Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Παμπαίδες: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 55-48

Πολύ καλή παρουσία είχε το παμπαιδικό τμήμα της Π.Α.Κ., που «κόντραρε» τον δυνατό Έσπερο, ο οποίος τελικά επιβλήθηκε με σκορ 55-48.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 5 Μαΐου στο ΔΑΚ Λαμίας και άρχισε στις 12. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Έσπερος του Μάνθου Σοφογιάννη έχοντας τον έλεγχο σχεδόν σε όλο το ματς έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα και παραμένει στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης. Έχει απολογισμό 5 νίκες και μα μόλις ήττα. Ξεχώρισε σε μια ακόμη αναμέτρηση ο Θανάσης Χαρίλας, ο οποίος είχε 23 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου διεκδίκησε επί ίσοις όροις κάτι θετικό από την εν λόγω συνάντηση. Παρουσιάζει ένα αρκετά θετικό πρόσωπο στο τρέχον πρωτάθλημα. Μετά από πέντε παιχνίδια μετρά δυο νίκες και τρεις ήττες. Πρώτος σκόρερ της ήταν ο Βαγγέλης Μπόνιας με 19 και 1 3ποντο.
Την επόμενη(8η) αγωνιστική το Σάββατο 12/5 η Π.Α.Κ. θα υποδεχτεί τα Εκπαιδετήρια Μπούκαλη, ενώ την Κυριακή 13 του μηνός ο Έσπερος «κοντράρεται» με τον Πρωτέα.

Τρίτη εκτός απροόπτου
Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης. Θα τερματίσει μεταξύ πέντε ομάδων στην 3η θέση όπως όλα δείχνουν.

«Άτυπη» νίκη


Από πλευράς Ευρυτάνων ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) σημείωσε 19 πόντους, σκοράροντας μια φορά και έξω από τα 6,75. Στους 18 σταμάτησε ο Γιώργος Ντότσικας.

Πρώτος με +10
Ο Έσπερος θα πρέπει να επικρατήσει με διαφορά 10 πόντων των Μπούκαλη, ώστε να καταλάβει την πρωτιά.

Ξεχωρίζει ο Χαρίλας


Εντυπωσιακή παρουσία είχε για ακόμη μια φορά ο Θανάσης Χαρίλας(Φωτογραφία) των Λαμιωτών. Πέτυχε 23 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα. Ο Μπίτζας Σ. ήταν διψήφιος επίσης με 10, σκοράροντας και  μια φορά έξω από τα 6,75.

Προηγήθηκε ο Έσπερος
Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο μπροστά στο σκορ με 15-9.

Σταθερή πρωτοπορία
Αύξησε κατά δυο πόντους τη διαφορά της η ομάδα του Μάνθου Σοφογιάννη. Κάνοντας ένα επιμέρους 10-8 στη δεύτερη περίοδο τελείωσε το ημίχρονο με 25-17 μπροστά.

Αντεπίθεση Ακαδημίας
Πολύ καλά τα πήγε στο τρίτο οκτάλεπτο η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου. Με ένα επιμέρους 11-15 μείωσε στο -4(36-32).

Παραγωγικό δεκάλεπτο
Σκόραραν 19 και 16 αντίστοιχα πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες. Τελικώς ο Έσπερος έφτασε στη 5η του νίκη με σκορ 55-48.

Τα 8λεπτα
15-9, 25-17, 36-32, 55-48

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος (Μάνθος Σοφογιάννης): Μπίτζας 10(1), Μαντανίκας 2, Φασούλας 6, Τσουκάρας, Αργύρης, Χαρίλας 23(3), Τσιαμούρας 2, Λάππας 9, Σανιδάς, Ζωμένος 2, Λεμονής 1, Μπρέκας

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Υφαντής 2, Μπακατσιάς, Κουδουνάς 3, Μόκκας, Ανδρεάκης, Φλωράκης, Μαυραγάνης 4, Ντότσικας 18, Τσακνιάς 2, Μπόνιας 19(1)

Διαιτητής: Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Βαγγέλης Δέδες(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: eviabasket.gr, panevrytaniki.wordpress.com