Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ποταμιά-Εύρυτος 56-40

Με θετική εμφάνιση η Ποταμιά πέτυχε «πύρρειος» νίκη με 56-40 επί του Ευρύτου.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 6. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Ποταμιά των Γιώργου Φαρμάκη και Γιάννη Ηλιάδη ήταν αρκετά αποφασισμένη και παρά τις απουσίες έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Είχε από το πρώτο δεκάλεπτο την πρωτοπορία στο σκορ, την οποία δεν έχασε ποτέ.  Έδειξε ότι διαθέτει και μπασκετικές αρετές, τερματίζοντας 2η με 4 νίκες και 1 ήττα. Ο «αειθαλής» Γιάννης Ηλιάδης σημείωσε 17 πόντους, όμως αποχώρησε τραυματίας στο φινάλε.
Ο Εύρυτος του Βασίλη Ρουμελιώτη δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα. Ήθελε νίκη με +7, ώστε να αποφύγει την τέταρτη θέση του ομίλου. Οι «βασιλιάδες» είχαν δυο νίκες και τρεις ήττες, ωστόσο κατάφεραν φέτος να περάσουν στην επόμενη φάση, αγωνιζόμενοι για το καλύτερο δυνατό. Πολύ καλή παρουσία για τον «μικρό» Βαγγέλη Μπόνια με 14 και 1 εύστοχο 3ποντο.
Οι Μεγαλοχωρίτες θα αγωνιστούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στον προημιτελικό με τους Eighties. Ο Εύρυτος αντιμετωπίζει για την ίδια φάση την Παρασκευή 8 Ιουνίου τον Κλαρωτό.

«Κορμός» 50 ατόμων
Τη συνάντηση που έκρινε τις θέσεις 2-4 του 2ου Ομίλου παρακολούθησαν μόλις  50 άτομα.


Πρώτος αλλά άτυχος


Ο ηγετικός Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία) ξεχώρισε και σε αυτό το ματς για την Ποταμιά, σημειώνοντας 17 πόντους, ωστόσο τραυματίστηκε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Πολύ καλή παρουσία για τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο με 12 πόντους και δυο 3ποντα.


Δεν υπήρξε 3πλη
Το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας δεν προέκυψε ούτε στον δεύτερο όμιλο. Η Ποταμιά τερμάτισε 2η, η Παρέα B.C. 3η και ο Εύρυτος 4ος.

Πρόβλημα με τα 24΄΄
Ο αγώνας άρχισε με δεκάλεπτη καθυστέρηση, καθώς υπήρξε πρόβλημα με το χρονόμετρο των 24΄΄, το οποίο επιδιορθώθηκε προσωρινά. 


Βίοι αντίθετοι
Οι Μεγαλοχωρίτες σημείωσαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους, ενώ ο Εύρυτος ηττήθηκε για τρίτο σερί ματς.

Ξεχώρισε ο μικρός


Πολύ καλή παρουσία για τον Βαγγέλη Μπόνια(Φωτογραφία) του Ευρύτου, που πέτυχε 14 με ένα εύστοχο 3ποντο. Έναν πόντο λιγότερο και επίσης μια τρίποντη «βόμβα» για τον Αποστόλη Πιπέρα.

Πατούσε «καλύτερα»
Η Ποταμιά μπήκε καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε του Ευρύτου με 15-7.


Δυο όψεις
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Μεγαλοχωρίτες ξεχώρισαν και προηγήθηκαν με 26-11, όμως ο Εύρυτος αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 28-24. Το επιμέρους σκορ ήταν 13-17 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων.


Τιμωρία σε Πιπέρα


Ο Αποστόλης Πιπέρας(Φωτογραφία) του Ευρύτου τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή 6:05 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Λεωνίδας Κόγιας των τυπικά γηπεδούχων αστόχησε στη βολή της τεχνικής.

Στους 9 η διαφορά
Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με +9 υπέρ της Ποταμιάς. Ύστερα από ένα επιμέρους «χαμηλό» 12-7 οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεισαν τα 30΄ με 40-31.


«Πύρρειος» νίκη
Αποφασισμένη ήταν στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ποταμιά, που προηγήθηκε με 51-31, κλείνοντας στο τελικό 56-40. Είχε ένα επιμέρους 16-9. 


Εκτός ο Κουτσούμπας


Εκτός αγώνα πέρασε στην 4η περίοδο λόγω τραυματισμού ο Βαγγέλης Κουτσούμπας (Φωτογραφία) του Ευρύτου.

Τραυματισμός «Ήλι»
Σε μια άτυχη στιγμή λίγο πριν το φινάλε(4:25 πριν τη λήξη) τραυματίστηκε μετά από ακούσιο χτύπημα συμπαίχτη του ο Γιάννης Ηλιάδης της Ποταμιάς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, που έσπευσαν γρήγορα στο κλειστό, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες. 



Τα δεκάλεπτα
15-7, 28-24, 40-31, 56-40

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιώργος Φαρμάκης & Γιάννης Ηλιάδης): Γκορόγιας Γ., Φαρμάκης 2, Σαπούνης, Ηλιάδης 17, Κόγιας 4, Μαντζιούτας 10, Γκορόγιας Κ., Γενιτσαρόπουλος 12(2), Ράικος 11(1)

Εύρυτος (Βασίλης Ρουμελιώτης): Πιπέρας 13(1), Χουσιάδας 7, Ευθυμίου, Μπόνιας 14(1), Ρουμελιώτης Β. 2, Κουτσούμπας, Καλαμπάκας 4, Παλαιός, Τσιαμάκης

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης& Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος