Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Παίδες: Έσπερος Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 81-64

Ο Έσπερος κατακτά την άτυπη πρώτη θέση του ομίλου, καθώς επιβλήθηκε με 81-64 του Άτλαντα, μια ήττα που δεν επηρεάζει σε κάτι τους Ευρυτάνες.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 6 Ιανουαρίου και ώρα 3 στο ΔΑΚ Λαμίας. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη έκανε δυναμική αρχή στο ματς και πήρε μια ακόμη νίκη, εξασφαλίζοντας το νικηφόρο για αυτόν αποτέλεσμα. Ξεχώρισε με την παρουσία του ο Δημήτρης Μαντούκας, σταματώντας στους 41 πόντους.  Οι Λαμιώτες έχουν 7 νίκες και 1 ήττα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά αντιμετώπισε έναν ισχυρό αντίπαλο, τον οποίο είχε νικήσει στο Καρπενήσι, δοκιμάζοντας ξανά τις δυνάμεις του. Βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και εν συνεχεία είχε ανταγωνιστική παρουσία, γνωρίζοντας μια ανώδυνη ήττα. Οι αθλητές του ήταν και κουρασμένοι, καθώς τις προηγούμενες ημέρες διακρίθηκαν σε τουρνουά ακαδημιών. Με 22 πόντους έκλεισε το ματς ο Κώστας Σεριανάι. Ο Γ.Σ.Α μετρά  7 νίκες και δυο ήττες
Την επόμενη(10η) και τελευταία αγωνιστική ο Άτλας θα υποδεχτεί στις 21 Ιανουαρίου τον Πρωτέα Λαμίας. Ο Έσπερος παίζει εκτός έδρας με τη Μούτα Δομοκού, έχοντας και ματς λιγότερο με αυτόν τον αντίπαλο.

Συνεχίζουν μαζί
Έσπερος Λαμίας και Άτλαντας Καρπενησίου προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, όπου οι 14 ομάδες θα χωριστούν σε δυο ομίλους των 7.

«Σάρωσε» ο Μαντζούκας


Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Μαντζούκας(Φωτογραφία) του Εσπέρου, σημειώνοντας 41 πόντους με τρεις τρίποντες «βόμβες». Ακολούθησε με 16 και 13ποντο ο Σοφοκλής Ευθυμίου.

Τα ηνία από τον ξάδερφο














Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) έκανε πολύ καλή εμφάνιση με 22 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο. Στους 18 με τρία 3ποντα σταμάτησε ο Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία δεξιά).

Ξεκαθάρισε νωρίς
Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη έκανε πολύ δυναμική αρχή και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 20 πόντων(33-13).

Μείωσε ελάχιστα
Υπέρ του επιμέρους σκορ είχε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άτλας. Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά με ένα επιμέρους 11-14 μείωσε στους 17(44-27).

Παραμονή του +17
Η διαφορά δεν ανέβηκε..ούτε και κατέβηκε στην τρίτη περίοδο. Έσπερος και Άτλας έχοντας ένα επιμέρους 17-17 ανέβασαν το σκορ στο 61-44.

Στα ίδια επίπεδα
Για τρίτο σερί δεκάλεπτο το επιμέρους σκορ ήταν ισόπαλο και συγκεκριμένα με 20-20. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στο τελικό 81-64.


Τα δεκάλεπτα
33-13, 44-27, 61-44, 81-64

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος (Γιάννης Σοφογιάννης): Ντόου, Ψυχούλης 2, Φασούλας 6, Μαντζούκας 41(3), Τάκης 2, Χαρίλας, Παπαηρακλής 4, Θεοφανόπουλος 8, Κολώνιας 2, Ευθυμίου 16(1)

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας, Ανδρέου 18(3), Τομαράς, Κάππας 5, Σεριανάι Κ. 22(1), Μανταλιός T., Μήτσιος 5, Ελεζάι, Σεριανάι Δ. 12, Μπουμπουρής, Δροσίνης 2, Μανταλιός Η.

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)



Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: eviabasket.gr