Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΝΠΣ Βόλος 1-5

Με νεανική σύνθεση ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βόλου πέρασε μέσα από το Καρπενήσι, επικρατώντας του ΑΠΟΚ με 1-5 στο τελευταίο εντός έδρας ματς των Ευρυτάνων.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο (24/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 40 με 50 θεατών. Τέθηκε αντιμέτωπος ο τελευταίος με τον πρώτο της βαθμολογίας.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στο 15΄ ο Άλεξ Μπακαλίδης έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της Ευρυτανίας. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού στο ημίχρονο ο ΑΠΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 και το δεύτερο μέρος να ολοκληρώνεται στο 1-5. Δοκάρι με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής είχε ο Γιώργος Χαλλής.
Ο ΝΠΣ Βόλος του Χουάν Φεράντο έπαιξε με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και πολλές απουσίες βασικών, παρόλα αυτά όσοι αγωνίστηκαν άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Ραφαήλ Μελισσόπουλος στο 19΄ και στο 36΄ με φάουλ ο Αλέξανδρος Ζέρης έκαναν το 1-2 με τους φιλοξενούμενους να είχαν δυο δοκάρια στο α΄ μέρος με τους Δημήτρης Ουνγιαλίδη και Αχιλλέα Σαλαμούρα. Στην επανάληψη το αυτογκόλ του Χάρη Ζαραβέλη σε σουτ του Ραφαήλ Μελισσόπουλου, το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ραφαήλ Μελισσόπουλου και το έξοχο τέρμα του Φάνη Μαλακασιώτη διαμόρφωσαν το 1-5. Δυο δοκάρια είχε στο β΄ μέρος ο φορ Χρήστος Κολλάς.
Την επόμενη (26η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Αμβρυσσέα Διστόμου, ενώ ο ΝΠΣ Βόλος παίζει εκτός έδρας με τον Διγενή Νεοχωρίου. Ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στους 6 βαθμούς, ενώ ο πρωταθλητής ΝΠΣ έφτασε τους 60 βαθμούς.

Λιγότεροι από 50
Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Βελουχίου έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία λιγότερων από 50 θεατών.

Ίδιο σκορ
Ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βόλου είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ στο ματς του α΄ γύρου, που είχε γίνει και εκείνο Σάββατο στη Νεάπολη.

Πολλά νέα πρόσωπα
Ο Χουάν Φεράντο έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, ερχόμενος στο Καρπενήσι με αποστολή 15 ποδοσφαιριστών. Εκτός έμειναν οι: τιμωρημένοι: Σεμπάστιαν Καμπαγιέρο, Στέργιος Δημόπουλος και  Αλέξανδρος Πιαστόπουλος,  καθώς και οι:  Βασίλης Μάντζης(1ος σκόρερ του ομίλου), Κώστας Ηλιόπουλος, Αντώνης  Ντεντάκης, Πίτου Γκαρσία, Αλέξανδρος Γκαλίτσιος, Μαρσέλο Πέντα και Γιώργος Μούτσα.


Βασικός ο «Σερ»


Ο Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία) πήρε φανέλα βασικού παίρνοντας την θέση του τιμωρημένου Χρήστου Μπόγδανο και αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή στο βασικό σχήμα του Γιάννη Φλωράκη σε σχέση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Νίκη Βόλου. Απουσίαζε ξανά ο πολύτιμος Δημήτρης Κατσαδούρος.

Οι 3 αντίπαλοι του στα μπαράζ
Στη διαδικασία των Play Off οι πρωταθλητές του 4ου Ομίλου θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές του 1ου (Απόλλων Παραλιμνίου), του 2ου (Ηρακλής) και του 3ου Ομίλου(Τηλυκράτης Λευκάδας) . Σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών την άνοδο θα κερδίσουν οι δυο πρώτοι.

Δεν συμπλήρωσαν αποστολή
Το Βελούχι είχε 14 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του και ο ΝΠΣ Βόλος 15.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα ΝΠΣ
Ο πρωταθλητής ΝΠΣ Βόλος παρότι βρέθηκε να χάνει αντέδρασε και γύρισε το ματς προηγούμενος στο πρώτο μέρος με 1-2.

Δοκάρι στο ξεκίνημα


Στο 3ο λεπτό ο Δημήτρης Ουνγιαλίδης (Φωτογραφία) εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με την μπάλα να σταματάει στην ρίζα της δεξιάς δοκού του ΑΠΟΚ. Ο Ουνγιαλίδης εντάχτηκε στην ομάδα στο τέλος Φλεβάρη ως ελεύθερος από τη Βέροια. 


«Αιφνιδίασε»  το Βελούχι


Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ αιφνιδίασε τους Βολιώτες και στο 15΄ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Γιώργος Σερπάνος από τα δεξιά έκανε έξοχη μπαλιά για τον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία), που βρέθηκε απέναντι στον Νίκο Μπουργάνη και τον πλάσαρε στην έξοδο γράφοντας το 1-0. Οι δυο ποδοσφαιριστές μάλιστα συγκρούστηκαν στο ύψος του πέναλτι, αφού πρώτα είχε προηγηθεί το πλασέ του Μπακαλίδη. Ο «Μπάκα» σκόραρε στο πρωτάθλημα 1 γύρο μετά, αφού τελευταία φορά είχε σκοράρει ενάντια στον ΝΠΣ. Έφτασε τα τρία τέρματα.




Άμεση «απάντηση»


Η χαρά του γκολ του ΑΠΟΚ κράτησε λιγότερο από 5 λεπτά, αφού οι φιλοξενούμενοι στο 19΄ ισοφάρισαν. Ο Χρήστος Κολλάς τροφοδότησε τον Αχιλλέα Σαλαμούρα, αυτός πάσαρε στον Ραφαήλ Μελισσόπουλο (Φωτογραφία) που με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας σε 1-1.



Τράνταξε το δοκάρι


Μετά από έξοχη επιθετική προσπάθεια στο 28΄ ο Κώστας Μηλιώτης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και το σουτ του Αχιλλέα Σαλαμούρα (Φωτογραφία) τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.


Απευθείας φάουλ Ζέρη


9 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄ ο «σπεσιαλίστας» στα φάουλ Αλέξανδρος Ζέρης με χαμηλή απευθείας εκτέλεση στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ διαμόρφωσε το 1-2.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουνγιαλίδη από πλάγια δεξιά σταμάτησε στην ρίζα της δεξιάς δοκού του Ρεσίτη.
8΄: Ο Ουνγιαλίδης έκανε την μπαλιά για τον Μελισσόπουλο, που πλάσαρε από αριστερά και ο Ρεσίτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
13΄: Ο Σαλαμούρας έδωσε στον Μελισσόπουλο, ο οποίος πλάσαρε και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε.
15΄: Ο Σερπάνος από τα δεξιά τροφοδότησε έξοχα τον Μπακαλίδη που πλάσαρε στην έξοδο τον Μπουργάνη, «γράφοντας» το 1-0.
19΄: Ο Κολλάς έδωσε στον Σαλαμούρα, αυτός πάσαρε στον Μελισσόπουλο που με όμορφο σουτ εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.
23΄:  Ο Ζέρης σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μελισσόπουλου πέρασε πάνω από το τέρμα του Βελουχίου.
28΄: Ο Μηλιώτης έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά σέντραρε και το σουτ του Σαλαμούρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
36΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Ζέρη από καλή θέση κατέληξε στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη (1-2).

Β΄ Μέρος

3 γκολ και 2 δοκάρια
Οι Βολιώτες κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος, όπου σκόραραν 3 φορές και είχαν και δυο δοκάρια για το τελικό 1-5.

Δοκάρι με «καραμπόλα»


Στο 51΄ ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ Δημήτρης Ρεσίτης έδιωξε απρόσεκτα την μπάλα, η οποία βρήκε στο σώμα του φορ Χρήστο Κολλά (Φωτογραφία) χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Χάρης Ζαραβέλη απομάκρυνε πάνω στην γραμμή του τέρματος.


1-3 για τον ΝΠΣ


Στο 65΄ οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ξανά μετά τον όμορφο συνδυασμό Χρήστου Κολλά και Ραφαήλ Μελισσόπουλου, ο τελευταίος σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Χάρη Ζαραβέλη (Φωτογραφία) άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα (1-3).




Δοκάρι με Χαλλή


Στο 67΄ ο Γιώργος Χαλλής σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΝΠΣ Βόλος και έφυγε άουτ.

Πρώτη Κραββαρίτη


Ο νεαρός τερματοφύλακας Βασίλης Κραβαρίτης του ΝΠΣ Βόλος κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική, μπαίνοντας στο ματς στο 75ο λεπτό.


Δεύτερο προσωπικό
Στο 75΄ ο Γιάννης Ντόσης έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Ραφαήλ Μελισσόπουλος πλάσαρε στην έξοδο τον πορτιέρο του ΑΠΟΚ βάζοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 1-4. Ο Μελισσόπουλος είναι δανεικός από τη Ξάνθη.



Όμορφο γκολ Μαλακασιώτη


Στο 81΄ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πλατανιά Φάνης Μαλακασιώτης με καταπληκτικό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του ΑΠΟΚ διαμορφώνοντας το τελικό 1-5.




Νέο δοκάρι Κολλά
3 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Χρήστος Κολλάς «ξεμαρκαρίστηκε» και σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ. Ο Κολλάς στάθηκε άτυχος για ακόμη μια φορά. Είχε αγωνιστεί στο Καρπενήσι και με τη φανέλα του Οπούντιου Μαρτίνου την 4η αγωνιστική.


Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Μετά το διώξιμο του Ρεσίτη, η μπάλα κόντραρε στον Κολλά, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ζαραβέλης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.
55΄: Μακρινό χαμηλό σουτ του Μελισσόπουλου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
56΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Χαλλής από κοντά πήρε την κεφαλιά χωρίς πίεση και ο Μπουργάνης μπλόκαρε.
62΄: Ο Μηλιώτης πάσαρε στον Κολλά, που σούταρε και ο Ρεσίτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
63΄: Ο Ντόσης μετά την πάσα του Κολλά σέντραρε από τα δεξιά και σουτ του Μελισσόπουλου απέκρουσε με όμορφη εκτίναξη στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
64΄: Ο Ντόσης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Δεμηρτζόγλου πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
65΄: Ο Κολλάς έδωσε στον Μελισσόπουλο, που σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Ζαραβέλη και κατέληξε στα δίχτυα (1-3).
67΄: Χαμηλό σουτ του Χαλλή εκτός περιοχής βρήκε στο δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων και πέρασε άουτ.
74΄: Ο Μελισσόπουλος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το πλασέ του Κολλά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Ρεσίτης.
75΄: Ο Ντόσης έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Μελισσόπουλος πλάσαρε προ του Ρεσίτη, πετυχαίνοντας το 1-4.
80΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Χαλλής πήρε την κεφαλιά, ο Κακκάβας γύρισε από τα δεξιά και η εξ επαφής προβολή του Μπακαλίδη έφυγε άουτ.
81΄: Πανέμορφο σουτ του Μαλακασιώτη εκτός περιοχής κατέληξε στο «δεξί παραθυράκι» του Ρεσίτη για το τελικό 1-5.
87΄: Ο Κολλάς ξεμαρκαρίστηκε και σούταρεεντός περιοχής  στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελουχίου.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Σερπάνος
ΝΠΣ Βόλος: Μελισσόπουλος, Σαλαμούρας, Διμηνάς, Μαλακασιώτης

Κίτρινες Κάρτες
Καλαμίδας, Σαλαμούρας

Δηλώσεις Προπονητών

*Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.










Χουάν Φεράντο (ΝΠΣ Βόλος): «Το παιχνίδι μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε κάποιους παίκτες και να δούμε κάποια πράγματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, όχι μόνο από την σημερινή τους εμφάνιση, αλλά και από τη δουλειά τους μέσα στις προπονήσεις τις προηγούμενες εβδομάδες.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Παχής(81΄ Σακελλαρίου), Ζαραβέλης, Χαλλής, Γιαουπλάρι(81΄ Σκοπέτος), Γεωργίου, Τσιμόπουλος, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Σερπάνος(78΄ Χρυσικός)

ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Μπουργάνης(75΄ Κραβαρίτης), Καλαμίδας, Ζέρης, Παπαδόπουλος(56΄ Δεμηρτζόγλου), Τζελίδης, Διμηνάς, Ουνγιαλίδης(46΄ Ντόσης), Μηλιώτης(66΄ Μαλακασιώτης), Κολλάς, Σαλαμούρας, Μελισσόπουλος

Διαιτητής: Παναγιώτης Κέκελος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λυσσάρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Βασίλειος Λιακώνης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος