Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ζήκος-Όμηρος B.C. 67-80

Με ψηλά το κεφάλι έκλεισαν το τουρνουά οι παίχτες του Ομήρου, οι οποίοι νίκησαν με 67-80 τους αντίστοιχους του Ζήκου σε ένα αρκετά ανοιχτό ματς.
H αναμέτρηση διενεργήθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Έγινε στο κλειστό Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 8. Οι δυο ομάδες διεκδίκησαν την πρώτη τους νίκη, έχοντας γνωρίσει αμφότερες τον αποκλεισμό.
Ο Ζήκος του Στέφανου Λιάπη βελτίωσε το επιθετικό του πρόσωπο στα τελευταία του ματς, όχι όμως και το αμυντικό. Στο δεύτερο δεκάλεπτο φάνηκε ότι  βαδίζει σε καλό δρόμο, αλλά στη συνέχεια η απόδοση του έπεσε κατακόρυφα. Ο Γιάννης Αναγνωστάκης με 21 και 3 3ποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων και σε αυτό το παιχνίδι.
Ο Όμηρος B.C. του Κώστα Ντότσικα στηρίχτηκε στον ενθουσιασμό και το ταλέντο, με τους πιτσιρικάδες να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση και να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι, ειδικά έξω από τα 6,75.  Οι «ποιητές» έφτασαν στο πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα. Ο Κώστας Ντότσικας κυριάρχησε στο καλάθι, βάζοντας 23 πόντους.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη φετινή διοργάνωση. Οι «κίτρινοι» τερμάτισαν τελευταίοι(6οι) χωρίς νίκη, ενώ οι «μπλέ» αναδείχτηκαν 5οι με μια νίκη και τέσσερις ήττες.

Ελάχιστη συμμετοχή
Το δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι της ημέρας παρακολούθησαν  μόλις 25-30 θεατές.


Ο συνήθης ύποπτος

 












Για τον Ζήκο ο Γιάννης Αναγνωστάκης(Φωτογραφία αριστερά) σημείωσε 21 πόντους με τρία τρίποντα. Ο αλτικός Αντρέας Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) έβαλε 16. Ο Αναγνωστάκης έκλεισε τη διοργάνωση με 15 τρίποντες «βόμβες» και είναι πρώτος στο τουρνουά. 


Θετικό φινάλε
Οι πιτσιρικάδες του Ομήρου, που ανήκουν όλοι στην Π.Α.Κ. σημείωσαν την πρώτη τους νίκη, μη έχοντας βαθμολογικό όφελος. Πέρυσι είχαν παίξει ως Νέοι B.C., αλλά δεν πανηγύρισαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Το μέλλον τους ανήκοι.

Χωρίς «2ποντο»
Αντίθετα ο Ζήκος δεν κατάφερε να πάρει κάποια νίκη στην επιστροφή του στο τουρνουά, όμως οι αθλητές του χάρηκαν τη συμμετοχή τους.

Πρώτο Παπαϊωάννου
Ολιγόλεπτο ντεμπούτο με τον Όμηρο πραγματοποίησε ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου. 

Έγραψαν «Οδύσσεια»


Ο αρχηγός του Ομήρου Κώστας Ντότσικας(Φωτογραφία αριστερά) έκανε εξαιρετικό ματς, πετυχαίνοντας 23 πόντους. Εντυπωσιακοί με 20(4 3ποντα) και 17(3 3ποντα) αντίστοιχα ήταν και οι: Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία κέντρο) και Κώστας Παπαγεωργίου(Φωτογραφία δεξιά).


«Ζεστό» ξεκίνημα
Οι δυο ομάδες έκανε καλή στον αγώνα, με τον Όμηρο να προηγείται του Ζήκου με 12-16.


Μπροστά η εμπειρία
Ο Ζήκος έκανε πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο και προηγήθηκε με 33-31. Μάλιστα είχε βρεθεί μπροστά και με 31-24. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 21-15 για τους τυπικά γηπεδούχους.


«Ομηρική» ανατροπή
Οι μικροί του Ομήρου έκαναν την ολική ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο και πέρασαν μπροστά με 44-53. Το επιμέρους σκορ ήταν 11-22 υπέρ τους.


Σε υψηλά επίπεδα
Οι μαθητές όχι μόνο διατήρησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, αλλά ανέβασαν και το σκορ στο τελικό 67-80, μετά από ένα ανοιχτό παιχνίδι. Το επιμέρους σκορ ήταν 23-27, με τις δυο ομάδες να βάζουν 50 πόντους σε 10΄.


Τα δεκάλεπτα
12-16, 33-31, 44-53, 67-80

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος (Στέφανος Λιάπης): Σκαρμούτσος 2, Μπόκας Δ., Σβερώνης 9(1), Αναγνωστάκης 21(3), Παρασκευόπουλος 16, Μουτσούλας 6, Ελ Ταχάν, Τσιγαρίδας, Κεφαλάς 2, Μπόκας Π. 5, Λάνης 6(1)

Όμηρος B.C. (Κώστας Ντότσικας): Παπαγεωργίου Κ. 17(3), Καραντάνας, Μπίκας 5(1), Μπακατσιάς 6, Γραμματίκας 6(1), Ντότσικας Κ. 23, Καραμπάς 20(4), Μοτσιόλας 3(1), Παπαϊωάννου

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Ίγκλι Οσμενάι
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος