Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ρήγας Φεραίος 2-3

«Στοίχησε» το κακό πρώτο ημίχρονο στο ΑΠΟΚ, που βελτιώθηκε αρκετά  στην επανάληψη, όμως δεν απέφυγε την εντός  έδρας ήττα με 2-3 από τον Ρήγα Φεραίο.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (17/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία 80 με 100 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα στην αναμέτρηση, στο πρώτο 45λεπτο ήταν κακός και βρέθηκε να χάνει με 0-3. Στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση του αισθητά και παραλίγο να κάνει την ανατροπή και να γυρίσει το ματς, μείωσε στο 51΄ με τον Γιάννη Κακκάβα σε 1-3 και 5 λεπτά πριν το τέλος ο ίδιος με προσωπικό γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε πέναλτι του Αποστόλη Τσιώλη στο 71΄, ενώ δυο λεπτά νωρίτερα δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΚ σε  χέρι αντίπαλου αμυντικού στην περιοχή.
Ο Ρήγας Φεραίος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 4΄ είχε δοκάρι με τον Αποστόλη Τσιώλη και εν συνεχεία ο Τάσος Τσελεπης με κεφαλιά στο 8΄ και ο Αντώνης Τζοβάρας στο 12΄ με πλασέ έκαναν νωρίς νωρίς το 0-2. Το τρίτο γκολ για την ομάδα του Βελεστίνου σημειώθηκε στο 43΄ με κεφαλιά του Θανάση Μπόρα. Στο δεύτερο μέρος ο Ρήγας «καρδιοχτύπησε» στα τελευταία λεπτά, με τον Αποστόλη Τσιώλη να νικιέται από την «άσπρη» βούλα του πέναλτι στο 71΄ από τον Δημήτρη Ρεσίτη.
Την επόμενη (21η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ στις 25 Φεβρουαρίου ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας με τα Σέλλανα, ενώ ο Ρήγας υποδέχεται τον Διγενή Νεοχωρίου στο Βελεστίνο. Ο ΑΠΟΚ παραμένει στους 6 βαθμούς, ενώ ο Ρήγας Φεραίος έφτασε τους 22, φτάνοντας στην 8η θέση τα Σέλλαν.

Λιγότεροι από 100
Το παιχνίδι έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών.


Εκδρομείς Ρήγα
Περίπου 15 εκδρομείς από το Βελεστίνο ταξίδεψαν στο Καρπενήσι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας του Ρήγα.


Ντεμπούτο Τσουμπέκου


Ο έμπειρος γκολκίπερ του Ρήγα Φεραίου Βασίλης Τσουμπέκος «ντεμπούταρε» στο φετινό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος σε ματς του Ρήγα μετά από 3 χρόνια. Ο πορτιέρο Τάσος Παπαγιάννης ήταν τιμωρημένος και ο Γιώργος Κουρίτας είναι τραυματίας.

4ο συνεχόμενο
Ο φορ του ΑΠΟΚ Γιάννης Κακκάβας σκόραρε για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος  και 5ο σερί επίσημο φτάνοντας τα 8 τέρματα. Δυο γκολ είχε σημειώσει και στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας με την Ιτέα.

Παράπονα για Ματσούκα


Ο ΑΠΟΚ έχει πολλά παράπονα για ακόμη μια φορά από την διαιτησία του Χαλκιδαίου Μιχάλη Ματσούκα, που ανήκει στον σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας. Τα παράπονα εντάσσονται στον μη καταλογισμό πέναλτι για χέρι στο 69΄και τον «εύκολο» καταλογισμό παράβασης πέναλτι 2 λεπτά αργότερα εις βάρος του Βελουχίου. Ο Ματσούκας επίσης «κιτρίνισε» αρκετούς παίκτες εκ των οποίων οι 3 ήταν στο όριο και δεν θα αγωνιστούν με τα Σέλλανα. Ήταν ο ρέφερι στο εντός έδρας 1-3 από την Ιτέα, έχοντας υποδείξει τότε τρία πέναλτι.



Ελπίζει ο Ρήγας
Ο Ρήγας Φεραίος κέρδισε για 2ο συνεχόμενο ματς και «έπιασε» τα Σέλλανα στους 22 πόντους. Βρίσκεται στο -6 από τη γραμμή της σωτηρίας και τον Αμβρυσσέα Διστόμου, που δεν έχει κάνει όμως ακόμη το ρεπό του. Αναμένει επίσης την απόφαση της ένστασης για αντικανονική συμμετοχή του Κλεβί Κολά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Βασικοί Κόλλιας-Παχής


 












Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε τον ΑΠΟΚ με δυο διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Ιτέα. Ο Παναγιώτης Κόλλιας (Φωτογραφία Αριστερά) πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Άγγελος Παχής έπαιξε (Φωτογραφία Δεξιά) ως αριστερός μέσος. Αντικατέστησαν τους τιμωρημένους Δημήτρη Σιάτρα και Γιώργο Χαλλή, που θα επιστρέψουν στο επόμενο ματς πρωταθλήματος.

Κύπελλο και για τους δυο
Το Βελούχι θα αγωνιστεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας με τον Αίολο. Την ίδια ημέρα ο Ρήγας για το κύπελλο της ΕΠΣ Θεσσαλίας(ημιτελικός) αντιμετωπίζει τον ΝΠΣ Βόλος.

Πάγκο ο Γιαουπλάρι
Ο Λευτέρης Γιαουπλάρι προερχόμενος από τραυματισμό έμεινε στον πάγκο και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Συμπλήρωσαν κάρτες
3 παίκτες του ΑΠΟΚ που ήταν στο όριο καρτών συμπλήρωσαν 4 κίτρινες και δεν θα παίξουν στο ματς με τα Σέλλανα. Πρόκειται για τους: Παναγιώτη Κόλλια, Άλεξ Μπακαλίδη και Βαγγέλη Αθανασόπουλο.

4 τιμωρημένοι
Ο Ρήγας ταξίδεψε στο Καρπενήσι χωρίς 4 ποδοσφαιριστές που ήταν τιμωρημένοι. Πρόκειται για τους Σπύρο Γκάγκα, Ανδρέα Καρλιάμπα, Τάσο Παπαγιάννη και Απόστολο Χατζησταμάτη. Οι δυο πρώτοι αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Άπαντες εξέτισαν την τιμωρία τους.

12η σερί ήττα
Οι Ευρυτάνες ηττήθηκαν για 12ο συνεχόμενο παιχνίδι(1 ολόκληρος γύρος). Η τελευταία τους νίκη είχε σημειωθεί με 1-2 επί του Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο.

Α΄ Μέρος

Κυριαρχία και 0-3
Η ομάδα του Βελεστίνου κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με 0-3.

Δοκάρι με Τσιώλη


Μόλις στο 4ο λεπτό ο Αποστόλης Τσιώλης σούταρε δυνατά εκτός περιοχής η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ και έφυγε άουτ.


Με κεφαλιά Τσελεπή


4 λεπτά μετά το δοκάρι ο Ρήγας ήταν τυχερός και ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Αποστόλης Τσιώλης έκανε προσπάθεια, από δεξιά η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον κεφάλι του Τάσου Τσελεπή που με αδύναμη κεφαλιά και μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ Δημήτρη Ρεσίτη έστειλε την μπάλα στην αριστερή του γωνία (0-1).  Ο Τσελεπής έφτασε τα τρία γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.





Διπλασιασμός από Τζοβαρα


Στο 12ο λεπτό ο Φθιωτός Αχιλλέας Νασιακόπουλος έκανε την όμορφη μπαλιά για τον Αντώνη Τζοβάρα που στο τετ α τετ με τον Δημήτρη Ρεσίτη, τον «ντρίμπλαρε» και σε κενή εστία με πλασέ διαμόρφωσε το 0-2. Δεύτερο τέρμα για τον Τζοβαρά, μετά το νικητήριο στο 0-1 της πρεμιέρας επί της Νίκης Βόλου.





Πρώτη αλλαγή

 













Ο ΑΠΟΚ στο 39΄ έκανε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Χρήστο Μπόγδανο (Φωτογραφία Αριστερά) να βγαίνει εκτός και τον Βαγγέλη Αθανασόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά) να τον αντικαθιστά και να καλύπτει την θέση του αριστερού «οπισθοφύλακα».


Διαφορά τριών


Ιδανικά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για την ομάδα του Βελεστίνου, ο Αχιλλέας Νασιακόπουλος στο 43΄ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Θανάσης Μπόρας (Φωτογραφία) με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 0-3. Ο Μπόρας σκόραρε και αυτός για 2η φορά.




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Τσιώλης σούταρε δυνατά εκτός περιοχής η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
8΄: Ο Τσιώλης έκανε την προσπάθεια από δεξιά, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Τσελεπή που με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 0-1.
12΄: Ο Νασιακόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Τζοβάρα, που στο τετ-α τετ απέφυγε τον Ρεσίτη και με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το 0-2.
24΄: Ο Τζοβάρας έδωσε στον Τσελεπή, που σούταρε από αριστερά και ο Ρεσίτης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
32΄: Αδύναμο σουτ του Τσιώλη μάζεψε εύκολα ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
38΄: Ο Μπόρας μετά από προσπάθεια του Τσιώλη σούταρε εκτός περιοχής έξω από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
43΄: Ο Νασιακόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μπόρας με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Βελουχίου πέτυχε το 0-3.

Β΄ Μέρος

Ευρυτανική αντεπίθεση
Ο ΑΠΟΚ στο δεύτερο μέρος παρουσίασε τελείως διαφορικό πρόσωπο, βελτιώθηκε αισθητά και παραλίγο να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Ο συνήθης ύποπτος


Ο μόνιμος σκορ του ΑΠΟΚ ο φορ Γιάννης Κακκάβας (Φωτογραφία) «χτύπησε» ξανά. Στο 51΄ ο Ροντρίγκο Μπαρμπόρσα σέντραρε από τα αριστερά και ο Γιάννης Κακκάβας από κοντά με πλασέ στην δεξιά γωνία του Βασίλη Τσουμπέκου μείωσε σε 1-3.




Έντονες διαμαρτυρίες
Στο 69ο λεπτό σε σέντρα του Αλέξανδρου Γεωργίου από τα αριστερά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αργύρη Κυριάκου, ωστόσο ο ρέφερι Μιχάλης Ματσούκας δεν καταλόγισε την παράβαση και άφησε το ματς να εξελιχτεί, κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.



Χαμένο πέναλτι


Στο 71ο λεπτό ο Αντώνης Τζοβάρας έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Δημήτρη Κατσαδούρου κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Αποστόλης Τσιώλης ανάλαβε να το εκτελέσει, ο Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία) έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια, παίρνοντας το «αίμα» του πίσω.





Παλικαρίσιο τέρμα
Πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο ΑΠΟΚ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι μετά την μπαλιά του Κώστα Τσιμόπουλου, ο Γιάννης Κακκάβας έκανε παλικαρίσια προσωπική ενέργεια λίγο πιο μπροστά από το κέντρο μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ρήγα διαμόρφωσε το τελικό 2-3. 




«Πρώτη» Μπομπότη


Την πρώτη του φετινή συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική έκανε με τους φιλοξενούμενους ο Θοδωρής Μπομπότης.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Τσιώλης έκανε την μπαλιά για τον Τσελεπή που σούταρε από τα δεξιά και ο Ρεσίτης μπλόκαρε.
51΄: Ο Μπαρμπόσα έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Κακκάβας μετά από κόντρα από κοντά με πλασέ στην δεξιά γωνία του Τσουμπέκου μείωσε σε 1-3.
56΄: Ο Σπαθής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και την προβολή του Τζοβάρα μπλόκαρε ο Ρεσίτης.
66΄: Ο Νασιακόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Ρεσίτης απέκρουσε όμορφα στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
71΄: Ο Τσελεπής έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κατσαδούρου, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Τσιώλης το εκτέλεσε και ο Ρεσίτης απέκρουσε εντυπωσιακά από την δεξιά του γωνία.
74΄: Ο Τσιώλης έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά, σέντραρε, με τους αμυνόμενους να διώχνουν την τελευταία στιγμή προ του Τζοβάρα.
85΄: Ο Τσιμόπουλος πάσαρε στον Κακκάβα που έκανε την κούρσα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία μείωσε στο τελικό 2-3.
94΄: Ο Τσιώλης έκανε μπαλιά στον Τζοβάρα, ο οποίος απόφυγε τον Αθανασόπουλος, βρέθηκε απέναντι από τον Ρεσίτη χωρίς αντίπαλο και σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κακκάβας, Τσιμόπουλος
Ρήγας Φεραίος: Μπόρας, Τζοβάρας, Νασιακόπουλος, Σπαθής, Τσιώλης

Κίτρινες Κάρτες
Ρεσίτης, Κόλλιας, Μπόγδανος, Μπακαλίδης,, Αθανασόπουλος, Μπόρας

Δηλώσεις Προπονητών

*Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.









Γιώργος Γάτος (Ρήγας Φεραίος): «Τα παιχνίδια τέτοιου τύπου είναι δύσκολα. Εάν παίζαμε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπως στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε προηγηθεί με 0-3 πιστεύω δεν θα είχαμε πρόβλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο αφεθήκαμε λίγο και όταν αφήνεσαι  μπορεί να πάθεις την ζημιά. Πρέπει να προσέξουμε στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε σοβαροί, γιατί το παιχνίδι κρατάει 90 λεπτά.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Μπόγδανος(39΄ λ.τρ. Αθανασόπουλος), Κατσαδούρος, Ζαραβέλης, Τσιμόπουλος, Γεωργίου, Μπαρμπόσα, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Παχής(58΄ Σερπάνος)

Ρήγας Φεραίος (Γιώργος Γάτος-Χρήστος Σπαθής-Γιώργος Αλεξίου): Τσουμπέκος, Χατζηαθανασίου, Κυριάκος, Σπαθής, Ράπτης, Αλεξίου(80΄ Σουγκάρης), Νασιακόπουλος(93΄ Γεωργατζής), Μπόρας(75΄ Παπαγεωργίου), Τζοβάρας, Τσιώλης, Τσελεπής(91΄ Μπομπότης)

Διαιτητής: Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Γαλανόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Χρήστος Κουτρομάνος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος