Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Άρτια οργανωμένος και επιτυχημένος ο 6ος Ευρυτάνειος Δρόμος


Το Σάββατο 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 6ος Ευρυτάνειος Δρόμος, που είχε σημείο εκκίνησης το μνημείο «Κοκκάλια» και σημείο τερματισμού το Κρίκελλο Ευρυτανίας. Ο ορεινός αγώνας δρόμου περιελάμβανε μια απόσταση 19.500 χιλιομέτρων σε μια ορεινή δύσβατη περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.  Διεξήχθη επίσης αγώνας δυο χιλιομέτρων για παιδιά.
Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Φάνης Κατσίκας. Δεύτερος ήταν ο Θεόφιλος Μετόχι και τρίτος ο Θανάσης Τζαβαλής. Τερμάτισαν συνολικά 118 αθλητές, ενώ συμμετείχαν και διακρίθηκαν αρκετοί Ευρυτάνες.
Πριν την έναρξη του αγώνα έγινε κατάθεση στεφανιών στη μνήμη των πεσόντων της ιστορικής μάχης των Κοκκαλίων(279 π.χ., με τους Ευρυτάνες και του Αιτωλούς να νικούν τους Γαλάτες), παρουσία μεταξύ άλλων του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε αυτό συνέβαλλαν οι διοργανωτές «Σύλλογος των Εν Αθήναις και Απανταχού Κρικελλιωτών ο Άγιος Νικόλαος»(Τελεί υπό την Προεδρία του Κώστα Συγγούνη), το  τοπικό Συμβούλιο Κρικέλλου, ο Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης-Μαραθώνος και ο Α.Π.Σ. Καρπενήσι 2002. Μετά τη λήξη του ακολούθησαν οι απονομές στην Κεντρική Πλατεία του Κρικέλλου, με τους αθλητές να γεύονται αρκετά εδέσματα, παραδοσιακά και μη, δεχόμενοι την άψογη φιλοξενία των κατοίκων του Κρικέλλου. Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας ήταν και το Evrytania Sport. Μάλιστα το καλεντάρι του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας τον είχε συμπεριλάβει σε αυτό. Σημαντική η συμβολή επίσης των εθελοντών, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του ΕΚΑΒ.
Ο Σύλλογος Κρικελλιωτών Ευρυτάνων «Ο Άγιος Νικόλαος» με ανακοίνωση του αναφέρει:
«Ο 6ος Ευρυτάνειος δρόμος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τον τερματισμό 118 αθλητών διαφόρων ηλικιών με χρόνο τερματισμού ο πρώτος 1.21,59 ο πρώτος και 2,58,47 ο τελευταίος. Οι αθλητές απολαυσαν την υπέροχη διαδρομή των 19,5 χιλιομέτρων και την θερμή υποδοχή τους στο Κρίκελλο απο όλους μας. Για την επιτυχία του αγώνα , ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές, όλους τους χορηγούς, τους εθελοντές που άφησαν στην άκρη τις ασχολίες τους και την δουλειά τους και ήρθαν στο χωριό να προσφέρουν την όποια βοήθεια μπορούσαν και είχαμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα αλλά και όλους τους επαγγελματίες του χωριού που συνέβαλαν στην φιλοξενία των αθλητών. Ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε καλύτερη επιτυχία και προσέλευση περισσότερων αθλητών οι οποίοι μέσα απο τον αγώνα τους γίνονται πρεσβευτές του χωριού μας. Ραντεβού τον Ιούλιο του 2019 στον 7ο Ευρυτάνειο δρόμο.»

Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: