Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-Νίκη Βόλου 0-5

Την πιο βαριά εντός έδρας ήττα του γνώρισε το Βελούχι. με την κυπελλούχο της ΕΠΣ Θεσσαλίας Νίκη Βόλου να περνάει με το επιβλητικό 0-5 από το Καρπενήσι.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (18/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός στην αναμέτρηση, γνωρίζοντας την πιο βαριά ήττα του για φέτος στο Καρπενήσι. Οι Ευρυτάνες αμύνονταν σε όλο το 90λεπτο και βρέθηκαν μόλις στο 31΄ να χάνουν με 0-4, όμως στην συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και ένα γκολ στην επανάληψη έφερε το τελικό 0-5.
Η Νίκη Βόλου των Φάντζιο Μπούις και Στέφανου Ξηροφώτου με τον «αέρα» της μεσοβδόμαδης κατάκτησης του κυπέλλου ενάντια στον ΝΠΣ Βόλος χρειάστηκε να παίξει δυνατά για μισή ώρα αγώνα, όπου κυριάρχησε και χάρης τα γκολ των  Χρήστου Τζιώρα, Σενάντ Μπάϊριτς, Δημήτρη Τζάθα και Άντον Ντόλγκι έφτασε στο 0-4. Στην συνέχεια έριξε την απόδοση της ελέγχοντας την κατοχή της μπάλας και με τον Αλέξανδρο Αναστασίου στο 66΄ έφτασε στο 0-5.
Την επόμενη (25η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται το ερχόμενο Σάββατο(24/3) στο Καρπενήσι με τον πρωτοπόρο ΝΠΣ Βόλος, ενώ η Νίκη Βόλου υποδέχεται τον Διγενή Νεοχωρίου. Το Βελούχι παρέμεινε στους 6 βαθμούς, ενώ η ιστορική Νίκη έφτασε τους 42 και είναι μόνη στη δεύτερη θέση, που αποτελεί και τον στόχο της.

Άδειες οι κερκίδες
Περίπου 30 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.


Εκδρομείς Νίκης
Η ομάδα της Νίκης είχε περίπου 15 εκδρομείς στο πλευρό τους, που ταξίδεψαν στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.


Ίδιοι 11
Ο ΑΠΟΚ ξεκίνησε ακριβώς με την ίδια 11αδα σε σχέση με το τελευταίο ματς που έδωσε την περασμένη Κυριακή στην Θήβα. Απουσίαζε για προσωπικούς λόγους ο Δημήτρης Κατσαδούρος και ο στρατευμένος Βαγγέλης Αθανασόπουλος. Το Βελούχι είχε 15 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του.

Συμπλήρωσε κάρτες


Ο αριστερός μπακ του ΑΠΟΚ Χρήστος Μπόγδανος (Φωτογραφία) συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει στο επόμενο ματς με τον ΝΠΣ Βόλος.

Χωρίς Ντινιωτάκη
Ο Γιάννης Ντινιωτάκης δεν έπαιξε για τους Βολιώτες, καθώς είχε αποβληθεί στον τελικό κυπέλλου.

Η πιο βαριά
Το 0-5 από την Νίκη Βόλου είναι η πιο βαριά εντός έδρας ήττα του Βελουχίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Στον πρώτο γύρο ο ΑΠΟΚ είχε ηττηθεί με 6-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Α΄ Μέρος

Κυριάρχησαν οι Βολιώτες
Οι φιλοξενούμενοι της Νίκης Βόλου κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και σε διάστημα μάλιστα 21΄ λεπτών(10΄-31΄) σκόραραν 4 φορές.

Άνοιξε ο «χορός»


Ο «χορός» των τερμάτων άνοιξε στο 10ο λεπτό όταν μετά την σέντρα του Μανώλη Γενιτσαρίδη από τα δεξιά, ο Χρήστος Τζιώρας (Φωτογραφία) κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη πέτυχε το 0-1. Ο Τζιώρας έφτασε τα 6 γκολ, όσα έχει και ο Νέτι Μέτσε.




Διπλασιασμός από Μπαϊριτς


Δέκα λεπτά μετά το πρώτο γκολ η Νίκη διπλασίασε στο 20΄ τα τέρματα της. Ο Νέτι Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και μετά από διώξιμο της άμυνας η μπάλα στρώθηκε στον Σέναντ Μπαϊριτς που με απευθείας σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Βελουχίου για το 0-2. Τρίτο γκολ για τον Κροάτη ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα.




Νέο γκολ Τζάθα


Στο 27΄ ο Βασίλης Λάϊος πάσαρε στον Δημήτρη Τζάθα που μέσα από την περιοχή με σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το 0-3. Ο Τζάθας, όπως και ο αμυντικός Παναγιώτης Κοντοές έχουν προπονηθεί με τους νέους της ΑΕΚ στο Καρπενήσι. Αυτό ήταν το 1ο γκολ του 21χρονου ποδοσφαιριστή στη Γ΄ Εθνική με την ομάδα του.




Συνέχισε να σκοράρει


Η Νίκη έκανε 4 τα τέρματα της στο 31ο λεπτό όταν μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον Άντον Ντόλγκι (Φωτογραφία) που με άπιστο σουτ πέτυχε ένα όμορφο τέρμα για το 0-4. Τρίτο γκολ για τον Ουκρανό άσο.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Ντόλγκι πάσαρε για τον Ιορδανίδη, που από καλή θέση σούταρε άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
10΄: Ο Γενιτσαρίδης σέντραρε από τα δεξιά ο Τζιώρας κατέβασε και με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη έκανε το 0-1.
13΄: Ο Ιορδανίδης σούταρε εκτός περιοχής έξω από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
16΄: Ο Τζιώρας σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μπαϊριτς στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
20΄: Ο Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η άμυνα του ΑΠΟΚ απομάκρυνε και ο Μπαϊριτς με ωραίο απευθείας σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων (0-2).
27΄: Ο Λάϊος πάσαρε στον Τζάθα, που με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
31΄: Ο Ντόλγκι μετά από κόντρες με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής πραγματοποίησε το 0-4.
39΄: Ο Μπαϊριτς έδωσε στον Ιορδανίδη, που σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ από το δεξί δοκάρι.
43΄: Αδύναμο σουτ του Τσιμόπουλου εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι του Τζήμα.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά με τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν την μπάλα και να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Ντεμπούτο Κρίστιτς


Την πρώτη του συμμετοχή με τη Νίκη Βόλου στο πρωτάθλημα έκανε στην επανάληψη ο Στέφανος Κρστιτς.

0-5 από Αναστασίου


Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 66ο λεπτό όταν ο Δημήτρης Τζάθας πάσαρε στον Αλέξανδρο Αναστασίου που με σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το τελικό 0-5. Ο Αναστασίου έβαλε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.




Η καλύτερη του ΑΠΟΚ

 












Στο 85ο λεπτό οι γηπεδούχοι απώλεσαν σημαντική ευκαιρία να πετύχουν το γκολ της τιμής όταν ο Πάνος Χρυσικός έβγαλε τετ α τετ με τον Νίκο Τζήμα (Φωτογραφία Δεξιά) τον Γιάννη Κακκάβα (Φωτογραφία Αριστερά), που πλάσαρε και ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε σωτήρια. Ο Τζήμας αντικατέστησε τον Μένιο Θεολόγη στο αρχικό σχήμα.


Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Καρτσαμπάς σούταρε εκτός περιοχής και ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ μπλόκαρε.
66΄: Ο Τζάθας πάσαρε στον Αναστασίου, που κατέβασε την μπάλα και με σουτ στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη έγραψε το τελικό 0-5
85΄: Ο Χρυσικός πάσαρε στον Κακκάβα, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζήμα σούταρε και ο γκολκίπερ της Νίκης απέκρουσε.
86΄: Σουτ του Αναστασίου εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
90΄: Σουτ του Καρτσαμπά μπλόκαρε εύκολη ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
91΄: Ο Χρυσικός έδωσε στον Κακκάβα που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: -
Νίκη Βόλου: Γενιτσαρίδης, Τζιώρας, Μπάϊριτς, Ντόλγκι, Λαϊος

Κίτρινες Κάρτες
Μπόγδανος, Μπακαλίδης, Κρστιτς

Δηλώσεις Προπονητών

*Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.










Φάντζιο Μπούις (Νίκη Βόλου): «Ήμασταν σοβαροί από την αρχή και πετύχαμε 4 όμορφα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και κάναμε την επικράτηση μας εύκολη. Εμείς κυνηγάμε την δεύτερη θέση και δεν έχει σημασία αν παίζεις με την τελευταία ομάδα, πρέπει να δείξεις σοβαρότητα και πιστεύω αυτό το πετύχαμε σήμερα. Είμαστε ευχαριστημένοι και από την απόδοση και από την εικόνα της ομάδας.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Γεωργίου(63΄ Σερπάνος), Μπόγδανος(73΄ Σακελλαρίου), Ζαραβέλης, Χαλλής, Γιαουπλάρι(81΄ Σκοπέτος), Κόλλιας, Τσιμόπουλος, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Παχής(73΄ Χρυσικός)

Νίκη Βόλου (Φάντζιο Μπούις & Στέφανος Ξηροφώτος): Τζήμας, Γενιτσαρίδης(52΄ Ζιώγας), Λάϊος, Βέργος, Κοντοές, Ντόλγκι(58΄ Κρστιτς), Μέτσε, Ιορδανίδης(46΄ Καρτσαμπάς Α.), Τζάθας, Μπαϊριτς, Τζιώρας(46΄ Αναστασίου)

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Λυτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Σεραφείμ Γάκος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος