Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Φάλαρα 42-63

Εύκολο πέρασμα είχαν από το Καρπενήσι τα Φάλαρα, που επιβλήθηκαν της τοπικής Π.Α.Κ. με 63-42 στην πρεμιέρα των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της1ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία περίπου 50 με 60 θεατών.
Η Π.Α.Κ. τη Κατερίνας Μπαλωμένου στο πρώτο της παιχνίδι για το φετινό πρωτάθλημα δεν κατάφερε να κάνει θετική αρχή. Οι αθλητές της ήταν μαχητικοί και σε κανένα σημείο δεν «παράτησαν» το παιχνίδι. Κέρδος η παρουσία του «μικρού» Αποστόλη Νούλα που σημείωσε 19 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του ματς ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα και έχοντας διαρκώς της πρωτοπορία στο σκορ. Δύναμη της ομάδας ήταν οι δυο ψηλοί της, όπου ο Κώστας Λούβαρης εντυπωσίασε βάζοντας 19 πόντους με τον έτερο ψηλό Παύλο Ντινόπουλο να ακολουθεί με 15.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα κάνει το ρεπό της, ενώ τα Φάλαρα θα αγωνιστούν στις (28/1) στην έδρα τους με τον Πρωτέα Λαμίας.

Περίπου 50 με 60
Η πρεμιέρα της Π.Α.Κ. στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία περίπου 50 με 60 θεατών.



Πρώτη συμμετοχή


Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας (Φωτογραφία) για τους γηπεδούχους έκανε την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι μπάσκετ, ωστόσο δεν μπόρεσε να σημειώσει τους πρώτους του πόντους.

Ξεχώρισε ο Νούλας


Για την Ακαδημία ο νεαρός πλέι μέικερ Αποστόλης Νούλας έκανε θετικότατη εμφάνιση βάζοντας 19 πόντους και με 1 εύστοχο τρίποντο. Ήταν ο μοναδικός διψήφιος της γηπεδούχου ομάδας.

Πρωτιά Λούβαρη -15 Ντινόπουλου

 












Για τους Φθιωτούς οι δυο ψηλοί της ομάδας ηγήθηκαν στο σκοράρισμα. Ο Κώστας Λούβαρης (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 19 πόντους και ο Παύλος Ντινόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) ακολούθησε με 15.

Νευρική αρχή
Νευρικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, αφού μέχρι και 6.30 πριν το τέλος του το σκορ ήταν ισόπαλο (0-0). Η Π.Α.Κ. έκανε 10 ομαδικά φάουλ στην πρώτη περίοδο, με τον Γιάννη Πιστιόλη να πετυχαίνει 4 πόντους και τον Κώστα Λούβαρη να ηγείται με το «καλημέρα» των φιλοξενούμενων. Τα Φάλαρα προηγήθηκαν με το «ντάμπλ» σκορ του 6-12.


Στους 7
Η διαφορά με την λήξη του ημιχρόνου έκλεισε στο +7 υπέρ των Φαλάρων με σκορ 19-26. 7.26 πριν το τέλος της περιόδου ο Κώστας Αρσενίου έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Αποστόλη Νούλα που είχε 1/2 βολές. Ο Ανδρέας Τσουκαλάς έκανε εντυπωσιακό «στοπ» στον Τόλη Πιπέρα, όπως και ο Γιάννης Καγκαράς στον Θανάση Καρανίκα. Πολύ καλή παρουσία σε αυτή την περίοδο είχαν οι Αποστόλη Νούλας και Ανδρέας Τσουκαλάς. Το επιμέρους σκορ ήταν 13-14 υπέρ των φιλοξενούμενων.


Διεύρυναν το προβάδισμα
Οι αθλητές του Αποστόλη Λαχάνα έφτασαν στο 29-46 έχοντας ένα επί μέρους σκορ στο δεκάλεπτο 20-10. Ο Παύλος Ντινόπουλος έκανε τάπα στον Σωτήρη Καλαμπάκα, ενώ «στοπ» στον Αντώνη Παττακό έκανε ο αλτικός Λάμπρος Τσιώλης. Με επιμέρους 10-20 έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.


Τυπική διαδικασία
Τυπικής διαδικασίας ήταν η 4η περιόδο με τους Φθιωτούς να φτάνουν στο εμφατικό 42-63 και στο +21. Ο Φάνκο Λουγκάι έκανε κόψιμο σε προσπάθεια του Σωτήρη Καλαμπάκα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα επιμέρους 13-17 στην τελευταία περίοδο.


Αποβλήθηκαν Καγκαράς & Νούλας


Με 5 φάουλ αποχώρησε 6.30 πριν το τέλος ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία), ενώ 4.26 πριν την λήξη και ο Αποστόλης Νούλας αποβλήθηκε με φάουλ από την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα
6-12, 19-26, 29-46, 42-63

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 2, Αρκουμάνης, Νούλας 19(1), Ντότσικας, Τσιώλης 5(1), Καγκαράς 2, Σώκος 4, Τόλης, Πιστιόλης 5, Καλαμπάκας 5, Κουτσούμπας

Γ.Σ. Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Αρσενίου 5(1), Ρουκουτάκης 7, Καρανίκας, Τσουκαλάς 7, Λουγκάι, Τσανής, Λούβαρης 19, Λαϊνας 2, Ντινόπουλος 15, Παττακός 6, Καραγιώργος, Σάλλας 2

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Χρήστος Κοσμάς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Θεοδόσης Κόκκοτος



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος