Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Αλμυρός-ΑΠΟΚ Βελούχι 5-1

Προηγήθηκε όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ το Βελούχι, το οποίο γνώρισε βαριά ήττα με 5-1 από τον ανώτερο Αλμυρό, που σκόραρε 4 φορές στην επανάληψη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος». Ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, αρχίζοντας στις 3, παρουσία περίπου 250 θεατών.
Ο Αλμυρός του Κώστα Σταματίου επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στο Μαρτίνο. Στο πρώτο μέρος τα βρήκε «σκούρα», αλλά στην επανάληψη έδειξε σοβαρότητα και έφτασε στους τρεις βαθμούς, έχοντας και το βαθμολογικό κίνητρο. Ο Κώστας Φλίγκος σημείωσε χατ-τρικ, ενώ το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ έβαλαν στο ντεμπούτο τους οι: Άρης Μιχάλης και Θανάσης Μπιρμπίλης.
Ο ΑΠΟΚ  του Γιάννη Φλωράκη έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο πρώτο μέρος, όπου «αιφνιδίασε» τον αντίπαλο του και προηγήθηκε με τον Δημήτρη Κατσαδούρο. «Πατούσε» αρκετά καλά στο γήπεδο και μέχρι το 44ο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ, ενώ λίγο αργότερα απώλεσε μεγάλη ευκαιρία. Στην επανάληψη «κατέρρευσε» γνωρίζοντας την φυσιολιογική ήττα.
Την επόμενη(16η) αγωνιστική ο Αλμυρός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου εκτός έδρας τον Διγενή Νεοχωρίου. Νέο εκτός έδρας παιχνίδι και για τον ΑΠΟΚ, αυτήν την φορά στην γειτονική Φθιώτιδα με τον Οπούντιο Μαρτίνου. Ο Αλμυρός έφτασε τους 28 βαθμούς και είναι στην 3η θέση, ενώ ο ΑΠΟΚ παρέμεινε τελευταίος με 6 πόντους.

Ο κόσμος του Αλμυρού
Την πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση του Αλμυρού μέσα στο 2018 παρακολούθησαν περίπου 250 θεατές. 


Εντεκάδα Ολυμπιακού
Το Βελούχι αγωνίστηκε με την ίδια εντεκάδα του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Μάλιστα έδωσε το  4ο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς στη Μαγνησία,  έχοντας ηττηθεί με το ίδιο σκορ από τον ΝΠΣ Βόλος. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του σε αυτόν τον νομό.

Είχε 15αδα
Ο ΑΠΟΚ ταξίδεψε στον Αλμυρό με 15 ποδοσφαιριστές, καθώς επανήλθαν σε ματς πρωταθλήματος οι: Γιάννης Φλωράκης και Νίκος Σκοπέτος. Τραυματίας παραμένει ο Λευτέρης Γιαουπλάρι. Για τους γηπεδούχους δεν έπαιξε λόγω ίωσης ο Γιάννης Καψιώτης, ενώ επέστρεψε μετά από δυο μήνες ο Χρήστος Χολέβας, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Καρέ Κώστα Φλίγκου


Ο Κώστας Φλίγκος(Φωτογραφία) σημείωσε χατ-τρικ και έφτασε τα 10 τέρματα στο πρωτάθλημα. Είναι ο πρώτος σκόρερ του ομίλου, μαζί με τον Βασίλη Μάντζη του ΝΠΣ Βόλος.

8η σερί ήττα
Ο ΑΠΟΚ ηττήθηκε για 8ο συνεχόμενο παιχνίδι και συνεχίζει την προσπάθεια του με στόχο τη συλλογή εμπειριών, βελτιώνοντας και τη βαθμολογική του συγκομιδή.

Ντεμπούταραν 3


Με γκολ συνδύασαν την πρώτη τους συμμετοχή με τον Αλμυρό οι: Άρης Μιχάλης και Θανάσης Μπιρμπίλης. Ο πρώτος αποκτήθηκε από την Α.Ε. Καραϊσκάκης και ο δεύτερος από τον Άθλο Αλμυρού. Πρώτη συμμετοχή και για τον νεαρό τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσομπανόπουλο(Φωτογραφία), που αντικατέστησε στο τέλος τον Άγγελο Σταυράκη.

Διαφορά ασφαλείας
Ο Γ.Σ.Α. με την νίκη του βρίσκεται στο +8 από τη γραμμή της παραμονής και τα Σέλλανα, τα οποία καταλαμβάνουν αυτή την στιγμή την 8η θέση.

Α΄ Μέρος

Στο ύψος του ο ΑΠΟΚ
Πολύ καλή παρουσία είχε στο πρώτο μέρος το Βελούχι, που προηγήθηκε στο σκορ. Ο Αλμυρός ισοφάρισε στο φινάλε του ημιχρόνου. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

«Πάγωσε» το γήπεδο με Κατσαδούρο


Ο Δημήτρης Κατσαδούρος(Φωτογραφία) το 23ο λεπτό μετά την ασίστ του Γιάννη Κακκάβα άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του Καρπενησίου σε διπλό χρόνο. Ο «Κάτσα» σημείωσε το πρώτο γκολ του ΑΠΟΚ στον δεύτερο γύρο.






Απώλεια Μπακαλίδη














Ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία αριστερά) που είχε μέχρι εκείνη την ώρα πολύ καλή παρουσία αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας την θέση του στο 36΄ στον Γιάννη Φλωράκη(Φωτογραφία δεξιά).

Υπέροχο γκολ Φλίγκου
Σε καθοριστικό χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό μετά την σέντρα του Κώστα Κιπτίου, ο Κώστας Φλίγκος με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι έδειξε την κλάση του και έφερε το παιχνίδι στα ίσια(1-1). Ο Φλίγκος είχε απειλήσει τέσσερις φορές και ενώ το σκορ ήταν 0-0, αλλά νικήθηκε από τον Δημήτρη Ρεσίτη, ενώ πριν σκοράρει είχε επιχειρήσει να πετύχει γκολ με τον ίδιο τρόπο. Ένα επίσης μακρινό σουτ του Κώστα Κιπτίου έφυγε ελάχιστα άουτ.







Μεγάλη ευκαιρία «Σερ»


Αμέσως μετά το Βελούχι πλησίασε στο 1-2. Ο Άγγελος Παχής σέντραρε, ο νεαρός Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία) έπιασε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε μόλις άουτ. Στο 0-0 ένα απευθείας σουτ του Γιώργου Χαλλή μπλοκαρίστηκε από τον Άγγελο Σταυράκη, μετά το κόρνερ του Άγγελου Παχή. Στο φινάλε του ματς ένα αδύναμο σουτ του Χρήστου Μπόγδανου από αριστερά μάζεψε ο Παναγιώτης Τσομπανόπουλος.

Τα γκολ
23΄: Ο Κακκάβας από αριστερά σέντραρε στον Κατσαδούρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια του Κόκκα, έκανε την προβολή, ο Σταυράκης απέκρουσε και σε δεύτερο χρόνο με νέο πλασέ διαμόρφωσε το 0-1.
44΄:Ο Κιπτίου από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι «έσκαψε» στον Φλίγκο, ο οποίος στόπαρε και με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, το οποίο κατέληξε στη γωνία του Ρεσίτη ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Κυρίαρχος ο Αλμυρός
Δεν είχε συνέχεια η καλή απόδοση των Ευρυτάνων στο δεύτερο μέρος, καθώς επήλθε φυσιολογική κατάρρευση. Οι παίχτες του Κώστα Σταματίου σκόραραν 4 φορές και έφτασαν εύκολα στο 5-1.

Μπροστά με Μιχάλη


Μόλις στο 4ο λεπτό της επανάληψης ο Αλμυρός έφερε «τούμπα» το ματς. Μετά το σουτ του Κώστα Κιπτίου και την απόκρουση του Δημήτρη Ρεσίτη, ο Άρης Μιχάλης(Φωτογραφία) πέτυχε με πλασέ το 2-1.




Ο ένας μοίραζε..ο άλλος σκόραρε


Δράση ανέλαβε ο Κώστας Φλίγκος στη συνέχεια, καθώς στο 58΄ και στο 62΄ από ισάριθμες ασίστ του αρχηγού Παναγιώτη Κοντοβά(Φωτογραφία) πέτυχε το 3-1 και το 4-1 αντίστοιχα.








Τελευταίο του μικρού


Ιδανικό ντεμπούτο έκανε ο Θανάσης Μπιρμπίλης(Φωτογραφία). Ο νεαρός άσος στο 86΄ μετά την σέντρα του έμπειρου Βαγγέλη Στουρνάρα σημείωσε με κεφαλιά το τελικό 5-1.




Τα γκολ
49΄: Σουτ του Κιπτίου εκτός περιοχής μετά την κεφαλιά-πάσα του Αλεξανδρή απέκρουσε ο Ρεσίτης στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Μιχάλης με πλασέ σε άδειο τέρμα σημείωσε το 2-1.
58΄: Ο Κοντοβάς μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σέντραρε στον Φλίγκο, που με ψύχραιμο πλασέ από κοντά πέτυχε το 3-1.
62΄: Κάθετη πάσα του Κοντοβά στον Φλίγκο, που από θέση τετ  α τετ με πλασέ στη δεξιά γωνία του Ρεσίτη σημείωσε το 4-1.
86΄: Σέντρα του Στουρνάρα από δεξιά μετά από πάσατου Κοντοβά, ο Μπιρμπίλης με κεφαλιά πραγματοποίησε το 5-1.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Αλμυρός: Φλίγκος, Κιπτίου, Κοντοβάς
ΑΠΟΚ Βελούχι:  Κατσαδούρος

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Σταματίου (Αλμυρός): «Πρώτα από όλα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Βελουχίου, στη διοίκηση, στον προπονητή και την αξιοπρέπεια που βγάζουν σαν ομάδα. Πραγματικά σε δύσκολους καιρούς οι άνθρωποι αυτοί παίζουν για την ιστορία του συλλόγου, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Στο παιχνίδι μας δυσκόλεψε η ομάδα του Βελουχίου, μας αιφνιδίασε με το γκολ που πέτυχε. Ανακουφιστήκαμε που ισοφαρίσαμε  στο τέλος του ημιχρόνου και βεβαίως από εκεί και πέρα οι παίχτες μας ήταν πραγματικά σοβαροί, έχουμε την ποιότητα και το ματς πήρε τη διάσταση που πρέπει. Ίσως θα πρέπει να σταματήσουμε αυτή την καραμέλα, ότι υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, υπάρχει σοβαρή ομάδα, σοβαρή απόδοση και ο Αλμυρός το έπραξε στο δεύτερο ημίχρονο, για αυτό και κέρδισε. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα του Βελουχίου και στον coach καλή συνέχεια.»


Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αλμυρού, ήταν καλύτερη από εμάς. Εμείς προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσουμε σε κάποιες γραμμές μας, νομίζω πήγαμε αρκετά καλά, προηγηθήκαμε. Δυστυχώς τραυματίστηκε ένας από τους καλύτερους μας παίχτες, δεν μπορέσαμε να τον αντικαταστήσουμε, δεχτήκαμε και το γκολ στο 44΄ την ισοφάριση και νομίζω ότι η ψυχολογία μετά ήταν με την ομάδα του Αλμυρού. Από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Εμείς ξέρουμε ότι δίνουμε μάχη, για να τερματίσουμε στην κατηγορία. Αυτήν την βδομάδα θα πάρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Σήμερα η αποστολή αποτελούνταν από 15 ποδοσφαιριστές, οι δυο ήταν 15χρονοι, οι οποίοι παίξανε. Δεν έχουν παραστάσεις τα παιδιά, ούτε στο τοπικό Ευρυτανίας έχουν παίξει και καλούνται να παίξουν τώρα στη Γ΄ Εθνική. Νομίζω ότι αυτό θα τους αποβεί καλό για το μέλλον. Βέβαια όταν χάνεις με 5-1 μπορεί να τους δημιουργήσει κάποια προβλήματα, αλλά εγώ πιστεύω ότι στην τελική καλό θα τους κάνει. Το βασικό είναι ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση, το ξέρει ο Πρόεδρος, έχουμε συζητήσει και έχουμε έρθει σε συμφωνία με κάποιους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να καταφέρει η ομάδα να έχει τουλάχιστον 18 ποδοσφαιριστές, να έχω και εγώ επιλογές και να τερματίσουμε αξιοπρεπώς αυτήν την κατηγορία. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αλμυρού, στον coach, νομίζω δεν θα θα έχει πρόβλημα να σωθεί, να τερματίσει στις 3-4 πρώτες θέσεις, έχει καλούς, ποιοτικούς ποδοσφαιριστές  και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αλμυρός (Κώστας Σταματίου): Σταυράκης(79΄ Τσομπανόπουλος), Φαράντος(82΄ Χολέβας), Μπαρούτας, Κόκκας, Σαββίδης, Αλεξανδρής(77΄ Μπιρμπίλης), Κιπτίου, Στουρνάρας, Φλίγκος, Μιχάλης(71΄ Θωμαΐδης), Κοντοβάς

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Μπόγδανος, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Χαλλής(77΄ Σκοπέτος), Σερπάνος(60΄ Αθανασόπουλος), Κατσαδούρος, Μπακαλίδης(36΄ λ.τρ Φλωράκης), Κακκάβας, Παχής(72΄ Χρυσικός)

Διαιτητής:  Αλέξανδρος Μέγας(Πιερίας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Ταγκαλίδης(Πιερίας)
2ος Βοηθός: Θωμάς Καλορογιάννης(Κυκλάδων)



































Φωτογραφίες: magnesiasports.gr, almyros.gr, magnesiasports.gr, almyrosinfo.gr