Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αχιλλέας Φαρσάλων 1-3

Το πρώτο εκτός έδρας «τρίποντο» του πέτυχε ο Αχιλλέας Φαρσάλων, που νίκησε στο Καρπενήσι τον ΑΠΟΚ με 1-3.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή (4/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 80 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα παίζοντας στην έδρα του με μια ομάδα που βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς πολλές φάσεις και ισόπαλο με 0-0. Ο ΑΠΟΚ στην επανάληψη βρέθηκε να χάνει με 0-2, μείωσε στο 65΄ με έξοχο γκολ του Γιάννη Κακκάβα, όμως στο 73΄ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Το Βελούχι ηττήθηκε για 14ο συνεχόμενο παιχνίδι.
Ο Αχιλλέας Φαρσάλων του Τάκη Παραφέστα είχε την ελαφριά υπεροχή στο πρώτο μέρος χάνοντας 2-3 αξιόλογες ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος μπήκε δυνατά και στο 49΄ με γκολ του Λεωνίδα Καραγκούνη και στο 53΄ με κεφαλιά του Γιάννη Αραπίτσα έκανε το 0-2. Παρότι δέχτηκε την μείωση του σκορ στο 73΄ ο Νίκος Βούλγαρης πραγματοποίησε το τελικό 1-3.
Την επόμενη (23η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται στις 11 Μαρτίου εκτός έδρας με την Θήβα, ενώ ο Αχιλλέας Φαρσάλων υποδέχεται τον Διγενή Νεοχωρίου. Το Βελούχι θα τερματίσει στην 13η θέση έχοντας 6 βαθμούς, ενώ τα Φάρσαλα έφτασαν στην 10η θέση μαζί με τον Διγενή Νεοχωρίου με 19 βαθμούς.

Περίπου 80
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 80 θεατών.


Εμπειρία «Νέμπε»


Ξεχώρισε με την εμπειρία του και με την ποιότητα του ο 43χρονος μέσος του Αχιλλέα Φαρσάλων Κώστας Νεμπεγλέρας (Φωτογραφία). Ο «Νέμπε» έχει περισσότερες από 500 επαγγελματικές συμμετοχές. Δημιούργησε και τα δυο πρώτα γκολ του Αχιλλέα.

Αντίπαλος ο Τλούπας


Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Απεραντιακού (2010-2011) Χρήστος Τλούπας βρέθηκε για πρώτη φορά στο Καρπενήσι ως αντίπαλος Ευρυτανικής ομάδας. Αγωνίστηκε στο κέντρο σε θέση μεσοαμυντικού.

Πρώτο «διπλό»
Τα Φάρσαλα κατέκτησαν τους πρώτους 3 βαθμούς μακριά από την έδρα τους. Μέχρι πριν αρχίσει ο αγώνας μετρούσαν μόλις μια λευκή ισοπαλία στο Βελεστίνο με τον Ρήγα.

Τιμωρημένος ο Γιαουπλάρι
Από πλευράς ΑΠΟΚ δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Λευτέρης Γιαουπλάρι, που είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες στο παιχνίδι με τα Σέλλανα.

Θετικά αποτελέσματα
Ο Αχιλλέας είχε επικρατήσει την προηγούμενη εβδομάδα με 1-0 του Αλμυρού για το πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα με 2-1 του Δωτιέα Αγιάς για το κύπελλο της ΕΠΣ Λάρισας, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό.

3 αλλαγές

 












Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ είχε 3 νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς με τα Σέλλανα. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος έπαιξε σε θέση δεξιού αμυντικού, ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε ως μεσοαμυντικός και ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Δεξιά) ως μεσοεπιθετικός. Πήραν τις θέσεις των: Λευτέρη Γιαουπλάρι (Τιμωρημένος), Άγγελου Παχή και Γιώργου Σερπάνου (Έπαιξαν ως αλλαγή).

Τελευταίο Αθανασόπουλου


Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό ήταν όπως όλα δείχνουν το τελευταίο του φετινό ματς, καθώς στις 11 Μαρτίου θα αρχίσει να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Α΄ Μέρος

Λιγοστές φάσεις
Μοιρασμένο και χωρίς πολλές αξιόλογες στιγμές ήταν το πρώτο 45λεπτο με τις δυο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο (0-0).

Απείλησε πρώτος


Ο ΑΠΟΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς μόλις στο 4΄ όταν μετά την μπαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη, το σουτ του Βραζιλιάνου Ροντρίγκο Μπαρμπόσα (Φωτογραφία) από καλή θέση μέσα στην περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χάμου.


Κοντά στο γκολ
Την καλύτερη τους στιγμή στο πρώτο 45λεπτο απώλεσαν στο 30ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και σούταρε χαμηλά από το ύψος του πέναλτι με τον Δημήτρη Ρεσίτη να πέφτει όμορφα στην δεξιά του γωνία και να αποκρούει σε κόρνερ. Όμορφη απόκρουση για τον πορτιέρο του Βελουχίου και στο 44΄ στην κεφαλιά του Αποστόλη Κούλπα.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την μπαλιά για τον Μπαρμπόσα, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χάμου.
13΄: Ο Νεμπεγλέρας έκανε την μπαλιά για τον Βούλγαρη, που σούταρε και ο Ρεσίτης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
14΄: Ο Νεμπεγλέρας τροφοδότησε τον Αραπίτσα, ο οποίος πλάσαρε από κοντά στο δεύτερο δοκάρι και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
20΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Χαλλή, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι των Φαρσάλων.
30΄: Ατομική προσπάθεια του Νεμπεγλέρα  και χαμηλό σουτ από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
44΄: Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και την κεφαλιά του Κούλπα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Αποφασιστικός ο Αχιλλέας
Το πολύ καλό ξεκίνημα στο β΄ μέρος και τα δυο γκολ στο 49΄ και στο 54΄ έδωσαν από νωρίς προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους.

Προβάδισμα με Καραγκούνη


Στο 49΄ ο Κώστας Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα μετά από κόντρα στα σώματα έφτασε στον Λεωνίδα Καραγκούνη που με πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).  Ο Καραγκούνης σκόραρε για δεύτερο σερί ματς.




Διαμαρτυρήθηκαν για χέρι
Οι παίκτες του ΑΠΟΚ στην φάση του 0-1 διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του σκορ, ωστόσο ο διαιτητής Λάμπρος Μπεκιάρης δεν είδε κάποια παράβαση.



Δεύτερο με Αραπίτσα


Τα Φάρσαλα έπειτα από 5 λεπτά διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας από αριστερά με σέντρα ακριβείας βρήκε το κεφάλι του Γιάννη Αραπίτσα που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελουχίου γράφοντας το 0-2. Ο Αραπίτσας αποτελεί το μοναδικό χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα των Φαρσάλων και είχε χριστεί σκόρερ και στο παιχνίδι κυπέλλου με την Αγιά.





Όμορφο τέρμα Κακκάβα


Ο επιθετικός του Βελουχίου Γιάννης Κακκάβας μετά από μια αγωνιστική χωρίς γκολ επέστρεψε στα τέρματα. Στο 65΄ μετά από γέμισα του Κώστα Τσιμόπουλου και κακό διώξιμο της αντίπαλης,  η μπάλα στρώθηκε στον Γιάννη Κακκάβα που με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων μειώνοντας σε 1-2 με ένα έξοχο τέρμα. Ο Φθιωτός φορ έφτασε τα 9 γκολ και είναι 5ος σκόρερ της κατηγορίας.





3ο από Βούλγαρη


Ο Νίκος Βούλγαρης στο 73΄ μετά από τραγικός λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΚ έκλεψε την μπάλα και με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Δημήτρη Ρεσίτη έγραψε το τελικό 1-3. Δεύτερο γκολ για τον Βούλγαρη στο φετινό πρωτάθλημα.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Κατσαδούρος πάσαρε στον Χαλλ,  που σούταρε από μακριά και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.
49΄: Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφτασε στον Καραγκούνη που με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.
54΄: Ο Νεμπεγλέρας έκανε σέντρα συστημένη από αριστερά στο κεφάλι του Αραπίτσα που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη (0-2).
58΄: Μακρινό σουτ του Μίχου μπλόκαρε εύκολα ο Ρεσίτης στην αριστερή του γωνία.
63΄: Καλό σουτ του Τσιμόπουλου έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Χάμος.
64΄: Ο Κακκάβας πάσαρε στον Τσιμόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
65΄: Ο Τσιμόπουλος γέμισε προς την περιοχή του Αχιλλέα μετά από διώξιμο αμυντικού ο Κακκάβας με εντυπωσιακό απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Χάμου μείωσε σε 1-2.
67΄: Σουτ του Βούλγαρη εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
73΄: Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Βούλγαρης με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Βελουχίου διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
75΄: Ο Νεμπεγλέρας σούταρε εκτός περιοχής και ο Ρεσίτης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
85΄: Ο Αναγνώστης σέντραρε από αριστερά και ο Κατσανάκης από κοντά σούταρε μόλις πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Ρεσίτης, Κακκάβας, Κατσαδούρος
Αχιλλέας Φαρσάλων: Νεμπεγλέρας, Κούλπας, Αραπίτσας, Καραγκούνης

Κίτρινες Κάρτες
Μπακαλίδης, Σερπάνος, Μάρκου, Τλούπας

Δηλώσεις Προπονητών

*Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.









Τάκης Παραφέστας (Αχιλλέας Φαρσάλων): «Πιστεύω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Προσπαθήσανε να παίξουν για το γόητρο τους και την ιστορία τους. Εμείς από την πλευρά μας παρουσιαστήκαμε στο πρώτο ημίχρονο πολύ μουδιασμένοι, γιατί προερχόμασταν από δυο συνεχόμενα παιχνίδια, ένα πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου, μέσα σε κακό αγωνιστικό χώρο μέσα στην λάσπη και αυτό επηρέασε την απόδοση μας στην αρχή. Στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Εύχομαι στην ομάδα του Βελουχίου καλή συνέχεια και εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και ο στόχος που έχουμε τώρα είναι να κατακτήσουμε και το κύπελλο της ΕΠΣ Λάρισας.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Αθανασόπουλος(78΄ Παχής), Γεωργίου(66΄ Κόλλιας), Σιάτρας, Ζαραβέλης, Χαλλής, Μπαρμπόσα(55΄ Σερπάνος), Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Τσιμόπουλος

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος, Τλούπας, Αραπίτσας(88΄ Δρόσος), Καραγκούνης(82΄ Κατσανάκης), Βούλγαρης(74΄ Αναγνώστης)

Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Ελευθέριος Βογιατζής (ΕΠΣ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Τίκας (ΕΠΣ Καρδίτσας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος