Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 1-1

Μοιράστηκαν τα γκολ ΑΠΟΚ και Ποταμιά, όχι όμως και την πρόκριση. Το τελικό 1-1 οδήγησε το Βελούχι στον τελικό κυπέλλου, καθώς είχε νικήσει στον α΄ ημιτελικό.
Ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου και άρχισε στις 2 και 30. Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι έσπευσαν στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη είχε το πλεονέκτημα του πρώτου παιχνιδιού και το γκολ του Γιάννη Κακκάβα στο πρώτο μέρος έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο του. Η απόδοση του στη συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσα από την κανονική διάρκεια και να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Ένα «σίγουρο» γκολ έχασε και ενώ το σκορ ήταν ένα 1-0 ο Πάνος Χρυσικός. Στα ευχάριστα η συμπλήρωση 18αδας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου με αρκετούς νεαποκτηθέντες στο βασικό της σχήμα διεκδίκησε με αξιώσεις την πρόκριση στον τελικό απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας .Κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κώστα Σταμούλη περίπου στα μισά της επανάληψης και είχε μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν το τέλος με τον Δημήτρη Κατσώρη, ώστε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Τελικώς οι μαχητικοί Μεγαλοχωρίτες γνώρισαν τον αποκλεισμό και «στρέφουν» την προσοχή τους στο πρωτάθλημα.
Το Βελούχι προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό και θα αντιμετωπίσει τον Αίολο. Στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής(4ος Όμιλος) αγωνίζεται τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στην Ιτέα με τον τοπικό Αστέρα. Η Ποταμιά «στρέφει» το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα και θα αντιμετωπίσει για την τελευταία αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας τη Φραγκίστα.

Πήγε στο γήπεδο ο κόσμος
Περισσότεροι από 100 θεατές παρακολούθησαν τον δεύτερο ημιτελικό. Ο κόσμος έδωσε δυναμικό «παρών» στον 2ο ημιτελικό κυπέλλου.



Πρόκριση Βελουχίου
Ο ΑΠΟΚ κατάφερε να υπερασπιστεί το υπέρ του 2-1 από τον πρώτο αγώνα και πήρε έστω και αγχωτικά την πρόκριση στον τελικό.

Ξεκίνησαν Μπαρμπόσα & Χρυσάφης














Για 45΄ έπαιξε με τους τυπικά γηπεδούχους ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκο Μπαρμπόσα(Φωτογραφία αριστερά), που αποκτήθηκε από τον Λήλαντα Βασιλικού. «Πρώτη» με ασίστ για τον πολύπειρο άλλοτε παίχτη Α΄ Εθνικής και νυν της Ποταμιάς Γιάννη Χρυσάφη(Φωτογραφία δεξιά), ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στον Παλληνιακό.


Έμειναν εκτός 18αδας
Αντίθετα οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Χρήστος Λέρης δεν έκαναν ντεμπούτο με την Ποταμιά, παραμένοντας στην κερκίδα, μη αντιμετωπίζοντας την πρώην τους ομάδα.

23ος τελικός
Ο ΑΠΟΚ προκρίθηκε για 23η φορά στον τελικό κυπέλλου. Ο πολυνίκης του θεσμού έχει 18 κατακτήσεις, όμως η τελευταία χρονολογείται το 2013.

Οι πρώην της Μυρίκης


Την πρώτη τους εμφάνιση με τους Μεγαλοχωρίτες έκαναν και οι: Κώστας Σταμούλης και Βασίλης Συγκελόπουλος(Φωτογραφία), οι οποίοι αποκτήθηκαν από τη Μυρίκη. Ο πρώτος μάλιστα σκόραρε, συνεχίζοντας το εξαιρετικό του σερί, ενώ ο δεύτερος τέθηκε αντιμέτωπος με την επί σειρά ετών πρώην του ομάδα.

Τραυματίας ο Σιάτρας


Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γιάννης Φλωράκης είχε στην διάθεση του 18αδα. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας από το ματς με τον Διγενή Νεοχωρίου Δημήτρης Σιάτρας(Φωτογραφία). Ο Δημήτρης Κατσαδούρος γύρισε στο κέντρο της άμυνας και κάλυψε με το παραπάνω το κενό.

Κορυφαίος ο Κόγιας


Ξεχώρισε με την παρουσία του ο Λεωνίδας Κόγιας(Φωτογραφία) της Ποταμιάς, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα Βελουχίου
Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φλωράκη πήραν «κεφάλι» στο σκορ σχετικά νωρίς και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 1-0. Σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα έγιναν το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στον τελικό.

Μπροστά με Κακκάβα


Ο ΑΠΟΚ στο 16΄ πήρε «κεφάλι» στο σκορ με όμορφο διαγώνιο σουτ του Γιάννη Κακκάβα(Φωτογραφία) από ασίστ του Άλεξ Μπακαλίδη. Η φάση ξεκίνησε από λάθος γύρισμα του Γιάννη Χρυσάφη στο κέντρο.  Σωστά ο ρέφερι άφησε το πλεονέκτημα σε φάουλ που έγινε στον Άλεξ Μπακαλίδη τη στιγμή της πάσας.
Ο Κακκάβας είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς του κυπέλλου, ενώ βρήκε δίχτυα για 3ο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι.





Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Γεωργίου, ο οποίος σούταρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και το σουτ του Σερπάνου μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
12΄:  Σέντρα του Γεωργίου από αριστερά, κεφαλιά του Κατσαδούρου στο δεύτερο δοκάρι μάζεψε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
12΄: Χαμηλό σουτ του Κωστούλα μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Ρεσίτης.
16΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε δεξιά του στον Κακκάβα, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μεριγκούνη(1-0).
34΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Χρυσάφη κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.

Β΄ Μέρος

Απέκτησε ενδιαφέρον
«Ζωντάνεψε» το ενδιαφέρον στην επανάληψη, αφού η Ποταμιά ισοφάρισε και διεκδίκησε στο να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Από μια μεγάλη φάση είχαν οι δυο ομάδες στον μέτριο ποιοτικά αγώνα.

Απίστευτη ευκαιρία


Μια «ανάσα» από το 2-0 έφτασαν οι παίχτες του ΑΠΟΚ στο 59΄. Ο Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία), απόκτημα από την Ποταμιά δεν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γιάννη Κακκάβα σουτάροντας από κοντά άουτ.





Ισοφάρισαν οι Μεγαλοχωρίτες


«Φωτιά» στην υπόθεση-πρόκριση έβαλε το γκολ της Ποταμιάς στο 66ο λεπτό. Ο Λεωνίδας Κόγιας έβγαλε μπαλιά, ο Γιάννης Χρυσάφης έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και μοίρασε έτοιμο γκολ στον Κώστα Σταμούλη(Φωτογραφία), που εξ επαφής με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.




Αντίπαλος ο «Ντούφ»


Ολιγόλεπτη πρώτη παρουσία του Βασίλη Ντουφεκιά(Φωτογραφία) με τη φανέλα της Ποταμιάς ενάντια στην πρώην του ομάδα.

Παραλίγο παράταση


Μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι Μεγαλοχωρίτες δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90΄. Ο Ευβοιώτης Δημήτρης Κατσώρης(Φωτογραφία) μετά την πάσα του Λεωνίδα Κόγια σούταρε ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Δημήτρη Ρεσίτη.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Χαλλής ξεμαρκαρίστηκε εκτός περιοχής και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
59΄: Ο Χαλλής έβγαλε μπαλιά στον Κακκάβα, ο οποίος μοίρασε έτοιμο γκολ στον Χρυσικό, που πλάσαρε εξ επαφής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
66΄: Μακρινή μπαλιά στον Κόγια, ο Χρυσάφης από αριστερά σέντραρε και ο Σταμούλης σε κενό τέρμα με πλασέ έκανε το 1-1.
70΄: Κόρνερ του Παχή από αριστερά, απευθείας σουτ του Τσιμόπουλου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
88΄: Προσωπική ενέργεια του Κόγια και πάσα στον Κατσώρη, το σουτ του οποίου πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιμόπουλος, Παχής, Χαλλής, Φλωράκης

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Κατσαδούρος, Χαλλής, Κακκάβας
Ποταμιά: Κόγιας, Σταμούλης, Κωστούλας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): *Ο προπονητής του ΑΠΟΚ δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.











 
Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ για την πρόκριση και να ευχηθώ ο καλύτερος να κερδίσει τον τελικό. Εύχομαι καλή επιτυχία στον τελικό τόσο στον ΑΠΟΚ όσο και στον Αίολο. Όσο για το παιχνίδι νομίζω ότι η ομάδα μου δεν έκανεκαλό πρώτοη μίχρονο, είχαμε στο μυαλό μας το σκορ του πρώτου αγώνα, αυτό μας έφερε μια νευρικότητα, κακές επιλογές και σε μια φάση που δεν περιμέναμε δεχτήκαμε ένα γκολ, που έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Στο δεύτερο ημίχρονο γίναμε πιο πιεστικοί, βάλαμε δύναμη στο παιχνίδι μας, είχαμε καλύτερες προϋποθέσεις για φάσεις, μας έκανε και ο αντίπαλος ένα δώρο χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία, εμείς το εκμεταλλευτήκαμε, ισοφαρίσαμε και στα τελευταία λεπτά ρισκάραμε έχοντας όμως φρεσκάδα από τις αλλαγές που έγιναν, καλύτερες επιλογές και εκεί χάσαμε την μεγάλη μας ευκαιρία με τον Κατσώρη να στείλουμε το ματς στην παράταση. Νομίζω ότι η διαιτησία υπερπροστάτεψε την ομάδα του ΑΠΟΚ, αυτό με στεναχώρησε, όμως το αποτέλεσμα και των δυο παιχνιδιών είναι αυτό που στέλνει τον αντίπαλο στον τελικό. Εμάς ο στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα από την αρχή, η διοίκηση έχει κάνει τέτοιες κινήσεις , ώστε να έχουμε την ευτυχία να έχουμε τόσους καλούς παίκτες, έχουμε καλή ομάδα και θα πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, σε όλα τα παιδιά, νομίζω ότι με μια ομάδα Γ΄ Εθνικής σταθήκαμε με αξιοπρέπεια κοιτάζοντας τα μάτια μια ομάδα, η οποία κατά την άποψη μου αδικείται από την βαθμολογική συγκομιδή που έχει στο πρωτάθλημα.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Γεωργίου, Κόλλιας, Ζαραβέλης Χ., Κατσαδούρος, Τσιμόπουλος, Σερπάνος(58΄ Χρυσικός), Παχής(92΄ Αθανασόπουλος), Μπακαλίδης, Κακκάβας(83΄ Φλωράκης),Μπαρμπόσα(46΄ Χαλλής)

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος(73΄ Ζαραβέλης Κ.), Συγκελόπουλος(63΄ Μισύρης), Ηλιάδης(63΄ Λιάνγκος), Φαρμάκης, Κόγιας, Κατσαρής, Κατσώρης, Κωστούλας(86΄ λ.τρ Ντουφεκιάς), Χρυσάφης, Σταμούλης

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος