Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ποταμιά-Αίολος 0-1

Πανάξια νίκη με 0-1 επί της Ποταμιάς πέτυχε ο Αίολος, που έπαιζε από το 37΄ με παίχτη λιγότερο. Οι «τζιαλομπλού» έβαλαν «φωτιά» στην υπόθεση-τίτλος, με τον αντίπαλο τους να κινείται σε ρηχά νερά.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 200 θετών.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου έκανε κακή εμφάνιση και γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Έκανε αρκετά λάθη και δεν είχε καλή επιθετική ανάπτυξη, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας. Παράλληλα δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε για περίπου 53 λεπτά. Δοκάρι στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ είχε ο Γιάννης Χρυσάφης.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε παλικαρίσια εμφάνιση και προηγήθηκε στο 14ο λεπτό με γκολ του Βασίλη Μεταξούλη. Στο 37΄ έχασε με δεύτερη κίτρινη τον στόπερ του Πάνο Αζακά, ωστόσο άντεξε μέχρι το τέλος και κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα. Στο 90΄ έμεινε με 9 παίκτες χάνοντας τον αρχηγό του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο και έχοντας σωρεία παραπόνων από τον διαιτητή Κώστα Διώτη.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Αίολος θα κάνει το ρεπό του, ενώ η Ποταμιά θα αγωνιστεί το Σάββατο (17/3) με την Μυρίκη. Ποταμιά και Αίολος ισοβαθμούν στην κορυφή πλέον με 9 βαθμούς.

Μάζεψε κόσμο
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 200 θεατών.



Ισοβαθμία στην κορυφή
Μετά το σημερινό αποτέλεσμα Αίολος και Ποταμιά ισοβαθμούν στην 1η θέση της βαθμολογίας έχοντας από 9 βαθμούς, με τους «τζιαλομπλού» να παίρνουν ελαφρές προβάδισμα τίτλου. Σε περίπτωση νίκης των δυο ομάδων κόντρα στη Μυρίκη ο Αίολος βολεύεται στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής και με ισοπαλία.

Διαιτητικά παράπονα
Ο Αίολος έχει για ακόμη ένα παιχνίδι πολλά παράπονα για την διαιτησία του Κώστα Διώτη και για τα σφυρίγματα του. Ο κ. Διώτης άφησε από το 37΄ το συγκρότημα του Αίολου με παίκτη λιγότερο και απέβαλλε και στο 90΄ δεύτερο ποδοσφαιριστή.

Ντεμπούτο Κωστή


Ο Μάκης Κωστής «ντεμπούταρε» για τον Αίολο παίζοντας σε θέση μεσοαμυντικού και είχε πολύ καλή παρουσία. Αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γαλάτσι.

Μέσα «Σύγκε» και Κόγιας


Η γηπεδούχος Ποταμιά είχε δυο διαφοροποιήσεις στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το ματς της 1ης αγωνιστικής ενάντια στην Ποταμιά. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία) ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Λεωνίδας Κόγιας έπαιξε ως μεσοαμυντικός. Αντικατέστησαν τους: Χρήστο Κατσαρή (Έπαιξε ως αλλαγή) και Χριστόδουλο Μισύρη (Έμεινε στον πάγκο).

3 αλλαγές

 












Ο φιλοξενούμενος Αίολος είχε τρεις διαφοροποιήσεις στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της 2ης αγωνιστικής με την Μυρίκη. Ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Μάκης Κωστής ξεκίνησε παίζοντας ως μεσοαμυντικός και ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Πήραν τις θέσεις των: Ταξιάρχη Γούλα, Παναγιώτη Μπουμπουρή (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Πάνου Μάρκη (Απουσίαζε).

Α΄ Μέρος

Μπήκε καλύτερα


Η Ποταμιά μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 2ο και 4ο λεπτό ο Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε ισάριθμες επιθετικές προσπάθειες του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία) της Ποταμιάς.


Προειδοποίησε ο Αίολος
Ο Αίολος μετά τα πρώτα λεπτά βγήκε στην επίθεση στο 13΄ όταν μετά την έξοχη μεταβίβαση του Μάκη Κωστή, ο Νίκος Νικολάου σέντραρε από τα αριστερά και το σουτ του Βασίλη Μεταξούλη από κοντά απέκρουσε σε κόρνερ ο Στέλιος Μεριγκούνης από την αριστερή του γωνία.


Εκτέλεσε ο Μεταξούλης


Ένα λεπτό έπειτα ο Βασίλης Μεταξούλης έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Στέλιο Μεριγκούνη, που προσπάθησε να τον τριπλάρει και σε κενή εστία σκόραρε το 0-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο «Μεταξ» αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον φίλο και άλλοτε συμπαίχτη του Αντώνη Κουγιαννό, που έφυγε από τα ζωή πριν από τέσσερα χρόνια.






«Νεκρό» διάστημα
Μετά το γκολ του Αίολου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Ποταμιά να έχει την κατοχή της μπάλας.

Συστάσεις στον πάγκο
Ο ρέφερι Κώστας Διώτης στο 38΄ έκανε συστάσεις στον πάγκο του Αίολου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για κάποιο σφύριγμα του.


Αποβολή Αζακά


Στο 37΄ ο κεντρικός αμυντικός του Αίολου είδε 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε. Συγκεκριμένα διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό χέρι αντιπάλου υπέρ της ομάδας του. Ο Αζακάς είχε δει και την πρώτη κάρτα νωρίτερα για τον επικίνδυνο παίξιμο.




Εκτός και ο Πρόεδρος
Το ματς σε εκείνο το σημείο διακόπηκε, οι παίκτες του Αίολου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του Κώστα Διώτη με τον Πρόεδρο του Αίολου Περικλή Πλακιά να απομακρύνεται και αυτός εκτός αγωνιστικού χώρου.


Ακυρωθέν τέρμα


Στο 45΄ ο Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία) σκόραρε, ωστόσο ο δεύτερος βοηθός Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος είχε υψωμένη την σημαία του υποδεικνύοντας τον παίκτη των Μεγαλοχωριτών σε θέση οφσάιντ.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σέντρα-σουτ του Γενιτσαρόπουλου από τα αριστερά απέκρουσε ο Φεγγούλης.
4΄: Ο Χρυσάφης πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που έκανε ατομική ενέργεια σούταρε και ο πορτιέρο του Αίολου απέκρουσε.
13΄: Ο Κωστής άνοιξε αριστερά στον Νικολάου,  που σέντραρε και το σουτ του Μεταξούλη από κοντά απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
14΄: Ο Φαρμάκης γύρισε στον Μεριγκούνη, αυτός προσπάθησε να τριπλάρει τον Μεταξούλη που έκλεψε την μπάλα, εκμεταλλευόμενος το λάθος και σε κενό τέρμα με πλασέ  πέτυχε το 0-1.
25΄: Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Συγκελόπουλου έφυγε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
37΄: Ο Αζακάς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
45΄+3΄: Εκτέλεση φάουλ του Χρυσάφη από καλό σημείο πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.

Β΄ Μέρος

Άκαρπη υπεροχή
Η Ποταμιά έχοντας πλεονέκτημα αριθμητικό είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Αίολου.

Μαζική άμυνα
Ο Αίολος αμύνονταν σε όλο το δεύτερο 45λεπτο και κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ του πολύτιμο αποτέλεσμα.

Ζήτησε κόκκινη
Στο 75΄ ο Αίολος ζήτησε κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης του Δημήτρη Ζαλοκώστα στον Κώστα Καλύβα, ωστόσο ο ρέφερι Κώστας Διώτης δεν είδε κάποια παράβαση.


Έμεινε με 9


Με την συμπλήρωση των 90΄ ο Αίολος έχασε και δεύτερο ποδοσφαιριστή με κόκκινη και έμεινε με 9 ο Κώστας Διώτης απέβαλλε τον αρχηγό Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο (Φωτογραφία) του Αίολου.



Δοκάρι με φάουλ Χρυσάφη


Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Χρυσάφη χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του και έφυγε άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
67΄: Ο Ζαλοκώστας πάσαρε στον Λέρη, που σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ λίγο πάνω από το τέρμα του Φεγγούλη.
72΄: Ο Χρυσάφης πάσαρε αριστερά στον Γενιτσαρόπουλο που σέντραρε και ο Τριανταφυλλόπουλος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ προ αντιπάλου.
90΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και ο Αίολος έμεινε με 9.
91΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρυσάφη χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Πανηγυρισμοί Αίολου
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την επιτυχία τους.



Διακριθέντες
Ποταμιά: -
Αίολος: Συνολικά Ως ομάδα

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος, Μπισμπίκης, Κωστής, Νικολάου

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Σήμερα παίξαμε ένα ντέρμπι, το οποίο το αποτέλεσμα ήταν άσχημο για την ομάδα μου. Στο σύνολο παίξαμε 98 λεπτά, ο αντίπαλος δημιούργησε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο στο 14΄  και σε όλο τον αγώνα δεν μας απείλησε καθόλου. Στο αμυντικό κομμάτι γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος ήταν καλός, θα μας περίμενε στο γήπεδο, θα μας έδινε χώρο και θα έβγαινε στην κόντρα.  Εμάς συνολικά μας διακατείχε άγχος, νευρικότητα, η οποία μετά το δώρο-γκολ που κάναμε δεν τη διαχειριστήκαμε σωστά, Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε στο δεύτερο ημίχρονο πρόσωπα και με παίκτη παραπάνω να γεμίσουμε την περιοχή, όμως και πάλι δεν ήμασταν καλοί στο τελικό κομμάτι, είχαμε και μεγάλη ατυχία σε 3-4 περιπτώσεις και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο και στο δοκάρι στο τέλος. Δεν μας βοήθησε και ο καθαρός χρόνος του ποδοσφαίρου, γιατί τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο, ο αντίπαλος έκανε συνεχόμενες καθυστερήσεις. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τέτοιες στιγμές, οι οποίες πρέπει να μας γίνουν μάθημα και στα επόμενα δυο παιχνίδια να φανούμε πιο δυνατοί, γιατί ο πρωταθλητής σίγουρα δε βγήκε σήμερα. Έχουμε καλή ομάδα, πιστεύουμε στους παίκτες μας και σίγουρα θα έχουμε διαφορετική εικόνα στα δυο παιχνίδια, τα οποία θα βγάλουν τον πραγματικό πρωταθλητή.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): *Ο τεχνικός του Αιόλου έχει αποφασίσει να μην κάνει δηλώσεις έως το τέλος της σαιζόν, ξεκαθαρίζοντας τους λόγους σε προηγούμενη συνέντευξη του.









Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος(68΄ Ηλιάδης), Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας, Λέρης(73΄ Κατσαρής), Ζαλοκώστας(90΄ Μαντζιούτας), Σταμούλης(65΄ Κατσώρης), Χρυσάφης, Γενιτσαρόπουλος

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπισμπίκης, Παρασκευόπουλος, Αζακάς, Κωστής(68΄ Γούλας), Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπόνιας, Φούκας, Μεταξούλης(96΄ Μπουμπουρής Π.), Καλύβας, Νικολάου

1ος Διαιτητής: Κώστας Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος