Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Παρέα B.C.-Eighties 53-72

Έχοντας περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις στη διάθεση τους οι «πρωτάρηδες» Eighties επιβλήθηκαν με 53-72 της Παρέας B.C. και έφτασαν δίκαια στην τρίτη θέση του τουρνουά μπάσκετ.
Ο μικρός τελικός του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου διεξήχθη τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 6. Παρόντες ήταν περίπου 100 θεατές.
Η Παρέα B.C. του Δημήτρη Κολλημένου είχε βελτιωμένη επιθετική παρουσία συγκριτικά με τον ημιτελικό και ανταγωνίστηκε τον αντίπαλο κυρίως στην τρίτη περίοδο. Τελικά οι «πορτοκαλί», οι οποίοι αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές επί το πλείστον περιορίστηκαν στην 4η θέση, λαμβάνοντας για 4η φορά μέρος στο Final 4. Σε κανένα παιχνίδι δεν είχαν διψήφιο αριθμό παιχτών. Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με 27 και τρία τρίποντα τράβηξε το επιθετικό «κουπί» για την Παρέα.
Οι Eighties του Κωνσταντίνου Λιάπη είχαν από το ξεκίνημα την υπεροχή και με δωδεκάδα έδειξαν εικόνα ομάδας, φτάνοντας με καλό μπάσκετ στο θετικό για αυτούς αποτέλεσμα. Ξεχώρισαν με τη δύναμη και την εμπειρία τους, έχοντας πιο «μπασκετικό» ρόστερ. Οι «ογδοντάρηδες»  είχαν πρώτους σκόρερ τους τον αρχηγό Κωνσταντίνο Λιάπη και τον πλέι μέικερ Δημήτρη Σβερώνη, που σημείωσαν από 16 πόντους έκαστος.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο τουρνουά με επιτυχία. Η Παρέα B.C. αγωνίστηκε σε αυτό για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, ενώ οι Eighties έκαναν επιτυχημένο ντεμπούτο.

Μαζεύτηκαν στο δεύτερο
Τον μικρό τελικό της διοργάνωσης παρακολούθησαν γύρω στους 100 θεατές. 


Πετυχημένη παρουσία
Στην πρώτη τους κιόλας παρουσία στο τουρνουά οι 80΄S κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Να σημειωθεί πως οι: Δημήτρης Σβερώνης, Γιάννης Χαλκιάς, Βασίλης Τσολάκης, Κωνσταντίνος Λιάπης, Κώστας Δροσίνης και Βασίλης Τσουκαλάς το κατάφεραν και πέρυσι με τους Ντόπιους, οι οποίοι δεν κατέβηκαν φέτος στη διοργάνωση.

Παρέα VS Παρέας
Πέντε αθλητές των νικητών αγωνίστηκαν με την Παρέα B.C. τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για τους: Γιώργο Ζαγκότση, Νίκο Κωστή, Γιώργο Σώκο, Δημήτρη Σβερώνη και Γιάννη Χαλκιά.

«Σούπερ» Θεοδοσόπουλος


Πολύ καλή εμφάνιση για τον Δημήτρη Θεοδοσόπουλο(Φωτογραφία) των «πορτοκαλί». Σημείωσε περισσότερους από τους μισούς πόντους των ηττημένων, έχοντας 27 με τρία 3ποντα. Ακολούθησε με 13 ο Κώστας Λυτάκης, που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. 


«Κόλλησε» στο 4
Η Παρέα B.C. αναδείχτηκε τέταρτη και στα τουρνουά του 2015 και του 2016.

Διαιτητική 3αδα


Η τελική φάση έγινε με την παρουσία τριών ρέφερι, οι οποίοι είχαν πολύ καλή παρουσία, προσφέροντας όπως και η γραμματεία τις εθελοντικές τους παρουσίας. Για πρώτο ματς φέτος σφύριξε ο Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία) της Ποταμιάς.

Παρουσία του ΕΚΑΒ
Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης πρόσφερε και αυτός τις εθελοντικές του υπηρεσίες στους δυο αγώνες.

«Ισόπαλοι»

 












Για τους νικητές οι: Δημήτρης Σβερώνης(Φωτογραφία αριστερά) και Κωνσταντίνος Λιάπης(Φωτογραφία δεξιά) σημείωσαν από 16 πόντους ο καθένας.

Δυναμικά οι «ογδοντάρηδες»
Οι Eighties ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 10-18. Μάλιστα είχαν προηγηθεί με 1-10 στην αρχή. 



Αντιαθλητικό Β. Σβερώνη


Στο πρώτο δεκάλεπτο ο νεαρός Βασίλης Σβερώνης(Φωτογραφία) της Παρέας χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ σε αντίπαλο του.

Διψήφια διαφορά
Στο δεύτερο δεκάλεπτο  οι 80΄S με ένα επιμέρους 11-15 έκλεισαν τα 20΄ στο 21-33.


Αντεπίθεση για 5΄
Η Παρέα μείωσε σε 41-49 στα μισά περίπου της τρίτης περιόδου, αλλά οι Eighties τελείωσαν την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 43-59. Το επιμέρους σκορ ήταν 22-26 υπέρ τους σε ένα αρκετά παραγωγικό δεκάλεπτο.


Δίκαια το χάλκινο
Με ένα επιμέρους 9-13 οι 80΄S έφτασαν μετά από ένα όμορφο ματς στο τελικό 53-72.


5 φάουλ ο Δόσης


Στην τέταρτη περίοδο ο Βασίλης Δόσης(Φωτογραφία) των Eighties συμπλήρωσε πέντε ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
10-18, 21-33, 43-59, 53-72

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Ζαραβέλης 3, Σβερώνης Β. 5(1), Μπύρος, Κολλημένος Π., Λυτάκης 13, Θεοδοσόπουλος 27(3), Χονδρός 3, Κολλημένος Δ., Καλύβας 2

Eighties (Κωνσταντίνος Λιάπης): Ζαγκότσης 4(1), Σβερώνης Δ. 16, Χαλκιάς, Τσολάκης 8(1), Σώκος 12(2), Κωστής 6, Λιάπης 16, Δόσης, Ανδρέου 2, Τσιγαρίδας, Δροσίνης 4, Τσουκαλάς 4

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας-Δημήτρης Σταλίκας-Γιάννης Ηλιάδης
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος