Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Εύρυτος-Ζήκος 79-44

Άνετος διπλασιασμός στις νίκες του Ευρύτου, ο οποίος με όμορφο μπάσκετ επιβλήθηκε με 79-44 του Ζήκου, κυριαρχώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 9 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 8. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Ο Εύρυτος του Βασίλη Ρουμελιώτη έφτασε άνετα στο δεύτερο του θετικό αποτέλεσμα, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κάτι που δεν κατάφερε πέρυσι στις λεπτομέρειες. Ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του. Ο μικρός Βαγγέλης Μπόνιας πρώτευσε στο σκοράρισμα, έχοντας 16 πόντους. Οι νικητές έκαναν το 2 στα 2.
Ο Ζήκος του Στέφανου Λιάπη δεν φάνηκε ανταγωνιστικός ούτε σε αυτή την αναμέτρηση, μένοντας χωρίς νίκη. Πάλεψε φιλότιμα όσο είχε δυνάμεις. Σημείωσε όπως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας 44 πόντους. Με 16 πόντους και δυο 3ποντα έκλεισε το ματς ο Γιάννης Αναγνωστάκης, που αποβλήθηκε στα τέλη της τρίτης περιόδου.
Την επόμενη(3η) αγωνιστική ο Εύρυτος θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 18/5 τον Πρωτέα. Δυο ημέρες νωρίτερα ο Ζήκος θα παίξει με την Ποταμιά.

Μικρή προσέλευση
Τη βραδινή αναμέτρηση της Τετάρτης παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές.


«Βήμα» πρόκρισης
Ο Εύρυτος έκανε το 2 στα 2, εν αντιθέσει με τον Ζήκο που έχει 0/2.

Οι «κίτρινοι»
Με παρόμοια χρώματα αγωνίστηκαν οι δυο ομάδες στις εμφανίσεις τους, όμως η διαφορά ήταν εμφανής. Ο Εύρυτος έχει εμφάνιση κίτρινη-μαύρη και ο Ζήκος κίτρινη.

Κερδίζει τις εντυπώσεις


Ο νεαρός Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) του Ευρύτου σημείωσε 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Θανάσης Χουσιάδας και Σωτήρης Καλαμπάκας είχαν 13.  Ο Χουσιάδας συμβάλλει αποφασιστικά και στο «κοουτσάρισμα».

Από ένα ντεμπούτο

 












Την πρώτη του εμφάνιση με τον Εύρυτο έκανε ο Χρήστος Παλαιός(Φωτογραφία αριστερά) και για τον Ζήκο ο Γιώργος Τσιγαρίδας(Φωτογραφία δεξιά).

Ξεχώρισαν δυο

 












Από πλευράς ηττημένων ο Γιάννης Αναγνωστάκης(Φωτογραφία αριστερά) σημείωσε 16 με δυο τρίποντες «βόμβες». Ο Φθιωτός φοιτητής Γιώργος Λάνης(Φωτογραφία δεξιά) έβαλε 14.

Μπήκε καλύτερα
Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 20-9.


Διεύρυνε το προβάδισμα
Ο Εύρυτος ανέβασε τη διαφορά στο +17 για το 38-21. Είχε ένα επιμέρους 18-12 υπέρ του στη δεύτερη περίοδο. 


«3ποντο» Π. Ρουμελιώτη


Στο πρώτο σουτ που επιχείρησε ο 10χρονος Παναγιώτης Ρουμελιώτης(Φωτογραφία) σκόραρε με σουτ 3 πόντων, παίρνοντας το χειροκρότημα του κοινού.

«Τ» στον Εύρυτο
Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δευτέρου δεκαλέπτου ο Θανάσης Χουσιάδας του Ευρύτου τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή.

Εκπρόθεσμο «buzzer»
Εκτός χρόνου ήταν το τρίποντο του Μίλτου Ελ Ταχάν του Ζήκου και έτσι το 38-24 δεν έγινε ποτέ. 

Άνετη συνέχεια
Με ωραίο μπάσκετ ο Εύρυτος «καθάρισε» και τυπικά τον αγώνα, κάνοντας στα 30΄ το 60-33. Το επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου ήταν 22-12.


Αποβολή Αναγνωστάκη
Οι «κίτρινοι» έχασαν τον Γιάννη Αναγνωστάκη 1:54 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου λόγω συμπλήρωσης 5 ατομικών φάουλ.

Στο ρελαντί
Σε διαδικαστικό φινάλε οι παίχτες του Ευρύτου ολοκλήρωσαν το ματς στο νικηφόρο 79-44 απέναντι στον φιλότιμο Ζήκο. Έκαναν ένα επιμέρους 19-11 στο τελευταίο μέρος ου αγώνα. 


Τα δεκάλεπτα
20-9, 38-21, 60-33, 79-44

Συνθέσεις Ομάδων

Εύρυτος (Βασίλης Ρουμελιώτης): Πιπέρας 10(1), Χουσιάδας 13, Ευθυμίου, Μπόνιας 16, Ζαχαρόπουλος 7(1), Ρουμελιώτης Β. 2, Κουτσούμπας 6, Καλαμπάκας 13, Τσιαμάκης 4, Παλαιός 6(1), Ρουμελιώτης Π. 3(1)

Ζήκος (Στέφανος Λιάπης): Οικονόμου 2, Σκαρμούτσος 3(1),Κεραμάρης, Σβερώνης 4, Παρασκευόπουλος, Κεφαλάς, Μουτσούλας, Ελ Ταχάν, Τσιγαρίδας 2, Αναγνωστάκης 16(2), Μπόκας Π. 3, Λάνης 14

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Ίγκλι Οσμενάι
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Δημήτρης Σεριανάι
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Παναγιώτης Κολλημένος