Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Άγραφα-ΑΕΚ 2-1

Με τέρμα στο 89΄ τα Άγραφα «λύγισαν» την αντίσταση του «δικεφάλου» και επικράτησαν με 2-1.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο(12/5) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Β΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία λιγοστών θεατών.
Τα Άγραφα του Γιώργου Κρασιά είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ωστόσο για ακόμη ένα παιχνίδι δεν μπόρεσαν να έχουν καλή απόδοση. Είχαν αρκετές απουσίες. Προηγήθηκαν στο 14΄ με τον Παύλο Σεϊντή, ενώ 4 λεπτά αργότερα δέχτηκαν την ισοφάριση. Το νικητήριο τέρμα ήρθε στο 89΄ με τον Βαγγέλη Ζανιά, ενώ είχαν προηγηθεί δοκάρι του σκόρερ και δοκάρι του Μάρκου Κουρκούνη στη φάση του γκολ.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα ήταν μαχητική για ακόμη ένα παιχνίδι και παρά τις πολλές απουσίες και τους τραυματισμούς προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είχε δοκάρι στο ξεκίνημα με κόρνερ του Γιώργου Κατσαρού, ενώ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ισοφάρισε στο 18΄ με τον Γιάννη Μπέσσα. Στην επανάληψη είχε στο ξεκίνημα δοκάρι με τον Γιώργο Χαβέλο, ενώ στο φινάλε μετά από αδράνεια της άμυνας ήρθε η ήττα.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική την Κυριακή 20/5 τα Άγραφα αγωνίζονται με το Κρίκελλο, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει με τον Απεραντιακό. Ο Κατσαντώνης βρίσκεται στην 1η θέση έχοντας 10 βαθμούς ενώ ο «δικέφαλος» στην τελευταία με -2 βαθμούς.

Απών ο κόσμος
Για ακόμη ένα παιχνίδι της Β΄ Κατηγορίας δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους φιλάθλους του Καρπενησίου και της ευρύτερης περιοχής.

Αλλαγές βοηθών
Χρέη βοηθών εκτέλεσαν οι: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος και Μίλτος Ελ Ταχάν αντί των Νίκου Παπαρούπα και Δημήτρη Γιαννιώτη που είχαν ορισθεί αρχικά.

Νέα πρόσωπα

 












Από πλευράς Αγράφων την πρώτη του συμμετοχή έκανε ο Παναγιώτης Ζωχάκης (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος επέστρεψε πέρυσι στην ομάδα. Ο νεαρός Βασίλης Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά) κατέγραψε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή, ενώ ο Παύλος Σειντής έκανε επιτυχημένο φετινό ντεμπούτο. Αντίθετα δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Λάμπρος Κατσαρός

Εστία ο Αρκουμάνης
Πολύ καλή παρουσία είχε κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ ως τερματοφύλακας Χρήστος Αρκουμάνης, που είχε σκοράρει στο ματς του πρώτου γύρου.

Α΄ Μέρος

Δοκάρι στο ξεκίνημα


Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 6΄ είχε δοκάρι με απευθείας κόρνερ του Γιώργου Κατσαρού (Φωτογραφία) από αριστερά.

Με κεφαλιά Π. Σεϊντή


Τα Άγραφα στο 14ο λεπτό άνοιξαν το σκορ όταν ο Βαγγέλης Ζανιάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Παύλος Σεϊντής με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Χρήστου Αρκουμάνη «έγραψε»  το 1-0.




Όμορφο γκολ Ι. Μπέσσα


Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήρθε 4 λεπτά αργότερα όταν ο Διονύσης Ρούσσης ελίχτηκε από δεξιά, σέντραρε και ο Γιάννης Μπέσσας από κοντά με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.




Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κατσαρού από αριστερά χτύπησε στο δοκάρι του Νικοπολίδη.
14΄: Ο Ζανιάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Σεϊντής  με κεφαλιά στην δεξιά γωνία έκανε το 1-0.
18΄: Ο Ρούσσης σέντραρε από τα δεξιά και ο Μπέσσας Ι. από κοντά με προβολή στη δεξιά γωνία των Αγράφων  ισοφάρισε σε 1-1.
35΄: Σουτ του Μπίκα από τα δεξιά απέκρουσε ο Αρκουμάνης.

Β΄ Μέρος

Αρχή με νέο δοκάρι
Η ΑΕΚ και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είχε δοκάρι και ευκαιρία να προηγηθεί. Στο 51΄ ο Δημήτρης Κοτσιμπός εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κώστας Νικοπολίδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γιώργος Χαβέλος σούταρε εξ επαφής στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Διαμαρτυρίες για χέρι
Τα Άγραφα διαμαρτυρήθηκαν στο 55΄ για πέναλτι και χέρι του Γιάννη Λάππα μετά από σέντρα του Γιάννη Τσάκνη από τα δεξιά. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος δεν είδε σωστά κάποια παράβαση αφήνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Αναγκαστικές αλλαγές 


Για τους γηπεδούχους αποχώρησαν τραυματίες οι: Ηλίας Τσιγαρίδας και Δημήτρης Σερπάνος με τους : Γιώργο Κρασιά (Φωτογραφία) και Βασίλη Σβερώνη να περνούν στην θέση τους.



Δοκάρι με Ζανιά
Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 80΄ όταν η σέντρα-σουτ του Βαγγέλη Ζανιά από τα δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο της ΑΕΚ.


«Πάγωσε» η άμυνα

 












Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90΄ η άμυνα της ΑΕΚ κυριολεκτικά «πάγωσε» ο Μάρκος Κουρκούνης (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε εξ επαφής στο οριζόντιο δοκάρι και ο Βαγγέλης Ζανιάς (Φωτογραφία Δεξιά) σε κενή εστία έκανε εύκολα το τελικό 2-1.




Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Εκτέλεση φάουλ του Κοτσιμπού απέκρουσε ο Νικοπολίδης και στην επαναφορά το σουτ του Χαβέλου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.
65΄: Ο Ζανιάς σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Μπίκα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
67΄: Ο Κοτσιμπός σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Χαβέλου απέκρουσε με τα πόδια ο Νικοπολίδης.
80΄: Σέντρα-σουτ του Ζανιά από τα δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
82΄: Πλασέ του Κατσαρού από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ.
83΄: Ο Ζανιάς σέντραρε από τα δεξιά και σουτ του Μπίκα απέκρουσε σωτήρια ο Αρκουμάνης.
86΄: Ο Κρασιάς έδωσε στον Ζανιά, που σούταρε και ο Αρκουμάνης μπλόκαρε.
87΄: Σουτ του Ζανιά πέρασε άουτ από την εστία του Αρκουμάνη.
89΄: Ο Κουρκούνης σούταρε από κοντά στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ και στην επαναφορά ο Ζανιάς σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Διακριθέντες
Άγραφα: Σεϊντής, Τσιγαρίδας, Τσάκνης, Ζανιάς
ΑΕΚ: Σεντής, Κατσαρός, Κολλημένος, Αρκουμάνης, Ρούσσης

Κίτρινες Κάρτες
Λάππας

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Νικοπολίδης, Τσάκνης, Σκαρμούτσος, Σεϊντής, Ζωχάκης, Γκριμόπουλος, Τσιγαρίδας(76΄ λ.τρ. Κρασιάς), Μπίκας, Σερπάνος(78΄ λ.τρ. Σβερώνης), Ζανιάς, Κουρκούνης

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Αρκουμάνης, Λάππας, Σεντής, Κολλημένος, Γιαννόπουλος Γ., Κατσαρός, Παρούτσας, Μπέσσας Ι., Ρούσσης, Κοτσιμπός, Χαβέλος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος