Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ποταμιά-Eighties 49-62

Οι ποιοτικοί Eighties κατέκτησαν το τρίτο «εισιτήριο» για το Final 4, καθώς επικράτησαν με 49-62 της αρκετά μαχητικής Ποταμιάς.
Ο τρίτος προημιτελικός του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου έγινε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο κλειστό Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6. Παραβρέθηκαν περίπου 60 θεατές.
Η Ποταμιά των Γιάννη Ηλιάδη-Γιώργου Φαρμάκη δικαιολόγησε και με το παραπάνω την παρουσία της στην οκτάδα, καθώς ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, παλεύοντας επί ίσοις όροις. Μάλιστα δεν έπαιξε ο τραυματίας και «ηγέτης» της ομάδας Γιάννης Ηλιάδης.  Ξεχώρισε με 14 πόντους ο Γιώργος Φαρμάκης.
Οι Eighties του Κωνσταντίνου Λιάπη χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους και πήραν την πρόκριση, διαθέτοντας αρκετές εναλλακτικές επιλογές. Οι 80΄S είχαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια ένα προβάδισμα ασφαλείας. Ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης έβαλε 21 πόντους, με τον αρχηγό Κωνσταντίνο Λιάπη να ακολουθεί με έναν λιγότερο.
Οι 80΄S θα παίξουν στον ημιτελικό την Τετάρτη 13/6 και ώρα 8 με τον Κλαρωτό. Η Ποταμιά ολοκλήρωσε με ψηλά το κεφάλι την πορεία της στο τουρνουά.

Μη αυξημένο ενδιαφέρον στους «8»
Τον τρίτο κατά σειρά προημιτελικό παρακολούθησαν μόλις 60 περίπου θεατές.


Προπονητής ο «Ήλι»


Σημαντική απώλεια για τους Μεγαλοχωρίτες ήταν η μη συμμετοχή του τραυματία Γιάννη Ηλιάδη(Φωτογραφία), που καθοδήγησε την ομάδα από τον πάγκο.

Μαχητικός ο Φαρμάκης


Πολύ καλή εμφάνιση για την Ποταμιά σε άμυνα και επίθεση έκανε ο Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία), που πέτυχε 14 πόντους. Ο Κώστας Μαντζιούτας είχε 12. 


Οριακά πρώτος

 












Το «δίδυμο» Σβερώνη-Λιάπη ξεχώρισε για τους 80΄S. Ο Δημήτρης Σβερώνης(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 21 και τον ακολούθησε ο γαμπρός του Κωνσταντίνος Λιάπης(Φωτογραφία δεξιά) με 20 και ένα εύστοχο 3ποντο.


Πρόκριση στους «4»
Οι Eighties στην πρώτη τους παρουσία στον θεσμό πέρασαν στα ημιτελικά και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό απέναντι στον Κλαρωτό.

Αποκλεισμός δεύτερου
Μετά τον Sporting(2ος του 1ου Ομίλου) και η Ποταμιά(2ος του 2ου Ομίλου) αποκλείστηκε στην 8αδα.

Μικρή διαφορά
Οι 80΄S προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με το οριακό 12-14 των Μεγαλοχωριτών.


Αντιαθλητικό Φλωράκη


Τρία περίπου λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία) της Ποταμιάς χρεώθηκε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Δημήτρη Σβερώνη.

Μαχητικοί Μεγαλοχωρίτες
Στη δεύτερη περίοδο οι «ογδοντάρηδες» προηγήθηκαν με 22-30, όμως η Ποταμιά μείωσε σε 26-30, με το οποίο έληξε το ημίχρονο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν ένα επιμέρους 14-16.


Ξέφυγαν οι 80΄S
Την ανωτερότητα τους και την ποιότητα που διαθέτουν απέδειξαν στην τρίτη περίοδο οι Eighties, φτάνοντας σε διψήφια διαφορά για το 40-51. Είχαν ένα επιμέρους 14-21 υπέρ τους.


Διατήρησαν τη νίκη-πρόκριση
Οι «80αρηδες» έφτασαν χωρίς να απειληθούν από τον μαχητικό αντίπαλο στο τελικό 49-62. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 9-11.    

                      
Αποβολές παιχτών

 












Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) 3:15 πριν το τέλος του αγώνα συμπλήρωσε πέντε ατομικά φάουλ, όπως και ο Νίκος Κωστής(Φωτογραφία δεξιά) των Eighties 2:11 πριν το τελικό άκουσμα της κόρνας.

Τα δεκάλεπτα
12-14, 26-30, 40-51, 49-62

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Ηλιάδης & Γιώργος Φαρμάκης): Γκορόγιας Γ., Ντουφεκιάς 4, Γενιτσαρόπουλος 7(1), Σαπούνης 4, Φαρμάκης 14, Κόγιας 4, Μαντζιούτας 12, Γκορόγιας Κ., Φλωράκης 1, Ράικος 3(1)

Eighties (Κωνσταντίνος Λιάπης): Σβερώνης 21, Χαλκιάς 1, Λιάπης 20(1), Σώκος 2, Κωστής 9, Αρβανίτης, Δόσης 4, Ανδρέου 1, Δροσίνης, Τσουκαλάς 4

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης & Άγγελος Σαμαντάς
Κριτής: Δήμος Λιάκος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρεις 24΄΄: Σπύρος Κολόκας & Θανάσης Χουσιάδας

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος