Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Κλαρωτός-Πρωτέας 55-84

Αντίπαλο αναζητά στο Καρπενήσι ο Πρωτέα. Οι εκπληκτικοί «γαλάζιοι» επιβλήθηκαν με 55-84 του πολύ δυνατού Κλαρωτού και κατέκτησαν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία τους.
Ο μεγάλος τελικός του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμο Καρπενησίου, παρουσία περισσότερων από 200 φιλάθλων, που γέμισαν το γήπεδο. Ξεκίνησε περίπου στις 8 και 15.
Ο Κλαρωτός του Δημήτρη Λερογιάννη δυσκόλεψε για 25΄ τον αντίπαλο του, βρισκόμενος αρκετά κοντά στο σκορ. Η κόπωση στη συνέχεια, τα φάουλ που «φορτώθηκαν» οι ψηλοί του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο άνοιγμα της διαφοράς. Οι «μπουλντόζες» ολοκλήρωσαν με επιτυχία την γενικότερη παρουσία τους στο τουρνουά. Δημήτρης Σταλίκας και Δημήτρης Σεριανάι έβαλαν από 14 πόντους ο καθένας. 
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου με εξαιρετικό μπάσκετ και πληθώρα ποιοτικών επιλογών έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου. Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά, ώστε να αποσπαστεί στο σκορ και να «καθαρίσει» τη νίκη, έχοντας όμως και την απαιτούμενη συγκέντρωσε σε όλο το ματς. Οι «γαλάζιοι» έκαναν το back to back αήττητοι. Εκπληκτικός ο Δήμος Σπυριδάκης, που σταμάτησε στους 33 πόντους.
Το τουρνουά μπάσκετ ολοκληρώθηκε με αυτό το παιχνίδι με επιτυχία, με τις δυο ομάδες να πραγματοποιούν πολύ καλή πορεία και οι δυο.

Παλιές καλές εποχές
Στα ευχάριστα το γεγονός πως το κλειστό γέμισε ασφυκτικά, όπως συμβαίνει σε κάθε τελικό του τουρνουά. Περισσότεροι από 200 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα.


 Άψογη οργάνωση
Σε ρόλο εκφωνητή ο αγαπητός αρχηγός του Sporting B.C. Αλέξης Αρκουμάνη και σε ρόλο DJ ο Σπύρος Γαλάνης έδωσαν άλλο «χρώμα» στον μεγάλο τελικό.


Οι δυο «Δημήτρηδες»

 












Από πλευράς φιναλίστ ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία αριστερά) και ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχαν από 14 πόντους. Μάλιστα ο δεύτερος σκόραρε και έξω από τα 6,75.

Όλος ο Άτλαντας
Όλα τα μέλη του Κλαρωτού ανήκουν στον Γ.Σ. Άτλας, καθώς και τέσσερις παίχτες του Πρωτέα(Οσμενάι, Κουρλός, Δροσίνης, Λέρης), ενώ σε αυτούς θα προστεθεί και ο Μουστάκης.

Εξαιρετική διαιτησία
Η διαιτητική 3αδα των Χουσιάδα-Κωστή-Ηλιάδη εκτέλεσε άψογα τα καθήκοντα της.

Δεν τον σταμάταγε κανείς


Μια κατηγορία μόνος του είναι ο Δήμος Σπυριδάκης(Φωτογραφία) του Πρωτέα. Ανίκητος κάτω από τα δυο καλάθια, σημείωσε 33 πόντους. Ο Ίγκλι Οσμενάι όταν βρήκε ρυθμό έκλεισε το ματς με 13 πόντους και τρεις τρίποντες «βόμβες». Πολύ καλοί και διψήφιοι οι: Δημήτρης Κουρλός και Κώστας Λέρης. 



4η κούπα
Ο Πρωτέας κατέκτησε το τρόπαιο για 4η φορά στην ιστορία του, βρισκόμενος στο βάθρο για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Ενός λεπτού σιγή
Πριν το πρώτο τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ομοσπονδιακού προπονητή της πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνικής 1987 Κώστα Πολίτη, που έφυγε από τη ζωή.

Παρουσίαση των ομάδων
Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με τα ονόματα των παιχτών τους δια εκφώνησης.



«Διαβασμένος ο Κλαρωτός
Η ομάδα του Κλαρωτού έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και παίζοντας «παθιασμένα» προηγήθηκε οριακά με 18-16 του Πρωτέα.


Αντιαθλητικό Κουτρομάνου


Τρία περίπου λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία) του Κλαρωτού χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γιώργο Μουστάκη του Πρωτέα, που ευστόχησε στη μια από τις δυο βολές.

Ανατροπή Πρωτέα
Οι «γαλάζιοι» ανέτρεψαν το σκορ με ένα επιμέρους 14-20 και πέρασαν μπροστά με 32-36 στο ημίχρονο.


 «Γαλάζιο σκούπισμα»
Από το 37-39 και ύστερα ο Πρωτέας πάτησε «γκάζι» και με όμορφο μπάσκετ «καθάρισε» το τρόπαιο, κλείνοντας το 30λεπτο με 41-59 υπέρ του. Είχε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 9-23 υπέρ του. Έβρισκε λύσεις από όλους τους παίχτες του.


Εμφανής διαφορά
Η διαφορά έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο Πρωτέας τελείωσε το ματς με το πανηγυρικό 55-84. Είχε ένα επιμέρους 14-25 υπέρ του.  Χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά έδωσε ο Κλαρωτός με τον Παύλο Ανδρέου να ξεχωρίζει με δυο τρίποντες «βόμβες».


5 ο Άγγελος


Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του τελικού ο Άγγελος Σαμαντάς(Φωτογραφία) του Κλαρωτού συμπλήρωσε πέντε ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
18-16, 32-36, 41-59, 55-84

Συνθέσεις Ομάδων

Κλαρωτός (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 14, Κάππας, Μπουμπουρής Κ., Κουτρομάνος 1, Σεριανάι Κ., Ανδρέου 6(2), Πανόπουλος 4, Μπουμπουρής Ι., Σαμαντάς 6(2), Σεριανάι Δ. 14(1), Δροσίνης Γ., Λερογιάννης 10

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Νούλας 1, Οσμενάι 13(3), Σπυριδάκης 33, Λιάγκας 4, Κουρλός 10(1), Παχής 7(1), Δροσίνης Ι., Λέρης Κ. 10(2), Κυλλής, Λαμπρόπουλος 5(1), Μουστάκης 1

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας-Νίκος Κωστής-Γιάννης Ηλιάδης
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος