Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ποταμιά-Πρωτέας 44-83

Απόλυτος κυρίαρχος με μόλις έξι αθλητές στην αποστολή του ήταν ο Πρωτέας, ο οποίος επιβλήθηκε με 44-83 της Ποταμιάς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/5 και άρχισε στις 8. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Λιγότεροι από 100 θεατές παρακολούθησαν το ματς, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο.
Η Ποταμιά των Γιώργου Φαρμάκη και Γιάννη Ηλιάδη αποτελεί ευχάριστη «νότα» της διοργάνωσης. Οι ποδοσφαιρικοί πρωταθλητές λαμβάνουν μέρος στο μπασκετικό τουρνουά, αποδεικνύοντας ότι είναι πρώτα μια παρέα και μετά μια ομάδα. Δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Ο εκ των αρχηγών Γιάννης Ηλιάδης σημείωσε 15 με ένα εύστοχο 3ποντο.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου ήταν «χάρμα ιδέσθαι» από το πρώτο κιόλα ματς του. Οι «τρίστεροι» έπαιξαν θεαματικό μπάσκετ και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο, παρά τις πολλές απουσίες. Ο Ίγκλι Οσμενάι ήταν ασταμάτητος και πέτυχε 28 με 5 εύστοχα 3ποντα. Οι «γαλάζιοι» αποτελούν εκ των φαβορί του τουρνουά.
Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής την Παρασκευή 11 Μαΐου ο Πρωτέας θα αντιμετωπίσει τον Όμηρο και η Ποταμιά την Παρέα B.C. 

Θετική προσέλευση
Τη τελευταία συνάντηση και της εβδομάδας και της πρώτης αγωνιστικής παρακολούθησαν περίπου 80-90 φίλαθλοι.


Άνετος και ωραίος
Φαβορί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του είναι ο Πρωτέας. Ο κάτοχος του τροπαίου μετρά τρεις κατακτήσεις στο ενεργητικό του, παίζοντας πάντοτε ωραίο μπάσκετ.

Ανέβηκε στο δεύτερο


Για τους Μεγαλοχωρίτες ο διαχρονικός Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία) σημείωσε 15 πόντους με 1 3ποντο. Με 8 τελείωσε το ματς ο γκάρντ Λάμπρος Φλωράκης.

Μια «μεταγραφή»


Ο μοναδικός μη ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς είναι ο Κώστας Λιάγκας(Φωτογραφία), ο οποίος ανήκει στη Μυρίκη.

Μόλις 6
Ο Πρωτέας αγωνίστηκε μόλις με έξι αθλητές λόγω των απουσιών. Μάλιστα οι πέντε ήταν διψήφιοι.

Στο μπάσκετ οι πρωταθλητές
Η Ποταμιά αποδεικνύει ότι είναι μια παρέα σε κάθε ευκαιρία. Οι πρωταθλητές της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας κατέβηκαν και στο μπασκετικό τουρνουά, γεγονός που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Δεν έπαιξε ο τραυματίας Γιώργος Φαρμάκης.

«Πολυβόλο» ο Ίγκλι


Για τους νικητές «σαρωτικός» ήταν ο ποιοτικός Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία) με 28 πόντους και πέντε τρίποντες «βόμβες». Ο Αποστόλης Νούλας είχε 18 με ένα τρίποντο.  Διψήφιοι και οι: Κώστας Λέρης, Σπύρος Λαμπρόπουλος και Άγγελος Παχής.

Καθοδηγητής ο Χαντζόπουλος


Προπονητής των επιτυχιών είναι ο Γιάννης Χαντζόπουλος(Φωτογραφία) του Πρωτέα, ιδρυτής της ομάδας. 


Αντίσταση για 10΄
Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο πρόβαλλαν σθεναρή αντίδραση οι Μεγαλοχωρίτες. Οι «γαλάζιοι» όμως ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με 9-14.


Ξέφυγε ο Πρωτέας
Πήρε μπρος για τα καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου. Κάνοντας ένα εντυπωσιακό επιμέρους 4-24 προηγήθηκε με +25(13-38), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη.


Ανοδική πορεία
Τη διαφορά «εκτόξευσε» στο +37 ο Πρωτέας, φτάνοντας στα 30΄ στο  27-64.Το επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου ήταν 14-26 για τον Πρωτέα.


Με ωραίο μπάσκετ
Οι τροπαιούχοι ολοκλήρωσαν το ματς, φτάνοντας στο τελικό 44-83. Είχαν ένα επιμέρους 17-19 στην τελευταία περίοδο, με την Ποταμιά να είναι μαχητική.


Τα δεκάλεπτα
9-14, 13-38, 27-64, 44-83

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιώργος Φαρμάκης& Γιάννης Ηλιάδης): Γκορόγιας 2, Ντουφεκιάς 5(1), Γενιτσαρόπουλος, Ηλιάδης 15(1), Κόγιας 2, Λέρης 3(1), Καρβέλης, Ράικος 3(1), Μαντζιούτας, Λιάγκας 6, Φλωράκης 8

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Νούλας 18(1), Οσμενάι 28(5), Παχής 11(3), Λέρης Κ. 12(2), Κυλλής 2, Λαμπρόπουλος 12

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Γιώργος Τζανάκος
Χρονομέτρης: Δημήτρης Σεριανάι
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος& Παναγιώτης Κολλημένος