, στο  Ελληνικό και από τότε έχουν ακολουθήσουν περίπου 15.
Μάλιστα στις αρχές Ιουλίου κατάφερε κάτι αξιοθαύμαστο, λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά σε έναν αγώνα Ironman, το οποίο περιελάμβανε 3,86 χιλιόμετρα σε λίμνη, 180,25 χιλιόμετρα ποδήλατο και 42,2 χιλιόμετρα τρέξιμο!. Τερμάτισε μάλιστα την προσπάθεια του του που έγινε στις 1 Ιουλίου στο Karnten της Αυστρίας σε 11 ώρες, 20 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα(00:57:18 το κολύμπι, 05:44:13 το ποδήλατο και 04:27:49 το τρέξιμο), καταγράφοντας μια αξιόλογη επίδοση.
Για αυτόν τον ιδιαίτερα επίπονο αγώνα προετοιμάστηκε από τον περασμένο Νοέμβριο, ακολουθώντας το προπονητικό πρόγραμμα του κορυφαίου Έλληνα πρωταθλητή τριάθλου και νυν προπονητή Βασίλη Κρομμύδα.
Επιπλέον έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε δυο μαραθωνίους, σε έναν αγώνα 50 χιλιομέτρων, σε αγώνα Aquathlon(Κολύμβηση-τρέξιμο) στο St. Moritz της Ελβετίας το 2017 και φυσικά σε πάρα πολλούς αγώνες τρεξίματος.  Οι προπονήσεις του πραγματοποιούνται στην Αττική, αλλά και στην Ευρυτανία, διαθέτοντας «σιδερένια» αντοχή και «ατσαλένια» θέληση.
Η εύστοχη άποψη του Ευρυτάνα είναι ότι η συμμετοχή είναι το παν και όχι η πρωτιά, καλώντας τα νέα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό. Αυτό το διάστημα συνεχίζει στο Καρπενήσι τις προπονήσεις του, θέτοντας  τους επόμενους στόχους του.