Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Αστέρας Ιτέας-ΑΠΟΚ Βελούχι 6-2

Δεν απέφυγε τη βαριά ήττα το Βελούχι, το οποίο υποτάχτηκε στην ανωτερότητα του Αστέρα Ιτέας. Η ομάδα της Φωκίδας επιβλήθηκε άνετα των Ευρυτάνων με 6-2.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Ιτέας και άρχισε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, παρουσία περίπου 150 θεατών.
Ο Αστέρας του Κώστα Λίβα έπαιξε όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο, προηγούμενος από το πρώτο ημίχρονο με 5-1. Η επιστροφή στις νίκες ήταν επιτακτική, ώστε η Ιτέα να αποσπαστεί και άλλο από τη γραμμή της σωτηρίας. Ο Χρήστος Αλεξίου ήταν καταιγιστικός, σημειώνοντας καρέ τερμάτων, ενώ το πρώτο και το τελευταίο επετεύχθησαν από τους: Σταύρο Γεωργουσόπουλο και Γιώργο Πανάκη αντίστοιχα. Δοκάρι είχε ο Θοδωρής Χαραλαμπίδης στη φάση, που έγινε το 3-1.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρουσίασε αρκετές αμυντικές αδυναμίες και ήταν η δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα που δέχεται έξι γκολ. Επιθετικά οι φιλοξενούμενοι είχαν συμπαθητική παρουσία και βρήκαν δυο φορές δίχτυα με όμορφες «εκτελέσεις» του φορ Γιάννη Κακκάβα. Το Βελούχι σκόραρε για 4ο συνεχόμενο ματς, μη αποφεύγοντας όμως το 11ο σερί αρνητικό αποτέλεσμα στην κατηγορία.
Η ομάδα της Φωκίδας ανέβηκε στην 5η θέση με 28 βαθμούς, ενώ το Βελούχι παρέμεινε τελευταίο με 6 πόντους. Ο Αστέρας το Σάββατο 17/2 για την 20η αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με τον Διγενή Νεοχωρίου, ενώ οι Ευρυτάνες υποδέχονται τον Ρήγα Φεραίο.

Τοπικό την ίδια ώρα
Την εντός έδρας αναμέτρηση της Ιτέας παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές. Μάλιστα την ίδια ώρα η ΕΠΣ Φωκίδας είχε ορίσει αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος μεταξύ του Φωκικού και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ιτέας. Αυτό μάλιστα προκάλεσε την εξόργιση των ανθρώπων των γηπεδούχων.

Το σερί συνεχίζεται
Το Βελούχι με την νέα του ήττα συμπλήρωσε 11 συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Αντίπαλος ο «Λαμπρό»


Την πρώην του ομάδα αντιμετώπισε ο τερματοφύλακας της Ιτέας Γιώργος Λαμπρόπουλος(Φωτογραφία). Στον αγώνα του πρώτου γύρου υπερασπίστηκε την εστία του ΑΠΟΚ.

Καρέ Αλεξίου


Δίχτυα μετά από καιρό και μάλιστα τέσσερις φορές βρήκε ο Χρήστος Αλεξίου(Φωτογραφία) των γηπεδούχων. Πέτυχε 4 γκολ, έφτασε τα 11 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ. Μάλιστα πλησίασε το πέμπτο του τέρμα, όμως νικήθηκε από τον Δημήτρη Ρεσίτη στην επανάληψη. Είχε επίσης και ένα σωστά ακυρωθέν γκολ στο τέλος του α΄ μέρους ως οφσάιντ.


Συμπλήρωσαν κάρτες














Δημήτρης Σιάτρας(Φωτογραφία αριστερά) και Γιώργος Χαλλής(Φωτογραφία δεξιά) δέχτηκαν κίτρινη κάρτα, συμπλήρωσαν τέσσερις και θα απουσιάσουν από το ματς με τον Ρήγα Φεραίο.

Διαφορά ασφαλείας
Στο +7 από τη γραμμή της παραμονής αποσπάστηκε η ποιοτική ομάδα του Αστέρα Ιτέας.

Πρώτο του Μπαρμπόσα


Ο  Ροντρίγκο Μπαρμπόσα(Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τα χρώματα του ΑΠΟΚ. Αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα τον Άγγελο Παχή, που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Βραζιλιάνου.  Οι Καρπενησιώτες ταξίδεψαν με 16 ποδοσφαιριστές. Δεν αγωνίστηκε  μόνο ο Νίκος Σκοπέτος, ενώ απουσίασαν οι: Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Γιώργος Σερπάνος και Γιάννης Φλωράκης.

Ένας τιμωρημένος
Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Παρασκευάς Ζαννιάς του Αστέρα. Αντίθετα επέστρεψαν οι: Γκέρντι Μπογντάνι, Ανδρέας Αρκουμάνης και Γιάννης Αντωνίου, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν λόγω καρτών ενάντια στον Αλμυρό.

Α΄ Μέρος

Καταιγιστικός ο Αστέρας
Αρκετά ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας Ιτέας, που προηγήθηκε με 5-1, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Αλεξίου. Ο ΑΠΟΚ ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1.

Άνοιξε με το «καλημέρα»


Μόλις στο 4ο λεπτό ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ. Ο Σταύρος Γεωργουσόπουλος(Φωτογραφία) έφυγε σε θέση τετ α τετ μετά την κάθετη πάσα του Χρήστου Αλεξίου, πέρασε και τον Δημήτρη Ρεσίτη και σε κενό τέρμα πλάσαρε για το 1-0.

«Απάντηση» Κακκάβα


Δυο λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΚ ισοφάρισε. Ο Δημήτρης Σιάτρας  δέχτηκε πάσα του Γιώργου Χαλλή, γέμισε από μακριά, ο Γιάννης Κακκάβας κατέβασε εντός περιοχής και με άψογο χαμηλό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.



Ελαφρές διαμαρτυρίες
Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι και ενώ το σκορ 1-1, θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Γιώργου Χαλλή, μετά την προσπάθεια του Γκέρντι Μπογντάνι.


Μόνος του ο Αλεξίου


Εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Χρήστο Αλεξίου. Στο 23ο λεπτό μετά το πλασέ του Γκέρντι Μπογντάντι, το οποίο απέκρουσε ο Δημήτρης Ρεσίτης έκανε το 2-1 με κεφαλιά στην επαναφορά. Πέντε λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Θοδωρή Χαραλαμπίδη(Φωτογραφία) ύστερα από την σέντρα του Σταύρου Γεωργουσόπουλου βρήκε στη δεξιά δοκό του ΑΠΟΚ και ξανά πήρε το «ριμπάουντ», διαμορφώνοντας το 3-1.  Στο 36΄ ο Χρήστος Αλεξίου μετά από συνδυασμό με τον Σταύρο Γεωργουσόπουλο πλάσαρε από κοντά για το 4-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα με κεφαλιά από νέα ασίστ του Γεωργουσόπουλου πέτυχε καρέ(5-1).







Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Αλεξίου πάσαρε κάθετα στον Γεωργουσόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε ολομόναχος από το κέντρο κατά μέτωπο με τον Ρεσίτη, τον απόφυγε και με πλασέ σε άδειο τέρμα πέτυχε το 1-0.
6΄: Βαθιά μπαλιά του Σιάτρα από το κέντρο στον Κακκάβα, ο οποίος κατέβασε μέσα στην περιοχή και με άψογο σουτ στη δεξιά γωνία του Λαμπρόπουλου έκανε το 1-1.
9΄: Μπάσιμο και σουτ του Μπακαλίδη από πλάγια αριστερά  μετά την πάσα του Γεωργίου απέκρουσε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Λαμπρόπουλος.
13΄: Κεφαλιά-πάσα του Γεωργουσόπουλου στον Αλεξίου, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε αρκετά πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
16΄: Απευθείας φάουλ του Πανάκη μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
20΄: Μακρινό σουτ του Μπογντάνι κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
23΄: Ο Αντωνίου έκανε μπαλιά μετά από συνδυασμό του με τον Αλεξίου, η μπάλα κόντραρε στον Σιάτρα και κατέληξε στον Μπογντάνι, ο οποίος πλάσαρε και ο Ρεσίτης απέκρουσε και ο Αλεξίου με κεφαλιά εξ επαφής σημείωσε το 2-1.
25΄: Ο Κακκάβας μετά την πάσα του Τσιμόπουλου με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μπαρμπόσα, ο οποίος από θέση δεξιά πλάσαρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
26΄: Ατομική ενέργεια και σουτ  του Αντωνίου έξω από την περιοχή κόντραρε στα σώματα και μπλοκαρίστηκε από τον Ρεσίτη.
28΄: Ο Μπογντάνι πάσαρε στον Γεωργουσόπουλο, που έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά, κεφαλιά του Χαραλαμπίδη κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ και ο Αλεξίου στην επαναφορά με πλασέ σημείωσε το 3-1.
31΄: Ατομική ενέργεια και χαμηλό σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Λαμπρόπουλος.
33΄: Ο Γεωργουσόπουλος πάσαρε στον Αντωνίου, ο οποίος με έξοχη «σκαφτή» μπαλιά βρήκε τον Αλεξίου, ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε  προ του Ρεσίτη παράλληλα έξω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
36΄: Ο Αλεξίου μετά από πάσα του Μαλισσόβα έπαιξε το 1-2 με τον Γεωργουσόπουλο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, ο Ρεσίτης απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελουχίου και πέρασε τη γραμμή του τέρματος, αφού δεν πρόλαβε να απομακρύνει ο Ζαραβέλης(4-1).
37΄: Ο Μαλισσόβας τροφοδότησε τον Γεωργουσόπουλο, που σέντραρε από δεξιά και ο Αλεξίου με καρφωτή κεφαλιά στη δεξιά γωνία του Ρεσίτη σημείωσε το 5-1.
43΄: Πολύ μακρινό σουτ του Μπακαλίδη από πλάγια αριστερά κόντραρε και μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον πορτιέρο του Αστέρα.

Β΄ Μέρος

Από ένα ο καθένας
Οι Καρπενησιώτες στην επανάληψη μείωσαν νωρίς σε 5-2. Οι παίχτες το Κώστα Λίβα, οι οποίοι έριξαν ρυθμούς σκόραραν μια ακόμη μια φορά στο τελευταίο 10λεπτο, οδηγώντας το σκορ στο τελικό 6-2.

Μείωσε ο ΑΠΟΚ
Καλό ξεκίνημα έκανα οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη. Ο Γιάννης Κακκάβας μόλις στο 2ο λεπτό δέχτηκε την μπαλιά του Κώστα Τσιμόπουλου, κατέβασε εντός περιοχής και πλάσαρε ιδανικά(6-2). O Κακκάβας σκόραρε για 3η συνεχόμενη αγωνιστική, φτάνοντας τα δυο προσωπικά γκολ στο ματς και 6 συνολικά στο πρωτάθλημα.

Τελευταίο Πανάκη


Ο προωθημένος Γιώργος Πανάκης(Φωτογραφία) πέτυχε με πλασέ στο 84΄ το τελικό 6-2, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Τζο Σείτι.





Ντεμπούτο Σακελλαρίου


Την πρώτη του εμφάνιση με τον ΑΠΟΚ έκανε ο Άκης Σακελλαρίου(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από τον Πάμισσο Καλογριανών.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Τσιμόπουλος τροφοδότησε τον Κακκάβα, ο οποίος κατέβασε μέσα στην περιοχή και με πλασέ στη δεξιά γωνία του Λαμπρόπουλου έκανε το 5-2.
51΄: Κόρνερ του Μαλισσόβα από δεξιά, κεφαλιά του Πανάκη έφυγε αρκετά πάνω από την εστία του Βελουχίου.
55΄: Προσωπική προσπάθεια και χαμηλή σέντρα-σουτ του Γεωργουσόπουλου από δεξιά μάζεψε ο Ρεσίτης.
62΄: Ενέργεια και αδύναμο σουτ του Σείτι εκτός περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
65΄: Σέντρα του Κουτσούμπα από δεξιά, ο Γεωργουσόπουλος τροφοδότησε τον Αλεξίου, το πλασέ του οποίου από κοντά απέκρουσε με τα πόδια και μπλόκαρε στη συνέχεια ο Ρεσίτης το νέο πλασέ του παίχτη του Αστέρα.
68΄: Πάσα του Κουτσούμπα στον Αντωνίου, σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής έφυγε αρκετά πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
70΄: Συνδυασμός Παχή-Μπακαλίδη-Τσιμόπουλου, σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής κόντραρε και μάζεψε ο Λαμπρόπουλος στη δεξιά του γωνία.
84΄: Ωραία ενέργεια και σέντρα του Σείτι από αριστερά μετά την πάσα του Τοπούζι, ο Πανάκης κατέβασε από καλή θέση και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη σημείωσε το 6-2.

Κίτρινες Κάρτες
Κουτσούμπας, Τσιμόπουλος, Σιάτρας, Χαλλής

Διακριθέντες
Αστέρας: Αλεξίου, Γεωργουσόπουλος, Αντωνίου, Μαλισσόβας
ΑΠΟΚ: Κακκάβας, Κατσαδούρος, Τσιμόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Λίβας (Αστέρας Ιτέας): «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο ξέραμε από την αρχή ότι έπρεπε να το κερδίσουμε οπωσδήποτε απέναντι σε μια ομάδα, η οποία παλεύει όλα τα παιχνίδια και δυσκολεύει αρκετούς αντιπάλους. Μετά το 20λεπτο νομίζω ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όπου εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι, πήγε το σκορ στο 5-1. Στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσαμε λίγο θα έλεγα και το σκορ πήγε σε αυτά τα επίπεδα. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παιδιών, περιμένω να έχουμε και συνέχεια. Απομένουν άλλα επτά παιχνίδια, ουτωσώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Το ξέραμε από την αρχή ότι κερδίζοντας θα αποκτούσαμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα από την ομάδα των Σελλάνων, η οποία είναι στη γραμμή, που πέφτει. Δεν έχει τελειώσει τίποτε, εμείς συνεχίζουμε. Σημασία έχει ότι είδαμε πολύ σοβαρά το παιχνίδι σήμερα και καταφέραμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια και να τελειώσει τη χρονιά με αξιοπρέπεια όσο γίνεται η ομάδα του Βελουχίου και τα καλύτερα για τον κόουτς τον Γιάννη Φλωράκη.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Δεχτήκαμε ένα γκολ νωρίς, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Μετά όμως τα ατομικά λάθη επιτρέψανε στον αντίπαλο να σκοράρει τέσσερις φορές και να βρεθεί μπροστά στο ημίχρονο με τέσσερα γκολ. Μετά ήταν δύσκολο για εμάς, προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι, να μην πάρει έκταση το σκορ. Νομίζω ότι τα καταφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είμαστε στεναχωρημένοι αποτέλεσμα, δεν πιστεύω ότι αξίζαμε τέτοιο αποτέλεσμα. Θα πρέπει κάποιοι ποδοσφαιριστές να μάθουν ότι η κατηγορία είναι δύσκολη, ότι όλα τα λάθη πληρώνονται,  δεν συγχωρείται τίποτε και δεν πρόκειται να σου χαριστεί κανένας. Εμείς το έχουμε δηλώσει κατεβαίνουμε για την αξιοπρέπεια της ομάδας, να τερματίσουμε το πρωτάθλημα αξιοπρεπείς και θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο, έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα να πάρουν περισσότερες εμπειρίες και τα επόμενα χρόνια να παρουσιαστούν καλύτεροι. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ιτέας, ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας Ιτέας (Κώστας Λίβας):  Λαμπρόπουλος, Αρκουμάνης(60΄ Κουτσούμπας), Αντωνόπουλος(46΄ Βάσος), Κοντογιώργος, Πανάκης, Μπογντάνι, Γεωργουσόπουλος, Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Αντωνίου(80΄ Τοπούζι), Μαλισσόβας(55΄ Σείτι)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Χαλλής, Μπόγδανος(84΄ Χρυσικός), Σιάτρας(46΄ Κόλλιας), Ζαραβέλης, Τσιμόπουλος, Μπαρμπόσα(60΄ Παχής), Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Κακκάβας(84΄ Σακελλαρίου), Γεωργίου

Διαιτητής: Μάριος Πόγκας(Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Προκόπιος Τσιφλάκος(Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Νικόλαος Κορακιανίτης(Βοιωτίας)











Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Θύμιος Τσαγκουρνός