Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Θήβα-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-1

Δυσκόλεψε αρκετά την «καιγόμενη» για βαθμούς Θήβα ο ΑΠΟΚ, ο οποίος προηγήθηκε στις αρχές της επανάληψης, αλλά γνώρισε τελικώς την ήττα με 3-1.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας και άρχισε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, παρουσία περίπου 150 φιλάθλων.
Η Θήβα του Θόδωρου Παχατουρίδη «αγχώθηκε» και παρότι ήταν το φαβορί της αναμέτρησης τα βρήκε σκούρα απέναντι σε έναν καλύτερο του αναμενομένου αντίπαλο. Παρά τον αιφνιδιασμό του δευτέρου μέρους οι νεοεισελθόντες Γιώργος Κωτσαλάς και Νίκος Αργυρίου βρήκαν δίχτυα, με τον κορυφαίο Στάθη Χατζηλάμπρο να σημειώνει το τελικό σκορ.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το πάθος. Αν και κατέβηκε με αποστολή μόλις 14 ποδοσφαιριστών παρουσίασε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο, προσπαθώντας να κάνει τη «ζημιά» στον αντίπαλο μέσω των αντεπιθέσεων. Σε μια από αυτές ο «ανεβασμένος» στον δεύτερο γύρο Γιάννης Κακκάβας άνοιξε το σκορ και έφτασε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Το Βελούχι στο να τελειώσει αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα, έχοντας να δώσει ακόμη τρεις αγώνες.
Στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής η Θήβα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Διγενή Νεοχωρίου στο Δημοτικό Στάδιο Οιχαλίας. Οι Βοιωτοί έφτασαν τους 33 βαθμούς και είναι στην 5η θέση, έχοντας το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό Βόλου. Το Βελούχι υποδέχεται τη Νίκη Βόλου, παραμένοντας τελευταίο με 6 πόντους. Οι δυο αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Γύρω στους 150
Τη καθοριστική συνάντηση των γηπεδούχων παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές.

Έφτασε τις 15
Ο ΑΠΟΚ έχει πλέον 15 αρνητικά αποτελέσματα στη σειρά, όμως η παρουσία του ήταν αρκετά ενθαρρυντική.

Έγιναν διψήφιοι
Στάθης Χατζηλάμπρος(Θήβα) και Γιάννης Κακκάβας(Βελούχι) με τα τέρματα που πέτυχαν έφτασαν τα 10 στο φετινό πρωτάθλημα.

«Ανάσα» Θήβας
Η Θήβα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά το ρεπό της και το βαρύ 3-0 από τον Αλμυρό.  Δίνει μάχη για τη σωτηρία της, έχοντας διαφορά +2 από τη γραμμή παραμονής. Η ιστορική ομάδα έχει καλό σχετικά πρόγραμμα στο φινάλε του ομίλου.

Μπορεί να τα…ξαναπούν
Είναι πιθανό οι δυο ομάδες να τεθούν αντιμέτωπες στο κύπελλο ερασιτεχνών, καθώς έχουν κατακτήσει τον εγχώριο τίτλο των νομών τους.

Περιορισμένες επιλογές


Οι πρόσφατες αποχωρήσεις των: Δημήτρη Σιάτρα και Ροντρίγκο Μπαρμπόσα και η στράτευση του Βαγγέλη Αθανασόπουλου μειώνουν τις επιλογές του Γιάννη Φλωράκη.
Επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, εκτίοντας την τιμωρία του ο Λευτέρης Γιαουπλάρι(Φωτογραφία αριστερά), ενώ φανέλα βασικού έλαβαν ξανά οι: Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία κέντρο), Άγγελος Παχής(Φωτογραφία δεξιά) και Χρήστος Μπόγδανος.
Παράλληλα απουσίαζαν οι: Δημήτρης Κατσαδούρος, Νίκος Σκοπέτος και Γιάννης Φλωράκης, με το Βελούχι να ταξιδεύει με μόλις 14 ποδοσφαιριστές στη Θήβα.

Δυο τιμωρημένοι
Για τους Θηβαίους δεν έπαιξαν οι τιμωρημένοι Γιώργος Ζυγογιάννης και Λέοναρντ Σένκα. Αντίθετα επέστρεψε ο Κώστας Καραλής. Όλη τη σαιζόν «έχασε» λόγω τραυματισμού ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Σίλβα.

Α΄ Μέρος

Αντίσταση και ισοπαλία
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο ΑΠΟΚ ήταν ψυχωμένος και καλοστημένος στον αγωνιστικό χώρο, διατηρώντας το 0-0. Τελική προσπάθεια με σουτ του Γιάννη Κακκάβα, που πέρασε άουτ είχαν οι «μπλε».

Μόνιμος εκφραστής
Σχεδόν σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες της Θήβας βασικός εκφραστής ήταν ο Στάθης Χατζηλάμπρος.

Έσωσε στη γραμμή


Σε μια από αυτές, ο Στάθης Χατζηλάμπρος σούταρε και ο πλάγιος οπισθοφύλακας του Βελουχίου Χρήστος Μπόγδανος(Φωτογραφία) απέκρουσε. 

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Χατζηλάμπρος δοκίμασε σουτ, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
3΄: Σουτ του Χατζηλάμπρου κατέληξε μόλις άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
14΄:Ο Χατζηλάμπρος σούταρε από καλή θέση, ο Ρεσίτης απέκρουσε και το νέο πλασέ του Χατζηλάμπρου απέκρουσε ο Μπόγδανος προ της γραμμής.
25΄: Κεφαλιά του Χατζηλάμπρο πέασε έξω από τα δοκάρια των Καρπενησιωτών.
35΄: Σουτ του Μαυρόπουλου κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
40΄: Πλασέ του Χατζηλάμπρου από το ύψος της περιοχής εξουδετέρωσε ο Ρεσίτης.

Β΄ Μέρος

Έκανε την ανατροπή
Η επανάληψη ήταν αρκετά ανοιχτή και σε αυτήν σημειώθηκαν όλα τα γκολ της επανάληψης. Οι Ευρυτάνες πέτυχαν γκολ νωρίς, με τους Βοιωτούς να καταφέρνουν να φέρουν «τούμπα» το ματς και να επιστρέφουν στις νίκες. 

Μπροστά το Βελούχι


Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρος στο 46ο λεπτό οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν με διπλή προσπάθεια του Γιάννη Κακκάβα(Φωτογραφία). Ο Παναγιώτης Κόλλιας πίεσε και ανάγκασε σε λάθος την αντίπαλη άμυνα, ο Κακκάβας έκλεψε, μετά το στοπάρισμα σούταρε αρχικά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιώργου Μόνου και με νέα προσπάθεια στη συνέχεια σημείωσε το 0-1. Ο «φορμαρισμένος» ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ έφτασε τα 10 γκολ.


Κοντά στο 0-2


Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη δημιούργησαν και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις μετά το 0-1. Σε μια από αυτές το σουτ του πολύ καλού Κώστα Τσιμόπουλου(Φωτογραφία) πέρασε ελάχιστα άουτ.

«Φτηνό» γκολ


Σε μια ανυποψίαστη φάση για τέρμα η Θήβα ισοφάρισε. Συγκεκριμένα στο 66ο λεπτό ο Βασίλης Μαυρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο νεαρός Γιώργος Γεωργάκης έπιασε την κεφαλιά, ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε ασθενώς και ο Γιώργος Κωτσαλάς(Φωτογραφία) με πλασέ εξ επαφής, μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1. Ο Κωτσαλάς προήλθε από τον πάγκο. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Αχαρναΐκό.

Στην κλειστή γωνία


Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που μπήκε ως αλλαγή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πρόκειται για τον Νίκο Αργυρίου(Φωτογραφία), με τον άλλοτε άσο της ΑΕΚ στο 75΄ να κάνει με διαγώνιο σουτ από τη γραμμή του άουτ το 2-1, αφού ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε κακή εκτίμηση. Ο Αργυρίου πέτυχε το 7ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Υπέροχο τελείωμα


Την εξαιρετική του παρουσία επισφράγισε με γκολ ο Στάθης Χατζηλάμπρος(Φωτογραφία), καθώς στο 85΄ με υπέροχη «λόμπα» διαμόρφωσε το 3-1, κερδίζοντας προηγουμένως την κόντρα από τον Γιώργο Χαλλή. Αυτό ήταν το 10ο γκολ του ταλαντούχου άσου.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Κακκάβας εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας, κατέβασε, σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μόνου και στην εξέλιξη της φάσης με νέο απευθείας σουτ «έγραψε» το 0-1.
58΄: Πλασέ του Χατζηλάμπρου από την μικρή περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον Ρεσίτη.
61΄: Ο Τσιμόπουλος επιχείρησε σουτ από καλό σημείο, που έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία της Θήβας.
66΄: Εκτέλεση φάουλ του Μαυρόπουλου, κεφαλιά του Γεωργάκη απέκρουσε ασθενώς ο Ρεσίτης και εξ επαφής ο Κωτσαλάς με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
68΄: Ο Γεωργάκης πλάσαρε μέσα από την περιοχή και ο τερματοφύλακας του Βελουχίου έδιωξε.
75΄: Ο Αργυρίου με διαγώνιο πλασέ από δύσκολη θέση δεξιά σημείωσε το 2-1, στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία του Ρεσίτη.
85΄: Με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της περιοχής ο Χατζηλάμπρος αφού κέρδισε την κόντρα από τον Χαλλή «κρέμασε» τον Ρεσίτη και πέτυχε το 3-1.

Κίτρινες Κάρτες
Αργυρίου, Τσιμόπουλος, Μπόγδανος, Χαλλής, Γεωργίου, Γιαουπλάρι, Κακκάβας

Διακριθέντες
Θήβα: Χατζηλάμπρος, Σουμάχ, Αργυρίου
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κακκάβας, Τσιμόπουλος, Κόλλιας

Δηλώσεις Προπονητών

Θεόδωρος Παχατουρίδης (Θήβα): «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο θεωρητικά και φαινομενικά  ήταν εύκολα, αλλά όπως έχουμε δει πάμπολλες φορές στο ποδόσφαιρο αν δεν είσαι σοβαρός αγωνιστικά από το πρώτο λεπτό νομίζω ότι βάζεις δύσκολα στον εαυτό σου. Εμείς έχουμε δείξει ένα τέτοιο πρόσωπο από την αρχή της χρονιάς και νομίζω το έχουν αποδεχθεί και παραδεχθεί όλοι στην κατηγορία. Καταφέραμε μετά το γκολ που δεχτήκαμε να σοβαρευτούμε τότε και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που όλοι θεωρούσαν πάρα πολύ εύκολο. Το δύσκολο είναι να κρατήσεις την ισορροπία σε μια ομάδα, στους παίχτες, όταν πάει πάρα πολύ καλά. Αυτά τα θεωρητικά εύκολα είναι δύσκολα παιχνίδια, αλλά τέλος καλά, όλα καλά.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές, ώστε να παλέψουν εναντίον μιας ομάδας, η οποία το ήθελε το παιχνίδι, για να σωθεί. Πιστεύω έπαιζε μια κατηγορία σήμερα.  Ένας λόγος που παρουσιάστηκε τόσο καλή η τοπική ομάδα ήταν και αυτός. Ένας δεύτερος λόγος ήταν ότι εμείς ήμασταν αρκετά καλοί σήμερα και πιστεύω βάσει εμφάνισης δικαιούμασταν περισσότερα πράγματα. Χάσαμε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας λόγω της έλλειψη εμπειρίας. Πιστεύω ότι όλα κριθήκανε μετά το 0-1, όπου χάσαμε δυο ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι, ήταν τετ α τετ, να γίνει το 0-2 και πιστεύω εκεί θα τελείωναν όλα. Κάναμε ένα λάθος, ισοφαρίσανε και μετά ήταν θέμα χρόνου για να μπει το δεύτερο γκολ. Ανοιχτήκαμε και δεχτήκαμε και το τρίτο γκολ. Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, πραγματικά βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, έχει κριθεί η κατηγορία για εμάς. Προσπαθούμε να βρούμε κάποιο κίνητρο, έτσι ώστε να είμαστε αξιοπρεπείς, για να παρουσιαζόμαστε σαν ομάδα σε όλα τα παιχνίδια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Θήβα (Θοδωρής Παχατουρίδης): Μόνος, Πλατέλας, Καραλής, Χατζηλάμπρος, Βουρνάζος(62΄ Γεωργάκης), Μαυρόπουλος, Μάγκας(62΄ Κωτσαλάς), Γιαλός(53΄ Αργυρίου), Σουμάχ(78΄ Ρεσβάνης), Κάρλος, Τόπι

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Γεωργίου, Μπόγδανος(88΄ Σακελλαρίου), Ζαραβέλης, Χαλλής, Γιαουπλάρι, Κόλλιας(72΄ Σερπάνος), Τσιμόπουλος, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Παχής(89΄ Χρυσικός)

Διαιτητής: Γεώργιος Αλαμπέης(ΕΠΣ Αθηνών)
1ος Βοηθός: Ευάγγελος Τζίκας(ΕΠΣ Αθηνών)
2ος Βοηθός: Αλέξιος Χιόνης(ΕΠΣ Αθηνών)



Ρεπορτάζ: Νέα της Βοιωτίας, star Κεντρικής Ελλάδος