Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Στο Καρπενήσι το final-4 κυπέλλου γυναικών υδατοσφαίρισης


Τις λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του πρώτου final-4 κυπέλλου στην ιστορία της γυναικείας υδατοσφαίρισης, συζήτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (25/1) στο Καρπενήσι ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, και ο πρόεδρος του ΚΟ Καρπενησίου, Κωνσταντίνος Ντρίβας. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, από 29 έως 31 Μαρτίου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, δήλωσε: «Πρώτη φορά διεξάγεται ο θεσμός και φιλοξενείται το final-4 στο Καρπενήσι. Τέσσερις ομάδες, οι κορυφαίες της Ελλάδας, θα γευτούν την φιλοξενία που μπορεί να προσφέρει η πόλη μας. Μια πόλη με πρωτοπόρα και πετυχημένα γεγονότα, μια πόλη που προσπαθεί να αξιοποιήσει το στολίδι της, το κλειστό κολυμβητήριό της. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε για μια ακόμη φορά με την Κολυμβητική Ομοσπονδία και κάνουμε την πόλη μας, το Καρπενήσι, πρωτοπόρο στον αθλητικό τουρισμό. Το Καρπενήσι μπορεί να είναι ένας ορεινός προορισμός, βρίσκεται στα 950 μέτρα υψόμετρο, όμως αγαπάει πολύ τα αθλήματα του υγρού στίβου. Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις εξελίσσονται τα παιδιά μας και αποκτούν κύρος τα σωματεία μας. Προάγεται ο αθλητισμός και τα αθλήματα του υγρού στίβου».
Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, ανέφερε: «Η θαλπωρή στο Καρπενήσι είναι αξιομνημόνευτη. Ευχαριστούμε πολύ τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τους συνεργάτες του. Κάθε χρόνο στο Καρπενήσι έχουμε ένα μεγάλο ραντεβού. Φέτος είναι το final-4 στο κύπελλο υδατοσφαίρισης γυναικών. Μια ακόμη ευκαιρία ο φίλαθλος κόσμος του Καρπενησίου να ζήσει σπουδαίες στιγμές».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΚΟ Καρπενησίου, Κώστας Ντρίβας, είπε: «Η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από τα προηγούμενα final-4, αποτελεί όπλο για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε μια πετυχημένη διοργάνωση. Είμαι βέβαιος ότι το final-4 θα δώσει πολλά ερεθίσματα στα παιδιά μας και στον κόσμο μας και θα αποτελέσει μια διαφήμιση για το σύλλογό μας».
Να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με τις γυναίκες, στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών δεν έχει οριστεί ο τόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης. Πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση των προημιτελικών (21/2) και ιδιαίτερα της αναμέτρησης του Πανιωνίου με τη Χίο, αφού αν οι νησιώτες πάρουν την πρόκριση, είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσουν τη διεξαγωγή του final-4. Σε διαφορετική περίπτωση, και με δεδομένο ότι στην τελική τετράδα θα υπάρχουν μόνο ομάδες από το λεκανοπέδιο, είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί κάποιο κολυμβητήριο της Αττικής. Θέμα ίσως υπάρξει και με τις ημερομηνίες της διοργάνωσης, που έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 9-10 Μαρτίου, μετά την απόφαση της ομοσπονδίας χάντμπολ να μεταθέσει το δικό της final-4 κυπέλλου ανδρών για τις 10-11/3. Με δεδομένο ότι και οι δύο διοργανώσεις θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, είναι πιθανό η ΚΟΕ να υποχρεωθεί να μεταθέσει κατά μία ή δύο εβδομάδες τους αγώνες.

Πηγή: novasports.gr