Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Παρέα B.C.-Πρωτέας 34-70

Ένα ακόμη παιχνίδι μετέτρεψε σε «περίπατο» ο Πρωτέας, που επιβλήθηκε με 34-70 της Παρέας B.C.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο κλειστό Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 8. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και με αυτή ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του θεσμού.
Η Παρέα B.C. του Δημήτρη Κολλημένου έκανε κάκιστο ματς επιθετικά και είχε αρκετές απουσίες αθλητών. Δεν υπήρχε κάποιο βαθμολογικό κίνητρο για αυτή, τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου με τρεις νίκες και δυο ήττες. Ο Δημήτρης Κολλημένος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10 πόντους.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση, τελειώνοντας τον όμιλο στην κορυφή με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Είναι το βασικό φαβορί για τη διεκδίκηση και του φετινού τροπαίου. Με 18 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο έκλεισε το ματς ο Ίγκλι Οσμενάι.
Στα προημιτελικά ο Πρωτέας θα αγωνιστεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου με τη Forestry Force. Η Παρέα αντιμετωπίζει την Παρασκευή 8 του μηνός τον Sporting B.C.

Μεγαλύτερη συμμετοχή
Το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων παρακολούθησαν γύρω στους 60-70 θεατές.

 
5 στα 5
Ο Πρωτέας έκανε το 5 στα 5 και αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Μετρά ήδη τρεις κούπες.

«Νικητής» ο Ίγκλι

 












Ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία αριστερά) ήταν ο πρώτος σκόρερ των «γαλάζιων» με 18 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Ακολούθησε με 16 και δυο τρίποντες «βόμβες» ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία δεξιά).



Αντίπαλοι στο μπάσκετ

 












Οι ποδοσφαιρικοί κυπελλούχοι Φθιώτιδας με το Καλαπόδι Κώστας Λυτάκης(Φωτογραφία αριστερά) και Δήμος Σπυριδάκης(Φωτογραφία δεξιά) έπαιξαν αντίπαλοι, καλύπτοντας τις θέσεις των σέντερ.  Αγωνίστηκαν ως το ημίχρονο, καθώς έπρεπε στη συνέχεια να αποχωρήσουν. Ο Λυτάκης έγινε μάλιστα ο πρώτος αθλητής του τουρνουά, που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας 105. 


Χειρότερη επίδοση
Οι μόλις 34 πόντοι που πέτυχε η Παρέα αποτελούν τη χειρότερη φετινή επιθετική επίδοση ομάδας στο τουρνουά. Τις προσπάθειες της ομάδας παρακολούθησε ο τραυματίας Σωτήρης Στεφανής.

Ένας διψήφιος


Για τους «πορτοκαλί» ο προπονητής-παίχτης Δημήτρης Κολλημένος(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 10 πόντους. Ακολούθησε με 9 και 1 3ποντο ο Βασίλης Σβερώνης. 


Με καλή άμυνα
Οι παίχτες του Γιάννη Χαντζόπουλου ξεχώρισαν σε άμυνα και επίθεση και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 7-19.


Άνετα ο Πρωτέας
Με ένα επιμέρους 8-17 ο Πρωτέας έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος εύκολα με 15-36, με τον Αποστόλη Νούλα να σκοράρει για τρεις στο τέλος του χρόνου. 


Πλησίασε τους 30
Η Παρέα B.C. δυσκολεύτηκε να βρει επιθετικές λύσεις και στην 3η περίοδο. Μετά από ένα επιμέρους 8-16 ο Πρωτέας έφτασε στο 23-52.


«Νεύρα» και ντισκαλιφιέ














Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) της Παρέας και ο Κώστας Λέρης(Φωτογραφία δεξιά) του Πρωτέα αψιμάχησαν, ήρθαν στα χέρια 4:14 πριν τη λήξη της 3ης περιόδου και αποβλήθηκαν από το διαιτητικό δίδυμο.




Έμεινε με 5
Η αποβολή του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου και η αποχώρηση του Κώστα Λυτάκη οδήγησαν τους «πορτοκαλί» στο να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με μόλις πέντε αθλητές.

Τελείωσαν όλα ήρεμα
Τα πνεύματα ευτυχής ηρέμησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο ανώτερος Πρωτέας έχοντας περισσότερες λύσεις ολοκλήρωσε το ματς στο 34-70 μετά από ένα επιμέρους 11-18.


Τα δεκάλεπτα
7-19, 15-36, 23-52, 34-70

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος):  Σβερώνης 9(1), Ζαραβέλης, Κολλημένος Π., Λυτάκης 7, Θεοδοσόπουλος 2, Κολλημένος Δ. 10, Καλύβας 6

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Νούλας 16(2), Οσμενάι 18(1), Σπυριδάκης 11, Λιάγκας 6(2), Κουρλός 4, Παχής 6, Λέρης Κ. 1, Κυλλής, Λαμπρόπουλος, Μουστάκης 8

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κόλλιας