Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Γ.Σ. Άτλας-Δροσιά 58-40

Πρώτη νίκη στη δεύτερη φάση για τον Άτλαντα, η οποία του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Οι Ευρυτάνες επιβλήθηκαν με 58-40 της Δροσιάς Χαλκίδας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 2. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά είχε το πάνω χέρι στον αγώνα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση με διαφορά 18 πόντων. Είχε αρκετά καλή παρουσία, ειδικότερα στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος πρώτευσε στο σκοράρισμα με 11 πόντους.
Η Δροσιά του Κώστα Κουτσογιάννη ήρθε στο Καρπενήσι με αρκετές ελλείψεις και προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο της εαυτό. Οι Ευβοιώτες γνώρισαν την τρίτη τους ήττα στη δεύτερη φάση σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Με 12 πόντους έκλεισε το ματς ο Γιώργος Καραπετάκος.
Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής ο Άτλαντας θα παίξει το Σάββατο 5/5 με την αήττητη Αλίαρτο εκτός έδρας σε μια κομβική συνάντηση . Μια ημέρα μετά η Δροσιά δίνει το τελευταίο της παιχνίδι, υποδεχόμενη τα Φάλαρα.

Με λίγο κόσμο
Περίπου 50 θεατές παρακολούθησαν την μεσημεριάτικη συνάντηση του Άτλαντα με τη Δροσιά. 


Ελπίζει ο Άτλαντας
Οι Ευρυτάνες πραγματοποίησαν την πρώτη τους νίκη μετά την ήττα στη Στυλίδα από τα Φάλαρα. Έχουν βάσιμες ελπίδες για την κατάληψη των δυο πρώτων θέσεων. Η πρώτη οδηγεί απευθείας στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, ενώ η δεύτερη σε μπαράζ ανόδου με τον δεύτερο του 1ου Ομίλου.

Φθιωτοί Κριτές
Τον Καρπενησιώτη Θανάση Γιαννόπουλο πλαισίωσαν στην γραμματεία οι: Βαγγέλης Δέδες και Αναστάσιος Κανδηλάρης από τη Φθιώτιδα.

«Υπογραφή» Αντιδήμαρχου


Πολύ καλή παρουσία από πλευράς Άτλαντα είχε ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία), που πέτυχε 11 πόντους.  Με 9 ακολούθησαν οι: Ίγκλι Οσμενάι και Γιάννης Πανόπουλος, με τον τελευταίο να αποτελεί «αποκάλυψη» στο τελευταίο δεκάλεπτο


0/3
Η Δροσιά του Κώστα Κουτσογιάννη μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Ταξίδεψε με αποστολή μόλις 8 αθλητών στο Καρπενήσι. Κυριότερη απουσία αυτή του Νίκου Βαρδάκη.

Διψήφιος ο Καραπετάκος


Από πλευράς Χαλκιδέων ο Γιώργος Καραπετάκος(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 12 πόντους. Ο νεαρός Αντώνης Δεληγιάννης(Φωτογραφία δεξιά) ακολούθησε με 8 και 2 3ποντα. 


«Νευρικό» δεκάλεπτο
Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο, ο Άτλας προηγήθηκε με 12-9 της Δροσιάς.


Αποσπάστηκε στο +11
Παίζοντας πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά «αποσπάστηκε» στο δεύτερο δεκάλεπτο, φτάνοντας σε διψήφια διαφορά(24-13). Το επιμέρους σκορ ήταν 12-4 υπέρ των γηπεδούχων. 


Σαφές προβάδισμα νίκης
Καθοριστικό στην έκβαση του παιχνιδιού ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, όπου η Δροσιά επιχείρησε προσωρινά να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Άτλας με ένα επιμέρους 15-13 έφτασε το σκορ στο 39-26.


Ολοκλήρωσε επιτυχώς














Με πρωταγωνιστές τους Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννη Πανόπουλο(Φωτογραφία δεξιά) ο Άτλας έφτασε στο τελικό 58-40, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στη δεύτερη θέση. Είχε ένα επιμέρους 19-14 στο τελευταίο δεκάλεπτο. 


Τα δεκάλεπτα
12-9, 24-13, 39-26, 58-40

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 6(1), Κουρλός 7, Οσμενάι 9(2), Κουτρομάνος 11, Σεριανάι Κ. 2, Ανδρέου, Πανόπουλος 9(1), Χονδρός 5(1), Σαμαντάς 6(2), Σεριανάι Δ., Μήτσιος 3, Λερογιάννης

Δροσιά (Κώστας Κουτσογιάννης): Τσαντσαράκης 5(1), Βασιλείου, Δεληγιάννης Α. 8(2), Δεληγιάννης Δ. 7, Λάμπρου 5, Καραπετάκος 11, Αφράτης, Χαρμπής 4

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής:  Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Βαγγέλης Δέδες(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Αναστάσιος Κανδηλάρης(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)






























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος