Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Άγραφα-Κρίκελλο 5-1

Κάνοντας αρκετά καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο τα Άγραφα διπλασίασαν τις νίκες τους, επικρατώντας με 5-1 του Κρικέλλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 15:30. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της  Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία ελάχιστων θεατών και έγινε κάτω από αρκετή ζέστη. Οι δυο ομάδες είχαν μόλις 11 ποδοσφαιριστές στη διάθεση τους.
Τα Άγραφα του Γιώργου Κρασιά παρουσιάστηκαν αρκετά βελτιωμένα μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα. Ο Λάμπρος Κατσαρός πέτυχε τρία γκολ, ενώ οι έμπειροι Δημήτρης Σερπάνος και Γιώργος Κρασιάς είχαν πετύχει τα δυο πρώτα γκολ.  Με μπροστάρη τον Πρόεδρο Θύμιο Μούτσελο οι Αγραφιώτες έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ένα αξιόμαχο δυναμικό σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Οι νικητές έφτασαν τους 6 βαθμούς και οδηγούν την «κούρσα» του Β΄ τοπικού.
Το Κρίκελλο του Βασίλη Τσάρα κατέβηκε και αυτό με σύνθεση ανάγκης, προσπαθώντας στο πρώτο ημίχρονο να «φυλάξει» τα νώτα του. Στην επανάληψη μείωσε με τον Σπύρο Μπεσλεμέ και είχε χαμένο πέναλτι με τον Νίκο Γιαννακόπουλο. Η κούραση δεν το βοήθησε, ώστε να αποφύγει το βαρύ σκορ  Ο Κεραυνός είναι στην 3η θέση με έναν πόντο. Η προσπάθεια που κάνει και φέτος είναι αξιέπαινη, καθώς σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές ταξιδεύουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, για να αγωνιστούν για την ομάδα τους.
Για την 3η αγωνιστική, τελευταία του πρώτου γύρου τα Άγραφα θα παίξουν απέναντι στον Απεραντιακό την Κυριακή 6 Μαΐου. Την ίδια ημέρα το Κρίκελλο τίθεται αντιμέτωπο με την ΑΕΚ.

Δεκάδα θεατών
Μόλις δέκα φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση, με την οποία άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής.

2 στα 2
Οι Αγραφιώτες έκαναν το 2 στα 2, πραγματοποιώντας βελτιωμένη εμφάνιση. Με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα ενάντια στον Απεραντιακό θα γίνουν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αρκετές απουσίες


Να αναφερθεί πως οι δυο ομάδες έπαιξαν με πολλές απουσίες και με μόλις 11 ποδοσφαιριστές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Απουσίαζε και ο Πρόεδρος του Κεραυνού Νίκος Κατσιάρης, με τον Βασίλη Τσάρα(Φωτογραφία) να «κατεβάζει» τον Κεραυνό.

Πρώτη συνάντηση
Άγραφα και Κρίκελλο τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην ιστορία τους.

Ντεμπούτο για Σκαρμούτσο

Την πρώτη του παρουσία με τα Άγραφα έκανε ο Σταύρος Σκαρμούτσος(Φωτογραφία), που απέκτησε πριν μερικές μέρες δελτίο.

Επανεμφάνιση Κίτσιου



Μετά από αρκετά χρόνια αγωνίστηκε με τα Άγραφα ο αριστερός μπακ Χρήστος (Δ) Κίτσιος(Φωτογραφία αριστερά). Πρώτη φετινή παρουσία και για τον Κώστα Ιωάννου των Αγράφων, καθώς και για τους: Κώστα Βλάχο(Φωτογραφία κέντρο) και Αντρέα Σαρρή(Φωτογραφία δεξιά) του Κεραυνού.

Χατ-τρικ Κατσαρού
Ο Λάμπρος Κατσαρός των τυπικά γηπεδούχων σημείωσε χατ-ρικ, πετυχαίνοντας τα πρώτα του τέρματα στην καριέρα του.

Διπλός ρόλος
Ο φορ των Αγράφων Δημήτρης Σερπάνος «εκτέλεσε» χρέη και ιατρού αγώνα. Ο «Σερ» είχε πολύ καλή παρουσία στο γήπεδο, σκοράροντας μια φορά και μοιράζοντας δυο ασίστ.

Μια ώρα αργότερα
Το ματς άρχισε μια αργότερα. Είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 2 και 30.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα στην εκπνοή
Σε ένα κάκιστο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του. Δεν έκαναν κάποια τελική φάση οι Κρικελλιώτες.

Άρχισε με 10 


Οι γηπεδούχοι έπαιξαν για 20 λεπτά με 10 ποδοσφαιριστές. Ο Βαγγέλης Ζανιάς(Φωτογραφία) βρισκόταν στο μνημόσυνο του πατέρα του, όμως βοήθησε για ακόμη μια φορά την ομάδα του, μπαίνοντας στο ματς.


Σε κρίσιμη καμπή


Σε ένα καθοριστικό χρονικά σημείο οι παίχτες των Αγράφων πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Ο Μάρκος Κουρκούνης τροφοδότησε τον Δημήτρη Σερπάνο(Φωτογραφία), που με χαμηλό σουτ πέτυχε το 1-0. Ο 46χρονος σκόραρε για δεύτερο σερί ματς, προσδίδοντας ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της ομάδας.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Μακρινό σουτ του Κρασιά κατέληξε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρικέλλου.
12΄: Ο Κουρκούνης έκλεψε από δεξιά, σούταρε και ο Κουτσιάυτης απέκρουσε με τις γροθιές.
32΄: Σέντρα-σουτ του Κίτσιου από αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Κεραυνού και στην επαναφορά δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ ο Σερπάνος.
43΄: Ο Κουρκούνης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Σερπάνος με χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία του Κρικέλλου σημείωσε το 1-0.

Β΄ Μέρος

Πιο ανοιχτό παιχνίδι
Τελείως διαφορετική ήταν η επανάληψη, όπου παίχτηκε καλύτερο ποδόσφαιρο. Καλύτεροι οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στο τελικό 5-1. Ανέβηκε επιθετικά ο Κεραυνός.

Απευθείας φάουλ Κρασιά


Ο προπονητής-παίχτης των Αγράφων Γιώργος Κρασιάς(Φωτογραφία) με όμορφο μακρινό χτύπημα φάουλ σημείωσε το 2-0. Ο 47χρονος αποτελεί τον Ευρυτάνα ποδοσφαιριστή με τους περισσότερους τίτλους, αγωνιζόμενος στον ΑΠΟΚ από το 1991 έως το 2017. 



Μπήκε στο παιχνίδι


Το Κρίκελλο μείωσε σε 2-1. Στο 66ο λεπτό ο Σωτήρης Αγγελακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Σπύρος Μπεσλεμές(Φωτογραφία) με ωραία κεφαλιά μείωσε σε 2-1.




Τριπλασιασμός Αγράφων
Οι γηπεδούχοι οδηγήθηκαν στο 3-1 στο 78΄, όταν μετά την ασίστ του Δημήτρη Σερπάνου, ο Λάμπρος Κατσαρός πλάσαρε από δεξιά εύστοχα. 



Μπλόκαρε το πέναλτι














Την εκτέλεση πέναλτι του Νίκου Γιαννακόπουλου(Φωτογραφία αριστερά) μπλόκαρε ο Κώστας Ιωάννου(Φωτογραφία δεξιά) στο 79΄. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Λάμπρος Κατσαρός, κάνοντας χέρι μετά το κόρνερ του Νίκου Γιαννακόπουλου.

Ίδιος σκόρερ
Ο Λάμπρος Κατσαρός αξιοποίησε την πάσα του Βαγγέλη Ζανιά στο 82΄, κοντρόλαρε και πλάσαρε εύστοχα, πετυχαίνοντας το 4-1.



Ακυρώθηκε το γκολ
Στο 84΄ ο Γιώργος Κρασιάς σούταρε εκτός περιοχής, ο Νίκος Κουτσιαύτης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Δημήτρης Σερπάνος σκόραρε, αλλά ο β΄ βοηθός Νίκος Παπαρούπας ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ. 


Συμπλήρωσε χατ-τρικ


Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα οι τυπικά γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Ο Δημήτρης Σερπάνος σέντραρε και ο Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία) με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι συμπλήρωσε χατ-τρικ για το τελικό 5-1 σε διάστημα μόλις 10 λεπτών.


Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Με μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κρασιάς σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Κουτσιαύτη(2-0).
55΄: Πάσα του Σερπάνου στον Τσάκνη, σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Κρικέλλου.
64΄: Μακρινό σουτ του Μάστορα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
66΄: Ο Αγγελακόπουλος δοκίμασε σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπισμπίκη και αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Ιωάννου. Ο Αγγελακόπουλος εκτέλεσε από δεξιά και ο Μπεσλεμές Σ. με καρφωτή κεφαλιά στην αριστερή γωνία των Αγράφων μείωσε σε 2-1.
75΄: Ο Γκριμόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Ζανιάς δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από κοντά.
77΄: Σέντρα του Κίτσιου από αριστερά, προβολή του Σερπάνου εξ επαφής έφυγε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
78΄: Ο Σερπάνος τροφοδότησε τον Κατσαρό, που με πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά πέτυχε το 3-1.
79΄: Κόρνερ του Γιαννακόπουλου από αριστερά, ο Κατσαρός υπέπεσε σε χέρι, υποπίπτοντας σε πέναλτι. Ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε, όμως ο Ιωάννου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
82΄: Ο Ζανιάς τροφοδότησε τον Σερπάνο, ο οποίος σε θέση τετ α τετ κατέβασε και πλάσαρε στη δεξιά γωνία τον Κουτσιαύτη(4-1).
87΄: Ωραίο σουτ του Γκριμόπουλου εκτός περιοχής κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κρικέλλου.
88΄: Ο Σερπάνος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Κατσαρός με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 5-1.

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης

Διακριθέντες
Άγραφα: Σερπάνος, Κίτσιος, Κατσαρός, Κίτσιος, Ιωάννου
Κρίκελλο: Μπεσλεμές Σ., Μάστορας, Βλάχος Κ.

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Ιωάννου, Τσάκνης, Κίτσιος, Μπισμπίκης, Σκαρμούτσος, Κρασιάς, Γκριμόπουλος, Κατσαρός, Κουρκούνης, Σερπάνος, Ζανιάς

Κρίκελλο (Βασίλης Τσάρας): Κουτσιαύτης, Μάστορας, Βλάχος Π., Βλάχος Κ., Αγγελακόπουλος, Σαρρής Α., Σταυρίδης, Πολύζος, Γιαννακόπουλος, Μπεσλεμές Σ., Μπεσλεμές Χ.

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος