Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Άτλας 65-91

Σε ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι ο Άτλαντας ήταν κυρίαρχος. Ο ποιοτικός  Γυμναστικός επιβλήθηκε της Π.Α.Κ. με 65-91, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο κλειστό Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 2. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 100 θεατών.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον «συντοπίτη» της, ωστόσο σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν τα παράτησε, ξεχωρίζοντας για τη μαχητικότητα της . Στα θετικά η παρουσία αρκετών μικρών των τμημάτων υποδομής.  Πρώτευσε στο σκοράρισμα ο νεαρός Αποστόλης Νούλας, σταματώντας στους 20. Η Ακαδημία γνώρισε την δεύτερη της ήττα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά με πολύ καλή παρουσία επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, παίζοντας όμορφο μπάσκετ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σκόραραν και οι 11 αθλητές που χρησιμοποιήθηκαν. Δημήτρης Σταλίκας με 18 και Ιγκλι Οσμενάι με 17 ηγήθηκαν στο επιθετικό κομμάτι. Ο Γ.Σ.Α. έχει πλέον απολογισμό μια νίκη και δυο ήττες.
Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής η Π.Α.Κ. θα ταξιδέψει στις 25 Φεβρουαρίου για τη Σπερχειάδα, αντιμετωπίζοντας τον τοπικό Άρη. Ο Άτλαντας θα τεθεί αντιμέτωπος στο Καρπενήσι με τον Πρωτέα Λαμίας.

Αρκετός κόσμος
Τη συνάντηση μεταξύ των δυο ομάδων του Καρπενησίου παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές. Οι νεαροί αθλητές των τμημάτων υποδομής του Άτλαντα ενθάρρυναν τους αντίστοιχους του αντρικού τμήματος.


Χωρίς δυο
Από τον πάγκο παρακολούθησαν οι τραυματίες καλαθοσφαιριστές του Άτλαντα Γιάννης Δροσίνης και Κώστας Λέρης.

«Ηγετικές» ικανότητες


Ξεχώρισε και στο τρίτο παιχνίδι της Π.Α.Κ. ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε 20 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα. Με 8 έκλεισαν το ματς οι: Ερμής Καραμπάς, Βαγγέλης Κουτσούμπας και Γιάννης Πιστιόλης. Ο Κουτσούμπας «πυροβόλησε» και μια φορά έξω από τα 6,75.


Πήραν χρόνο οι μικροί
 

Πρώτη παρουσία για τους μικρούς της Π.Α.Κ. Γιάννη Μοτσιόλα(Φωτογραφία αριστερά), Κώστα Παπαγεωργίου(Φωτογραφία κέντρο) και Βασίλη Σβερώνη(Φωτογραφία δεξιά).

Αντικατάσταση διαιτητή


Ο αρχικά ορισθείς ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας λόγω λοίμωξης στο μάτι εκτέλεσε χρέη χρονομέτρη. Τη θέση του πήρε ο Γιώργος Ζάχος(Φωτογραφία).

Έπαιξαν Κουρλός & Καμαρέτσος














Την πρώτη τους φετινή εμφάνιση από πλευράς Άτλαντα έκαναν οι: Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία αριστερά) και Λάμπρος Καμαρέτσος(Φωτογραφία δεξιά).

7 στα 7
Σε επίπεδο ανδρών στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ο Άτλας μετρά 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες ενάντια στην Π.Α.Κ.

Φαβορί για πρόκριση
Με την νίκη του ο Γυμναστικός αποτελεί φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μαζί με τα Φάλαρα.

Οριακή επικράτηση

 












Από πλευράς νικητών ο έμπειρος Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία αριστερά) ήταν ο πρώτος σκόρερ τους με 18 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχε 17 με τρία 3ποντα.


Μπροστά από το ξεκίνημα
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοπορία από το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο βρέθηκαν μπροστά με 16-24. Ανταγωνιστική στα πρώτα λεπτά η Ακαδημία, έχοντας για ένα μικρό διάστημα το προβάδισμα. 


Εξασφάλισε νωρίς τη νίκη
Ολοκληρωτική ήταν κυριαρχία της ομάδας του Άγγελου Σαμαντά στη δεύτερη περίοδο σε άμυνα και επίθεση, όπου με ένα επιμέρους 12-27 προηγήθηκε με 28-51, «καθαρίζοντας» τη νίκη από νωρίς. 


Ανέβηκε και άλλο
Ίδιο ήταν το έργο και στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο τελείωσε με 44-72. Ο Άτλας είχε ένα επιμέρους 16-21 σε αυτό το διάστημα, ανεβάζοντας στους 28 πόντους τη διαφορά. 


Τεχνική ποινή στον πάγκο


Ο καταλογισμός γκολ-φάουλ υπέρ του Άγγελου Σαμαντά 2:55 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου εξόργισε τον βοηθό προπονητή της Π.Α.Κ. Φώντα Ζαχαρόπουλο, ο οποίος τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή από τη ρέφερι Μαρία Ζαφείρη.



Τελικό +26
Η Π.Α.Κ. δεν επέτρεψε να ανέβει η διαφορά, έχοντας ένα επιμέρους 21-19 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δίκαια και εύκολα νικητής ο Άτλαντας με 65-91. Μια όμορφη τάπα στον Αποστόλη Νούλα έκανε ο Δημήτρης Σεριανάι.


Αντιαθλητικό φάουλ
Ο Λάμπρος Καμαρέτσος του Άτλαντα τιμωρήθηκε 6:05 πριν τη λήξη του αγώνα με τεχνική ποινή για αντιαθλητικό φάουλ στον Αποστόλη Νούλα. 

Τα δεκάλεπτα
16-24, 28-51, 44-72, 65-91

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Παπαγεωργίου, Πιπέρας 5(1), Μοτσιόλας, Νούλας 20(3), Σβερώνης, Τσιώλης 6, Καραμπάς 8, Σώκος 7(1),Πιστιόλης 8, Καγκαράς 3,Καλαμπάκας, Κουτσούμπας 8(1)

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 18(1), Μαντέκας 7, Οσμενάι 17(3), Κουρλός 4, Κακκαβάς 6, Πανόπουλος 2, Χονδρός 12(1), Σαμαντάς 7, Σεριανάι 9(1), Καμαρέτσος 1, Λερογιάννης 8(1)

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Λουκάς Καρανίκας
Χρονομέτρης 24΄΄:  Θανάσης Χουσιάδας  (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Παναγιώτης Κολλημένος