Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Απόλλων Λιβαδειάς 90-78

Μεγάλη νίκη σε ένα αρκετά όμορφο παιχνίδι για την ομάδα παίδων του Άτλαντα, η οποία επικράτησε με 90-78 του δυνατού Απόλλωνα Λιβαδειάς.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 4 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 2. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά εκμεταλλεύτηκε για ένα ακόμη παιχνίδι τη δύναμη της έδρας, κρατώντας το αήττητο στο Καρπενήσι. Ο Γυμναστικός απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν βρέθηκε στη 2η φάση, ξεχωρίζοντας με το πάθος και την αγωνιστικότητα του. Σημείωσε μάλιστα εξαιρετική επιθετική επίδοση, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Δημήτρη Σεριανάι με 25 πόντους.
Ο Απόλλων Λιβαδειάς του Μάριου Σκαλτσά αποτελεί μια αρκετά αξιόλογη ομάδα με αρκετές καλές ακαδημίες. Προσέφερε και αυτή όμορφο μπάσκετ, χάνοντας όμως τελικά από τον ψυχωμένο αντίπαλο. Ο Γιάννης Σταυλιώτης ηγήθηκε των Βοιωτών με 31 πόντους και τρία εύστοχα 3ποντα.
Την επόμενη(6η) αγωνιστική ο Άτλαντας θα παίξει το Σάββατο 10 Μαρτίου στην Άμφισσα με τον τοπικό αήττητο Μάκαρο. Ο Απόλλων υποδέχεται τον δεύτερο Έσπερο Λαμίας. Και οι δυο ομάδες έχουν 6 βαθμούς(2 νίκες-2 ήττες), βρισκόμενες στην 3η θέση.

6ος παίχτης
Την προσπάθεια των παιδιών του Άτλαντα έχει «αγκαλιάσει» ο κόσμος, καθώς σε κάθε εντός έδρας ματς το παρών δίνουν αρκετοί θεατές.

Ισόβαθμοι στην 3η θέση
Ο Άτλαντας έφτασε τις δυο νίκες και τις δυο ήττες και «συγκατοικεί» στην άτυπη 3η θέση του ομίλου με τον Απόλλωνα Λιβαδειάς, έχοντας το πάνω χέρι λόγω του θετικού αποτελέσματος.

Το δίδυμο των ηγετών














Ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) του Άτλαντα για ένα ακόμη ματς διακρίθηκε, σταματώντας στους 25 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης με 19 ο Στέφανος Μήτσιος (Φωτογραφία δεξιά). Εξαιρετική παρουσία για όλα τα παιδιά των νικητών.

Αντίπαλοι στο ανδρικό
Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες την περίοδο 2015-2016  στο ανδρικό πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Φέτος ο Απόλλων αγωνίζεται στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ και ο Άτλαντας στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Προπονητής ο Σκαλτσάς


Τον Απόλλωνα καθοδηγεί ο αθλητής του ανδρικού τμήματος Μάριος Σκαλτσάς(Φωτογραφία). Είχε αντιμετωπίσει τον Άτλαντα στο ανδρικό πρωτάθλημα ως κόουτς του Κύνου Λιβανατών.

Ξεχώρισε ο αρχηγός


Για τους Βοιωτούς ο Γιάννης Σταυλιώτης(Φωτογραφία) είχε 31 πόντους με 3 εύστοχα 3ποντο και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. 19 με μια τρίποντη «βόμβα» για τον Θ. Φρυγανά.

Ανοιχτό ματς
Αρκετά όμορφο μπάσκετ έπαιξαν με το  «καλημέρα» οι δυο ομάδες. Ο Άτλαντας προηγήθηκε με 23-20.

Στον πόντο
Πραγματικό ντέρμπι η αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο με 38-37. Το επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκάλεπτο ήταν 15-17 υπέρ της ομάδας του Μάριου Σκαλτσά.

Ξέφυγε ο Άτλας
Αποφασισμένος μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άτλαντας, κλείνοντας τα 30΄ με 61-54. Είχε ένα επιμέρους 23-17 υπέρ του.

Δίκαια νικητής
Την νίκη της διατήρησε η ομάδα του Καρπενησίου και με ένα επιμέρους 29-24 αύξησε τη διαφορά στο +12 για το τελικό 90-78. Οι δυο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα, σκοράροντας συνολικά 168 πόντους.

5 φάουλ














Ο Λουκάς Τόλιας(Φωτογραφία δεξιά) του Απόλλωνα συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποβλήθηκε. Το ίδιο συνέβη και με τον Κώστα Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) των νικητών.

Τα δεκάλεπτα
23-20, 38-37, 61-54, 90-78

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 8, Ανδρέου 2, Μπούργος, Κάππας 13, Σεριανάι Κ. 12(1), Μανταλιός Τ., Μήτσιος 19, Ελεζάι, Σεριανάι Δ. 25., Μπουμπουρής 4, Δροσίνης 7, Μανταλιός Η.

Απόλλων Λιβαδειάς (Μάριος Σκαλτσάς): Κατωπόδης, Φρυγανάς 19(1), Κωτσαδάμ, Μιμίκος 14, Παπαγεωργίου, Τόλιας 10, Σταυλιώτης 31(3), Γκιζίμης 4(1), Στάντζος, Κατσής, Μπουζίκας

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Ίγκλι Οσμενάι
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής