Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Forestry Force-Πρωτέας 38-89

Με εξαιρετική απόδοση ο Πρωτέας επικράτησε με 38-89 της Forestry Force και ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια του στο Final 4 της διοργάνωσης.
Ο τέταρτος προημιτελικός του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου έγινε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και άρχισε λίγο μετά τις 8, παρουσία περίπου 80 φιλάθλων.
Η Forestry Force του Γιώργου Τζανάκου «τέσταρε» τις δυνάμεις της απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο, τον οποίο δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί. Και φέτος η «δύναμη» έφτασε έως τα προημιτελικά. Ο σέντερ Αντρέας Μπούτσικας ανέβηκε στην επανάληψη και έβαλε 12 πόνους.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου πέτυχε την έκτη του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις, φτάνοντας πολύ άνετα στη νίκη-πρόκριση. «Φορτσάρει» για την υπεράσπιση του τίτλου του με αρκετά όμορφο μπάσκετ. Θα συμμετάσχει για 6η συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη τετράδα. Σε μόλις είκοσι λεπτά συμμετοχής ο ανίκητος Δήμος Σπυριδάκης πέτυχε 27 πόντους.
Οι τροπαιούχοι θα παίξουν την Τετάρτη(13/6) στον πρώτο ημιτελικό στις 6 με την Παρέα B.C., ενώ οι φοιτητές ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο τουρνουά.

Πιο πολλοί
Τον βραδινό και τελευταίο προημιτελικό παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές. 


6 στα 7
Ο Πρωτέας κάτοχος τριών τροπαίων προκρίθηκε στο Final 4 για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Μετρά τρεις πρώτες θέσεις , μια δεύτερη και μια τρίτη. Επόμενη αντίπαλος του είναι η Παρέα B.C.

Βρήκε χώρους


Ο Αντρέας Μπούτσικας(Φωτογραφία) της Forestry βρήκε χώρους στην επανάληψη μετά την αποχώρηση του Δήμου Σπυριδάκη και πέτυχε 12 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ των φοιτητών. Μάλιστα ξεπέρασε τους 100 στη διοργάνωση. Ο αρχηγός Γιώργος Τζανάκος ήταν δεύτερος με 7 και 1 εύστοχο 3ποντο.

Αντίπαλος με το ΤΕΙ


Ο Ναξιώτης φοιτητής Γιώργος Μουστάκης(Φωτογραφία) συμμετέχει στη διοργάνωση με τον Πρωτέα και όχι με τη Forestry.

Ασταμάτητος σε 20΄


Παρότι αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο μέρος ο Δήμος Σπυριδάκης(Φωτογραφία) του Πρωτέα κυριάρχησε στα δυο καλάθια, σταματώντας στους 27 πόντoυς. Πολύ καλός με 16 και 2 εύστοχα 3ποντα ήταν ο Γιώργος Μουστάκης.


 
Υπεροχή από την αρχή
Οι «γαλάζιοι» προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 11-24, δείχνοντας πως είναι το «αφεντικό» της συνάντησης.

«Αστρονομικό» ημίχρονο
Ο Πρωτέας με ένα επιμέρους 6-28 στη δεύτερη περίοδο έφτασε με όμορφο μπάσκετ στο 17-52, έχοντας κορυφαίο τον Δήμο Σπυριδάκη.


Σε πιο χαλαρό «τέμπο»
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκλεισαν τα πρώτα 30΄ με 26-70 υπέρ τους. Διαμόρφωσαν ένα επιμέρους 9-18 ενάντια στου φοιτητές. 


Στο τελικό +51
Σε ένα διαδικαστικό δεκάλεπτο ο Πρωτέας έφτασε στο ρελαντί στο τελικό 38-89. Το επιμέρους σκορ ήταν 12-19 υπέρ του σε αυτό το διάστημα. 


Τα δεκάλεπτα
11-24, 17-52, 26-70, 38-89

Συνθέσεις Ομάδων

Forestry Force (Γιώργος Τζανάκος): Γκριμόπουλος, Κατσαρός Λ. 6(2), Στριλιγγάς 3(1), Τζανάκος 7(1), Κωσταρέλος 3, Μπορότης 4, Μπούτσικας 12, Ντεγιάννης 3(1)

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Νούλας 14, Οσμενάι 9(1), Σπυριδάκης 27, Λιάγκας 2, Κουρλός 4, Παχής 7(1), Δροσίνης 9(1), Κυλλής, Λαμπρόπουλος 1, Μουστάκης 16(2)

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος