Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Κλαρωτός-Forestry Force 81-36

Μια από τις ποιοτικότερες ομάδες της διοργάνωσης είναι ο Κλαρωτός, ο οποίος έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, επικρατώντας με 81-36 της Forestry Force.
Η συνάντηση διεξήχθη τη Δευτέρα 30 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 8. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, παρουσία περίπου 70 φιλάθλων.
Ο Κλαρωτός του Δημήτρη Λερογιάννη συνδυάζει εμπειρία και ταλέντο, αποτελούμενος από μέλη του Άτλαντα. Έπαιξε αρκετά καλό μπάσκετ, με όλους τους αθλητές του να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, φτάνοντας στο ρελαντί στη νίκη. Με 16 πόντους ο Δημήτρης Λερογιάννης ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ διψήφια ήταν και τα ξαδέρφια Σεριανάι.
Η Forestry Force του Γιώργου Τζανάκου δυσκολεύτηκε να βρει τα «πατήματα» της, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν αρκετά δυνατότερο αντίπαλο. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σκόραρε μόλις δυο πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Στα ευχάριστα η παρουσία της ομάδας του ΤΕΙ Δαοσπονίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ξεχώρισε με 19 πόντους ο Αντρέας Μπούτσικας.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική οι νικητές θα αγωνιστούν τη Δευτέρα 7 Μαΐου με τη Remal Madrid. Οι φοιτητές θα αντιμετωπίσουν την ίδια ημέρα τον Sporting B.C.

Περισσότερος κόσμος
Την δεύτερη συνάντηση της αγωνιστικής ημέρας παρακολούθησαν περίπου 70 θεατές.



Ο εμπνευστής της διοργάνωσης
 Ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Βαγγέλη Βλάχου στο γήπεδο, «εμπνευστή» και ιδρυτή της διοργάνωσης. Μάλιστα ο κ. Βλάχος έχει αγωνιστεί και με επιτυχία στο τουρνουά και τα τελευταία χρόνια διαμένει εκτός Καρπενησίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.


Πρωτότυπη ονομασία
Ο Κλαρωτός αποτελεί πρωτότυπη ονομασία σε τουρνουά μπάσκετ, εμπνευσμένη από το ρέμα του Καρπενησίου. Όλοι οι αθλητές του(μικροί και μεγάλοι) είναι μέλη του Άτλαντα, ο καθένας από το δικό του πόστο.

16 για αρχηγό-Ξεχώρισε ο Κ. Σεριανάι

 












Με 16 πόντους τελείωσε το ματς ο αρχηγός του Κλαρωτού Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά). Πολύ καλή παρουσία για τον μικρό Κώστα Σεριανάι (Φωτογραφία Δεξιά), που σταμάτησε στους 13.  Διψήφιος με 11 και 13ποντο ήταν και ο Δημήτρης Σεριανάι.

Αποδυναμωμένοι οι φοιτητές

 












Η ομάδα του ΤΕΙ κατεβαίνει φέτος με αρκετές διαφοροποιήσεις από το περυσινό ρόστερ, το οποίο έφτασε έως το Final 6. Λάμπρος Κατσαρός, Δημήτρης Κωσταρέλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Παυσανίας Μπορότης (Φωτογραφία Δεξιά)  πραγματοποίησαν την πρώτη τουςσυμμετοχή με τους «δασοπόνους». Οι δυο τελευταίοι δεν είχαν παίξει ξανά στη διοργάνωση.

Καλύτερος ο Μπούτσικας


Για τους ηττημένους ο Φθιωτός σέντερ Αντρέας Μπούτσικας (Φωτογραφία) διασώθηκε με 19 πόντους. Ο Γιάννης Ντεγιάννης, μέλος του Άτλαντα είχε 6 με ένα εύστοχο 3ποντο.

«Εκκωφαντικό» δεκάλεπτο
Ο Κλαρωτός μπήκε πολύ δυνατό στο γήπεδο, ξεχωρίζοντας σε άμυνα και επίθεση. Προηγήθηκε με 23-2 της Forestry, που δεν βρήκε τα «πατήματα» της.  Με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Δημήτρη Σταλίκα χρεώθηκε ο Λάμπρος Κατσαρός.


Άνετα ο Κλαρωτός
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 45-18 υπέρ του Κλαρωτού. Οι Φοιτητές βελτιώθηκαν επιθετικά. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 22-16.


Με όμορφο μπάσκετ
Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν το ίδιο δυναμικά και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου με ένα επιμέρους 16-10 ανέβασαν το σκορ στο 61-28.


Ξεχώρισαν οι μικροί
Την παράσταση «έκλεψαν» οι πιτσιρικάδες των νικητών, που έπαιξαν όμορφο μπάσκετ σε όλο το παιχνίδι, φτάνοντας στο τελικό +45(81-36). Το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου ήταν 20-8.


5 φάουλ Λ. Κατσαρού


Ο Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία) που αγωνίζεται ως συμπαίχτης με τον αδερφό του συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ 5:53 πριν τη λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα
23-2, 45-18, 61-28, 81-36

Συνθέσεις Ομάδων

Κλαρωτός (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 7, Κάππας 5, Μπούργος,Κουτρομάνος 9, Σεριανάι Κ. 13, Ανδρέου 9(1), Πανόπουλος 6, Μπίκας, Σαμαντάς 6, Σεριανάι Δ. 11(1), Μπουμπουρής Ι., Λερογιάννης 16

Forestry Force (Γιώργος Τζανάκος): Γκριμόπουλος, Κατσαρός Γ. 3, Κατσαρός Λ., Τζανάκος 5(1), Μπορότης, Κωσταρέλος, Λέκκας 2, Ντεγιάννης 6(1), Μπούτσικας 19

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Θεοδόσης Κόκκοτος
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας

















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος